Waarom een internationaal rijbewijs (IDP)

Waarom een IRB

Een Internationaal Rijbewijs (IRB) stelt u in staat om met uw eigen geldige rijbewijs comfortabel in het buitenland te rijden. Autoverhuurbedrijven en verkeersinstanties vragen dit document vaak wanneer u in het buitenland rijdt met een buitenlands rijbewijs.

Het IRB fungeert als een vertaling van uw nationale rijbewijs in meerdere talen, zodat autoriteiten in uw bestemmingsland het kunnen begrijpen. Het is specifiek ontworpen voor eenvoud en duidelijkheid voor zowel mensen die Engels spreken als die dat niet doen. Belangrijk is dat het IRB geen vervanging is voor uw rijbewijs en ook niet als officieel identiteitsbewijs dient.

Het format van het IRB is in overeenstemming met de normen van het Verdrag van Genève van 1949 over het wegverkeer, en wordt erkend in meer dan 150 landen. In sommige situaties is een IRB niet vereist als het bestemmingsland uw nationale rijbewijs erkent. Het is aan te raden om dit vooraf te verifiëren bij de verkeersautoriteiten van het land waar u heen reist.

U kunt uw aanvraag voor een Internationaal Rijbewijs eenvoudig en snel online indienen.

 • U moet minimaal 18 jaar oud zijn
 • Uw aanvraag is binnen 5 minuten ingediend.

 

* Als u internationaal reist, moet u altijd uw eigen, geldige rijbewijs bij u hebben. Houd u aan alle verkeersregels en snelheidslimieten wanneer u internationaal reist.

IRB-boekje (gedrukt)

Dit IDP-boekje bestaat uit uw rijbewijsgegevens die u verstrekt tijdens het online aanvraagproces.

Totaal 16 pagina’s waaronder:

 • Geldigheidsduur
 • Lijst van landen waar 1949 IRB traditioneel werd geaccepteerd (1949 IRB is sindsdien geaccepteerd in meer landen die niet in de lijst staan)
 • Voertuigen die u kunt besturen met IRB (in 12 talen)
 • Jouw foto
 • Uw handtekening
 • Uw voor- en achternaam
 • Uw geboorteland
 • Je geboortedatum
 • Uw land van verblijf


De langste validatieperiode die wij aanbieden is 3 jaar. Geprinte IRB wordt bij u thuis afgeleverd en de geschatte leverdatum is afhankelijk van de door u geselecteerde bezorgmethode en het afleveradres (2-10 werkdagen).

1

Bekijk de volledige pagina's van het IRB-boekje

description of driving classes
Personal information ITP

IRB-boekje (digitaal)

Het digitale IRB-boekje is een PDF-versie van uw IRB-boekje uit 1949 voor gemak en onmiddellijke behoeften.

U kunt de PDF-versie van IRB opslaan op uw telefoon, laptop of tablet. Het wordt zo snel mogelijk geleverd zodra uw aanvraag is goedgekeurd via het door u opgegeven e-mailadres.

Sommige landen in de wereld accepteren geen digitaal IRB-boekje, met name de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Saoedi-Arabië. Zorg ervoor dat u controleert of uw land van bestemming een digitale IRB-versie accepteert voordat u uw bestelling plaatst. De beste optie is om uw daadwerkelijke gedrukte IRB-boekje bij uw originele rijbewijs te hebben.

Photo 1
Internationaal rijbewijs

Hoe verkrijg je een internationaal rijbewijs?

Arrow
circle 1

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

Arrow
circle 2

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

circle 3