Verzendbeleid

Alle bestellingen en aanvragen worden na één werkdag na ontvangst van uw volledige documentatievereisten verwerkt. Bestellingen geplaatst na 18:00 uur worden de volgende werkdag verwerkt. Bestellingen met spoedverwerking worden 6 dagen per week (maandag t/m zaterdag) binnen 6 uur verwerkt na het plaatsen van uw bestelling. Bestellingen met spoed geplaatst na 22:00 uur worden de volgende dag vóór 12:00 uur ‘s middags verwerkt. Bij extreme drukte kan het gebeuren dat uw spoedbestelling geleverd wordt na 12 uur. Een digitaal kopie wordt via e-mail verzonden zodra de aanvraag is goedgekeurd.

Wij doen ons uiterste best om alle digitale producten, waaronder het internationale rijbewijs, binnen de aangegeven tijd te leveren. Echter, in sommige gevallen kunnen er vertragingen optreden als gevolg van factoren buiten onze controle, zoals personeelsuitval of technische storingen.

Wij wijzen hierbij uitdrukkelijk alle verantwoordelijkheid af voor eventuele kosten of schade die voortvloeien uit vertragingen in de levering van onze digitale producten. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, kosten voor het huren van voertuigen, reiskosten, of andere uitgaven die voortkomen uit het niet tijdig ontvangen van het internationale rijbewijs.

Door gebruik te maken van onze diensten gaat u akkoord met deze voorwaarden en begrijpt u dat wij niet aansprakelijk zijn voor enige schade of kosten als gevolg van vertragingen in de levering van onze producten.

Houd voor afgedrukte bestellingen rekening met 3 tot 5 werkdagen voor afdrukken en uitvoering. Een geprinte Internationaal Rijbewijs die is verwerkt (meer dan 2 uur na ontvangst van documenten) zijn onderworpen aan 20% administratiekosten in geval van annulering en terugbetaling. Verzendkosten worden niet gerestitueerd omdat ze worden betaald als niet-restitueerbare verzendkosten.

De transittijd of levertijd die op de afrekenpagina wordt vermeld, is afhankelijk van het land van verzending. Alle levertijden zijn een geschatte waarde die wordt gegeven door koeriers en postdiensten die we gebruiken.

Alle bestellingen worden verzonden met PostNL. Ze worden verzonden met postzegels en beschikken niet over een trackingnummer. Als de levertijd wordt gemist of als u denkt dat uw pakket verloren is gegaan, neem dan contact met ons op via deze link voor verdere vragen: contact

Bezoek ons ​​restitutiebeleid en geld-terug-garantie voor gerelateerde informatie: resitutiebeleid