Resitutiebeleid

Het Internationaal Rijbewijs dat u bij International Travel Permits koopt, valt onder ons restitutiebeleid. U kunt binnen 30 dagen vanaf de dag dat u een Internationaal Rijbewijs heeft aangevraagd, restitutie aanvragen. Neem gerust contact met ons op door een e-mail te sturen naar [email protected]

U kunt uw Internationaal Rijbewijs aanvraag voor een volledige terugbetaling binnen twee (2) uur na het plaatsen van de bestelling annuleren. Er wordt 20% administratiekosten in rekening gebracht als een restitutieverzoek wordt gedaan na de twee (2) uur bedenktijd. Expreskosten zijn op geen enkele manier restitueerbaar.

Alle bestellingen die zijn gemarkeerd als Voltooid en/of Verzonden, kunnen niet langer worden geannuleerd. Alle verzendkosten worden niet gerestitueerd zodra de bestelling is gemarkeerd als voltooid en/of verzonden met een trackingnummer.

Als u vervalste gegevens of identificatiedocumenten indient of niet voldoet aan onze vereisten, komt u niet langer in aanmerking voor enige vorm van terugbetaling, tenzij u geldige identificatiedocumenten kunt opsturen. Begrijp alstublieft dat het vervalsen van identiteit in welke vorm dan ook illegaal is en op geen enkele manier wordt getolereerd door International Travel Permits.

Verloren/ontbrekend pakket

Als u denkt dat uw bestelling ontbreekt, neem dan onmiddellijk contact met ons op. We sturen u graag een vervangend Internationaal Rijbewijs.

Pakketten waarvoor getekend is, kunnen niet als verloren worden gemeld. Hoewel International Travel Permits haar best zal doen om u te helpen bij het oplossen van problemen met betrekking tot verzending en koeriersdiensten, kunnen wij niet verantwoordelijk worden gehouden voor gevallen waarin de koeriers- of postdienst in gebreke blijft. We helpen u graag om een ​​claim voor een verloren pakket in te dienen bij de koerier. We kunnen pas overgaan tot enige vorm van terugbetaling of vervanging als de koerier een claimbeslissing heeft genomen.