Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Zwitserland

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Rijden in Zwitserland stelt u in staat om uw reis op maat te maken en verborgen pareltjes te ontdekken, van de majestueuze Alpen tot de serene meren en charmante dorpjes.

Of u nu slingert door bergpassen, langs pittoreske wijngaarden vaart of door de geplaveide straten van historische steden navigeert, een roadtrip door Zwitserland belooft avontuur, rust en culturele verrijking.

Veelgestelde vragen over Internationale Rijbewijzen

Is een Internationaal Rijbewijs (IRB) verplicht tijdens autorijden in Zwitserland?

Het wordt aangeraden om een Internationaal Rijbewijs bij u te hebben, omdat dit fungeert als een vertaling van uw bestaande rijbewijs.

Een IRB is geldig in Zwitserland als het wordt vergezeld door uw geldige nationale rijbewijs. Deze vergunning is vooral belangrijk bij het huren van voertuigen en voor de officiële erkenning van uw rijvaardigheden in Zwitserland.

De IRB vertaalt uw nationale rijbewijs in 12 veelvoorkomende talen, wat vooral handig is voor buitenlandse chauffeurs in Zwitserland.

Hoe kan ik een Internationaal Rijbewijs verkrijgen voor mijn reis naar Zwitserland?

Het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs voor uw reis naar Zwitserland is een relatief eenvoudig proces. U kunt een IRB aanvragen via de website van International Travel Permits, die internationale bezorging aanbiedt.

Er is geen rijexamen nodig om een IRB te verkrijgen. Het aanvraagproces omvat het invullen van een formulier, het indienen van pasfoto’s en het betalen van de kosten, die kunnen worden voldaan met een creditcard of andere betaalmethoden.

Om een IRB te verkrijgen, gaat u naar de website van International Travel Permits en volgt u deze stappen:

1. Ga naar het gedeelte ‘Start Mijn Aanvraag’ rechtsboven op de pagina.

2. Vul het aanvraagformulier in en voeg uw geldige rijbewijs toe.

3. Voeg een pasfoto toe.

4. Betaal de toepasselijke kosten met een betaaloptie.

Nadat u aan de vereisten hebt voldaan, ontvangt u binnen twee uur een digitale kopie van uw IRB. U kunt er ook voor kiezen om een fysieke IRB op uw thuisadres te ontvangen.

Een vertaling van uw rijbewijs in het Engels, Frans, Duits of Italiaans is voldoende om legaal in Zwitserland te rijden met een buitenlands rijbewijs.

Het Zwitserse rijreglement

Zwitserland biedt pittoreske landschappen en rustige omgevingen, waardoor autorijden een populaire keuze is om het land te verkennen. Hier is een overzicht van de essentiële rijregels in Zwitserland:

 • Rechts rijden: Voertuigen moeten aan de rechterkant van de weg rijden.
 • Leeftijdsvereisten: De wettelijke minimumleeftijd voor autorijden is 18 jaar en 20 jaar voor het huren van een auto.
 • Gebruik van veiligheidsgordels: Het dragen van een veiligheidsgordel is verplicht voor alle passagiers.
 • Handsfree apparaten: Het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden is verboden, tenzij er gebruik wordt gemaakt van een handsfree systeem.
 • Alcohollimiet: De wettelijke alcohollimiet in het bloed is 50 mg per 100 ml. Voor chauffeurs met minder dan drie jaar ervaring is de limiet nul.
 • Autosnelwegvignet: Voor het gebruik van snelwegen is een Zwitsers autosnelwegvignet vereist.
 • Gebruik van koplampen: Koplampen moeten te allen tijde aan blijven.
 • Veiligheidsuitrusting: Voertuigen moeten zijn uitgerust met een waarschuwingssysteem en een reflecterend vest.
 • Snelheidslimieten: Het naleven van snelheidslimieten is verplicht en varieert afhankelijk van het gebied (30 km/u in woonwijken, 60 km/u in steden, 80 km/u op landwegen, 100 km/u op snelwegen en 120 km/u op autosnelwegen).
 • Kinderveiligheid: Kinderen jonger dan 12 jaar en kleiner dan 150 cm moeten passende kinderzitjes gebruiken.

Aanvullende overwegingen

 • Rijbewijs en IRB: Chauffeurs moeten een geldig rijbewijs bij zich hebben. Voor buitenlandse bestuurders is een Internationaal Rijbewijs (IRB) vereist, met name bij het huren van een auto.
 • Rijbewijsconversie: Een buitenlands rijbewijs is maximaal 12 maanden geldig. Langdurige ingezetenen moeten mogelijk hun buitenlandse rijbewijs omwisselen voor een Zwitsers rijbewijs.
 • Wetgeving inzake rijden onder invloed: Rijden onder invloed van alcohol is streng verboden en wordt zwaar gestraft.
 • Winterrijden: In de winter is het aanbevolen om winterbanden te hebben en een noodpakket in het voertuig te hebben.

De topbestemmingen in Zwitserland

Zwitserland, hoewel bescheiden in omvang in vergelijking met buurlanden als Frankrijk, Duitsland en Italië, herbergt enkele van de beste bestemmingen om te bezoeken en heeft een rijk scala aan attracties. Met talrijke UNESCO-werelderfgoedlocaties en de Zwitserse Alpen nodigt het reizigers uit om een stap terug in de tijd te zetten en te genieten van adembenemende uitzichten.

Bern

Bern, de middeleeuwse hoofdstad van Zwitserland, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een van de meest charmante steden in Midden-Europa. Gelegen op het schiereiland van de rivier de Aare en omgeven door geplaveide straatjes, straalt het een ouderwetse sfeer uit.

Belangrijke bezienswaardigheden zijn onder meer de hoogste kathedraal van Zwitserland, 16e-eeuwse fonteinen, de Zytglogge-klokkentoren met bewegende poppen en het Albert Einstein Museum in zijn voormalige woonhuis.

De Matterhorn

Deze iconische berg, bekend van de Toblerone-verpakking, trekt toeristen en bergbeklimmers aan. In de buurt van Zermatt is de Matterhorn een van de hoogste en meest opvallende toppen van de Alpen. Voor degenen die genieten van het bewonderen van de grootsheid, bieden uitkijkpunten zoals Gornergrat en de Rothorn spectaculaire uitzichten, terwijl het Matterhorn Museum in Zermatt dieper ingaat op de geschiedenis ervan.

Château de Chillon

Liefhebbers van geschiedenis zullen Château de Chillon, een 10e-eeuws fort aan het Meer van Genève, bewonderen. Het kasteel, vereerd door dichters als Lord Byron, Rousseau en Hugo, herbergt kunst en schatten in zijn 25 gebouwen en drie binnenplaatsen. Het omliggende uitzicht op het Meer van Genève is ook betoverend.

Jungfraujoch

Jungfraujoch, bekend als ‘de Top van Europa’, is een eersteklas bestemming op grote hoogte in de Berner Alpen. Naast adembenemend uitzicht zijn er activiteiten zoals tokkelen, bergbeklimmen en sleeën beschikbaar. Het Sphinx Observatorium en het Ice Palace zijn niet te missen attracties.

Meer van Genève

Als het grootste Alpenmeer van Europa biedt het Meer van Genève een rustige en schilderachtige omgeving. Van watersporten tot culturele ervaringen in het Operagebouw en het Grand Théâtre, de activiteiten variëren. De parken, tuinen en promenades aan het meer bieden serene plekken om te ontspannen.

Luzern

Omgeven door bergen en gelegen aan het Vierwoudstrekenmeer, is Luzern een middeleeuws juweel met prachtige uitzichten. De stad is versierd met oude kerken, levendige pleinen en de iconische Kapelbrug. Bovendien is het een muziekcentrum waar het International Music Festival plaatsvindt.

Lugano

Lugano, in de Italiaanstalige regio Ticino, ademt een mediterrane sfeer uit. Het is een zomerresort aan het Meer van Lugano, biedt boottochten aan en is een belangrijk financieel centrum.

Zwitsers Nationaal Park

Natuurliefhebbers zullen het Zwitserse Nationale Park, het enige nationale park van het land, een alpenparadijs vinden. Dit 170,3 vierkante kilometer grote park, opgericht in 1914, wemelt van wilde dieren en natuurlijke schoonheid.

Rijnwatervallen

De grootste waterval van Midden-Europa, de Rijnwaterval bij Schaffhausen, maakt indruk met zijn kracht en schoonheid. Verschillende activiteiten zoals kanoën, fietsen en rondleidingen verrijken de ervaring, met een prachtig vuurwerk in augustus.

Zürich

Zürich wordt vaak verward met de hoofdstad van Zwitserland en is een levendige mix van cultuur en economie. Als de grootste stad biedt het musea, historische architectuur en kunst, waardoor het een essentiële tussenstop is voor reizigers.

Verken Zwitserland met een IRB

Zwitserland, gezegend met natuurlijke pracht en economische rijkdom, biedt een magisch landschap, prachtige architectuur en een bloeiende culturele scène. Ontdek dit alles met een Internationaal Rijbewijs (IRB) en maak van uw autorit door Zwitserland een onvergetelijke vakantie-ervaring!