Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Zweden

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Of u nu van plan bent pittoreske landschappen te verkennen of door de levendige steden van dit Scandinavische juweeltje te navigeren, is het begrijpen van de rijvoorschriften van cruciaal belang.

Hier gaan we dieper in op het aanvraagproces voor een Internationaal Rijbewijs (IRB) in Zweden, de rijregels en geven we een lijst met bestemmingen die u absoluut moet bezoeken.

Veelgestelde vragen over Internationale Rijbewijzen

Heb ik een Internationaal Rijbewijs nodig in Zweden?

In Zweden heeft u geen Internationaal Rijbewijs (IRB) nodig, uw lokale rijbewijs is voldoende om daar te rijden. Sommige verhuurbedrijven kunnen echter een IRB vereisen om een voertuig te huren.

Het wordt echter ten zeerste aanbevolen om een IRB te hebben als u van plan bent om in het buitenland te rijden. Ons IRB kan handig zijn in de volgende landen:

  • EER-landen
  • Zwitserland
  • Finland
  • IJsland
  • Japan
  • Liechtenstein
  • Noorwegen
  • Verenigd Koninkrijk
  • Brazilië

Raadpleeg onze website voor meer informatie over de landen waar een IDP nuttig kan zijn.

Hoe kan ik een Internationaal Rijbewijs krijgen in Zweden?

Om online een Internationaal Rijbewijs aan te vragen in Zweden, vult u het formulier in door op de knop “Mijn aanvraag starten” in de rechterbovenhoek te klikken. Verstrek informatie over uw rijbewijsklasse en upload een kopie van uw rijbewijs en een pasfoto.

Als u van plan bent om langer dan drie jaar in het land te rijden, is het aan te raden om een Zweeds rijbewijs te verkrijgen door u in te schrijven bij een rijschool en te slagen voor een rijexamen.

Kan ik met mijn Amerikaanse rijbewijs in Zweden rijden?

Buitenlandse chauffeurs mogen maximaal drie maanden in Zweden rijden met hun lokale rijbewijs. Voor een langer verblijf is het aan te raden om een Zweeds rijbewijs te overwegen.

Belangrijkste rijregels in Zweden

Als u overweegt Zweden te verkennen in een huurauto, is het essentieel om de rijregels in Zweden te kennen, aangezien er regels kunnen gelden op de Zweedse wegen waar u misschien niet bekend mee bent.

Het is dus altijd verstandig om deze voorschriften te leren kennen en op te volgen voor een veilige en soepele reis.

Neem altijd de vereiste documenten mee

Verkeerscontroles kunnen op elk moment en op elke locatie plaatsvinden, het is daarom aan te raden om belangrijke documenten zoals uw lokale rijbewijs, eventueel een IRB, en paspoort bij u te hebben wanneer u in Zweden rijdt.

Rijden onder invloed is ten strengste verboden

Zweden hanteert strenge regels omtrent rijden onder invloed van alcohol. Ook kleine hoeveelheden, zoals een enkel glas bier, kunnen ernstige gevolgen hebben.

Het overschrijden van de opmerkelijk lage Zweedse alcoholpromillagelimiet van 0,02, een van de laagste in de westerse wereld, kan resulteren in aanzienlijke boetes of zelfs een gevangenisstraf bij overtreding van deze regel. Het is van cruciaal belang om uiterst voorzichtig te zijn en deze strikte richtlijnen te volgen voor een veilige en wettige rijervaring in Zweden.

Houd u aan de snelheidslimiet op de weg

Te hard rijden is een van de oorzaken van ernstige ongelukken op de wegen. Wees daarom waakzaam en houd u aan de snelheidslimieten in Zweden. Overtreding van een aangegeven snelheidslimiet kan resulteren in boetes, en bij betrapping op te hard rijden kan het rijbewijs tot wel 36 maanden worden ingetrokken.

Draag altijd uw gordel

Het dragen van de veiligheidsgordel is verplicht tijdens het autorijden in Zweden volgens de nationale veiligheidsgordelwetgeving. Zowel de inzittenden op de voor- als achterbank dienen consequent hun veiligheidsgordels vast te maken om het risico op dodelijke slachtoffers of letsel bij een verkeersongeval te verminderen.

Het naleven van deze essentiële veiligheidsmaatregel is niet alleen wettelijk verplicht, maar ook een fundamentele praktijk om uw welzijn op de Zweedse wegen te waarborgen.

Gebruik uw telefoon niet tijdens het rijden

Afleiding tijdens het rijden brengt aanzienlijke risico’s met zich mee, en het gebruik van uw telefoon achter het stuur kan uw aandacht van de weg afleiden. Voor uw veiligheid, parkeer aan de kant van de weg voordat u uw telefoon gebruikt.

Door dit te doen minimaliseert u de potentiële gevaren van afleiding tijdens het rijden en draagt u bij aan een veiligere rijomgeving voor uzelf en anderen.

Topbestemmingen in Zweden

Zweden biedt een overvloed aan prachtige landschappen die wachten om verkend te worden. Met meer dan 90.000 meren, verschillende bossen en een uitgestrekte kustlijn, is het fantastische landschap een droombestemming voor elke natuurliefhebber.

Archipel van Stockholm

Alleen al Stockholm is een bezoek aan Zweden waard. De Stockholm-archipel beschikt over meer dan 30.000 eilanden, zowel bewoond als onbewoond. Geniet van varen, wandelen, vissen, kajakken op zee, fietsen en zwemmen op deze prachtige locatie.

Het Koninklijk Paleis

Als de residentie van de koning van Zweden, is dit paleis een van de grootste kastelen van Europa, met meer dan 600 kamers en diverse musea die een rijke geschiedenis en schatten tonen, waaronder de zilveren troon van koningin Kristina en het Museum van Oudheden, het Arsenaal, het Tre Kronor Museum en de Schatkamer.

SkyView: de Globe

Bekend als The Globe en gesponsord door Ericsson, is deze attractie een van de meest iconische bezienswaardigheden in Stockholm, Zweden. The Globe, ook wel Globen genoemd, biedt plaats aan meer dan 15.000 bezoekers en wordt beschouwd als het grootste bolvormige gebouw ter wereld.

Drottningholm Paleis

Dit paleis, het best bewaarde koninklijke kasteel uit de 17e eeuw in Zweden, heeft prachtige plekken om te verkennen. Als UNESCO-werelderfgoedlocatie en privéwoning van de Zweedse koninklijke familie, biedt een bezoek aan dit paleis een historische ervaring van de hoogste internationale normen.

Kalmar Kasteel

Ontdek een 16e-eeuws paleis gebouwd in renaissance-architectuur. Verken en geniet van de geschiedenis en cultuur van het kasteel via de kamers in de gouverneursappartementen die elk een andere gebeurtenis vertegenwoordigen.

Abisko Nationaal Park

Beleef het beroemde noorderlicht, de Aurora Borealis, in het Abisko National Park in Zweeds Lapland, een van ‘s werelds beste plekken om dit astronomische wonder te ervaren. Dit park staat ook bekend om zijn natuurlijke schoonheid en rijke Noordse fauna.

IJshotel

Het IJshotel in Zweden was ‘s werelds eerste hotel gebouwd van ijs in het jaar 1990. Met meer dan 4.000 ton ijs, geoogst uit de rivier de Torne, omgevormd tot muren, vloeren en plafonds, biedt dit unieke hotel meer dan 50 kamers, een trouwkapel en een ijsbar.

Geef een vliegende start aan uw Zweedse avontuur

Met essentiële informatie over autorijden in Zweden en uw IRB bij de hand, is het tijd om de wonderen van dit Scandinavische juweeltje te ontdekken.

Begin uw reis, ontdek onze internationale rijbewijspakketten en dompel uzelf onder in het betoverende landschap en de bruisende steden van Zweden. Veilige reizen!