Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Zuid-Korea

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Hoe verkrijg ik een Internationaal Rijbewijs in Korea?

Voor Amerikaanse burgers die willen rijden in Korea, is het aanvragen van een Internationaal Rijbewijs noodzakelijk. Als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs, volgt hier een stapsgewijze handleiding voor het aanvraagproces.

  • Vul het formulier in dat wordt weergegeven zodra u op “Start Mijn Aanvraag” klikt.
  • Selecteer het type rijbewijs dat u nodig heeft op basis van het soort voertuig waar u in het land mee wilt rijden.
  • Scan en voeg een kopie van uw geldige rijbewijs toe.
  • Voeg een kopie van uw pasfoto toe.
  • Voldoe aan de vereiste vergoeding.

Wordt een Internationaal Rijbewijs geaccepteerd in Zuid-Korea?

Ja, Zuid-Korea accepteert een Internationaal Rijbewijs (IRB) als dit wordt vergezeld door uw geldige binnenlandse rijbewijs. Dit document is niet op zichzelf geldig en wordt in Zuid-Korea als illegaal beschouwd als u geen geldig buitenlands rijbewijs bij u heeft.

U kunt in het land rijden, of u nu in grote steden zoals Busan, Incheon, Seoul, enz. verblijft. Als u echter in het land werkt, moet u mogelijk zowel een schriftelijk examen als een rijexamen afleggen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Vervoer. Daarnaast volgt er nog een praktisch rijexamen. U moet slagen voor al deze examens, een oogtest ondergaan en de vereiste kosten betalen voordat u uw officiële vergunning krijgt.

Wat zijn de kosten van een Internationaal Rijbewijs?

Voordat u naar dit prachtige land reist, moet u een Internationaal Rijbewijs uit uw land van herkomst verkrijgen. Om dit te bekomen, dient u eerst de kosten te betalen voordat u het document kunt ophalen op uw huisadres of bij het postkantoor (voor het geval u twijfels heeft over het delen van uw adresgegevens).

Populaire bestemmingen in Zuid-Korea

Op het zuidelijke deel van het Koreaanse schiereiland ligt Zuid-Korea, een prominente natie die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, boeiende cultuur en unieke levensstijl die nog steeds de aandacht trekt. Om deze bestemming op een creatieve en innovatieve manier te verkennen, is het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs voor Zuid-Korea onontbeerlijk. Bij aankomst in dit prachtige land worden reizigers begroet met opmerkelijke bezienswaardigheden, adembenemende uitzichten en indrukwekkende juweeltjes.

Bij het plannen van uw aanstaande reis naar dit land is het raadzaam om een Internationaal Rijbewijs (IRB) voor Zuid-Korea te verkrijgen. Informeer eerst naar de benodigde vereisten voor de aanvraag. Voor betrouwbare informatie kunt u een nieuw tabblad op uw telefoon openen en naar de online site van International Travel Permits. Deze site is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren, en zal direct uw vragen beantwoorden over de noodzaak van een Internationaal Rijbewijs voor Zuid-Korea.

Seoel Toren

De levendige metropool van Zuid-Korea, Seoul, mag niet worden bezocht zonder een stop bij de Seoul Tower. Deze iconische uitkijkpost bevindt zich boven op een bergtop. Om de top te bereiken, kunt u een kabelbaan nemen vanuit Myeongdong, waar de basis van de toren te vinden is. Er zijn tevens wandelpaden die op korte afstand van de stad liggen.

Na een bevredigende ervaring op de top, neem wat tijd om Namsan Park te ontdekken. Verken de prachtige omgeving van het land. Het is aan te raden om de Seoul Tower op doordeweekse dagen te bezoeken, omdat weekends meestal druk zijn. De ideale seizoenen om te bezoeken zijn de herfst en de lente, wanneer het weer gematigd is.

Namsan Hanok Village

Na een ontspannend bezoek aan de toren, kunt u het Namsan Hanok-dorp verkennen. Dit dorp herbergt een verzameling iconische huizen en fascinerende Koreaanse straten uit het middeleeuwse tijdperk. Het biedt reizigers een inkijkje in hoe een hanok, oftewel een traditioneel Koreaans huis, er in het echt uitziet.

Lotte Wereld

Lotte World, een betoverend pretpark voor het hele gezin, is een trendy attractie waar iedereen kan genieten van talloze amusementsopties. Dit sprookjesachtige park in het zuiden van Seoul omvat tevens een hotel, bioscopen, een volksmuseum met indrukwekkende traditionele shows en diverse recreatieve activiteiten.

Zowel kinderen als volwassenen kunnen zich verheugen op oprechte vreugde terwijl ze van de spannende attracties genieten. Ook kunnen ze schattige souvenirs kopen in de winkels. Daarnaast worden er workshops en opwindende optredens georganiseerd. Doordeweekse dagen zijn het meest aan te raden voor een bezoek om de drukte te vermijden. Ook zijn de lente- en herfstseizoenen ideaal voor een bezoek. De toegangsprijzen kunnen variëren afhankelijk van het tijdstip van binnenkomst.

Everland

Ga verder met uw fantastische reis naar een ander betoverend themapark, Everland. Dit park wordt vaak beschouwd als de Zuid-Koreaanse versie van Disneyland. Het ligt op minder dan een uur rijden van de stad en biedt tal van attracties en memorabele ervaringen voor reizigers.

Bulguksa-tempel

Voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een spirituele excursie, is een bezoek aan de Bulguksa-tempel een must. Deze boeddhistische tempel wordt beschouwd als een van de belangrijkste in Zuid-Korea en is door de overheid erkend vanwege zijn fascinerende geschiedenis en landschap. Enkele hoogtepunten van de site zijn de zeven kostbare edelstenen, pagodes en Boeddha-beelden.

De beste periode om deze tempel te bezoeken is van april tot oktober, wanneer de drukte meestal minder is. Wees vroeg bij de tempel, bij voorkeur rond 7 uur ‘s ochtends. U kunt ook de aangrenzende Seokgurum-grot verkennen door het bijbehorende pad te bewandelen.

Mount Toham

Mount Toham, bekend als de oude hoofdstad van Zuid-Korea, is de behuizing van een vredige tempel. Vanwege zijn rijke geschiedenis wordt deze site ook wel het ‘museum zonder muren’ genoemd.

Liefhebbers van geschiedenis zullen het meestal drukst vinden met andere bezoekers op deze locatie.

Nationaal Museum van Korea

Het Nationaal Museum van Korea is het grootste museum van het land en kan worden vergeleken met The Met in New York. Eén dag is niet voldoende om de uitgebreide collectie van kunst, geschiedenis en archeologie volledig te verkennen. Een bezoek van drie dagen geeft bezoekers de kans om de evolutie van Koreaanse kunstwerken vanaf het stenen tijdperk tot heden te ervaren.

De tentoongestelde artefacten zijn indrukwekkend, met kunstwerken die al miljoenen jaren bewaard zijn gebleven. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag en gesloten op maandag en speciale feestdagen.

Hallyeo Maritime National Park

Hallyeo Maritime National Park is een prachtig toevluchtsoord met een betoverende kustlijn en wandelpaden voor avonturiers. Met een indrukwekkende klif en uitzicht op de oceaan, zullen reizigers hier genieten van de natuurlijke schoonheid. Een hoogtepunt is de Hallyeosudo Viewing Ropeway, een kabelbaan met het enige automatische circulerende gondelsysteem met dubbele kabel in Zuid-Korea.

Een bezoek aan Hallyeo Maritime National Park tussen juli en half augustus wordt aanbevolen vanwege het warme klimaat, ideaal voor het verkennen van de ongerepte stranden.

Belangrijkste verkeersregels

Het naleven van verkeersregels is essentieel voor veilig rijden. Onthoud de belangrijkste richtlijnen, met inbegrip van de verkeersregels van Zuid-Korea. Als u zich in Zuid-Korea bevindt, dient u bovendien een Koreaanse vertaling van uw internationale rijbewijs bij u te hebben.

Rij nooit onder invloed van alcohol

Zuid-Korea handhaaft strikte controles op bestuurders op snelwegen en tolwegen. Het land tolereert geen dronken bestuurders. In 2018 zijn de voorschriften omtrent rijden onder invloed gewijzigd. De gebruikelijke BAG-limiet van 0,05% is aangepast naar 0,02% in de herziene wet, vanwege de toename van auto-ongelukken in voorgaande jaren.

Wanneer een buitenlandse bestuurder onder invloed wordt betrapt, zal de politie een ademtest uitvoeren. Weigering hiervan kan leiden tot detentie. Autoriteiten zullen hoogstwaarschijnlijk vragen naar het internationale rijbewijs van de bestuurder, de lokale rijbewijskaart en het paspoort.

Snelheidslimieten

Snelheidslimieten op de weg dienen om verkeersopstoppingen te voorkomen. Het is belangrijk om deze limieten te respecteren. In de stad geldt een snelheid van 60 tot 80 km/u, op snelwegen kan dit variëren van 100 km/u tot 120 km/u, en op gewone wegen geldt een limiet van 80 km/u.

Veiligheidsgordels voor alle inzittenden

Alle passagiers, ongeacht hun nationaliteit, dienen hun veiligheidsgordel te dragen. Deze maatregel is bedoeld om de veiligheid bij verkeersongevallen te waarborgen en het aantal gewonden te beperken.

Het bezit van een Internationaal Rijbewijs in Zuid-Korea is cruciaal. Een officiële website voor het aanvragen van een Internationaal Rijbewijs voor buitenlandse inwoners van Zuid-Korea zorgt voor een efficiënt en gemakkelijk goedkeuringsproces.

Gebruik een kinderzitje voor kinderen onder zes jaar

Voor kinderen onder de zes jaar is het verplicht om hen in een kinderzitje of stoelverhoger te plaatsen. Het is van essentieel belang om deze wetgeving na te leven en anders riskeert u een boete.

Verbod op mobiel gebruik tijdens het rijden

Concentreer u volledig op de weg tijdens het autorijden en voorkom afleidingen, zoals het gebruik van uw mobiele telefoon. Als u dringend een oproep moet beantwoorden, is het gebruik van een handsfree systeem toegestaan. Controleer bij het huren van een auto of het voertuig is uitgerust met deze functie.

CCTV’s en snelheidscamera’s

In Zuid-Korea wordt het monitoren van verkeersovertredingen vergemakkelijkt door CCTV’s en snelheidscamera’s op snelwegen, tolwegen en in steden te installeren. Bij het overtreden van de regels wordt u direct op de hoogte gebracht en kunnen eventuele boetes direct van uw creditcard worden afgeschreven.

Houd rechts aan als rijstrookregel

Zoals in de VS en sommige Europese landen, wordt in Zuid-Korea aanbevolen om rechts te rijden. Dit kan verwarrend zijn voor bestuurders die gewend zijn aan links rijden. Oefen met rechts rijden, aangezien dit u kan helpen om gemakkelijker te wennen als u naar andere landen reist waar dit ook gebruikelijk is.

Navigatie met een Koreaanse GPS

Aangezien slechts weinig lokale bewoners Engels spreken, kan een aanpassing vereist zijn voor internationale reizigers. Typische online navigatie-apps zijn niet compatibel in Zuid-Korea, dat een exclusief GPS-systeem heeft voor het lezen van routes op hun wegen. Een Koreaanse GPS is speciaal ontwikkeld voor het aangeven van routes in Zuid-Korea. U kunt vragen om een GPS-apparaat in het Engels te verkrijgen.

Activeer uw alarmlichten om een waarschuwing te geven

In Zuid-Korea gebruiken bestuurders vaak hun alarmlichten als teken van problemen op de weg. Als u andere bestuurders ziet met hun alarmlichten aan, betekent dit dat ze assistentie nodig hebben. Begrijp dit gebaar en anticipeer op mogelijke vertragingen op de weg.