Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Zimbabwe

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Internationaal rijbewijs verkrijgen in Zimbabwe

Het document dat je nodig hebt wanneer je gaat rijden in Zimbabwe is een Internationaal rijbewijs (IRB). Deze vertaalt uw nationaal rijbewijs naar het Engels. Als u korter dan drie maanden in het land verblijft, kunt u een IRB bij ons aanvragen door op de knop “Start mijn aanvraag” te klikken. Zorg ervoor dat u voldoet aan alle vereisten, inclusief een geldig nationaal rijbewijs, pasfoto en voertuiggegevens indien u een auto huurt.

Voor een verblijf langer dan drie maanden moet u een geldig rijbewijs hebben en een test afleggen bij de Zimbabwe Driving License Authority (ZDLA). U moet slagen voor het theorie-examen, praktijkexamen en oogtesten.

Bij het ZDLA-proces wordt u begeleid door een instructeur en gebruikt u een beschikbaar gestelde auto voor de examens.

Kosten van een internationaal rijbewijs in Zimbabwe

De prijs voor een IRB in Zimbabwe bedraagt slechts $25. Het aanvraagproces kan eenvoudig worden doorlopen in drie stappen, zoals eerder beschreven.

Rijden in Zimbabwe voor buitenlanders

Buitenlanders mogen autorijden in Zimbabwe met een geldig nationaal rijbewijs en een IRB. Dit document is essentieel bij het rijden, controleposten, overtredingen en autoverhuur. De IRB vertaalt uw rijbewijs naar het Engels of andere gangbare talen wereldwijd.

Landen die onze IRB erkennen zijn onder andere Afghanistan, Botswana, Congo, Ierland, Japan, Madagascar, Malawi, Nigeria, Liechtenstein, Portugal, Zwitserland en meer.

Verlengen van een verlopen IRB

Een verlopen Internationaal Rijbewijs in Zimbabwe kan eenvoudig worden verlengd bij ons. Vul het aanvraagformulier in en ontvang binnen twee uur een update over de goedkeuring. De IRB’s hebben een geldigheidsduur van één tot drie jaar, en internationale verzending is mogelijk.

Bekijk uw IRB online in pdf-formaat en zorg dat uw landencode correct is om vertragingen bij verzending te vermijden. Neem contact met ons op voor eventuele vragen.

Topbestemmingen in Zimbabwe

Zimbabwe trekt bezoekers met zijn overvloed aan toeristische attracties, diverse cultuur, wilde dieren en gastvrije bevolking. Verken de nationale parken en ontdek de verborgen schoonheden van het land.

Mukuvisi Woodlands

Het Mukuvisi Woodlands Environmental Centre in Harare biedt een prachtige natuurlijke omgeving en is de thuisbasis van dieren zoals giraffen en zebra’s. Open het hele jaar door, met toegangsprijzen voor kinderen en volwassenen, en rondleidingen beschikbaar.

Botanische Tuin van Harare

Met 750 plantensoorten is de Botanische Tuin van Harare een oase van rust. Ontdek de lokale en exotische planten en geniet van een ontspannen wandeling. Toegankelijk voor een betaalbare prijs met parkeergelegenheid en een restaurant.

Chapungu Beeldenpark

Het Chapungu Sculpture Park toont werken van lokale kunstenaars en is een ideale locatie voor kunstliefhebbers. Bezoek het park van mei tot september voor een aangename ervaring, met diverse sculpturen in een prachtige omgeving.

Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum in Bulawayo vertelt het verhaal van het spoorwegsysteem van Zimbabwe. Verken de tentoonstellingen en leer over de treingeschiedenis. Dagelijks geopend met rondleidingen beschikbaar.

Nationaal Historisch Museum van Zimbabwe

Het National History Museum of Zimbabwe in Bulawayo herbergt onderzoekscollecties die de geschiedenis van het land belichten. Ontdek de galerijen en leer over de rijke geschiedenis van Zimbabwe. Toegankelijk voor toeristen en lokale bewoners.

Khami-ruïnes

De Khami-ruïnes behoren tot het UNESCO-werelderfgoed van Zimbabwe en zijn terrasvormige muren vertellen een verhaal uit de 17e eeuw. Open het hele jaar door met toegangsprijzen voor inwoners en toeristen, en parkeermogelijkheden in de buurt.

Victoria watervallen

De Victoria Falls, een UNESCO-werelderfgoed, zijn spectaculair en bieden tal van recreatieve activiteiten. Bezoek het park in de aanbevolen maanden voor een onvergetelijke ervaring. Toegangsprijzen gelden voor toeristen en lokale bewoners.

Belangrijkste rijregels

Het is cruciaal om de belangrijkste rijregels in Zimbabwe te kennen voor een veilige rijervaring. Zorg ervoor dat u de regels begrijpt om ongelukken te voorkomen.

Neem essentiële documenten mee

Bij het rijden in Zimbabwe is het verplicht om uw lokale rijbewijs, IRB, paspoort en auto-gerelateerde documenten bij u te hebben. Wegverkeersautoriteiten zullen hierom vragen, dus houd ze altijd bij de hand. Het aanvragen van een IRB vereist geen visum en een voorbeeld van een IRB in pdf-formaat is online beschikbaar.

Rijd nooit onder invloed

Rijden onder invloed is streng verboden in Zimbabwe vanwege de gevaarlijke gevolgen. Dit kan niet alleen leiden tot verkeersongelukken maar zelfs tot fatale afloop.

Houd u aan de snelheidslimieten

Respecteer de snelheidslimieten op de wegen om de veiligheid te waarborgen en ongelukken te voorkomen. Overtreding van de snelheidslimiet kan ernstige gevolgen hebben.

Let op verkeersborden

Verkeersborden zijn essentieel voor een soepele reis. Zorg ervoor dat u ze opmerkt en de aanwijzingen opvolgt om op koers te blijven en verwarring te voorkomen.

Gebruik geen telefoon tijdens het rijden

Het is niet toegestaan om uw telefoon te gebruiken tijdens het rijden, tenzij u een handsfree-systeem hebt. Afgeleid rijden kan leiden tot ongevallen en is daarom gevaarlijk.

Draag altijd uw veiligheidsgordel

Het dragen van een veiligheidsgordel is verplicht en kan levens redden bij een ongeval. Pas deze veiligheidsmaatregel toe voor uw eigen bescherming.

Rijd niet met een verlopen rijbewijs

Rijden met een verlopen rijbewijs is illegaal in Zimbabwe. Zorg ervoor dat zowel uw lokale als internationale rijbewijs up-to-date en geldig zijn om wettelijk te rijden.