Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Zambia

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Vooraanstaande bestemmingen in Zambia

Zambia, gelegen in Centraal-Zuid-Afrika, is een ongerept land van uitgestrekte safari’s, adembenemende rivieren en spectaculaire watervallen. Het herbergt een overvloed aan wilde dieren en meer dan honderd vogelsoorten, met het grootste deel van het land gewijd aan nationale parken en reservaten. Autorijden in Zambia betekent jezelf onderdompelen in een van ‘s werelds meest indrukwekkende natuurlijke wonderen.

Vergeet niet om altijd uw internationaal rijbewijs bij de hand te hebben wanneer de autoriteiten een inspectie uitvoeren tijdens uw verblijf in Zambia. Het is eenvoudig om een internationaal rijbewijs voor Zambia te verkrijgen. Bezoek gewoon onze aanmeldingspagina om uw internationaal rijbewijs voor Zambia online aan te vragen. Bij het aanvragen van een internationaal rijbewijs voor Zambia heeft u alleen uw contactnummer en gegevens nodig. Na het indienen van uw aanvraagformulier ontvangt u een update over uw internationaal rijbewijs voor Zambia.

Victoria Falls

Victoria Falls, op de werelderfgoedlijst van UNESCO, is de meest iconische toeristische bestemming in Zambia. Oorspronkelijk genoemd Mosi-oa-Tunya door de Kololo-stam in de 19e eeuw, wat ‘De Rook Die Dondert’ betekent. Met een breedte van meer dan 1.600 meter en een val van 108 meter, is de waterval constant gehuld in mist van het neerstortende water.

Het ervaren van Victoria Falls in verschillende seizoenen biedt verschillende perspectieven. Tijdens het overstromingsseizoen in maart en april laat Victoria Falls zijn volledige kracht zien, gehuld in mist en het beste te bewonderen vanuit een helikopter. Tussen november en december bereikt het waterpeil het laagst mogelijke punt, waarbij sommige kliffen zelfs compleet droog vallen. Sommige reisbureaus bieden raften aan aan de voet van de watervallen, wat een unieke blik op de klifwand van Victoria Falls biedt.

Routebeschrijving:

 • Vertrek vanaf de internationale luchthaven Kenneth Kaunda en ga verder richting T4.
 • Neem bij de rotonde de tweede afslag naar T4.
 • Bij de daaropvolgende rotonde de tweede afslag nemen om op de T4 te blijven.
 • Sla linksaf naar Kamloops Road en vervolgens rechtsaf.
 • Ga vervolgens linksaf en volg Nangwenya Road.
 • Sla linksaf op Addis Ababa Drive.
 • Bij de volgende rotonde de derde afslag nemen om op Addis Ababa Drive te blijven.
 • Vervolg over Nasser Road en sla dan linksaf naar Dushambe Road.
 • Sla rechtsaf naar Independence Avenue.
 • Bij de rotonde de eerste afslag nemen naar Kafue Road.
 • Bij de volgende rotonde de tweede afslag nemen om op Kafue Road te blijven.
 • Sla rechtsaf op de T1 en blijf rijden tot u uw bestemming bereikt.

Wanneer u in Zambia rijdt, zorg er dan altijd voor dat u zowel uw internationaal rijbewijs als lokale rijbewijs bij u heeft. Het online aanvragen van een internationaal rijbewijs voor Zambia is een eenvoudig proces. Bezoek gewoon de aanvraagpagina op deze website om uw internationaal rijbewijs voor Zambia te verwerken. U dient uw contactnummer en adres op te geven bij het aanvragen van een internationaal rijbewijs voor Zambia, zodat het correct kan worden afgeleverd.

Zambezi-rivier

De Zambezi-rivier doorkruist zes landen en is de op drie na langste rivier van Afrika, met een lengte van meer dan 2.500 kilometer. Grenzend aan Zambia en Zimbabwe, dient de rivier als een belangrijke bron van energie voor beide landen. Naast het leveren van waterkracht, ondersteunt de Zambezi-rivier een breed scala aan dieren, van zoogdieren tot honderden vogelsoorten. In de bosrijke gebieden kun je zebra’s, giraffen en olifanten spotten.

Voor adrenalinejunkies biedt de Zambezi-rivier verschillende avontuurlijke activiteiten, zoals wildwatervaren, bungeejumpen, kajakken en meer. Deze activiteiten worden gedurende het hele jaar aangeboden, afhankelijk van de waterstanden. Tussen maart en april is de rivier op zijn levendigst tijdens het overstromingsseizoen.

Routebeschrijving:

 • Rij vanaf de internationale luchthaven Kenneth Kaunda naar T4.
 • Neem de tweede afslag op de rotonde naar T4.
 • Bij de daaropvolgende rotonde de tweede afslag nemen om op de T4 te blijven.
 • Sla linksaf naar Kamloops Road.
 • Draai rechts en vervolgens links naar Nangwenya Road.
 • Sla vervolgens linksaf naar Addis Ababa Drive.
 • Neem op de rotonde de tweede afslag naar Chikwa Road.
 • Bij de volgende rotonde de tweede afslag nemen en doorgaan op Independence Avenue.
 • Neem vervolgens de eerste afslag naar Kafue Road/T2 bij de daaropvolgende rotonde.
 • Bij de volgende twee rotondes de tweede afslag nemen om op Kafue Road/T2 te blijven.
 • Sla rechtsaf op de T1 en rij door tot u uw bestemming in Livingstone bereikt.

Vergeet niet om uw internationaal rijbewijs voor Zambia en eventuele updates aan uw lokale rijbewijs bij te houden. Controlepostzones kunnen uw documenten in Zambia inspecteren, inclusief uw internationaal rijbewijs. Wees voorbereid en zorg ervoor dat u uw lokale rijbewijs, visum en internationaal rijbewijs voor Zambia bij de hand heeft. Het aanvragen van een internationaal rijbewijs is een eenvoudig proces, waarbij u slechts enkele basisgegevens hoeft te verstrekken.

Stad Lusaka

Lusaka, de hoofdstad van Zambia en thuisbasis van meer dan 2 miljoen inwoners, is het economische centrum van het land, met een bloeiende zakencultuur en moderne architectuur. Met een diverse mix van culturen en nationaliteiten is Lusaka de smeltkroes van Zambia. De stad is doordrenkt van geschiedenis en cultuur, die verder kunnen worden verkend in het Nationaal Museum van Zambia. Nabijgelegen natuurreservaten richten zich op de bescherming en rehabilitatie van jonge dieren.

Lusaka biedt een scala aan activiteiten, van levendige markten met handgemaakte producten tot diverse culinaire ervaringen om nieuwe smaken te ontdekken. Er is altijd iets nieuws en opwindends te ontdekken over de Zambiaanse cultuur. ‘s Nachts komt Lusaka tot leven met lokale bevolking die danst op de ritmes van rumba en R&B. Toeristen en expats zijn van harte welkom om deel te nemen aan het bruisende nachtleven van de stad.

Routebeschrijving:

 • Vertrek vanaf de internationale luchthaven Kenneth Kaunda en sla rechtsaf naar het zuiden om de luchthaven te verlaten.
 • Neem de tweede afslag op de rotonde naar T4.
 • Bij de volgende rotonde de tweede afslag nemen om op de T4 door te gaan.
 • Neem bij een rotonde de vierde afslag om op de T4 te blijven.
 • Volg de T4 tot u Lusaka City bereikt.

Sinds december 2019 is een internationaal rijbewijs vereist in Zambia. U kunt eenvoudig vandaag nog een internationaal rijbewijs voor Zambia aanvragen. Op deze website vindt u een aanvraagpagina voor uw internationaal rijbewijs voor Zambia. De vereisten voor het verkrijgen van een internationaal rijbewijs voor Zambia zijn minimaal, en u kunt het aanvraagproces snel doorlopen. Vergeet niet uw contactgegevens op te geven bij het aanvragen van een internationaal rijbewijs voor Zambia.

Nationaal park South Luangwa

South Luangwa National Park wordt geprezen als een van de grootste natuurreservaten en staat bekend om zijn beroemde wandelsafari’s. Het park biedt een unieke gelegenheid om dieren in het wild te observeren terwijl ze vrij door het terrein bewegen. Met 60 verschillende diersoorten en meer dan 400 vogelsoorten is South Luangwa National Park een paradijs voor natuurliefhebbers.

Het droge seizoen, van april tot oktober, is de ideale periode om South Luangwa National Park te verkennen. In deze periode verzamelen dieren zich langs de rivieroever vanwege de droogte, wat kansen biedt om jacht- en roofdiergedrag te observeren. Het natte seizoen, van november tot april, creëert een weelderig groen landschap maar bemoeilijkt vaak het spotten van wilde dieren vanwege het dichte gebladerte.

Routebeschrijving:

 • Sla rechtsaf vanaf de internationale luchthaven Mfuwe en ga verder op de D104.
 • Maak een flauwe bocht naar rechts en sla vervolgens linksaf naar Route 05.
 • Blijf de weg volgen totdat u South Luangwa National Park bereikt.

Een internationaal rijbewijs is vanaf december 2019 verplicht in Zambia. U kunt direct een internationaal rijbewijs voor Zambia aanvragen. Bezoek de aanvraagpagina op deze website voor uw internationaal rijbewijs voor Zambia. Voor het aanvragen van een internationaal rijbewijs voor Zambia zijn slechts enkele basisgegevens vereist. U dient uw adres inclusief postcode te verstrekken voor een correcte levering van uw internationaal rijbewijs voor Zambia.

Kafue National Park

Kafue National Park, het oudste en grootste nationale park van Zambia, beslaat een uitgestrekt gebied van meer dan 22.000 vierkante kilometer. Veel gebieden van Kafue National Park blijven ongerept en onaangetast, waardoor het een groeiend aantal wilde dieren herbergt. Het park wordt beschermd door de Zambiaanse Wildlife Authority, met toenemende investeringen en infrastructuur ter ondersteuning van zowel bescherming als ontwikkeling.

Het droge seizoen, van juni tot oktober, is de meest geschikte periode om Kafue National Park te verkennen vanwege de toegankelijkheid van het park. Van november tot april, hoewel gedeelten van het park mogelijk niet toegankelijk zijn, biedt een weelderig groen landschap een spectaculair uitzicht.

Routebeschrijving:

 • Ga vanaf de internationale luchthaven Kenneth Kaunda naar T4.
 • Neem de tweede afslag op de rotonde naar T4.
 • Volg bij de daaropvolgende rotonde de T4.
 • Neem vervolgens bij de volgende twee rotondes de tweede afslag om op de T4 te blijven.
 • Bij de daaropvolgende rotonde de tweede afslag nemen naar Kalambo Road.
 • Sla vervolgens linksaf Lumumba Road op, gevolgd door een rechtsaf naar Mumbwa.
 • Vervolg op de D183 en M9.
 • Sla rechtsaf naar de D301 en daarna rechtsaf naar de D181.
 • Neem vervolgens rechtsaf om op de D181 te blijven.
 • Vervolg over Moshi Road totdat u uw bestemming heeft bereikt.

Zorg ervoor dat u essentiële contactgegevens bijhoudt samen met uw internationaal rijbewijs tijdens uw verblijf in Zambia. Controlerende instanties kunnen uw internationaal rijbewijs inspecteren tijdens het rijden in Zambia. Vergeet niet om altijd uw lokale rijbewijs, visum en internationaal rijbewijs voor Zambia bij u te hebben. Het verkrijgen en vernieuwen van een internationaal rijbewijs voor Zambia is eenvoudig en vereist slechts enkele basisgegevens.