Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Wit-Rusland

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Populaire bestemmingen in Wit-Rusland

Ontdek de 300 meren in Braslav, een oud kasteel in Mir, en ervaar het stadsleven van Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland. Wat je motivatie ook moge zijn om naar Wit-Rusland te reizen, deze bestemmingen zullen je zeker bekoren. Blijf verrast door de wonderen die Wit-Rusland te bieden heeft. Hoewel veel mensen Russisch spreken, vind je hier ook inwoners uit Oekraïne en andere buurlanden. Wit-Rusland is misschien niet de ideale strandbestemming zoals Brazilië of Qatar, maar het herbergt diverse populaire en interessante locaties en ligt in de nabijheid van Tsjernobyl, Oekraïne.

Onafhankelijkheidsstraat

Vóór uw vertrek naar het platteland, mag u de Onafhankelijkheidsstraat in het hart van Minsk niet missen. Dit plein is een van de grootste openbare pleinen van Europa, met een oppervlakte van circa zeven hectare. Bewonder de prachtige waterfonteinen en de dansende lichtjes terwijl u ‘s avonds over het plein wandelt. Ervaar het bruisende stadsleven van Minsk en proef van de cafés, restaurants, muzikale evenementen, clubs en winkelmogelijkheden.

Routebeschrijving:

 • Een gedegen planning is essentieel wanneer u naar het buitenland reist. Naast het budgetteren van uw geld, is het van belang uw reisroute te plannen en rekening te houden met de weersomstandigheden in het land dat u bezoekt. Met visumvrije regelingen voor verschillende landen, staat Wit-Rusland klaar om u en vele andere toeristen te verwelkomen. Wat is er nu beter dan op eigen tempo de rijke geschiedenis en cultuur van dit land te ontdekken terwijl u rijdt. Zorg ervoor dat uw IRB en rijbewijs nog geldig zijn om uw reis naar Wit-Rusland vlot te laten verlopen.
 • Ga richting noordoosten.
 • Vervolg richting М2.
 • Ga verder op de E30/M1. Neem de afslag M4 richting Partizansky Avenue.
 • Vervolg op Partizansky Avenue en rijd door naar het Partizansky-district. Blijf de weg volgen tot u Independence Avenue bereikt.

Braslav-merengebied

Als u nieuwsgierig bent naar restanten van een oude gletsjer, dan is het Braslav-merengebied iets voor u. Deze regio herbergt ongeveer 300 meren die ook wel de “Blauwe Halsketting” worden genoemd vanwege hun azuurblauwe water. Elk meer is uniek in grootte, vorm, diepte, flora, fauna en waterhelderheid. De bossen in dit gebied behoren voornamelijk tot naald- en loofbomen.

Het prachtige bosmeer Boginskoe moet u gezien hebben. Breng zeker ook een bezoek aan het Braslav-meer in de zomer, tussen juni en augustus. Tijdens dit seizoen kunnen toeristen een cruise maken op het populaire Drivyaty-meer in Braslav.

Routebeschrijving:

 • De reis van Minsk City naar Braslav duurt ongeveer drie uur en twaalf minuten.
 • Volg Independence Avenue, Yakub Kolas Square en Lachowski naar М3.
 • Vervolg op М3 en Р3 richting Slabadskaja St. in Braslav.
 • Rijd verder naar Lenina St.

Nationaal park Belovezhskaya Pushcha

Dit nationale park in de regio’s Brest en Grodno is een natuurreservaat dat is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is de laatste overblijfselen van het oerbos dat zich vroeger uitstrekte over de Europese vlakten. Hier vindt u verschillende Europese dieren, waaronder de Europese bizon, Konik-paarden, wilde zwijnen en Euraziatische elanden. Jaarlijks trekt het park naar schatting 300.000 bezoekers, en er zijn voorzieningen zoals educatieve centra, een natuurmuseum, hotels en cafés gebouwd om zowel lokale als internationale toeristen te verwelkomen. Het is het beste om het nationale park te bezoeken tussen oktober en april, wanneer het winter is en bovendien een vakantiemuseum in kerstsfeer te zien is, wat vooral populair is bij kinderen.

Voor een bezoek aan het dorp Kamenyuki in het nationaal park, kunt u uw reis van Minsk beginnen, die ongeveer drie uur en drieënveertig minuten duurt.

Routebeschrijving:

 • Rijd op Dzerzhinsky Avenue.
 • Volg de E30/M1 tot Р84 in de regio Brest. Verlaat de E30/M1.
 • Neem Р101, Р85 en Р98 naar Pushchanskaya Street. U bereikt Pushchanskaya in Kamianiuki.

Krijtgroeven

De vier krijtgroeven nabij Volkovysk worden liefkozend de “Wit-Russische Maldiven” genoemd vanwege het turkooisblauwe water dat zichtbaar wordt na het winnen van krijt. Deze groeven, evenals die in Soligorsk en Bereza, strekken zich ongeveer vier kilometer uit en hebben een diepte van 15 meter, waardoor ze een populaire attractie zijn bij toeristen. Aangezien het gebied nog in ontwikkeling is als toeristische attractie, is de infrastructuur rondom de groeven nog niet optimaal. Reizigers die houden van backpacken kunnen hier kamperen en overnachten. De zomermaanden, van juni tot augustus, zijn de beste periode om de krijtgroeven te bezoeken en dit is wanneer het water in de groeven turkooisgekleurde tinten vertoont.

Routebeschrijving:

 • De reis van Minsk naar de krijtgroeven duurt ongeveer drie uur en tweeënveertig minuten.
 • Rijd op Dzerzhinsky Avenue naar Р1.
 • Vervolg op de E30/M1 naar P2/Р99 in de regio Brest. Verlaat de E30/M1.
 • Volg de Р99 naar de Sovetskaya-straat in Vaŭkavysk.

Kasteel Mir

Wit-Rusland staat ook bekend om zijn oude kastelen, waaronder het kasteel Mir in de gelijknamige stad. Dit 16e-eeuwse kasteel is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het land. Het kasteel, een mix van barokke, gotische en renaissance-architectuur, staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is een van de weinige overgebleven architecturale monumenten van het Pools-Litouwse Gemenebest.

Geniet van een wandeling door de Italiaans aangelegde bloementuinen en bewonder het uitgestrekte kunstmatige meer op het terrein. Het kasteel Mir is het hele jaar door geopend van 10.00 tot 18.00 uur, zeven dagen per week.

Routebeschrijving:

 • Als u vanuit Minsk vertrekt, is het ongeveer een uur en acht minuten rijden naar het kasteel Mir.
 • Neem Dzerzhinsky Avenue.
 • Volg de E30/M1 tot Р64. Verlaat de E30/M1.
 • Vervolg op Р64 naar uw eindbestemming in Міr.

Kasteel Nesvizj

Een ander kasteel in Wit-Rusland dat vermeld staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst is het kasteel van Nesvizj in de stad Niasviž. Dit residentiële kasteel was eigendom van de Radziwill-familie in de 16e eeuw en bleef dat tot 1939. Door de jaren heen heeft het kasteel diverse renovaties ondergaan, waardoor het verschillende architecturale stijlen vertoont, waaronder barok, rococo, classicisme, neogotiek en modernisme.

Het kasteel van Nesvizh wordt beschouwd als het mooiste paleis van Wit-Rusland en trekt jaarlijks duizenden bezoekers die de sierlijke tuinen en aangelegde vijvers bewonderen. U kunt het paleis bezoeken van maandag tot vrijdag, van 10.00 tot 18.00 uur.

Routebeschrijving:

 • Nesvizh maakt deel uit van de regio Minsk en is ongeveer een uur en dertig minuten rijden vanuit de hoofdstad.
 • Neem Dzerzhinsky Avenue.
 • Volg Р1 en E30/M1 tot P2. Verlaat de E30/M1.
 • Volg vervolgens P2 en P54 naar uw bestemming.

Fort van Brest

Een van de belangrijkste toeristische attracties in Brest, Wit-Rusland, is het fort van Brest. Dit historische fort herdenkt de Sovjetverzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en is een symbool van doorzettingsvermogen. Het herdenkingscomplex bij het fort van Brest herbergt een imposante stervormige betonnen zuil en herdenkt de dappere daden van Sovjet-soldaten tegen de Duitse aanvallen in 1941.

Het fort van Brest staat bekend als het “Heldenfort” voor de moed die de Sovjet-soldaten toonden gedurende deze periode. Het complex dient als een herdenkingsplaats voor deze gebeurtenissen. Het is mogelijk om het fort te bezoeken van 9.00 tot 17.00 uur, behalve op maandag, en zo meer te leren over de rijke geschiedenis van Brest.

Routebeschrijving:

 • Vanuit Minsk is het ongeveer 3 uur en 56 minuten rijden naar Brest.
 • Neem Dzerzhinsky Avenue.
 • Voeg in op de E30/M1.
 • Vervolg op de E30/M1 tot uw bestemming in Brest.

Kalozha Kerk van de Heiligen Boris en Gleb

Voor de liefhebbers van architectuur en historie is de Kalozha-kerk van de heiligen Boris en Gleb in Grodno, Wit-Rusland, een must-see. Deze kerk dateert van vóór 1183 en wordt beschouwd als de oudste nog bestaande structuur in de stad. De kerk, gebouwd in de Black Ruthenian-architectuurstijl, toont gevarieerde facetten van polychrome stenen in blauwe, groene of rode tinten. Pelgrims en bezoekers komen hier samen voor diensten en andere religieuze activiteiten. De drukste uren zijn van 09.00 tot 10.00 uur en de piekdagen zijn dinsdag, donderdag en zondag.

Routebeschrijving:

 • De rit vanuit Minsk naar Grodno duurt ongeveer drie uur en vier minuten.
 • Ga richting M6/Е28 vanaf Prospekt Pobediteley Avenue en MKAD/М9.
 • Vervolg naar Grodno.
 • Neem de Belusha-straat en rijd door naar de Fisherman’s Street.

Nationaal park Pripjatski

Gekenmerkt als de Wit-Russische Amazone, biedt het Pripyatsky National Park in de regio Gomel een thuis aan 51 zoogdiersoorten en 250 vogelsoorten. Dit park trekt bezoekers vanwege de diverse bossen en moerassen. Voor liefhebbers van safari en fotografie is dit nationale park een ideale bestemming. Ontdek de verschillende touropties en bewonder de lokale fauna zoals herten, elanden, wasberen, bevers en, als geluk u meezit, mogelijk zelfs lynxen en nertsen.

Geniet van boottochten en visactiviteiten om getuige te zijn van het waterleven in het park. Hier worden ook jachtmogelijkheden aangeboden. Voor de beste kans om bizons, elanden en andere dieren te spotten, kunt u dit nationale park bezoeken tussen september en mei.

Routebeschrijving:

 • De rit van Minsk naar Pripjatski duurt ongeveer 3 uur en 25 minuten.
 • Rijd via Sverdlov Street, Valadzko Street/Volodko Street en Serov Street naar Р23.
 • Vervolg op Р23 tot u Zarana bereikt.
 • Rijd door naar uw bestemming.

Spoorwegmuseum van Brest

Als u het Fort van Brest bezoekt, mag u het Spoorwegmuseum niet missen. Dit museum, opgericht in 2002, ligt in de nabijheid van het fort van Brest en biedt een tentoonstelling van historische locomotieven die gebruikt zijn in films en festivals.

Dit openluchtspoorwegmuseum in Wit-Rusland toont stoommachines, retro passagierswagons en diesel/elektrische treinen. Bezoekers kunnen hier meer leren over de geschiedenis van het spoorwegsysteem van Wit-Rusland. Het museum is dagelijks geopend, behalve op maandag, van 11.00 tot 19.00 uur.

Routebeschrijving:

 • Het Spoorwegmuseum ligt op slechts negen minuten ten noorden van het fort van Brest.
 • Rijd naar het noorden.
 • Ga rechtsaf de Heroes of Defense of Brest Fortress Street in.
 • Sla linksaf naar de Poplavskystraat.
 • Neem op de rotonde de 1e afslag naar Street of Brest Divisions.
 • Sla rechtsaf naar het Stationsplein.
 • Ga rechtdoor bij de rotonde.
 • U vindt de bestemming aan uw rechterhand.

Dudutki Etnologisch Museumcomplex

Om meer te weten te komen over de traditionele plattelandscultuur van Wit-Rusland, moet u een bezoek brengen aan het Dudutki Etnologisch Museumcomplex. Stap terug in de tijd en ervaar de geschiedenis en folklore van Wit-Rusland. Het museum omvat verschillende gebouwen, zoals een ambachtelijke binnenplaats met een kaasmakerij die traditionele kazen en bereidingsmethoden demonstreert. Ontdek hoe lokale hoefsmeden werken, bewonder het pottenbakken en geniet van de Wit-Russische sauna.

Proef lokale Wit-Russische gerechten in de nabijgelegen cafés en verken de stallen, oldtimer-musea en schilderachtige binnenplaatsen. Het museum is dagelijks geopend, behalve op maandag, van 10.00 tot 18.00 uur.

Routebeschrijving:

 • Dudutki bevindt zich op slechts 44 minuten rijden van Minsk.
 • Rijd langs Kozinets Street, Р23, Н 9038 en Н9342.
 • Vergeet niet de vereiste documenten mee te nemen tijdens uw autorit.

Belangrijke rijregels in Wit-Rusland

Als u van plan bent om in landen zoals Wit-Rusland auto te rijden, is het essentieel om bekend te zijn met de ” Wit-Russische rijregels ” om eventuele problemen te voorkomen. Sommige voorschriften kunnen voor u onbekend zijn. Het is nooit prettig om door de verkeerspolitie in Wit-Rusland te worden aangehouden, en het tonen van uw rijbewijs is in dit geval cruciaal. Als u over een Internationaal Rijbewijs beschikt, wordt dit vertaald om controle mogelijk te maken. Meestal wordt het vertaald naar het Engels als u een andere moedertaal hebt, maar het is vooral belangrijk om een geldig rijbewijs te hebben.

Het Internationale Rijbewijs is vastgelegd in de conventie over het wegverkeer en omvat meer dan 150 landen, waaronder de Republiek Wit-Rusland. Afhankelijk van uw land van herkomst kan het verkrijgen van een groene kaart met uw Internationale Rijbewijs eenvoudig zijn. De politie in Wit-Rusland is misschien niet zo genadig als die in andere landen, maar zij begrijpen de regels met betrekking tot buiten