Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Vietnam

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Wordt een Internationaal Rijbewijs erkend in Vietnam?

Ja, de verkeersautoriteiten van het land erkennen het Internationale Rijbewijs (IRB) als een document dat uw geldige rijbewijs in uw thuisland vertaalt in 12 veel gesproken talen. Het wordt ook wel een Internationaal Rijbewijs genoemd. Dit document wordt wereldwijd gebruikt, waarbij het fungeert als een vertaling van het rijbewijs voor elke toerist.

Daarom is het sterk aanbevolen om een IRB te verkrijgen als u van plan bent om met een motor of scooter in steden als Hanoi, Ho Chi Minh City of Da Nang te rijden, aangeboden door autoverhuurbedrijven.

Vietnam accepteert buitenlandse chauffeurs met een rijbewijs uit landen zoals Australië, Laos, Cambodja, Thailand en meer.

Als u nu een Internationaal Rijbewijs wilt aanvragen, kunt u het aanvraagformulier invullen door op de knop op deze pagina te klikken met de tekst “Start Mijn Aanvraag”.

Is een rijbewijs vereist om in Vietnam te rijden?

Uw Internationale Rijbewijs of vergunning wordt als ongeldig beschouwd als het niet wordt vergezeld door uw geldige rijbewijs van uw thuisland.

Bovendien moeten de meeste expats die regelmatig langer dan drie maanden in het land rijden een Vietnamees rijbewijs aanvragen, wat VND 135.000 of ongeveer 5,54 USD kost voor de basisprijs.

Topbestemmingen in Vietnam

De tijdloze charme van Vietnam wordt weerspiegeld in de toeristische attracties met diepgaande culturele, historische en sociale betekenissen. Dit Zuidoost-Aziatische land heeft zowel buitenlanders als lokale bewoners een breed scala aan charmes te bieden. Er zijn ontelbare plekken in Vietnam om te verkennen, van noord tot zuid met natuurlijke landschappen, prachtige stranden, oude gebouwen en religieuze locaties die verbonden zijn met de geschiedenis en diverse cultuur van Vietnam.

Ha Giang

Bekend als de laatste grens, is Ha Giang een afgelegen locatie in het meest noordelijke deel van Vietnam, bijna 300 km verwijderd van de hoofdstad Hanoi. Een reis naar deze provincie voert u terug in de tijd, waar u de sfeer van afgelegen steden en dorpen proeft. Aangezien het noordelijke deel van Vietnam beperkt openbaar vervoer heeft, is het raadzaam om een auto te huren en deze droom te beleven voor reizigers die graag op roadtrip en avontuur gaan.

Ha Long

Uw noordelijke route is niet compleet zonder het iconische Ha Long te bezoeken. Ha Long Bay is een van de populaire toeristische bestemmingen vanwege het adembenemende landschap, eilanden, grotten en traditionele drijvende dorpen. Ervaar de rauwe, mystieke en onmiskenbare schoonheid van het uitzicht en de baai door een rondvaartboot te nemen of te verblijven op het Cat Ba-eiland.

Wat zijn de beste plekken in Centraal Vietnam?

Na uw avontuur in Noord-Vietnam is het tijd om de centrale hooglanden te verkennen, waar u fascinerende historische bezienswaardigheden, boeddhistische tempels, een weelderig landschap en adembenemende watervallen zult ontdekken.

Dalat

Ga verder naar het betoverende hoogland van Dalat, bekend om zijn koele klimaat en mysterieuze sfeer. Dalat is geliefd om zijn landelijke charme en kustbestemming. Voor de avonturier biedt deze stad een scala aan sportmogelijkheden, zoals wandelen en trektochten.

Hoi An

Als u op zoek bent naar een plaats doordrenkt van geschiedenis, is Hoi An de ideale bestemming. De ommuurde stad herbergt een van de UNESCO-werelderfgoedlocaties, de oude stad genaamd. Bewonder de architectonische gebouwen, loopbruggen en vang de schoonheid van het verleden; met duizenden lantaarns die ‘s avonds de rivier Bon verlichten.

Wat zijn de beste plekken in Zuid-Vietnam?

Deze regio herbergt de commerciële en bruisende stad Ho Chi Minh. Het is een moderne metropool, dus wees voorbereid op drukke straten, dramatische wegen en verkeersdrukte. Zorg ervoor dat u uw eigen auto huurt en een internationaal rijbewijs heeft om legaal te kunnen rijden.

Mekong-delta

Bekend als de rivier van negen draken vanwege de negen takken van de Mekong die door het landschap kronkelen voordat ze uitmonden in de zee. U zult hier waterdorpen vinden.

Phu Quoc

Van oude gebouwen tot prachtige landschappen en culturele bezienswaardigheden, Phu Quoc biedt diverse attracties, waaronder de zuivere witte stranden en helder water. Een plek die de diversiteit van Vietnam weerspiegelt.

Wat zijn de belangrijkste verkeersregels in Vietnam?

Vietnam is een land vol natuurlijke schoonheid, historische wonderen en culturele schatten. Om deze betoverende plekken comfortabel te verkennen, is het aan te raden een auto te huren en de geldende verkeersregels in Vietnam te volgen. Hierdoor vermijdt u lange wachtrijen voor bussen.

Verbod op dronken rijden

In overeenstemming met de verkeersveiligheidswetten in Vietnam worden bestuurders bestraft als hun adem of bloed enig spoor van alcohol bevat, met boetes variërend van VND 1 miljoen ($ 39) tot VND 3 miljoen ($ 117). Als toerist dient u verantwoordelijk te zijn bij het rijden in een ander land, inclusief uw eigen.

Geen gebruik van telefoon en koptelefoon tijdens het rijden

Het is verboden om mobiele telefoons en koptelefoons te gebruiken tijdens het rijden. Overtreding hiervan kan resulteren in boetes van VND 600.000-800.000 en intrekking van het rijbewijs tot 3 maanden.

Stilte ‘s nachts

Tussen 22.00 uur en 05.00 uur is het gebruik van de claxon niet toegestaan zonder geldige reden, om overlast voor omwonenden te voorkomen.

Rijden aan de rechterkant van de weg

Het is verplicht om in Vietnam aan de rechterkant van de weg te rijden. Bestuurders dienen zich aan deze regel te houden, anders kunnen ze worden aangegeven bij de politie door Vietnamese chauffeurs, met mogelijke verkeersongevallen tot gevolg.

Verplicht gebruik van veiligheidsgordels

De bestuurder op de voorstoel dient altijd de veiligheidsgordel te dragen. Volgens besluit 46/2016 is het voor passagiers op de achterbank ook verplicht om hun veiligheidsgordels te dragen.

Naleving van de snelheidsbeperkingen

De maximumsnelheid varieert van 40-60 km/u op landelijke wegen tot 30-40 km/u in stedelijke gebieden. Het is belangrijk om de geldende snelheidslimieten te respecteren om overtredingen te voorkomen.

Let op verkeersborden

Een groen licht betekent “doorgaan”, terwijl rood licht “stoppen” aanduidt. Oranje licht betekent stoppen achter de stoplijn. Het niet opvolgen van verkeerslichten kan leiden tot verkeersongevallen.