Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Verenigde Staten

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Internationaal Rijbewijs voor Amerikaanse Staatsburgers

Voor Amerikaanse staatsburgers die van plan zijn om in het buitenland te rijden, is het verkrijgen van een internationaal rijbewijs van cruciaal belang.

Dit internationale bestuurdersdocument fungeert als een vertaling van uw eigen rijbewijs, waardoor buitenlandse autoriteiten uw rijbevoegdheid snel kunnen controleren. Met een internationaal rijbewijs (IRB) kunt u vol vertrouwen en in overeenstemming met de wet nieuwe wegen verkennen.

Of het nu voor vakantie of zaken is, het is essentieel om het aanvraagproces en de rijbewijsvereisten voor het land dat u bezoekt te begrijpen voor een soepele reis.

Hier zijn enkele belangrijke feiten over het internationaal rijbewijs voor Amerikaanse burgers:

 • Het is geen zelfstandig document of vervanging voor een geldig rijbewijs.
 • Het kan alleen worden afgegeven aan bestuurders met een geldig binnenlands rijbewijs.
 • Het heeft geen voorrang op lokale wetten en ontslaat u niet van de verantwoordelijkheid om de regelgeving van de bezochte landen te volgen.
 • De geldigheidsduur kan niet langer zijn dan die van uw binnenlandse rijbewijs.
 • Het is alleen beschikbaar voor personen ouder dan 18 jaar.
 • Het kan niet worden verstrekt aan bestuurders met een voorlopige vergunning.
 • Het is officieel erkend en gereguleerd door de Verenigde Naties en wordt geaccepteerd door meer dan 150 landen.
 • Hiermee kunt u identificatie in verschillende talen bij u dragen.

Waarom een ​​internationaal rijbewijs meenemen?

 • Het is een wettelijke verplichting bij het huren en rijden van een auto in het buitenland, gereguleerd door de VN ter bevordering van de veiligheid van chauffeurs.
 • Het vergemakkelijkt de communicatie met autoriteiten bij verkeersstops of ongevallen.

Wat is het verschil tussen een rijbewijs en een internationaal rijbewijs?

Het is eenvoudig om een ​​internationaal rijbewijs en een rijbewijs te verwarren. Hoewel u mogelijk op internet het woord “internationaal rijbewijs” tegenkomt, is het belangrijk om te weten dat u een extra document nodig heeft en dit is een ander document dan het rijbewijs. Het document dat u kunt beschouwen als een rijbewijs is daadwerkelijk uw binnenlandse rijbewijs.

Wie komt in aanmerking voor een IRB?

Om in aanmerking te komen voor een internationaal rijbewijs, moet u minimaal 18 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs dat is afgegeven door uw thuisland.

Hoe krijgt een Amerikaans staatsburger een internationaal rijbewijs?

Indien in het bezit van een VS-rijbewijs, zijn er verschillende manieren om een IRB te verkrijgen.

1. Persoonlijk aanvragen

Download en vul het aanvraagformulier in voordat u naar uw dichtstbijzijnde AAA-filiaal (American Automobile Association). Zorg ervoor dat u twee originele pasfoto’s en uw door de staat uitgegeven rijbewijs voorbereidt. Betaal ter plaatse de aanmeldingskosten van circa 20,- en u bent klaar!

2. Aanvragen per post

Een alternatief is om per post een aanvraag in te dienen. Download eenvoudig het aanvraagformulier, vul het in, voeg twee originele pasfoto’s en een fotokopie van uw rijbewijs aan beide zijden toe, samen met de kosten van 20,- en stuur dit naar het dichtstbijzijnde AAA-filiaal.

Of u nu persoonlijk of per post een aanvraag indient, uw gratis IRB wordt binnen 5-7 weken naar u teruggestuurd via standaard verzending.

3. Online aanvragen

Voor de snelste en meest handige optie om uw IRB te verkrijgen, vooral als u al in het buitenland bent, is het aan te raden om een IRB aan te vragen bij International Travel Permits.

Vul eenvoudig een online formulier in, upload een paspoortformaat foto en uw binnenlandse rijbewijs (voor- en achterkant) en betaal online.

Kies voor standaard verzending tegen een betaalbare prijs en ontvang uw IRB binnen twee weken, en een digitale kopie voor gemakkelijke toegang tot de vertaling van uw rijbewijs.

Hoe verkrijgt een Amerikaans staatsburger een internationaal rijbewijs in het buitenland?

Indien al in het buitenland en het besluit om te gaan rijden wordt genomen, stuur dan de ingevulde aanvraag naar AAA en wacht 5-7 weken op terugzending per post.

Online aanvragen is een andere mogelijkheid, waarbij u uw internationaal rijbewijs binnen 2 weken kunt ontvangen.

Internationaal Rijbewijs voor Niet-Amerikaanse Staatsburgers

De Verenigde Staten kunnen geen IRB’s afgeven aan buitenlandse chauffeurs. Als u van plan bent om in de VS te rijden en een IRB nodig heeft, neem dan contact op met de afdeling motorvoertuigen van het land dat uw rijbewijs heeft afgegeven of vraag online een IRB bij ons aan.

Om een internationaal rijbewijs aan te vragen, heeft u de volgende documenten nodig:

 • Een geldig rijbewijs uit uw thuisland
 • Een pasfoto
 • Ingevuld aanvraagformulier

Voor immigranten kan een buitenlands rijbewijs in de VS geldig zijn gedurende 3-6 maanden na binnenkomst. Na deze periode is een internationaal rijbewijs nodig om te blijven rijden.

Wat heb ik nodig om als niet-burger een Amerikaans rijbewijs te verkrijgen?

Immigranten in de VS moeten bewijs van verblijf en wettelijke toestemming overleggen om in het land te verblijven. Raadpleeg de website van het Department of Motor Vehicles (DMV) van uw staat voor alle benodigde documenten.

Is voor elke rit een internationaal rijbewijs of vergunning vereist?

Niet alle Amerikaanse staten vereisen een IRB. Controleer de specifieke wetten van de staat waar u gaat rijden om te zien of een internationaal rijbewijs vereist is. Controleer ook het beleid van autoverhuurbedrijven en andere vereisten.

Veelgestelde Vragen over het Internationaal Rijbewijs

Hoelang duurt het om een internationaal rijbewijs te verkrijgen?

Het aanvragen van een IRB via AAA duurt meestal 5 tot 7 weken en langer wanneer de aanvraag per post wordt ingediend. In andere landen varieert de levertijd. Daarom wordt geadviseerd om minstens 6 maanden voor vertrek een internationaal rijbewijs aan te vragen.

Via de International Travel Permits duurt het aanvraagproces doorgaans minder dan 2 weken.

Hoelang is een internationaal rijbewijs geldig?

IRB’s van het Verdrag van 1949 zijn één jaar geldig vanaf de afgiftedatum of tot het verloop van uw binnenlandse rijbewijs, afhankelijk van wat eerder plaatsvindt. IRB’s volgens het Verdrag van 1968 zijn maximaal drie jaar geldig.

Om de jaarlijkse vernieuwing te verminderen bieden wij opties voor een geldigheidsduur van twee of drie jaar voor ons IRB uit het Verdrag van Genève van 1949.

Wat gebeurt er als ik in het buitenland wordt aangehouden en geen IRB kan tonen waar deze vereist is?

Hoewel sommige chauffeurs geluk hebben gehad zonder IRB auto’s te huren, kan rijden zonder een IRB leiden tot boetes of gerechtelijke stappen, afhankelijk van het land waarin u rijdt.

Wat te doen bij fouten op een internationaal rijbewijs?

Als er fouten op uw IRB staan, kunt u contact opnemen met AAA om deze te corrigeren tegen betaling. Bij aanschaf via International Travel Permits worden gratis onbeperkte vervangingen aangeboden.

Kan een verloren of gestolen internationale licentie of vergunning worden vervangen?

Ja, een IRB kan worden vervangen. Bij AAA moet u hetzelfde proces volgen als bij de eerste aanvraag. Via International Travel Permits kunt u eenvoudig online een nieuwe aanvragen.

Rijden en Verkeersveiligheid in het Buitenland of de VS

Het is belangrijk om de gedetailleerde verkeersregels te begrijpen bij het huren en rijden van een auto in de VS of elders ter wereld. Hier zijn enkele belangrijke tips:

 • Houd u aan de snelheidslimieten

Snelheidslimieten variëren in de VS per staat en wegtype. Overtreding ervan kan leiden tot boetes of rijbewijsopschorting.

 • Respecteer verkeerssignalen en borden

Stop voor rode lichten en stopborden om de veiligheid en de ordelijke doorstroming van het verkeer te waarborgen. Let ook op andere verkeersborden die speciale aandacht vereisen.

 • Blijf in uw rijstrook

Houd u aan uw rijstrook en wissel alleen indien veilig en toegestaan, aangezien ongepaste rijstrookwisselingen vaak tot ongevallen leiden.

 • Volg de voorrangsregels

Respecteer de voorrangsregels bij kruispunten en wees bekend met de specifieke regels van de staat waar u rijdt.

 • Vermijd afleiding tijdens het rijden

Bestuurders moeten afleidingen zoals telefoongebruik vermijden en zich concentreren op de weg. Lees over de specifieke rijregels van landen die u bezoekt voordat u vertrekt.

Amerikaanse Topbestemmingen

Het Vrijheidsbeeld

Vergeet niet om het iconische Vrijheidsbeeld te bezoeken tijdens uw reis naar de Verenigde Staten. Dit symbool van vrijheid en democratie staat trots op Liberty Island in de haven van New York.

Griffith Observatorium en Griffith Park

Maak een stop in Los Angeles om het Griffith Observatorium in Griffith Park te verkennen. Naast sterren kijken biedt het observatorium een unieke reis door het universum.

Walt Disney Wereld

Breng een bezoek aan Walt Disney World in Orlando, Florida, tijdens uw Amerikaanse roadtrip. Met vier themaparken biedt het park een onvergetelijke ervaring voor bezoekers.

South Beach

South Beach, Miami, bekend om prachtige stranden en art-deco-architectuur, is een must-visit wijk. Een rit naar dit gebied belooft een unieke Amerikaanse ervaring.

Grand Canyon

De indrukwekkende Grand Canyon in Arizona zal u betoveren met zijn omvang en pracht. Herinner u de spectaculaire uitzichten vanaf de South Rim tijdens uw rit door deze natuurlijke pracht.