Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Verenigde Arabische Emiraten

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Wat is de prijs van een Internationaal Rijbewijs in de VAE?

Om een Internationaal Rijbewijs (IRB) in de VAE te verkrijgen, betaalt u slechts $25. We bieden ook een digitale kopie van uw licentie terwijl u wacht op de fysieke versie.

Als u uw Internationaal Rijbewijs (IRB) bij ons wilt aanvragen, dient u alleen de volgende zaken voor te bereiden: uw geldig rijbewijs van het land van herkomst, een pasfoto en een betaalmogelijkheid, zoals een creditcard.

In welke landen is het rijbewijs geldig in de VAE?

Rijbewijzen uit bepaalde thuislanden worden als geldig beschouwd in de VAE, waaronder:

 • Indië
 • Canada
 • Duitsland
 • Australië
 • Zwitserland
 • Japan
 • Spanje
 • Italië
 • Turkije
 • Maleisië
 • Qatar
 • Zuid-Korea
 • Frankrijk
 • Thailand
 • Noorwegen
 • Malta
 • Egypte
 • Verenigd Koninkrijk
 • Saoedi-Arabië
 • Ierland
 • En andere landen.

Hoewel rijbewijzen van deze buitenlandse landen worden geaccepteerd als wettelijke vereiste, kunt u problemen ondervinden bij het huren van motorfietsen of voertuigen van autoverhuurbedrijven.

Daarnaast, zelfs als u in het bezit bent van een IRB, moet u, indien u langer dan drie maanden in de VAE wilt rijden in Abu Dhabi of elders in de Verenigde Arabische Emiraten, nog steeds uw Emirates ID overleggen en zich inschrijven bij een rijopleiding in de VAE om een geldig VAE-rijbewijs te verkrijgen en als legale bestuurder in het land te worden erkend.

Topbestemmingen in de VAE

De Verenigde Arabische Emiraten beschikken over de zesde grootste oliereserves ter wereld en de zevende grootste aardgasreserves. Het land heeft de meest gediversifieerde economie in de Gulf Cooperation Council. Dubai, als de meest bevolkte stad van het land, is een wereldstad en een internationaal centrum voor luchtvaart- en maritieme handel. De VAE is een federale constitutionele monarchie samengesteld uit een unie van zeven emiraten.

Burj Khalifa

Burj Khalifa, voorheen bekend als de Burj Dubai en ingehuldigd in 2010, is een van de meest iconische gebouwen in de VAE. Het ontwerp van dit gebouw werd geleid door Adrian Smith van Skidmore, Owings and Merrill, hetzelfde bedrijf achter de Willis Tower en One World Trade Center. De bouw van Burj Khalifa begon in 2004 en de buitenkant ervan duurde vijf jaar. Het heeft een totale hoogte van 829,8 meter en een dakhoogte van 828 meter.

Burj Khalifa staat bekend als de hoogste wolkenkrabber ter wereld en is de populairste toeristische attractie in Dubai. Voorheen bekend als Burj Dubai of Dubai Tower, heeft deze wolkenkrabber verschillende functies zoals kantoorruimte, woningen, hotels, observatiedek, restaurants en communicatie. Elk jaar zijn er op oudejaarsavond spectaculaire vuurwerk- of lasershows die duizenden bezoekers aantrekken.

Burj Al Arab

Burj Al Arab is een luxe hotel in Dubai, VAE, en staat bekend als een van de hoogste hotels ter wereld. Bijna 39% van de totale hoogte van het gebouw is niet-bewoonbare ruimte, aangezien het zich bevindt op een kunstmatig eiland op 280 meter afstand van Jumeirah Beach en verbonden is met het vasteland via een gebogen brug.

Belangrijkste rijregels in de VAE

Rijden naar de belangrijkste toeristische bestemmingen in de VAE kan soepel en zonder stress verlopen als u de rijregels en etiquette van het land respecteert. De meeste rijregels in de VAE zijn vergelijkbaar met die in andere landen, en verkeersborden zijn zowel in het Arabisch als in het Engels, waardoor ze gemakkelijk te begrijpen zijn. Het is van essentieel belang om deze regels strikt na te leven. Hier volgen enkele cruciale rijregels in de VAE die u in gedachten moet houden.

Houd u aan de maximumsnelheid

Overschrijd de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur niet. Het is een strikte regel in de VAE om verkeersongevallen te voorkomen. Te snel rijden kan leiden tot zware overtredingen en boetes, wat uw verblijf in het land kan verzuren. Wees als toerist een voorbeeldige bestuurder op de wegen van de VAE.

Geen alcohol achter het stuur

Rijden onder invloed van alcohol was in 2011 de belangrijkste oorzaak van verkeersongevallen in de VAE. Zelfs een kleine hoeveelheid alcohol kan uw zicht en alertheid beïnvloeden. Om problemen en ongelukken op de weg te voorkomen, mag u onder geen enkele omstandigheid drinken en rijden.

De VAE hanteert een nultolerantiebeleid ten aanzien van rijden onder invloed.

Minimumleeftijd om te rijden

De wettelijke rijleeftijd in de VAE is 18 jaar, wat betekent dat u minimaal deze leeftijd moet hebben om een voertuig te besturen. Naast het recht om te rijden, vereisen autoverhuurbedrijven ook dat huurders deze wettelijke leeftijd hebben om een auto te huren. Een Internationaal Rijbewijs is vereist om een auto te huren, samen met uw internationale rijbewijs, VAE-visum, paspoort en lokaal rijbewijs.