Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Verenigd Koninkrijk

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Ontdek Groot-Brittannië Met Jouw Auto

Denk je eraan om op avontuur te gaan met je eigen voertuig in Groot-Brittannië? Maak je geen zorgen, het is eenvoudiger dan je denkt! Een goed begrip van de verkeersregels, inclusief essentiële informatie over het Internationaal Rijbewijs, is van cruciaal belang.

Of je nu aan het cruisen bent door het prachtige platteland of je onderdompelt in het stadsleven, autorijden in Groot-Brittannië kan je reis nog onvergetelijker maken. Deze gids bevat alles wat je moet weten over het verkrijgen en gebruiken van een Internationaal Rijbewijs in Groot-Brittannië.

De Procedure voor het Aanvragen van een IRB in het VK

Een Internationaal Rijbewijs is een waardevol document voor Britse chauffeurs die legaal in het buitenland willen rijden. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het verkrijgen van een IRB in Groot-Brittannië:

 • Geschiktheid: Om een IRB aan te vragen, moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.
 • Goedkeuringsproces: De goedkeuring voor een IRB gebeurt meestal direct nadat alle benodigde documenten zijn ingediend.
 • Aanvraagprocedure: Het proces voor het verkrijgen van een IRB is snel en eenvoudig, met inbegrip van het invullen van een aanvraagformulier en het indienen van vereiste documenten.
 • Geldigheidsduur: IRB’s zijn verkrijgbaar met verschillende geldigheidsperiodes, variërend van 1 tot 3 jaar, afhankelijk van je behoeften.
 • Rijden in het Buitenland: Met een IRB kun je legaal rijden in vele andere landen, op voorwaarde dat je voldoet aan hun rijvoorschriften.
 • Vertaling: De IRB is vertaald in 12 talen, wat de communicatie met lokale autoriteiten in diverse landen vergemakkelijkt.
 • Wereldwijde Erkenning: De IRB wordt erkend in meer dan 150 landen wereldwijd, waardoor het een handig hulpmiddel is voor chauffeurs die internationaal reizen.
 • Levering: Snelle wereldwijde verzending is beschikbaar, zodat je jouw IRB snel kunt ontvangen, ongeacht je locatie.

Onthoud dat een IRB een aanvulling is op je rijbewijs; het vervangt het niet. Zorg ervoor dat je zowel je rijbewijs als je IRB bij je hebt wanneer je in het buitenland rijdt. Vergeet niet altijd de specifieke rijvoorschriften van het te bezoeken land te controleren, omdat deze kunnen variëren.

Veelgestelde Vragen

Het aanvragen van een Internationaal Rijbewijs is eenvoudig. Je kunt een aanvraag indienen vanuit je eigen land of, als je al in Groot-Brittannië bent, naar een lokaal postkantoor gaan. Organisaties zoals International Travel Permits verstrekken ook Internationale Rijbewijzen om lange wachtrijen te vermijden. Het proces is net zo eenvoudig als het invullen van een aanvraag, het verstrekken van de benodigde documentatie en het betalen van de relevante kosten.

Kan ik een Internationaal Rijbewijs gebruiken om in Groot-Brittannië te rijden?

Ja, je kunt een Internationaal Rijbewijs maximaal 12 maanden in Groot-Brittannië gebruiken. Vergeet niet om je nationale rijbewijs mee te nemen als je in Groot-Brittannië rijdt, om boetes te voorkomen. Jouw Internationale Rijbewijs is niet geldig zonder je originele rijbewijs.

Heb ik een Internationaal Rijbewijs nodig in Groot-Brittannië?

Als je afkomstig bent uit een EU-land en over een geldig rijbewijs beschikt, heb je geen Internationaal Rijbewijs nodig in Groot-Brittannië. Voor huurders uit andere landen kan een Internationaal Rijbewijs echter handig zijn.

Wat is de Geldigheidsduur van een Internationaal Rijbewijs?

Bij de aanschaf van een IRB kun je kiezen tussen een geldigheidsduur van één of drie jaar. De eenjarige IRB is ideaal voor incidentele reizigers, terwijl de driejarige IRB perfect is voor frequente reizigers. Kies wat het beste aansluit bij jouw behoeften.

Wat is het Verschil tussen Internationale Rijbewijzen en Britse Rijbewijzen?

Met een Internationaal Rijbewijs, vaak afgegeven in je eigen land, kun je met vertrouwen autorijden en voertuigen huren in het buitenland. Het is een vertaald document dat samen met je rijbewijs hoort, omdat het geen op zichzelf staand identiteitsbewijs is.

Aan de andere kant geeft de Britse Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA) Britse rijbewijzen uit, die worden erkend als geldig identiteitsbewijs.

Hoelang Duurt het Voordat een Internationaal Rijbewijs Wordt Uitgegeven?

Als je aanvraag wordt goedgekeurd, kun je op dezelfde dag een digitaal Internationaal Rijbewijs ontvangen. Voor fysieke IRB’s in de VS wordt deze binnen een week geleverd, terwijl buiten de VS de levertijd tot 30 dagen kan bedragen.

Kan Ik na de Brexit met Mijn Auto in Europa Rijden?

Britse bestuurders kunnen na de Brexit nog steeds hun rijbewijs gebruiken om in Europa te rijden. Als je echter alleen een Brits papieren rijbewijs hebt, is een IRB nodig om in Europa te mogen rijden.

Rijtips voor Autorijden in Groot-Brittannië

Van Engeland en Schotland tot Wales en Noord-Ierland. Ontdek Groot-Brittannië met het gemak van autorijden. Zorg ervoor dat je bekend bent met enkele belangrijke verkeersregels voor een optimale ervaring.

Belangrijke Aandachtspunten:

 • Rij aan de linkerkant van de weg.
 • De minimumleeftijd om een auto te besturen is 17 jaar.
 • Het dragen van een veiligheidsgordel is verplicht.
 • Kinderbeveiligingssystemen zijn verplicht.
 • Maak gebruik van handsfree-functies. Houd je telefoon buiten handbereik, tenzij handsfree.
 • De maximumsnelheid is 30 km/u in stedelijke gebieden en 70 km/u op snelwegen.
 • Verminder snelheid in ziekenhuis- en schoolzones.
 • Geef voorrang aan noodvoertuigen zoals politieauto’s, ambulances en brandweerwagens.
 • Claxons zijn niet toegestaan in woonwijken tussen 23.30 uur en 07.00 uur.

Essentiële Rijregels

Het is essentieel om de rijregels in Groot-Brittannië te kennen voor een veilige autorit. Door op de verkeersborden te letten en attent te zijn op voetgangers en fietsers, kun je met vertrouwen de weg op. Een uitdaging voor buitenlandse bestuurders is het wennen aan het links rijden, wat in de meeste landen afwijkt van rechts rijden.

Rijden onder Invloed is Verboden

Onthoud dat alcohol je rijvaardigheid beïnvloedt en het risico op ongevallen vergroot. Vermijd daarom alcohol als je van plan bent om in Groot-Brittannië te rijden. De politie voert vaak langs de weg ademtests uit om het alcoholgehalte te controleren. Het niet slagen voor deze tests kan leiden tot rijverboden, straffen en mogelijk zelfs gevangenisstraf.

Overschrijden van de Maximumsnelheid is Niet Toegestaan

In steden bedraagt de maximumsnelheid 50 km/u, maar kan in schoolzones worden verlaagd tot 30 km/u. Op enkelbaanswegen met tweerichtingsverkeer is de limiet 100 km/u en op snelwegen tot 110 km/u. Het overschrijden van de snelheidslimiet kan leiden tot boetes en strafpunten op je rijbewijs.

Parkeerinformatie

Voor bezoekers aan Groot-Brittannië: parkeermogelijkheden kunnen variëren afhankelijk van je locatie. In het centrum van Londen kan parkeren bijvoorbeeld uitdagender zijn. Houd rekening met lokale parkeerregels en betalingsvoorwaarden en vermijd boetes.

Parkeren op het platteland is over het algemeen relaxter, maar ook daar gelden specifieke regels. Als je een auto huurt in Londen, overweeg dan om buiten het stadscentrum te parkeren en het openbaar vervoer te gebruiken. Zo kun je genieten van Londen’s efficiënte openbaar vervoersysteem.

Geschiktheid voor Autorijden

Hoewel je op 15-jarige leeftijd een voorlopig rijbewijs kunt aanvragen, moet je minstens 16 jaar oud zijn om een motor of lichte quad te besturen en 17 jaar om een ​​auto te besturen. Let op dat je praktijk- en theorierijexamens gepland kunnen worden vanaf je zeventiende. Leerders mogen niet alleen rijden en moeten begeleid worden door een geschikte supervisor. Zorg ervoor dat je verzekerd bent als je leert rijden met een familielid of vriend.

Autoverzekering

Een autoverzekering is essentieel wanneer je in het buitenland rijdt om onvoorziene kosten tijdens noodgevallen te dekken. Als je een auto huurt in Groot-Brittannië, wordt de verzekering meestal geregeld. Neem echter een autoverzekering als je je eigen voertuig meeneemt.

Topbestemmingen in het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk biedt een scala aan topbestemmingen om te bezoeken, van historische en culturele bezienswaardigheden in Engeland, zoals het British Museum en York Minster, tot natuurlijke wonderen zoals het Lake District National Park. Andere hoogtepunten zijn de unieke biomen van het Eden Project, de tuinen van Chester Zoo en de architectonische pracht van York Minster, die elk een unieke en onvergetelijke ervaring bieden.

Engeland, met zijn rijke geschiedenis, is een populaire trekpleister voor reizigers. Van oude Romeinse overblijfselen tot middeleeuwse steden, het land biedt een mix van culturele en historische schatten om te verkennen. Vergeet niet je IRB veilig te stellen voor een soepele reiservaring.

Het British Museum

Het British Museum huisvest meer dan 13 miljoen artefacten en biedt een fascinerende reis door de geschiedenis. Tentoonstellingen van wereldwijde culturen, zoals het oude Egypte, Griekenland en Rome, maken het museum een must-see bestemming. Iconische artefacten zijn onder meer de Rosetta-steen en de Elgin Marbles.

York Minster en Historisch Yorkshire

Het indrukwekkende York Minster, gelegen in de historische stad York, dient als een architecturaal pronkstuk te midden van charmante straten en historische locaties. De omliggende stadsmuren bieden een adembenemend uitzicht over de regio.

Chester Zoo

Chester Zoo is een bekroonde dierentuin in Engeland die niet alleen dierenliefhebbers aantrekt, maar ook prijswinnende tuinen biedt.

Naast dierenobservatie zijn er tal van activiteiten te doen in de dierentuin. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de nabijgelegen Chester Cathedral.

Lake District National Park

Het Lake District National Park in Engeland beslaat 900 vierkante kilometer en biedt adembenemende natuurlijke schoonheid. Verken de hoogste berg, Scafell Pike, en verken schilderachtige stadjes zoals Grasmere voor een onvergetelijke ervaring.

Maak een boottocht op Lake Windermere en Ullswater om te genieten van prachtige uitzichten en de rust van de omgeving.

Eden Project

Het Eden Project in Cornwall toont een gevarieerde collectie planten van over de hele wereld in kenmerkende biomen. Dit botanische wonder is gevestigd in een voormalige steengroeve en biedt ook het hele jaar door verschillende evenementen, van kunsttentoonstellingen tot muziekfestivals.

Ontdek Groot-Brittannië Zonder Gedoe met een IRB

Of je nu van plan bent de historische straten van Londen te verkennen of de prachtige natuur van Groot-Brittannië te bewonderen, onthoud dat je IRB de sleutel is tot vlotte en zorgeloze avonturen in Groot-Brittannië.

Waar wacht je nog op? Bekijk vandaag nog onze internationale rijbewijspakketten en vraag je IRB aan om je reisavontuur te beginnen!