Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Vaticaanstad

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Hoe kan ik een Internationaal Rijbewijs verkrijgen in Vaticaanstad?

Als uw lokale rijbewijs niet in het Engels is, moet u een Internationaal Rijbewijs aanvragen. Het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs is een eenvoudige stap. U kunt een aanvraag indienen bij een vervoersbedrijf of online. Online aanvragen is handiger, omdat u alleen het formulier hoeft in te vullen, een pasfoto moet uploaden en een digitale kopie van uw lokale rijbewijs moet indienen. Onthoud dat het Internationaal Rijbewijs (IRB) slechts een vertaling is van uw lokale rijbewijs. IRB vertaalt uw lokale licentie naar het Italiaans.

Ons Internationaal Rijbewijs wordt gebruikt in meer dan 165 landen wereldwijd, waaronder:

Albanië, Algerije, Argentinië, Armenië, Australië, Bahrein, Bangladesh, Barbados, België, Benin, Botswana, Brazilië, Bulgarije, Burkina Faso, Canada, Kaapverdië, Kroatië, Chili, Congo, Cyprus, Cuba, Egypte, Estland, Georgië, Ghana, Griekenland, Guatemala, Frankrijk, Indonesië, Ierland, Israël, Iran, Italië, Japan, Jordanië, Laos, Libanon, Maleisië, Monaco, Nieuw-Zeeland, Nederland, Noorwegen, Portugal, Filipijnen, Saoedi-Arabië, Spanje, Sri Lanka, Roemenië, Zwitserland, Taiwan, Tobago, Tunesië, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten en anderen.

Topbestemmingen in Vaticaanstad

Miljoenen mensen, vooral katholieke gelovigen van over de hele wereld, reizen naar Vaticaanstad om hun geloof te versterken en de ervaring van deze plaats te beleven. Het wordt erkend als het kleinste land ter wereld, dus het gebruik van voertuigen binnen het land is meestal niet nodig, tenzij u voor een belangrijke zakenreis bent.

Ondanks dat het het kleinste land is, herbergt Vaticaanstad een rijke geschiedenis van kunst, cultuur en religie. Dit trekt mensen van over de hele wereld aan en niemand wil de kans missen om deze plek te bezoeken.

Sint-Pietersbasiliek

De Sint-Pietersbasiliek is een van de belangrijkste bezienswaardigheden waar christelijke gelovigen een bezoek brengen. Dit is de vermeende begraafplaats van St. Peter de Apostel, de eerste bisschop van Rome en de eerste paus. Er stond al een kerk op deze plek tijdens het bewind van Constantijn de Grote. Het mogelijke graf van St. Peter de Apostel bevindt zich onder de kerk.

Deze prachtige kerk, gebouwd tussen de 16e en 18e eeuw, herbergt werken van gerenommeerde kunstenaars zoals Michelangelo, Bramante, Peruzzi en Raphael, die hebben bijgedragen aan het architecturale meesterwerk van de basiliek.

Routebeschrijving:

 • Vertrek vanaf de ingang van Vaticaanstad in oostelijke richting over de Via Sant’Anna naar Borgo Pio.
 • Vervolg op Borgo Pio, sla linksaf de Via del Mascherino in.
 • Sla rechtsaf de Via Stefano Porcari in en ga verder over de Via Giovanni Vitelleschi/Piazza Americo Capponi.
 • Ga naar de Via delle Fosse di Castello en vervolg naar Piazza Adriana.
 • Ga verder op Piazza Pia en sla vervolgens rechtsaf de Via della Conciliazione op.
 • Parkeer uw auto en loop westwaarts op de Via della Conciliazione richting Via dell’Erba.
 • Ga verder op Piazza Papa Pio XII en ga naar Largo degli Alicorni.
 • Betreed Vaticaanstad en loop naar de Sint-Pietersbasiliek.

Piazza San Pietro (Sint-Pietersplein)

Het Piazza San Pietro, ook bekend als het Sint-Pietersplein, voor de Sint-Pietersbasiliek is een van ‘s werelds grootste en mooiste pleinen, gebouwd door Bernini tussen 1657-1667. Het plein is 320 meter lang en 240 meter breed en biedt plaats aan meer dan 300.000 mensen.

Op het plein staat de majestueuze Egyptische Obelisk, die 25 meter hoog is en door Caligula in 37 voor Christus naar Rome werd gebracht. Het plein was vroeger het centrum van spelen en executies, bekend als het Circus van Nero. Naast de obelisk zijn er 284 zuilen en 88 pilasters te bewonderen.

Boven de zuilen staan 140 heiligenbeelden, gemaakt in 1670 door Bernini’s discipelen. Mensen komen naar het plein om de geschiedenis te ervaren en soms een glimp op te vangen van de paus, die elke woensdag het publiek ontmoet.

Routebeschrijving:

 • Vertrek vanaf de ingang van Vaticaanstad in oostelijke richting over de Via Sant’Anna naar Borgo Pio.
 • Ga verder op Borgo Pio, sla linksaf de Via del Mascherino in.
 • Draai bij de eerste dwarsstraat rechtsaf naar Borgo Vittorio.
 • Sla bij de eerste kruising rechtsaf naar Via del Falco en ga verder op Vicolo del Farinone.
 • Sla rechtsaf de Via dei Corridori in. Parkeer uw auto op een parkeerplaats.
 • Loop westwaarts over de Via dei Corridori richting Via Rusticucci en vervolg over Largo del Colonnato.
 • Sla linksaf op Largo del Colonnato om Vaticaanstad binnen te gaan.
 • Sla na 61 meter rechtsaf om op het Sint-Pietersplein te komen.

Vaticaanse Musea

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Vaticaanstad zijn de Vaticaanse musea. Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst en de betekenis daarvan in het hedendaagse christendom, zult u deze plek geweldig vinden! De musea herbergen een uitgebreide kunstcollectie van wereldklasse, met werken van beroemde kunstenaars die de kunst en geschiedenis van het christendom hebben gevormd.

Met 54 musea huisvest Vaticaanstad de meest uitgebreide kunstcollectie ter wereld. Kunstenaars van over de hele wereld beschouwen Vaticaanstad als een topbestemming. Oktober en november zijn de ideale maanden voor een bezoek om de drukte te vermijden.

Bezoek de musea bij voorkeur op dinsdag of donderdag, omdat woensdagen vaak druk zijn vanwege de pauselijke audiëntie. Als u de musea wilt verkennen zonder de drukte, vermijd dan een bezoek op woensdag.

Routebeschrijving:

 • Vertrek vanaf de ingang van Vaticaanstad in oostelijke richting over de Via Sant’Anna naar Borgo Pio.
 • Ga verder op Borgo Pio, sla linksaf de Via del Mascherino in.
 • Vervolg naar Piazza del Risorgimento en sla linksaf om op Piazza del Risorgimento te blijven.
 • Sla rechtsaf de Viale dei Bastioni di Michelangelo in en sla linksaf de Viale Vaticano in.
 • Het museum bevindt zich aan de linkerkant.

Sixtijnse Kapel

De Sixtijnse Kapel is de privékapel van de paus en wordt gebruikt voor diensten en speciale evenementen. De muren van de kapel zijn bedekt met 15e-eeuwse schilderijen van bijbelse taferelen, voornamelijk gemaakt door Michelangelo. Dit meesterwerk trekt veel katholieke gelovigen en kunstliefhebbers die de geschiedenis van dichtbij willen zien.

Routebeschrijving:

 • Vertrek vanaf de ingang van Vaticaanstad in oostelijke richting over de Via Sant’Anna naar Borgo Pio.
 • Ga verder op Borgo Pio, sla linksaf de Via del Mascherino in.
 • Vervolg naar Piazza del Risorgimento en sla linksaf om op Piazza del Risorgimento te blijven.
 • Sla rechtsaf de Viale dei Bastioni di Michelangelo in en sla linksaf de Viale Vaticano in.
 • Sla vervolgens rechtsaf de Via Santamaura in en parkeer uw auto.
 • Betreed de Vaticaanse Musea, passeer Musei Vaticani, Braccio Nuovo en ga naar de Sixtijnse Kapel.

Belangrijke rijregels

Alleen personen met cruciale redenen mogen volgens de rijregels van Vaticaanstad binnen het land rijden.

Snelheidslimiet

Bestuurders dienen de snelheidslimieten binnen en buiten Vaticaanstad te respecteren. De snelheidslimieten buiten Vaticaanstad voor auto’s zijn beperkt tot 50 km/u vanwege de smalle wegen.

Binnen Vaticaanstad, waar alleen ambtenaren en belangrijke zakenmensen mogen rijden, is de maximumsnelheid 30 km/u.

Verplicht dragen van veiligheidsgordels

Het dragen van veiligheidsgordels is een vereiste voor zowel de bestuurder als alle passagiers, zowel voorin als achterin de auto. Niet-naleving van deze regel kan resulteren in een boete.