Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Vanuatu

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Is een IDP nodig voor Vanuatu?

Het begrip van een Internationaal Rijbewijs of IRB bestaat niet. Het juiste document om in een ander land te mogen rijden als aanvulling op uw eigen rijbewijs is een Internationaal Rijbewijs (IRB). Deze IRB vertaalt uw geldige rijbewijs naar het Engels en 12 van de meest gebruikte talen wereldwijd, waardoor het handig is voor internationale reizen.

Een IRB wordt vaak gebruikt voor diverse doeleinden, waaronder:

 • Als ondersteuning van uw rijbewijs bij het huren van een voertuig bij een autoverhuurbedrijf
 • Bij checkpoints
 • Wanneer u wordt gestopt door de lokale autoriteiten wegens het overtreden van verkeersregels
 • Om te dienen als geldig identiteitsbewijs wanneer daarom wordt gevraagd en u uw geldige rijbewijs gebruikt

Onze IDP wordt erkend in meer dan 165 landen, waaronder Fiji, Papoea-Nieuw-Guinea, Panama en Brazilië.

Hoe kan ik een Internationaal Rijbewijs verkrijgen voor Vanuatu?

Het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs van ons is een eenvoudig proces. Volg deze stappen:

 • Klik op de knop ‘Start Mijn Aanvraag’ ergens op de pagina.
 • Beantwoord de vraag over het bezit van een geldig rijbewijs.
 • Lees de instructies op de pagina alvorens het proces te starten. Het duurt minder dan drie minuten om de taak te voltooien.
 • Bereid uw geldige rijbewijs, pasfoto’s en betaalgegevens voor.
 • Controleer of alle verstrekte informatie in het aanvraagformulier correct is voordat u op “Volgende” klikt.
 • Vul alle informatie in zoals vermeld op uw rijbewijs.
 • Ga verder met het invullen van de gevraagde gegevens op de volgende pagina. Controleer opnieuw of alle informatie correct is.
 • Kies uw licentieklasse. Upload een pasfoto van uzelf in paspoortformaat en een kopie van uw huidige rijbewijs. Let op dat de pasfoto alleen van uzelf moet zijn.
 • Betaal de IRB-vergoeding met IDEAL, Paypal of creditcard. Na betaling ontvangt u e-mailupdates over de verzendstatus van uw IRB.

Populaire bestemmingen in Vanuatu

Vanuatu, een Melanesische soevereine staat, is een onmisbare bestemming voor avontuurlijke reizigers. Het land herbergt opmerkelijke resorts, legendarische schatten en een iconische sfeer die iedere ontdekkingsreiziger zal betoveren. Verken de spectaculaire wonderen van het land met de juiste reisgenoot voor een onvergetelijke reis. Een voertuig huren biedt u een unieke manier om het land te verkennen.

Voordat u vertrekt, is het essentieel om een Internationaal Rijbewijs te hebben voor Vanuatu. Bezoek International Travel Permits (ITP) om dit aan te vragen. De aanvraag is eenvoudig; u heeft alleen uw naam, adres, telefoonnummer, stad/staat en postcode nodig. Noteer het trackingnummer van uw IRB om de voortgang te volgen.

Nationaal museum van Vanuatu

Het Vanuatu National Museum in Port Vila huisvest oude artefacten die de rijke geschiedenis van het land belichten. Onder toezicht van het Vanuatu Cultural Center, heeft de locatie als doel de tradities en levensstijl van het land te behouden. Naast de artefacten verwelkomt het museum toeristen met legendarische fossielen, schelpen en sporen van de eerste inwoners van het land.

Geschiedenisliefhebbers zullen genieten van het verkennen van het museum. Het museum is dagelijks geopend, behalve op zon- en feestdagen, en er geldt een toegangsprijs van VT 1.000 voor volwassenen en VT 500 voor kinderen. Baby’s mogen gratis naar binnen.

Millennium Grot

De Millennium Cave op South Central Santo in Luganville biedt een avontuurlijke ervaring met trekpaden door bossen, rotsformaties en rivieren. Lokale gidsen pasten een kleipasta toe op het gezicht van bezoekers als traditie voor een veilige verkenning in de grot.

Het regenseizoen is geen geschikte periode om de Millennium Cave te bezoeken vanwege hoge neerslagkansen. De beste tijd om de grot te verkennen is van mei tot september. Een toegangsprijs van 7.500 VT is vereist voor de trektocht, die het waard is voor natuurliefhebbers.

Champagnestrand

Champagne Beach in Espiritu Santo is een paradijs voor liefhebbers van wit zand met tropische vegetatie en kristalhelder water. Ontdek het onderwaterleven tijdens het snorkelen en bezoek Elephant Island voor meer adembenemende landschappen.

Watersporten bij Champagne Beach zijn het beste van mei tot oktober. Vermijd het regenseizoen vanwege mogelijke vloed, wat het gevaarlijk kan maken om te zwemmen.

Warwick Le Lagon Resort & Spa

Warwick Le Lagon Resort & Spa, gelegen aan de Erakor-lagune, biedt elegante accommodaties en panoramisch uitzicht. De luxe voorzieningen en faciliteiten creëren een onvergetelijke ervaring voor reizigers.

De beste periode om Vanuatu te bezoeken is van mei tot september, ideaal voor stellen die een romantische vakantie willen.

Ramada Resort Port Vila

Ramada Resort Port Vila biedt moderne accommodaties en luxe voorzieningen. Ontdek de omgeving en geniet van de frisse lucht tijdens een reis tussen juni en september.

Belangrijke rijregels in Vanuatu

Rijden in het buitenland, zoals in Vanuatu, vereist extra voorzichtigheid. Het is van belang om altijd verantwoordelijk te handelen en de verkeersregels na te leven. Vermijd roekeloos gedrag en zorg goed voor uw passagiers, want u bent verantwoordelijk als bestuurder.

Controleer altijd of u een geldig Internationaal Rijbewijs voor Vanuatu heeft voordat u vertrekt. Dit is cruciaal om legaal te kunnen rijden. Als u dit nog niet heeft, zoek dan de vereisten voor aanvraag op bij International Travel Permits (ITP). Zorg ervoor dat u uw geldige rijbewijs en autoregistratiedocumenten meeneemt.

Naleving van de snelheidslimiet

Het respecteren van de snelheidslimieten in Vanuatu is essentieel om verkeersongevallen te voorkomen. De maximale snelheid is 50 km/u in stadsgebieden en 80 km/u op landelijke wegen. Het negeren van de limieten kan leiden tot ongevallen en ernstige gevolgen.

Overtredingen van de snelheidslimieten vereisen een Internationaal Rijbewijs voor terugvordering bij de politie.

Vermijd het rijden onder invloed

Rijden onder invloed is streng verboden. Zelfs een kleine hoeveelheid alcohol kan de wettelijke limiet in Vanuatu overschrijden, wat leidt tot ernstige straffen en risico’s op ongelukken.

Vermijd rijden in het donker

Rijden in het donker in Vanuatu kan gevaarlijk zijn vanwege slechte wegcondities en de aanwezigheid van zwervende dieren. Plan uw reizen overdag en vermijd autorijden na zonsondergang.

Rijden aan de rechterkant, inhalen aan de linkerkant

Rijd aan de rechterkant en haal in aan de linkerzijde in Vanuatu. Houd altijd rekening met deze rijregels en zorg ervoor dat u aan alle wettelijke vereisten voldoet, inclusief het Internationaal Rijbewijs, paspoort, en autodocumenten. Bezoek International Travel Permits (ITP) voor meer informatie.