Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Uruguay

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Is een Internationaal rijbewijs nodig in Uruguay?

Het document dat wordt gebruikt om in verschillende landen te rijden, staat bekend als een Internationaal rijbewijs (IRB). Dit document vertaalt uw geldige rijbewijsinformatie naar 12 van de meest gebruikte talen wereldwijd.

Hoewel het misschien niet verplicht is, wordt het sterk aanbevolen om er een te verkrijgen. Hier zijn enkele voorbeelden van wanneer u deze kunt gebruiken:

 • Bij het huren van een auto bij autoverhuurbedrijven
 • Wanneer gestopt door lokale autoriteiten voor overtreding van veiligheidsgordels, snelheidslimieten, rijden terwijl afgeleid, enz.
 • Bij het tegenkomen van een controlepost op de weg

Om vandaag nog uw IRB te verkrijgen, kunt u deze eenvoudige stappen volgen:

 • Vul het aanvraagformulier in dat u kunt vinden door op de knop “Start mijn aanvraag” in de rechterbovenhoek van de pagina te klikken.
 • Voeg een kopie van uw geldig rijbewijs en pasfoto bij.
 • Voer vervolgens uw creditcardgegevens in om de IRB-vergoeding te betalen.

Mag ik in Uruguay rijden met een Amerikaans rijbewijs?

Ja, elke buitenlandse toerist in Uruguay kan rijden met zijn Amerikaanse rijbewijs door simpelweg een internationaal rijbewijs te gebruiken.

Het maakt ook niet uit of het rijbewijs van uw land van herkomst in het Engels is, omdat lokale wegverkeersautoriteiten mogelijk niet begrijpen wat er staat. Het wordt daarom aanbevolen om uw IRB mee te nemen voor een naadloze roadtrip-ervaring.

Als u echter van plan bent langer dan drie maanden in het land te verblijven, dient u een Uruguayaans rijbewijs aan te vragen om legaal te blijven rijden.

Welke landen erkennen een internationaal rijbewijs?

Ons internationaal rijbewijs is te gebruiken in meer dan 165 landen over de hele wereld, waaronder:

 • Brazilië
 • Argentinië
 • Canada
 • Australië
 • Ierland
 • Japan
 • Korea
 • Nieuw-Zeeland
 • Zuid-Afrika
 • Spanje
 • Zwitserland
 • Oekraïne
 • Finland
 • Duitsland
 • Italië
 • Jamaica
 • Maleisië
 • Monaco
 • Myanmar
 • Namibië
 • Noorwegen
 • Spanje
 • Thailand
 • Verenigd Koninkrijk

Topbestemmingen voor roadtrips in Uruguay

Uruguay heeft een gematigd klimaat, waardoor u kunt genieten van de prachtige witte stranden, maar het kan handig zijn om wat extra kleding mee te nemen als u reist in de wintermaanden van juni tot september. Toeristen en reizigers bezoeken de schone stranden van Uruguay vanwege de zilte zeebries die u zelf moet ervaren. Hier zijn enkele populaire bestemmingen om u te helpen beslissen waar u als eerste naartoe wilt.

Colonia del Sacramento

Colonia del Sacramento is een historische plek en een must-visit bestemming in Uruguay. De oude, kleurrijke huizen en geplaveide straten maken deze plaats aantrekkelijk voor toeristen die graag wandelen in oude omgevingen. Dit pittoreske stadje is opgenomen in de UNESCO-erfgoedsites en wordt door steeds meer bezoekers bewonderd vanwege de schoonheid en sfeer van Colonia del Sacramento.

Nationaal park Santa Teresa

Santa Teresa National Park ligt aan de kusten van de Atlantische Oceaan in Rocha. Met een oppervlakte van 3.000 hectare en meer dan 2 miljoen boomsoorten is dit park een trekpleister voor reizigers en kampeerders vanwege de wandelpaden en de wilde natuurbeleving die natuurliefhebbers kunnen ervaren. In de omgeving zijn ook tuinen en kassen te bezichtigen voor wie nog tijd heeft om rond te dwalen.

Montevideo

Als hoofdstad van Uruguay is Montevideo een essentiële bestemming die u niet mag missen in de regio. Net als Punta del Este heeft de hoofdstad hoge gebouwen, drukke straten en restaurants; probeer zeker de lokale keuken uit. Hoewel er een nabijgelegen strand is, genieten mensen ervan om te wandelen en de theaters en andere gelegenheden langs de trottoirs te verkennen.

Cabo Polonio

Cabo Polonio is sinds 2009 een beschermd gebied in Uruguay. U kunt er komen via Barra de Valizas, waar een wandeling van 12 km naar het strand mogelijk is, of u kunt ervaren wat kamperen in Uruguay inhoudt. Deze plek is perfect voor ontspanning en sightseeing; tijdens het wandelen kunt u een kolonie zeeleeuwen spotten. Vergeet niet extra water mee te nemen om gehydrateerd te blijven tijdens uw wandelingen.

Belangrijkste rijregels in Uruguay

Autorijden in dit gebied lijkt veel op rijden in uw eigen land, maar vergeet niet dat Uruguay specifieke rijregels heeft die strikt moeten worden nageleefd door internationale chauffeurs.

Rijden onder invloed is verboden in Uruguay

Voorheen was het toegestane alcohollimiet in het bloed 0,03% of 30 mg/ltr bloed. Rijden onder invloed is een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen en sinds 2015 heeft de overheid een nultolerantiebeleid ingesteld om herhaling van deze situaties te voorkomen. Rijden onder invloed is een ernstige overtreding in Uruguay; bij overtreding wordt u gearresteerd, krijgt u een forse boete en riskeert u gevangenisstraf, afhankelijk van de autoriteiten. Als u alcohol drinkt, zorg er dan voor dat u iemand heeft die u naar huis kan brengen of drink helemaal niet als u nog moet rijden.

Parkeerregels in Uruguay

Op zondagen mag overal in Uruguay worden geparkeerd. In Montevideo, waar de lokale bevolking en toeristen elkaar overal tegenkomen, kan het lastig zijn om een geschikte parkeerplek te vinden. U kunt ervoor kiezen om betaald te parkeren als u in de stad bent, of parkeerwachters kunnen voor uw voertuig zorgen als u op zoek bent naar afgelegen locaties.

Snelheidslimieten handhaven

Sinds 2017 zijn er snelheidscamera’s geïnstalleerd om verkeersovertreders te betrappen die de snelheidslimieten overtreden. De snelheidslimieten worden gehandhaafd om de rijstijl van chauffeurs te reguleren en onnodige ongelukken te voorkomen. De limieten op stedelijke wegen variëren tussen 45/60/75 km/u, terwijl snelwegen en openbare wegen een limiet hebben van 90/110 km/u. Te hard rijden wordt afgekeurd door de lokale bevolking, dus wees voorzichtig en volg de limieten voor elke weg die u gebruikt.