Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Tuvalu

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Is een Internationaal Rijbewijs (IRB) vereist voor Tuvalu?

Ter verduidelijking: er bestaat niet zoiets als een Internationaal Rijbewijs. Het specifieke document dat wordt gebruikt om uw nationale rijbewijs te vertalen naar het Engels of 12 van de meest gebruikte talen ter wereld, wordt aangeduid als een Internationaal Rijbewijs (IRB).

De IRB is een document dat internationale overeenkomst heeft volgens het Verdrag van Wenen inzake het wegverkeer. Hiermee kunnen bezoekende toeristen een motorvoertuig besturen in een ander land zonder dat ze een nationaal rijbewijs van dat land nodig hebben. Het is echter belangrijk op te merken dat de IRB geen op zichzelf staand document is.

De IRB is bedoeld om alleen ter ondersteuning van uw geldige rijbewijs te dienen door de informatie ervan te vertalen. Daarom kan het in de volgende situaties van toepassing zijn:

 • Bij checkpoints
 • Wanneer u wordt aangehouden door de lokale autoriteiten voor snelheidsovertredingen of het overtreden van verkeersregels
 • Wanneer u een voertuig huurt bij lokale autoverhuurbedrijven
 • Elke instelling die om geldige identificatie vraagt, zoals een rijbewijs, paspoort, enz. (optioneel)

Onze IRB wordt erkend in meer dan 165 landen over de hele wereld, waaronder:

 • Brazilië
 • Fiji
 • Tonga
 • Nauru
 • Australië
 • Taiwan
 • Nieuw-Zeeland
 • Samoa
 • Papoea-Nieuw-Guinea
 • Argentinië
 • Zuid-Afrika
 • Vanuatu
 • Thailand
 • Portugal
 • Filippijnen
 • Maleisië
 • Hongarije
 • El Salvador
 • Dominicaanse Republiek
 • Verenigd Koninkrijk
 • Panama
 • Guatemala
 • en meer

Hoe kan ik een Internationaal Rijbewijs (IRB) verkrijgen voor Tuvalu?

Het verkrijgen van een IRB van ons is een eenvoudig proces. U hoeft alleen de volgende stappen te volgen:

 • Klik op de knop “Start Mijn Aanvraag” op elk deel van de pagina.
 • Lees de instructies op de pagina voordat u begint met het proces. Dit duurt ongeveer 3 minuten of minder.
 • Houd uw geldige rijbewijs klaar.
 • Zorg ervoor dat alle verstrekte informatie correct is voordat u op “Volgende” klikt.
 • Voer alle gegevens in die op uw geldige rijbewijs staan.
 • Vul uw gegevens in op de volgende pagina. Controleer nogmaals of alles correct is.
 • Selecteer uw rijbewijsklassen.
 • Upload een fotokopie van uw geldige rijbewijs en een pasfoto. Zorg ervoor dat de pasfoto een duidelijke afbeelding van uzelf is, met het gezicht naar de camera gericht.
 • Betaal de IRB-kosten met een mogelijke betaalmogelijkheid.
 • Nadat u klaar bent, ontvangt u updates via e-mail om de voortgang van de verzending van uw IRB te volgen.

Tuvalu is een eilandstaat in Oceanië in de Stille Zuidzee en maakt deel uit van het Britse Gemenebest. De negen eilanden zijn kleine, dunbevolkte atollen en rifeilanden met prachtige met palmen omzoomde stranden en overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog.

Topbestemmingen

Het grootste atol is Funafuti, met daarin Fongafale, het centrale zakencentrum van het land en de locatie van de internationale luchthaven. Vluchten naar Tuvalu zijn beperkt en vinden slechts enkele keren per week plaats. Voor het beste verblijf in het land wordt aangeraden langer dan een week te blijven. Met alle bezienswaardigheden en ervaringen die Tuvalu te bieden heeft, zouden slechts enkele dagen niet voldoende zijn.

Funafuti Conservation Area

Het Funafuti Conservation Area (FCA) is de populairste toeristische bestemming in Tuvalu. Het beslaat ongeveer 20% van het rifgebied in de Funafuti-lagune en omvat enkele ecologisch belangrijke eilandjes of “Motus”. In 1999 werd het gebied uitgeroepen tot beschermd gebied en het heeft met succes diverse essentiële dieren in het wild beschermd, waaronder groene zeeschildpadden, koralen en verschillende vogelsoorten.

Bij een bezoek aan het Funafuti Conservation Area kunt u vogels spotten, picknicken op het strand of snorkelen om wellicht de groene zeeschildpadden en manta’s te zien. Sommige eilandjes dienen ook als broedplaatsen voor groene zeeschildpadden, dus als u getuige wilt zijn van uitkomende schildpadden, kunt u vrijwilligerswerk doen in het Funafuti Conservation Area.

Funafuti Atoll

Als de hoofdstad van Tuvalu, biedt het Funafuti-atol tal van activiteiten. Het atoll bestaat uit diverse eilandjes die bij eb bereikbaar zijn. Funafuti herbergt de internationale luchthaven, het stadion, gemeenschapscentra en winkelcentra. Hier vindt u ook de langste snelweg van het land, en een roadtrip van begin tot eind is een unieke ervaring.

De internationale luchthaven van Tuvalu is een van de weinige ter wereld die open is voor publiek voor diverse activiteiten. Omdat vluchten slechts beperkt zijn, wordt de landingsbaan soms gebruikt voor sportactiviteiten. U kunt deelnemen aan games op de landingsbaan, aangezien dit een van de lokale bezigheden is.

Voor een inkijkje in de cultuur kunt u de markten bezoeken, Tuvaluaanse lekkernijen proeven en deelnemen aan zang- en dansfestiviteiten. Tuvaluaanse vrouwen zijn bekend om hun handwerk, dus u kunt souvenirs kopen (behalve postzegels).

Nanumanga

Nanumanga is een eiland van 3 km2 op enkele zeemijlen van Funafuti. Het eiland is vooral bekend vanwege de onderwatergrotten die ooit boven water waren. Vroeger gebruikten inheemse bewoners deze grotten en lieten diverse artefacten achter die nog steeds bewaard zijn gebleven. De ontdekking heeft bijgedragen aan het begrip van de veranderende zeeniveaus in Tuvalu en wereldwijd. Als u een duikbrevet heeft voor grotduiken, is een bezoek aan de onderwatergrotten van Nanumanga absoluut de moeite waard.

Nanumea Atoll

Nanumea is het meest noordelijke atol van Tuvalu en ligt ver van Funafuti. Het atol is ongeveer 600 meter breed en speelde een rol tijdens de Tweede Wereldoorlog als basis voor de Amerikaanse strijdkrachten vanwege de nabijheid tot Kiribati (met Japanse bases). In de lagune van het atol kunt u zwemmen.

Het droge gedeelte van het Nanumea-atol is bedekt met weelderige vegetatie. Het eiland wordt bewoond door minder dan duizend mensen, dus bij een bezoek kunt u ook de lokale bevolking ontmoeten. Naast het rijke onderwaterleven rondom het atol, kunt u ook overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog zien. Vraag gerust de lokale bevolking om aanwijzingen naar de WO II-wrakken of verken zelf het eiland.

Belangrijkste verkeersregels

Er zijn maar weinig verharde wegen in Tuvalu, voornamelijk op het hoofdatol Funafuti, met name op de eilanden Fongafale en Funafala. Zelfs in Fongafale, waar de meeste bedrijven zijn gevestigd, zijn de wegen schaars. Er gelden echter bepaalde verkeersregels in Tuvalu die door de overheid zijn vastgesteld.

Deze verkeersregels zijn gebaseerd op de Verkeerswet. Overtreding van deze regels kan resulteren in boetes en mogelijke gevangenisstraffen, afhankelijk van de aard van de overtreding. Hierdoor is voorzichtigheid geboden bij het rijden in Tuvalu, gezien de strenge straffen die gehanteerd worden.

Geen alcohol en rijden

Het negeren van de regels rond rijden onder invloed kan ernstige consequenties hebben in Tuvalu, aangezien de politie regelmatig ademtests uitvoert. De toegestane alcoholconcentratie in het bloed is slechts 0,08%. Bij betrapping op dronken rijden, wordt een boete van $ 200 en een gevangenisstraf van één jaar opgelegd.

Bij betrokkenheid bij een ongeval door dronken rijden gelden strengere aansprakelijkheden. Drink daarom matig voordat u gaat rijden, vooral op een motorfiets, waarbij de risico’s op ongelukken door alcoholconsumptie aanzienlijk zijn.

Rijden aan de linkerkant van de weg

Met slechts één hoofdweg in Tuvalu, die zich bevindt in Funafuti, is het van essentieel belang om altijd aan de linkerkant van de weg te blijven rijden, zelfs op onverharde wegen. Gezien het gebrek aan adequate wegmarkeringen en verkeersborden, is het noodzakelijk om de basisverkeersregels te onthouden en toe te passen.