Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Turkije

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Het maken van een roadtrip door Turkije is een lonend avontuur dat de vrijheid biedt om de overvloedige historische en natuurlijke pareltjes van het land te ontdekken. Met de auto kunt u diverse attracties verkennen, van de culturele en historische bezienswaardigheden van Istanbul tot de ongerepte stranden van Antalya en het adembenemende witte paradijs Pamukkale – allemaal op uw eigen tempo!

Veelgestelde vragen over Internationale Rijbewijzen

Is het nodig om een Internationaal Rijbewijs te verkrijgen om in Turkije te rijden?

Het wordt sterk aanbevolen om een Internationaal Rijbewijs (IRB) te verkrijgen voor een zorgeloze ervaring bij het huren van een auto en rijden als buitenlander in Turkije. Overweeg om uw IRB aan te vragen via International Travel Permits om uw reizen te vergemakkelijken.

Is een Brits rijbewijs geldig in Turkije?

In Turkije kunt u legaal autorijden met een Brits rijbewijs, mits u voldoet aan de minimumleeftijd van 18 jaar en in het bezit bent van een volledig rijbewijs. Autoverhuurbedrijven hebben doorgaans een minimumleeftijd van 21 jaar voor het huren van voertuigen en kunnen hogere leeftijdseisen hanteren voor luxe auto’s.

Hoe vraagt u een Internationaal Rijbewijs aan?

Het aanvragen van een IRB is een vrij eenvoudig proces. U heeft het rijbewijs van uw eigen land, een pasfoto en een betaalmogelijkheid zoals een creditcard nodig om de aanvraagkosten te betalen. Vul het aanvraagformulier in met alle benodigde informatie en verstuur het.

Let op: Als u van plan bent langer dan drie maanden in Turkije te rijden, dient u een Turks rijbewijs te verkrijgen. Dit proces omvat het verkrijgen van een verblijfsvergunning en het volgen van een rijschool.

Belangrijke rijregels in Turkije

Het kennen van de specifieke Turkse rijregels kan uw reiservaring aanzienlijk verbeteren. Door vertrouwd te raken met de Turkse rijregels, kunt u bovendien boetes en sancties voorkomen.

Snelheidslimieten

In Turkije worden snelheidslimieten strikt gehandhaafd: 50 km/u in stedelijke gebieden, 90 km/u op openbare wegen (vergelijkbaar met vierbaanswegen in Groot-Brittannië) en 120 km/u op snelwegen. Snelheidsovertredingen variëren afhankelijk van de ernst ervan. Er geldt een marge van 10% voor snelheidsovertredingen. Bij overschrijding met maximaal 30% wordt een boete van ₺ 115 (€ 34) opgelegd, terwijl een hogere overschrijding een boete van ₺ 238 (€ 69,92) met zich meebrengt.

Vereisten voor veiligheidsgordels

In Turkije is het verplicht om te allen tijde veiligheidsgordels te dragen en moeten alle zitplaatsen in een voertuig zijn uitgerust met veiligheidsgordels. Als u om medische redenen geen veiligheidsgordel kunt dragen, heeft u een medisch vrijstellingscertificaat in het Turks nodig. Verder dient u een brandblusser, twee gevarendriehoeken en een EHBO-doos in uw voertuig te hebben.

Veiligheid van kinderpassagiers

Voor kinderpassagiers in Turkije gelden strenge regels. Kinderen tussen 3 en 11 jaar met een lengte kleiner dan 1,35 meter dienen geschikte kinderzitjes te gebruiken. Voor kinderen van 12 maanden of jonger of met een gewicht tot 9 kg is een naar achteren gericht kinderzitje achterin de auto verplicht.

Recht van overpad

Het recht van overpad op de weg in Turkije is vergelijkbaar met dat van de meeste Europese landen: bestuurders aan de rechterkant hebben voorrang. Voetgangers hebben altijd voorrang op kruispunten, vooral als er geen verkeerslichten zijn. Op rotondes hebben binnenkomende voertuigen voorrang. Bovendien hebben voetgangers en fietsers die fietspaden of trottoirs oversteken voorrang.

De topattracties van Turkije

Turkije is een populaire bestemming vanwege zijn historische, culturele en natuurlijke waarde en schoonheid. Hier volgen enkele topbestemmingen van het land:

Istanbul

Istanbul herbergt de iconische Hagia Sophia, de majestueuze Blauwe Moskee en de bruisende Grote Bazaar. De Bosporus biedt prachtige vergezichten en een uniek perspectief op de stadsskyline.

Cappadocië

Cappadocië staat bekend om zijn betoverende landschap met sprookjesachtige schoorstenen en een rijke historische en culturele erfgoed. De ballonvaarten bij zonsopgang bieden een onvergetelijke ervaring en een panoramisch uitzicht op dit unieke terrein.

Efeze

Efeze, een van de best bewaarde oude steden ter wereld, is een must-visit voor liefhebbers van geschiedenis. De Bibliotheek van Celsus en de Tempel van Artemis, een van de zeven wereldwonderen, zijn hoogtepunten.

Pamukkale

Pamukkale, oftewel het ‘katoenkasteel’, is bekend vanwege zijn witte terrassen van travertijn, gevormd door warmwaterbronnen. De aangrenzende oude stad Hierapolis voegt historische betekenis toe aan de natuurlijke pracht.

Antalya

Deze badplaats staat bekend om zijn prachtige blauwe water en mooie stranden. De oude stad Kaleiçi, met zijn kronkelende geplaveide straten en historische Ottomaanse huizen, is een charmante omgeving om te verkennen.

Bodrum

Bodrum, een levendige havenstad met een bruisend nachtleven, herbergt het Mausoleum in Halicarnassus, nog een van de zeven wereldwonderen, en het indrukwekkende Kasteel van Bodrum.

Ankara

Hoewel vaak overschaduwd door Istanbul, heeft de hoofdstad zijn eigen charme met de Anitkabir, het mausoleum van Mustafa Kemal Atatürk, en diverse musea en parken.

Gobekli Tepe

Göbekli Tepe, ‘s werelds oudst bekende tempel, dateert van 6000 jaar vóór Stonehenge en heeft ons begrip van de menselijke geschiedenis veranderd als belangrijke archeologische vindplaats.

Trabzon

Trabzon, gelegen aan de kust van de Zwarte Zee, staat bekend om het Sumela-klooster, dramatisch gelegen op een klif.

Mardin

Mardin is een levend museum van kunst en cultuur, met unieke architectuur en een strategische ligging op een heuveltop met uitzicht op de Mesopotamische vlakten.

Ontdek de wonderen van Turkije met een IRB

Een onvergetelijke reis in Turkije wacht op u met levendige markten, historische monumenten, serene stranden en unieke landschappen. Vergeet niet een Internationaal Rijbewijs te verkrijgen om ten volle te genieten van de geschiedenis, cultuur en natuurlijke pracht van Turkije.