Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Tsjechië

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Rijden in Tsjechië als toerist

Zeker, een buitenlandse toerist mag met een gehuurd voertuig rondreizen in Tsjechië met een Internationaal Rijbewijs (IRB) volgens het Verdrag van Wenen inzake het Wegverkeer, op voorwaarde dat hij geldig rijbewijs bij zich heeft. Een IRB is ook belangrijk als u voertuigen wilt huren bij lokale autoverhuurbedrijven in het land.

Om een IRB te verkrijgen, hoeft u slechts de volgende stappen te volgen:

 • Klik op de knop “Start Mijn Aanvraag” in de rechterbovenhoek van de pagina.
 • Vul vervolgens het aanvraagformulier in.
 • Voeg een kopie van uw geldig rijbewijs met pasfoto toe.
 • Betaal de IRB-vergoeding met een mogelijke betaalkaart.

Onze IRB is te gebruiken in meer dan 165 landen, waaronder:

 • Noorwegen
 • Italië
 • Slowakije
 • Verenigd Koninkrijk
 • Zwitserland
 • Duitsland
 • Liechtenstein
 • Canada
 • Andere EU- en niet-EU-landen.

Amerikaanse rijregels in Tsjechië

Ofschoon Amerikanen met een Amerikaans rijbewijs in het Engels niet alle lokale wegverkeersautoriteiten begrijpen vanwege taalbarrières, wordt het nog steeds aangeraden om een IRB naast uw rijbewijs te verkrijgen voor rijden in het land.

Onthoud dat alleen een IRB en rijbewijs nodig zijn om minder dan drie maanden in Tsjechië te rijden. Indien langer verblijf gepland is, is een Tsjechisch rijbewijs vereist met inschrijving bij een rijschool, rijexamen en permanente verblijfsvergunning.

Rijden in Tsjechië met een Brits rijbewijs

Oui, alle EU-lidstaten mogen in elk Tsjechisch district rijden. Geen Internationaal Rijbewijs is vereist; het document dat uw geldige rijbewijs in 12 meestgebruikte talen ter wereld vertaalt, is een IRB.

Populaire bestemmingen in Tsjechië

Als een land geheel omgeven door land, ligt Tsjechië in het hart van Centraal-Europa. Het heeft een rijke geschiedenis als leefgebied voor Kelten, Germaanse stammen en Slaven. Van het Heilige Roomse Rijk tot Sovjetkolonie, en uiteindelijk tot de onafhankelijke Tsjechische Republiek, heeft Tsjechië talloze transformaties doorgemaakt. Tegenwoordig is het een welvarend land dat reizigers aantrekt vanwege zijn historische rijkdom.

Qua grootte kleiner dan zijn buurlanden, herbergt Tsjechië een schat aan prachtige kastelen, paleizen en monumenten uit verschillende architectonische perioden. Juweeltjes komen vaak in kleine verpakkingen, nietwaar? Een bezoek aan Tsjechië is dus een must-do voor uw reislijst. Het land heeft veel UNESCO-werelderfgoederen die gemakkelijk met de auto te bereiken zijn.

Praag

Praag, het historische hart van Tsjechië en de grootste stad, is een boheemse schat vol kleurrijke barokke gebouwen, gotische en renaissancekerken, en de indrukwekkende astronomische klok. Het wordt vaak genoemd als een van de meest bezochte steden in Europa en staat trots op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Voor nachtbrakers biedt Praag een bruisend nachtleven en heerlijke lokale gerechten.

Český Krumlov

Deze stad, met zijn middeleeuwse kasteel dat UNESCO-werelderfgoed is, dompelt u onder in geplaveide straten en een perfect bewaard gebleven middeleeuwse sfeer.

Telč

Het sprookjesachtige Telč, gelegen tussen České Budějovice en Brno, is een stad met slechts ongeveer 5.500 inwoners. Het kleine stadje staat bekend om zijn renaissancekastelen en kleurrijke huizen waarmee het zelfs de somberste dag opfleurt en op de UNESCO-werelderfgoedlijst prijkt.

Brno

Als de op een na grootste stad in Tsjechië na Praag, biedt Brno een universiteitsstadssfeer vol met lokale bierbars, cafés en musea. In het kort samengevat is Brno een must-visit naast Praag in Tsjechië.

Olomouc

Deze barokke parel, de zesde grootste stad van Tsjechië in de Moravische regio, is historisch cruciaal en herbergt het Tsjechische koninkrijk. Bewonder de middeleeuwse astronomische klok in het stadhuis, geniet van indrukwekkende architectuur, ambachtelijk bier en Moravische wijnen. Een bezoek aan Olomouc mag niet ontbreken op uw Tsjechische reisroute.

Plzeň

De thuisstad van het beroemde gouden Pilsner-pilsbier, Plzeň wacht om ontdekt te worden als de op drie na grootste stad in West-Bohemen van Tsjechië vanwege zijn charmante uitstraling.

České Budějovice

České Budějovice, aan de samenvloeiing van de rivieren Vltava en Malše, is een stad van prachtige architectuur, wereldberoemde bieren en landschappen. Het vertegenwoordigt een typisch Tsjechische stad met gastvrijheid en attracties zoals lokale tavernes.

Essentiële Tsjechische rijregels

Autorijden in Tsjechië biedt de mogelijkheid om u onder te dompelen in de rijke geschiedenis en architecturale pracht van het land. Begrijp de regels van het Tsjechische wegverkeer voor een veilige en plezierige reis. Deze regels zijn vergelijkbaar met die van andere Europese landen, maar een gedetailleerde kennis is essentieel.

Drink niet en rij niet

Terwijl sommige EU-landen een bepaalde hoeveelheid alcohol in het bloed toestaan tijdens het rijden, verbiedt Tsjechië dit, zelfs bij minimaal percentage alcohol. Rijden onder invloed is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen in Tsjechië en kan leiden tot boetes van 900 tot 1800 euro. Alcohol en drugs worden beschouwd als strafbare feiten, waarbij het weigeren van adem- of bloedtest resulteert in dezelfde boete.

Gebruik geen mobiele telefoon tijdens het rijden

Het is verboden om tijdens het rijden in Tsjechië een mobiele telefoon vast te houden of tussen uw schouder te klemmen. Gebruik in plaats daarvan een handsfree-apparaat om boetes van 50 tot 90 euro te voorkomen en uw veiligheid en die van anderen te waarborgen.

Houd u aan de maximumsnelheid

De maximumsnelheid in Tsjechië varieert per wegtype, met limieten van 130 km/u op snelwegen, 50 km/u in stedelijke gebieden en 90 km/u buiten de bebouwde kom. Het overschrijden van deze limieten kan resulteren in boetes van 20 tot 70 euro.