Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Trinidad en Tobago

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Kan ik in Trinidad rijden met een buitenlands rijbewijs?

Het is mogelijk om met een geldig buitenlands rijbewijs een gehuurd voertuig te besturen in het verkeer van Trinidad. Hiernaast wordt aan aangeraden om een Internationaal rijbewijs (IRB) aan te schaffen. Dit document vertaalt uw rijbewijs naar 12 van de meest gebruikte talen wereldwijd.

Het hebben van een IRB wordt sterk aanbevolen en kan worden gebruikt in meer dan 165 landen, waaronder de volgende:

 • Congo
 • Ivoorkust
 • Bahrein
 • Wit-Rusland
 • Brazilië
 • Burkina Faso
 • Canada
 • Kaapverdische eilanden
 • Costa Rica
 • Cyprus
 • Estland
 • Guinee-Bissau
 • Guyana
 • Kroatië
 • Honduras
 • IJsland
 • Ierland
 • Japan
 • Jordanië
 • Liberia
 • Liechtenstein
 • Macau
 • Maleisië
 • Moldavië
 • Myanmar
 • Nepal
 • Nicaragua
 • Noorwegen
 • Sao Tomé en Principe
 • Qatar
 • Saoedi-Arabië
 • Saint Vincent en de Grenadines
 • Zwitserland
 • Oekraïne
 • Vietnam
 • inclusief andere landen die lid zijn van de Verenigde Naties

Is het mogelijk om online een internationaal rijbewijs voor Trinidad te verkrijgen?

Ja, u kunt online een internationaal rijbewijs (IRB) aanvragen. Het is echter raadzaam voorzichtig te zijn bij het verkrijgen ervan, gezien het aantal oplichters op het internet. Daarom wordt geadviseerd om klantbeoordelingen te raadplegen op sites zoals Trustpilot, Feefo, enz.

Topbestemmingen in Trinidad en Tobago

Trinidad en Tobago zijn bestemmingen waar u kunt ontspannen en tegelijkertijd de natuur kunt verkennen. U kunt prachtige stranden en een rijke biodiversiteit verwachten, waar wilde dieren gedijen. Tijdens het rijden dient u te allen tijde uw internationale rijbewijs bij uw lokale rijbewijs te bewaren. Hieronder vindt u enkele van de meest populaire plaatsen in de regio die u zeker moet bezoeken.

Maracas Bay, Trinidad

Als eerste moet u een bezoek brengen aan Maracas Bay. Deze plek biedt een schilderachtig uitzicht op palmbomen, wit zand en hemelsblauw water. De lokale bevolking beschouwt het als een van de mooiste stranden van het eiland, en toeristen worden betoverd door de ongerepte schoonheid. In de omgeving zijn er eetgelegenheden die visbroodjes en verfrissende drankjes verkopen om uw dorst te lessen.

De beste tijd om Maracas Bay te bezoeken is van januari tot mei, wanneer de lucht helder is en u kunt genieten van het weer van zonsopgang tot zonsondergang. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk, zoals watersporten of kanoën.

Asa Wright Nature Center & Lodge, Trinidad

Trinidad biedt meer dan alleen witte zandstranden. Het Asa Wright Nature Center is een locatie waar verschillende vogelsoorten worden geobserveerd en waar ze gedijen en broeden. Vogelliefhebbers kunnen hier kolibries, uilen en spechten zien vliegen en foerageren. Met 1.500 hectare dichte bossen en weelderige struiken bevindt het centrum zich uitsluitend in de valleien van Arima en Aripo.

Vogels spotten is een van de activiteiten die u in dit centrum kunt ondernemen. Het biedt een kans om in contact te komen met de natuur en tot rust te komen. Daarnaast zijn er educatieve gesprekken over het bestaan en behoud van vogels, of u kunt gewoon genieten van een kopje thee terwijl u ontspant in de huisjes of op de veranda.

Port of Spain, Trinidad

De haven van Spanje is een bruisende plaats waar zowel lokale bewoners als toeristen van over de hele wereld samenkomen. Als hoofdstad van het land, vinden hier dagelijks handel en transacties plaats. Er zijn tal van activiteiten te ondernemen in Port of Spain, waaronder het vieren van het carnaval in februari. De stad heeft hoge gebouwen en goed onderhouden wegen voor een comfortabele rij- en woon-werkervaring. Zodra u in de hoofdstad bent, zult u merken dat er altijd iets te beleven is.

De beste reistijd voor Port of Spain is van januari tot mei. Het regenseizoen begint in juni, dus als u van plan bent om zonder paraplu de straat op te gaan, is het aan te raden om te reizen tijdens het droge en drukke seizoen. Bezoekers kunnen het Royal Botanic Centre verkennen, een botanische tuin met meer dan 700 bomen, en musea en kunstgalerijen in de stad bekijken.

Mount St. Benedict’s Abbey, Trinidad

Als u interesse heeft in historische bezienswaardigheden, staat een bezoek aan het Benedictusklooster op uw lijst. Dit is een van de oudste gebouwen in het Caribisch gebied. Sinds de oprichting in 1912 blijft het klooster dienen als een iconisch herkenningspunt van de stad. U kunt een rondleiding maken door het terrein, de diverse gebouwen, de boerderij en het bosgebied waar inheemse vogels van West-Indië leven.

In de omgeving kunt u wandelen en vogels observeren. Als u geïnteresseerd bent in de bouwgeschiedenis van het klooster, kunt u informatie verkrijgen van een lokale gids en meer te weten komen over de ontwikkelingen sinds de oprichting. Het klooster staat ook bekend om de verkoop van yoghurt in supermarkten in het hele land.

Main Ridge Forest Reserve, Tobago

Tobago is een belangrijk eiland van het land dat voor toeristen en reizigers veel te bieden heeft. Een van de hoogtepunten is het Main Ridge Forest Reserve dat avontuurlijke zielen aantrekt die op zoek zijn naar buitenactiviteiten. Dit reservaat is het oudste beschermde gebied op het westelijk halfrond en huisvest verschillende vogel- en diersoorten die in de omgeving voorkomen.

De toegangsprijs voor het reservaat bedraagt $76,29. Elk moment van het jaar is geschikt voor een bezoek, behalve tijdens het regenseizoen, wanneer het terrein modderig en glad kan zijn. U kunt de dichte bossen verkennen met een rondleiding of de wandelpaden volgen.

Belangrijkste verkeersregels in Trinidad en Tobago

Rijden in Trinidad en Tobago kan vlot verlopen zolang u zich houdt aan de geldende regels en voorschriften. Buitenlandse bestuurders kunnen zich wellicht wat onzeker voelen als ze voor het eerst in het buitenland rijden, wat begrijpelijk is. Daarom is het essentieel om altijd een internationaal rijbewijs bij u te hebben in Trinidad en Tobago, zodat u kunt genieten van een ontspannen rijervaring.

Mobiel telefoongebruik

Het is toegestaan om uw mobiele telefoon te gebruiken, maar u dient wel handsfree te bellen. Hoewel er geen specifieke wetgeving van de overheid hierover bestaat, is het van belang om alert en attent te blijven tijdens het rijden. Sommige weggebruikers stoppen plotseling, dus het wordt aangeraden om een veilige afstand te bewaren, met name op de hoofd- en secundaire wegen.

Alcohol en rijden is verboden in Trinidad en Tobago

Het is niet toegestaan om onder invloed te rijden op de twee eilanden. De wettelijke limiet voor alcohol in het bloed is 0,08% of 80 mg per 100 ml bloed. Indien u deze limiet overschrijdt, is het verstandig om een taxi te nemen in plaats van zelf te rijden. De politie kan een ademanalyse uitvoeren als zij vermoeden dat u onder invloed bent tijdens het rijden. Overtreding van deze wet kan leiden tot arrestatie, hoge boetes, mogelijke gevangenisstraf en intrekking van uw rijbewijs.

Parkeerregels in Trinidad en Tobago

Buitenlandse bestuurders kunnen hun voertuigen parkeren op de meeste locaties. In grote steden zoals Port of Spain en San Fernando zijn er betaalde parkeergelegenheden, die kunnen verschillen in prijs. Als u in een hotel verblijft, kunt u aan de receptie informeren naar parkeermogelijkheden en of deze zijn inbegrepen bij de voorzieningen. Het wordt aangeraden om tijdens uw verblijf geen waardevolle spullen in uw voertuig achter te laten.

Snelheidslimieten handhaven

De overheid heeft verschillende snelheidslimieten vastgesteld voor verschillende soorten wegen. Autorijden kan een uitdaging zijn in de regio als u niet bekend bent met de handgebaren die gebruikelijk zijn bij de lokale bevolking om afslagen aan te geven. Echter, zodra u vertrouwd bent met deze methoden, kunt u dezelfde signalen gebruiken tijdens uw rit. De snelheidslimiet voor stedelijke wegen is 55 km/u, terwijl landelijke wegen een limiet van 80 km/u hebben. Op snelwegen mag u maximaal 110 km/u rijden, waarbij inhalen is toegestaan mits met de nodige voorzichtigheid.