Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Tonga

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Hoe kan ik een Internationaal Rijbewijs voor Tonga verkrijgen?

Voordat u begint met het aanvraagproces voor een IRB, is het belangrijk om te weten waarvoor het dient. Een Internationaal Rijbewijs (IRB) is een document dat ter ondersteuning van uw eigen geldige rijbewijs fungeert, ongeacht de taal waarin het is uitgegeven, door de relevante informatie te vertalen in 12 van ‘s werelds meest gebruikte talen.

Het verkrijgen van een IRB voor Tonga via onze diensten is een eenvoudige procedure. U hoeft alleen de volgende stappen te volgen:

 • Klik op de pagina op de knop ‘Start Mijn Aanvraag’.
 • Zorg ervoor dat uw geldige rijbewijs gereed is. Controleer of alle verstrekte informatie juist is voordat u op ‘Volgende’ klikt.
 • Vul alle benodigde gegevens in op het aanvraagformulier die op uw rijbewijs vermeld staan.
 • Op de volgende pagina, controleert u nogmaals de ingevoerde gegevens en corrigeer waar nodig.
 • Selecteer de categorie van uw rijbewijs.
 • Upload een kopie van uw geldige rijbewijs en een pasfoto. Zorg ervoor dat de pasfoto voldoet aan de vereisten, waaronder het frontaal tonen van uw gezicht.
 • Voltooi de betaling van het Internationaal Rijbewijs met een mogelijke betaaloptie. U ontvangt e-mailupdates over de verzendstatus van uw Internationaal Rijbewijs zodra de betaling is afgerond.

Ons IRB is erkend in meer dan 165 landen wereldwijd, waaronder:

 • Portugal
 • Panama
 • Fiji
 • Zuid-Afrika
 • Nieuw-Zeeland
 • Verenigd Koninkrijk

Topbestemmingen in Tonga

Tonga, het koninkrijk van gastvrije inwoners, nationale parken, authentieke dorpen en een rijke mariene biodiversiteit, bestaat uit meer dan 170 eilanden verdeeld over drie grote eilandengroepen. Voor reizigers die de eenzaamheid zoeken op minder bevolkte eilanden, biedt Tonga een ideale toevluchtsoord. Verken de ongerepte stranden, ontmoet wilde dieren, ontdek historische bezienswaardigheden en meer tijdens uw reis door Tonga.

Mapu’a ‘A Vaea blaasgaten’

Deze beroemde attractie in het Koninkrijk Tonga strekt zich vijf kilometer uit langs de zuidkust van Tongatapu, nabij het dorp Houma. Bij aankomst ziet u honderden blaasgaten over meerdere kilometers langs de kust. Het gebrul van het opspattende water is duidelijk hoorbaar. Als geluksvogel kunt u zien hoe water tot wel 30 meter hoog de lucht in spuit.

Door de dunbevolkte omgeving kunt u zelfs als er andere toeristen aanwezig zijn nog steeds genieten van de rust. Ontspan op het uitgestrekte strand terwijl u geniet van een prachtige zonsondergang. Een must-visit bestemming in Tonga die gemakkelijk te vinden is met behulp van een basisplattegrond. De beste tijd om te bezoeken is van juni tot oktober.

Ha’ Atafu-strand

Gelegen op Tongatapu, is Ha ‘Atafu Beach een van de bekendste stranden van Tonga. Het biedt de beste surflocatie van Tonga met veilige omstandigheden voor alle niveaus, zelfs voor beginners. Langs het strand vindt u verschillende accommodaties en eetgelegenheden. Het ongerepte Ha’Atafu-strand is een paradijs voor elke bezoeker, met ruime loungemogelijkheden en authentieke Tongaanse keuken om van te genieten.

Zwem tussen tropische vissen, bewonder kleurrijk koraal en in de periode van juli tot oktober kunt u zelfs majestueuze bultruggen vanaf het strand spotten. Een unieke ervaring die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan Tonga. Voor kalme wateren en een aangenaam klimaat, is de beste tijd om te bezoeken tussen mei en oktober.

‘Anahulu-grot’

Als u op zoek bent naar een avontuurlijke en enigszins mysterieuze ervaring, is de ‘Anahulu Cave’ een populaire keuze in Tonga. Deze grot trekt zowel locals als toeristen aan vanwege de betoverende kalkstenen formaties en stalactieten. Het wordt aanbevolen om de grot te verkennen met een lokale gids of deel te nemen aan een excursie om het meeste uit uw bezoek te halen.

Het prachtige zoetwaterzwembad in de grot is een van de hoogtepunten die bezoekers steeds weer terugbrengt. Verken de diepten van de grot en laat u betoveren door de mysterieuze schoonheid. Voor degenen die liever snorkelen, is er ook de mogelijkheid om te genieten van het zwemmen in de ondergrondse wateren. Plan uw bezoek aan de Ha’amonga ‘a Maui Trilithon of Maui’s Burden, een unieke structuur nabij Niutoua, voor een intrigerende culturele en historische ervaring. Het wordt aanbevolen om vooraf te reserveren en deel te nemen aan begeleide tours.

Mu’a

Ontdek de rijke geschiedenis van Tonga door de archeologische overblijfselen in de regio Mu’a te verkennen. Uw lokale gids zal u meenemen naar de 28 koninklijke stenen graven in Mu’a, indrukwekkende structuren opgebouwd uit kalksteenblokken. Ook kunt u de Stage van Tele’a bewonderen, een stenen piramidemonument dat lijkt op een historische podium. De beste tijd om Mu’a te bezoeken is tijdens het droge seizoen of van maart tot november.

Tongatapu

In het hart van Tongatapu ligt Nuku’alofa, met aan de noordelijke oever het Koninklijk Paleis. Bezoek de bruisende Talamahu-markt voor een scala aan tropisch fruit en groenten, evenals lokale kunstnijverheid die perfect zijn als geschenken of souvenirs. Tongatapu biedt ook prachtige stranden waar u kunt zwemmen en snorkelen. Lokale bewoners raden aan te bezoeken tussen maart en november.

Pangaimotu-eiland

Houd er rekening mee dat alle activiteiten in Tonga op zondag stoppen vanwege de sabbatswet die wordt gehandhaafd door de overheid. Pangaimotu en het bijbehorende resort zijn echter uitgezonderd, waardoor u tijdens deze dag avontuur kunt blijven beleven terwijl de rest van het land rust. Bekend om zijn scheepswrakken en prachtige stranden, is Pangaimotu een ideale plek om te zwemmen en snorkelen. Bezoek tijdens het droge seizoen voor optimale verkenning.

Belangrijkste rijregels in Tonga

Tonga staat bekend als een veilige bestemming voor chauffeurs, inclusief toeristen, dankzij de goede staat van de wegen. Om de veiligheid van iedereen te waarborgen, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de rijregels in Tonga en deze na te leven. Het is van cruciaal belang om rekening te houden met het feit dat in Tonga aan de linkerkant van de weg wordt gereden, wat enige gewenning kan vergen voor bestuurders die dit niet gewend zijn.

Altijd uw lokale rijbewijs en Internationaal Rijbewijs bij u hebben

Bij aankomst moeten toeristen een lokaal rijbewijs aanschaffen bij het dichtstbijzijnde politiebureau, de Tongan Principal Licensing Authority of de Land Transport Division. Dit rijbewijs is drie maanden geldig en vereist het succesvol afleggen van een rijexamen. Het hebben van een Internationaal Rijbewijs in Tonga kan van pas komen als lokale autoriteiten hierom vragen tijdens controles.

Toeristen met een geldig rijbewijs uit hun eigen land en een Internationaal Rijbewijs mogen drie maanden lang in Tonga rijden. Buitenlandse bezoekers dienen een Tongaans rijbewijs aan te schaffen bij de Tongan Principal Licensing Authority of de Land Transport Division en kunnen worden gevraagd een rijexamen af te leggen samen met de vereiste vergoeding. Het is altijd raadzaam om uw geldige rijbewijs bij u te hebben tijdens het rijden in Tonga, aangezien een Internationaal Rijbewijs dit niet kan vervangen.

Rijden onder invloed is verboden in Tonga

Uit het rapport van de hoofd Verkeersveiligheid in Nuku’alofa blijkt dat het merendeel van de verkeersongevallen in 2020 werd veroorzaakt door rijden onder invloed. Ondanks een afname in het aantal verkeersongevallen blijft Tonga nultolerantie hanteren en een strikte handhaving van de wet voor overtreders, vanwege een toename in het aantal verkeersdoden dat jaar.

In Tonga geldt een alcoholgrens van 0,08% voor zowel lokale als toeristische bestuurders. Rijd nooit onder invloed van alcohol, aangezien dit niet alleen illegaal is, maar ook gevaarlijk voor uw leven en dat van anderen op de weg. Vermijd het risico en rij niet onder invloed, aangezien dit ernstige gevolgen kan hebben. Indien betrapt, wordt u naar het dichtstbijzijnde politiebureau gebracht voor ademtesten en het afhandelen van boetes.

Respecteer de maximumsnelheid in Tonga

Tonga hanteert conservatieve snelheidslimieten in vergelijking met stedelijke gebieden. De maximumsnelheid is 30 km/u op voetgangersgebieden en in de buurt van scholen, 50 km/u op hoofdwegen en 70 km/u in landelijke gebieden. Door deze snelheidslimieten te respecteren, voorkomt u problemen met de autoriteiten en draagt u bij aan het voorkomen van verkeersongevallen.

Snelheidsborden zijn regelmatig langs de wegen van Tonga geplaatst, waardoor het eenvoudig is om de limieten te volgen. Wees geduldig en haal alleen veilig in, aangezien sommige lokale bestuurders mogelijk langzamer rijden. Houd u aan de maximumsnelheid, vooral als u niet gewend bent aan rijden aan de linkerkant van de weg.