Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Thailand

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Thailand, ook wel bekend als het “Land van de Glimlach” en een parel van Zuidoost-Azië, lokt reizigers met zijn koninklijke erfgoed, prachtige landschappen en verrukkelijke gerechten. Begin een avontuurlijke reis van Chiang Mai naar Phuket per auto en ontdek op uw gemak de betoverende stranden, majestueuze bergen, historische tempels en levendige nachtleven van het land – allemaal gegarandeerd om een glimlach op uw gezicht te toveren!

Veelgestelde vragen over internationale rijbewijzen

Is een internationaal rijbewijs vereist in Thailand?

In Thailand wordt een Internationaal Rijbewijs (IRB) aanbevolen voor toeristen die willen rijden, vooral als uw nationale rijbewijs niet in het Engels of Thais is uitgegeven. Hoewel rijbewijzen in het Engels zonder vertaling mogelijk worden geaccepteerd, is het van essentieel belang om een IRB te bezitten om te kunnen rijden in gebieden zoals Bangkok, Chiang Mai, Phuket of Pattaya.

Het IRB kan handig zijn bij controleposten en bij interactie met autoriteiten, en wordt vaak gevraagd door autoverhuurbedrijven in Thailand. Het is tevens een vereiste bij autoverhuurbedrijven in heel Thailand. Onthoud dat uw IRB alleen geldig is in combinatie met uw nationale rijbewijs, dus zorg ervoor dat u beide documenten altijd bij u heeft wanneer u in Thailand rijdt.

Hoe kan ik een internationaal rijbewijs voor Thailand verkrijgen?

U hoeft geen Thais rijbewijs te hebben om in Thailand te rijden. Een IRB uit uw eigen land kan voor vertrek worden verkregen om het rijden te vergemakkelijken. Dit kan worden uitgegeven door het Department of Land Transport (DLT) van uw land of door externe entiteiten zoals de International Travel Permit. Om een IRB te verkrijgen, is het niet nodig om een aanvullend rijexamen af te leggen.

Wat zijn de vereisten voor een internationaal rijbewijs in Thailand?

Om een IRB aan te vragen, dient u een ingevuld aanvraagformulier, pasfoto’s, een digitale kopie van uw rijbewijs en een betalingsbewijs te overleggen. Rijbewijzen uit bepaalde landen, zoals Australië, de VS, het VK, Canada, Nederland, Zwitserland, Brazilië en Nieuw-Zeeland, worden erkend in Thailand volgens het Verdrag van Wenen.

Wat is het proces voor het verlengen van een internationaal rijbewijs?

Het verlengen van een IRB van International Travel Permit omvat hetzelfde proces als de initiële aanvraag. U kunt dit online doen zonder persoonlijk naar een transportkantoor te hoeven gaan. Vul eenvoudigweg het aanvraagformulier in, dien de benodigde documenten in en betaal de verlengingskosten.

Belangrijkste rijregels

Het naleven van de rijregels in Thailand is van groot belang wanneer u zich in een ander land bevindt. Onthoud dat een internationaal rijbewijs vaak vereist is om een auto te huren in Thailand.

Leeftijdsvereisten voor autorijden

Om in aanmerking te komen voor een internationaal rijbewijs dient u minimaal 18 jaar oud te zijn. Autoverhuurbedrijven stellen echter doorgaans een minimumleeftijd van 21 jaar voor chauffeurs.

Verplichte licenties voor internationale chauffeurs

Internationale chauffeurs in Thailand wordt aangeraden zowel hun nationale rijbewijs als hun IRB altijd bij zich te hebben voor gemak en verificatie. Reizen zonder een van deze documenten wordt beschouwd als een ernstige overtreding in het land. Het bezit van een internationaal rijbewijs (IRB) betekent dat u geen Thais rijbewijs hoeft te verkrijgen.

Bij het onderzoeken hoe u een internationaal rijbewijs voor Thailand kunt verkrijgen, zult u vrijstellingen vinden voor landen die vallen onder het Verdrag van Genève en Wenen inzake het wegverkeer uit 1949. Bewoners van deze landen kunnen echter misschien problemen ondervinden bij bepaalde autoverhuurbedrijven, vandaar dat het bezit van een internationaal rijbewijs in Thailand wordt aanbevolen.

Zorg er ook voor dat het contactnummer op uw IRB up-to-date en operationeel is.

Naleving van de snelheidslimiet

Het is verplicht om de aangegeven snelheidslimieten te respecteren. In stedelijke gebieden is de limiet 60 km/u; op landelijke wegen 90 km/u; en op snelwegen 120 km/u.

Nultolerantie voor rijden onder invloed

Thailand handhaaft strikte wetten tegen rijden onder invloed, vooral tijdens de feestdagen wanneer het aantal verkeersongevallen toeneemt. De wettelijke alcohollimiet is 0,5 gram per liter bloed, en overschrijding hiervan kan leiden tot een gevangenisstraf.

Kinderveiligheid in auto’s

Reizigers met kinderen dienen geschikte autostoelen te gebruiken. Informeer uw verhuurder indien u een kinderzitje nodig heeft. Deze maatregel geldt ook voor Thaise chauffeurs om de veiligheid van kinderen te waarborgen.

Vereiste veiligheidsgordel

Alle passagiers op de achterbank dienen tijdens het rijden veiligheidsgordels te dragen. Dit helpt het risico op letsel bij ongelukken te verminderen.

Mobiele telefoons gebruiken tijdens het autorijden

Chauffeurs dienen zich volledig te concentreren op de weg. Afleidingen zoals het gebruik van mobiele telefoons dienen te worden vermeden, tenzij er een handsfree systeem wordt gebruikt.

Links rijden

Zoals veel Zuidoost-Aziatische landen, hanteert Thailand links rijden. Dit kan een aanpassing vergen voor degenen die gewend zijn aan rechts rijden, maar oefening baart kunst.

Minimaal hoorngebruik

Ondanks verkeersopstoppingen en onoplettend rijgedrag wordt claxonneren niet frequent gebruikt in Thailand. Hoorns worden over het algemeen alleen gebruikt om aanwezigheid aan te geven of bij het passeren van heilige plaatsen.

Let op voor motorfietsen en fietsen

Wees alert op motorfietsen en fietsen, gebruikelijke vervoersmiddelen in Thailand. Motorrijders dienen over een aparte IRB te beschikken en hun onvoorspelbare bewegingen vereisen extra voorzichtigheid van automobilisten.

Verken de wonderen van Thailand

Strand van Railay

Railay Beach, gelegen in de Thaise provincie Krabi, is een ongerepte oase bekend om zijn kristalheldere water en witte zandstranden. Bezoek tussen november en maart voor het beste weer en vermijd de warmere, regenachtige maanden.

Voor avonturiers bieden de kalkstenen kliffen van Railay opwindende rotsklimervaringen. Diegenen die minder avontuurlijk zijn, kunnen wellicht meer genieten van de serene schoonheid van het strand.

Het Grote Paleis

Het Grand Palace in Bangkok verwelkomt bezoekers met weelderige koninklijke zalen, heilige tempels en de beroemde Wat Phra Kaeo, de thuisbasis van de Smaragdgroene Boeddha. We raden aan om doordeweeks ‘s ochtends een bezoek te brengen om de drukte te vermijden, vooral buiten half april en tijdens de feestdagen.

Zondagse Avondmarkt

De Sunday Walking Street is een paradijs voor fijnproevers en biedt een scala aan Thaise gerechten zoals pad Thai, Chicken Satay en meer, evenals unieke souvenirs en koopwaar. Ondanks de drukte is de levendige sfeer een ervaring die u niet mag missen.

Ook de Saturday Night Walking Street in Chiang Mai en de dagelijkse Night Bazaar aan Chang Klan Road zijn must-see locaties voor toeristen die souvenirs willen kopen. De Warorot-markt nabij de Mae Ping-rivier biedt een meer intieme winkelervaring.

Oude stad Sukhothai

De oude stad Sukhothai, erkend door UNESCO, is een schatkamer voor geschiedenisliefhebbers, met oude ruïnes en een rijke geschiedenis. De beste tijd om te bezoeken is van november tot februari om het hete en regenachtige seizoen te vermijden.

Wat Mahathat

Wat Mahathat in Sukhothai, uit de 13e eeuw, is een gerespecteerde locatie met relikwieën en Boeddhistische kunstvoorwerpen.

Kanchanaburi-brug

De historische Kanchanaburi-brug, bekend als ‘De brug over de rivier de Kwai’ en ‘Death Railway’, is een aangrijpend monument uit de Tweede Wereldoorlog. De koelere maanden van november tot februari zijn ideaal voor een bezoek.

In de buurt bevindt zich de oorlogsbegraafplaats van Kanchanaburi, een gedenkplaats voor de slachtoffers van de oorlog onder het geallieerde militaire personeel.

Erawan National Park

Erawan National Park, beroemd om zijn diverse flora, fauna en prachtige Erawan-watervallen, kan het beste worden bezocht tussen september en december om extreme weersomstandigheden te vermijden.

Verkrijg een IRB om Thailand te verkennen

Met een internationaal rijbewijs kunt u reizen door de diverse regio’s van Thailand, elk met zijn unieke ervaringen. Van slenteren door de drukke kraampjes van de Chatuchak Weekend Market tot duiken in de prachtige onderwaterwereld van Phuket: uw reis door dit Zuidoost-Aziatische paradijs zal onvergetelijk zijn.

Geniet van de vrijheid om van culturele hoogtepunten naar natuurlijke wonderen te rijden voor een werkelijk meeslepende ervaring!