Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Tanzania

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Topbestemmingen in Tanzania

Tanzania, gesitueerd aan de oostkust van Afrika, is een prachtige toevluchtsoord waar mensen en dieren harmonieus naast elkaar kunnen leven. Autorijden in Tanzania is een wilde safari-ervaring die een must is in het leven. Van natuurparken en reservaten tot bergen, Tanzania zal zeker voldoen aan je verlangen naar avontuur in de natuur. Verken de wildernis en verbind je met de natuur in Tanzania.

Kilimanjaro berg

Als het meest iconische symbool van Tanzania trekt de Kilimanjaro jaarlijks vele toeristen, vooral tijdens het droge seizoen. Met een hoogte van 5895 meter is de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika, ontstaan door vulkanische activiteiten zo’n 1 miljoen jaar geleden. De Kilimanjaro is een populaire klimbestemming onder wandelaars en wordt beschouwd als de meest toegankelijke van de zeven hoogste bergen ter wereld. Ook wel bekend als de hoogste vrijstaande berg ter wereld.

Ondanks zijn reputatie als wandelbestemming, maakt de Kilimanjaro deel uit van het Mount Kilimanjaro National Park, waar je van de natuur kunt genieten. Op de hellingen van het regenwoud vind je allerlei wilde dieren, zoals buffels, luipaarden, apen, olifanten en elanden. Terwijl je hoger klimt, biedt de alpenweide een perfecte vogelspotplaats met diverse vogelsoorten. De beste periode om de locatie te bezoeken is tijdens het droge seizoen, van juni tot oktober.

Rijrichtingen:

 • Vertrek vanaf Kilimanjaro International Airport in noordelijke richting op Kilimanjaro Airport Rd.
 • Sla rechtsaf naar Arusha – Himo Rd / A23.
 • Volg de A23.
 • Neem op de rotonde de derde afslag naar Taifa Rd / A23.
 • Neem op de rotonde de tweede afslag naar de A23.
 • Sla vervolgens linksaf.
 • Blijf links rijden totdat je het nationale park bereikt. De rit duurt ongeveer anderhalf uur om het Mount Kilimanjaro National Park te bereiken.

Vanaf januari 2020 is een internationaal rijbewijs vereist in Tanzania. Je kunt rechtstreeks vanuit Nairobi, Kenia naar de Kilimanjaro reizen. Neem je internationale rijbewijs voor Kenia en Tanzania mee voor eventuele controles door de autoriteiten ter plaatse. International Travel Permits biedt een snelle wereldwijde verzendservice. Om een internationaal rijbewijs voor Tanzania te ontvangen hoef je slechts je naam, adres, stad, staat, land en postcode op te geven.

Serengeti Nationaal Park

Het Serengeti National Park is het op één na grootste nationale park van Tanzania en biedt een thuis aan miljoenen dieren die grazen op de uitgestrekte graslanden. Het park staat bekend om de jaarlijkse migratie van gnoes, die elk jaar tienduizenden toeristen fascineren. De jaarlijkse migratie is een indrukwekkend natuurlijk spektakel waarbij je meer dan 1,5 miljoen gnoes en honderdduizenden zebra’s en gazellen kunt aanschouwen tijdens hun 1000 kilometer lange rondreis.

Naast de migratie trekt dit beroemde natuurgebied toeristen aan voor het spotten van wilde dieren, waar je de Big Five (leeuwen, olifanten, luipaarden, buffels en neushoorns) en bijna 500 vogelsoorten kunt zien. De beste tijd om het park te bezoeken is tussen december en juni. Als je de migratie wilt zien, plan dan een bezoek rond mei of begin juni.

Rijrichtingen:

 • Ga vanaf Kilimanjaro International Airport in noordelijke richting over Kilimanjaro Airport Rd.
 • Sla linksaf naar Arusha – Himo Rd / A23.
 • Vervolg op de A104.
 • Sla linksaf naar Nairobi Rd.
 • Sla rechtsaf naar de A104.
 • Sla linksaf naar Mbauda Rd.

Zorg ervoor dat je altijd je internationale rijbewijs bij je hebt in Tanzania om problemen met de autoriteiten te voorkomen. Je kunt eenvoudig online een Internationaal Rijbewijs aanvragen. Ga naar de website van International Travel Permits om je Internationaal Rijbewijs voor Tanzania te verkrijgen en ontvang het binnen enkele uren. International Travel Permits hanteert slechts enkele vereisten voor je internationale rijbewijs in Tanzania.

Ngorongoro Conservation Area

Het Ngorongoro Conservation Area is een van de meest bezochte natuurgebieden in Tanzania en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Dit beschermde gebied herbergt de Ngorongoro-krater en de Olduvai Gorge. De Ngorongoro-krater is ‘s werelds grootste intacte caldera en de thuishaven van duizenden dieren. Voor vogelliefhebbers is het Magadimeer een hoogtepunt, met als belangrijkste attractie de zwermen flamingo’s.

Naast wildspotten en vogels kijken is de Olduvai Gorge een andere boeiende bezienswaardigheid die je niet mag missen. Deze archeologische vindplaats onthult oude schedels, botten, fossielen, voetafdrukken en andere overblijfselen van vroege menselijke bewoning. De beste tijd om dit gebied te bezoeken is tussen juni en december, met de piek van bezoekers van juli tot maart.

Rijrichtingen:

 • Vertrek vanaf Kilimanjaro International Airport in noordelijke richting via Kilimanjaro Airport Rd.
 • Volg Arusha – Himo Rd / A23 en ga verder op de A104.
 • Sla rechtsaf naar de A104.
 • Neem op de rotonde de tweede afslag en volg de A104.
 • Sla rechtsaf de B144 op totdat je het Ngorongoro Conservation Area bereikt.

Vergeet niet om je internationale rijbewijs mee te nemen in Tanzania voor het geval de politie een controle uitvoert. In slechts enkele eenvoudige stappen kun je online een internationaal rijbewijs voor Tanzania aanvragen op de website van International Travel Permits. Zij kunnen een fysieke kopie van je internationale rijbewijs naar Tanzania sturen. Vul simpelweg je adres, stad, land en postcode in om je internationale rijbewijs te ontvangen.

Stranden van Zanzibar

Hoewel Tanzania bekend staat om zijn natuurreservaten, herbergt de Zanzibar-archipel ook prachtige stranden. Het eiland Zanzibar, bekend als Unguja, is een geliefde vakantiebestemming met zachte witte zandstranden en kristalhelder water. Op dit smalle eiland kun je genieten van verschillende wateractiviteiten zoals duiken, kitesurfen en snorkelen. Naast strandactiviteiten is het eiland ideaal voor het proeven van verse zeevruchten.

Voor liefhebbers van trektochten biedt het kleine bos genaamd Jozani de mogelijkheid om inheemse rode colobusapen te spotten. In de 19e eeuw stond Zanzibar bekend om zijn specerijen en de slavenhandel. Het eiland was een belangrijk handelscentrum aangezien het diende als toegangspoort tot het Oost-Afrikaanse vasteland. De beste periode om het eiland te bezoeken is tijdens het droge seizoen in april en mei.

Rijrichtingen:

 • Rijd vanaf de luchthaven van Zanzibar naar het zuiden richting Nyerere Rd en sla dan linksaf naar Nyerere Road.
 • Ga rechtdoor bij de rotonde.
 • Maak dan een bocht naar rechts.
 • Sla linksaf en rijd door tot je het eiland Zanzibar bereikt. Het duurt slechts ongeveer dertig minuten om op het eiland te komen.

Je hoeft je visum niet te tonen om een internationaal rijbewijs van International Travel Permits te krijgen. Het aanvragen van een internationaal rijbewijs voor Tanzania via de website van International Travel Permits is eenvoudig met slechts enkele vereisten, zoals het invullen van het aanvraagformulier, het uploaden van pasfoto’s en het verstrekken van een kopie van je rijbewijs.

Mafia Island

Mafia Island is een bekende snorkel- en duikbestemming in Tanzania die jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld aantrekt. Als onderdeel van het Mafia Island Marine Park is het eiland een beschermd gebied om het zee-ecosysteem te behouden. Het eiland staat ook bekend als broedgebied van de met uitsterven bedreigde groene schildpadden. Hier kun je zwemmen met meer dan 400 vissoorten en genieten van prachtige koraaltuinen onder water.

Voor bezoekers die niet van duiken en snorkelen houden, is diepzeevissen een andere ontspannende activiteit waarbij je waarschijnlijk grote vissen zoals tonijn, zeilvissen en marlijn vangt. Het eiland werd ontdekt tussen de 8e en 9e eeuw, maar werd pas tussen de 12e en 14e eeuw een belangrijke handelsroute voor Oost-Afrikaanse handel. De beste tijd om het eiland te bezoeken is van mei tot oktober, aangezien het eiland zware regenval kent in maart en april.

Rijrichtingen:

 • Ga vanuit Kilindoni naar het zuiden.
 • Sla vlak voor Kinasi Lodge linksaf.
 • Neem de volgende afslag links.
 • Maak een flauwe bocht naar rechts.
 • Sla rechtsaf.

Het is van cruciaal belang om je internationaal rijbewijs in Tanzania mee te nemen, of je nu op het vasteland of op de eilanden voor de kust rijdt. Volgens de update van 2020 is nog steeds een internationaal rijbewijs vereist om een auto in het land te huren. International Travel Permits biedt een snelle verzendservice voor fysieke IRB’s op dezelfde dag. Nadat je bevestiging hebt ontvangen dat je IRB is verzonden, kun je de status van je internationale rijbewijs volgen.

Arusha Nationaal Park

Arusha National Park, gelegen in het noordoosten van Tanzania, is een geliefde bestemming voor dagtochten en staat bekend om het spotten van wilde dieren en bergbeklimmen. Ondanks zijn kleinschaligheid in vergelijking met andere nationale parken in Tanzania, biedt het diverse habitats voor dieren, waaronder Mount Meru, Ngurdoto Crater en Momella Lakes. In de bossen van Mount Meru kun je zwarte en witte colobusapen vinden. Op de bodem van de krater zie je kuddes buffels, wrattenzwijnen en zebra’s.

De Momella-meren, bestaande uit zeven kratermeren, zijn de thuisbasis van residentiële en trekkende watervogels. Naast wildspotten kun je via een smalle bergkam de top van Mount Meru beklimmen. Vanaf de top geniet je van een prachtig uitzicht op de vulkanische kegel die duizenden meters lager in de krater ligt. De beste tijd om het park te bezoeken is tijdens het droge seizoen van juni tot oktober, wanneer dieren naar de graslanden trekken op zoek naar water en het regenval minimaal is.

Rijrichtingen:

 • Ga vanaf Kilimanjaro Airport in noordelijke richting op Kilimanjaro Airport Rd.
 • Sla linksaf naar Arusha – Himo Rd / A23.
 • Sla rechtsaf naar Momela Rd.
 • Sla linksaf tot je bij het park komt. De rit duurt anderhalf uur vanaf de luchthaven naar Arusha National Park.

Als je vanuit Nairobi reist, vergeet dan niet je internationale rijbewijzen voor Kenia en Tanzania mee te nemen. Je moet je visum niet laten zien om een internationaal rijbewijs voor Tanzania aan te vragen. Als je je IRB kwijtraakt, biedt International Travel Permits een gratis vervangingsdienst. Nadat je je IRB-gegevens aan de klantenservice hebt verstrekt, wordt binnen 24 uur een fysiek exemplaar naar je verzonden.

Stone Town

Naast natuurreservaten en stranden herbergt Tanzania een cultureel centrum in het hart van Zanzibar. Stone Town is een charmant stadje dat de Arabische invloed uit de eerste eeuwen weerspiegelt met zijn huizen en monumenten. Tijdens een wandeling door de stad kom je langs prachtige Arabische huizen in de straten en steegjes. Stone Town is ‘s werelds oudste nog werkende Swahili-stad en huisvest historische musea, kerken en toeristische trekpleisters.

Toeristen genieten ervan om langs de Creek Road naar de Darajani-markt, de Anglicaanse kathedraal en het stadhuis te lopen. Met zijn Arabische invloeden moet je zeker Beit el-Sahel (voormalige huis van de sultans), de Perzische baden van Hamamni en het oude fort bekijken. De ideale periode voor een bezoek aan de stad is van juli tot september, wanneer het weer het aangenaamst is. De natste maanden in het gebied zijn van maart tot mei.

Rijrichtingen:

 • Vertrek vanaf de luchthaven van Zanzibar in zuidelijke richting richting Nyerere Rd.
 • Sla linksaf naar Nyerere Rd.
 • Sla rechtsaf naar Benjamin Mkapa Rd.
 • Sla linksaf naar New Mkunazini Rd.
 • Sla rechtsaf tot je Stone Town bereikt. De rit vanaf de luchthaven duurt slechts 15 minuten.

Het verkrijgen van een internationaal rijbewijs voor Tanzania via International Travel Permits is snel en gemakkelijk, met slechts enkele vereisten. Naast je internationale rijbewijs voor Tanzania heb je ook een speciale licentie nodig voor het rijden op Zanzibar.