Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Taiwan

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Is het toegestaan voor buitenlanders om in Taiwan te rijden?

Ja, buitenlanders mogen een motorvoertuig of een scooter besturen in het Taiwanese wegverkeer. Ze dienen echter in het bezit te zijn van een Internationaal Rijbewijs (IRB) om hun geldige rijbewijs te ondersteunen. Het doel van dit document is om het rijbewijs van het land van herkomst te vertalen naar 12 van de wereldwijd meest gebruikte talen. Onze documenten kunnen worden gebruikt in de volgende landen:

 • Japan
 • de Republiek China
 • Thailand
 • Polen
 • Filippijnen
 • Hongarije
 • Hongkong
 • Slowakije
 • en meer.

Hoe kunt u een Internationaal Rijbewijs voor Taiwan verkrijgen?

U kunt zelfs in het buitenland een Internationaal Rijbewijs verkrijgen. Het enige wat u hoeft te doen is klikken op de knop “Start Mijn Aanvraag” die op elke pagina te vinden is, vooral in de rechterbovenhoek van de pagina.

Zodra dit gedaan is, dient u zich voor te bereiden met uw geldige rijbewijs, een pasfoto en een betaalmogelijkheid, zoals een creditcard voor de aanvraagkosten en de benodigde informatie die later ingevuld moet worden.

Is het mogelijk om in Taiwan te rijden met een Singaporees rijbewijs?

Elke buitenlandse chauffeur kan op de wegen van Taiwan rijden, inclusief in Taipei en andere provincies, zonder een proefrit te hoeven maken, net zoals Taiwanese chauffeurs in het land. Of u nu in het bezit bent van een Amerikaans rijbewijs of een ander buitenlands rijbewijs, het kan nog steeds als legaal worden beschouwd om in het land te rijden, op voorwaarde dat u uw IRB bij u heeft.

Indien u echter van plan bent om langer dan drie maanden in het land te verblijven, dient u naar het motorvoertuigenkantoor van het land te gaan om een rij- of proefrit af te leggen en uw Taiwanese rijbewijs te verkrijgen.

Belangrijkste verkeersregels

Een goed begrip van de verkeersregels in Taiwan is essentieel voor iedereen die van plan is in het land te rijden. De ervaring kan uitdagend zijn voor veel toeristen en niet-ingezetenen. Hoewel de verkeerswetten vergelijkbaar zijn met die van andere landen, zijn er gevallen waarin bestuurders in Taiwan deze negeren.

Voor niet-Taiwanezen kan dit een uitdaging vormen, vooral voor aarzelende chauffeurs of degenen die niet eerder buiten hun eigen land hebben gereden. Het naleven van deze verkeersregels in Taiwan kan mogelijk levens redden.

Alvorens te rijden in Taiwan, dient u zich voor te bereiden om de verkeerswetten strikt na te leven om zware boetes of ongelukken te voorkomen. Buitenlandse bezoekers dienen gewoonlijk ter plaatse boetes te betalen. Zorg ervoor dat u een Internationaal Rijbewijs voor Taiwan verkrijgt en maak uzelf vertrouwd met de verkeersregels in Taiwan.

Verkeersregels

Over het algemeen zijn de verkeersregels in Taiwan vergelijkbaar met die in de meeste andere landen, hoewel er ook verschillen zijn. Zo rijden Taiwanezen aan de rechterkant van de weg. In tegenstelling tot andere landen waar rechtsaf bij rood licht toegestaan is, is dit in Taiwan niet het geval. Op alle stedelijke snelwegen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Recht van doorgang

Motorvoertuigen dienen zich in Taiwan aan de rechterkant van de weg te bevinden. Kinderen jonger dan 13 jaar mogen niet op de passagiersstoel zitten. Bij het vervoeren van kinderen tussen 4 en 8 jaar wordt verwacht dat zij een stoelverhoger gebruiken. Veiligheidsgordels dienen altijd gebruikt te worden en chauffeurs dienen handsfree apparaten te gebruiken wanneer zij telefoneren.

Ongevallen

In het geval van een ongeval dient uw prioriteit te zijn om de juiste autoriteiten te waarschuwen. Neem contact op met de politie via 110 en noodhulp via 119. Belangrijke details, zoals het soort ongeval, beschrijvingen van de betrokken voertuigen en slachtoffers of doden, dienen aan de politie doorgegeven te worden. Het tweede telefoontje zou naar uw verzekeringsmaatschappij moeten zijn.

Waar moet u op letten in Taiwan!

Dit Aziatische land is een van de populaire bestemmingen voor buitenlandse toeristen. Als u wilt weten waar u naar uit moet kijken tijdens uw bezoek, hebben we hier de top 10 must-do activiteiten op een rij gezet om uw reis compleet te maken.

 • Geniet van gezond en vers voedsel! Taiwan biedt een scala aan gezonde voedingsmiddelen die onderweg te vinden zijn. Door de drukke levensstijl van veel Taiwanezen worden deze voedingsmiddelen vers en handig bereid, en nog betaalbaar ook!
 • Bezoek de warmwaterbronnen: Door aanhoudende vulkanische activiteit in het gebied trekken de Beitou Hot Springs in Taipei veel bezoekers en lokale bewoners die komen ontspannen in de therapeutische wateren. De warmwaterbronnen bieden een voordelige optie voor mensen die behoefte hebben aan ontspanning, vanaf slechts 40 NT ($1,30 USD) per persoon.
 • Verken het oude Taiwan: De Kinmen-archipel, bestaande uit twee eilandengroepen voor de westkust van Taiwan, slechts enkele kilometers van het vasteland van China, biedt een kijkje in traditioneel Taiwan. Hier zijn traditionele gebouwen te zien en informatieve musea die het conflict tussen de Volksrepubliek en Taiwan belichten.
 • Proef thee in een Taiwanees theehuis: Taiwan staat bekend om enkele van ‘s werelds beste theeën. Met talloze variaties is er voor ieder wat wils, zowel warm als koud geserveerd. Taiwanezen brouwen en serveren enkele van de meest bijzondere theesoorten ter wereld.
 • Verken de Groene Bergen! Huur een scooter en ontdek de vijf bergketens van het eiland, bedekt met weelderige vegetatie. Geniet van lichaamsbeweging en zie de zonsopgang vanaf de top van Jade Mountain, de hoogste berg van Taiwan met ongeveer 4.000 meter, wat het op drie na hoogste eiland ter wereld is.
 • Bezoek de Wuling-piek van de Hehuan-berg: Wuling Peak op de Hehuan-berg is een fantastische wandeling voor liefhebbers van de natuur; gelegen op ongeveer 3.275 meter boven zeeniveau, zal het aan uw behoefte aan hoogte voldoen. Maar wat deze plek echt speciaal maakt, is dat u vanaf de top alleen maar een uitgestrekte zee van wolken ziet.
 • Ontdek de Taroko National Park: Wandel door dit nationale park en verken ruige berglandschappen, ravijnen en verkoelende bergstromen. Als een van de negen nationale parken van het land, beslaat het park bijna 100.000 hectare en is gemakkelijk te bereiken, zowel zelfstandig als als onderdeel van een dagtocht vanuit Taipei. Er zijn geen toegangskosten voor het Taroko National Park.
 • Bezoek de Fo Guang Shan-tempel: Als u in Kaohsiung met een auto bent, is een bezoek aan het Fo Guang Shan-klooster aan te raden om respect te tonen aan de monniken. Dit openbare zenklooster is groot en prachtig, met een brede loopbrug genaamd het Grote Pad van Boeddhaschap, omringd door acht identieke pagodes. De indrukwekkende zittende bronzen Boeddha is de hoogste ter wereld.
 • Maak kennis met een inheemse gemeenschap: Lokale gidsen bieden inzicht in de inheemse cultuur en kunnen u uitgebreid informeren. Het Formosa Aboriginal Culture Village aan het Sun Moon Lake is een populaire bestemming om meer te leren over de inheemse bevolking van het eiland, maar er zijn ook andere opties beschikbaar.
 • Neem deel aan het Pingxi Lantern Festival: Dit festival in Pingxi is een van de meest opwindende festivals van Taiwan, waar honderden papieren lantaarns ‘s nachts worden opgelaten en biologisch afbreekbare lantaarns zonder milieuschade worden aangemoedigd. Dit festival is ook geliefd bij koppels die hun huwelijk vieren. U kunt de drukte vermijden door een eigen lantaarn op te laten en te genieten van de festiviteiten op een van de stranden van Taiwan.

10 Feiten over Taiwan

Hier zijn ongeveer 10 feiten die u moet weten voordat u naar het land reist:

 • Ondanks dat Taiwan iets kleiner is dan België, wonen er 23 miljoen mensen.
 • Het nationale gerecht is stinkende tofu, wat als nogal onsmakelijk wordt beschouwd.
 • Het dragen van de kleur wit wordt geassocieerd met rouw en begrafenissen.
 • Taiwan heeft onder Chinese, Japanse en tijdelijke Nederlandse soevereiniteit gestaan.
 • De Chinese cultuur heeft een grote invloed gehad op vele aspecten van het leven in Taiwan.
 • De officiële naam van Taiwan is de Republiek China (RoC).
 • Het gebouw Taipei 101 hield van 2004 tot 2007 het record voor het hoogste gebouw ter wereld, voordat de Burj Khalifa werd voltooid.
 • Het homohuwelijk is legaal in Taiwan.
 • Mandarijn Chinees is de officiële taal van Taiwan.
 • De Chinese cultuur heeft een grote invloed gehad op diverse facetten van het leven in Taiwan.