Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Sri Lanka

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Veelgestelde vragen over Internationale Rijbewijzen

Hoe kun je een Internationaal Rijbewijs voor Sri Lanka verkrijgen?

Het aanvragen van een IRB is eenvoudig en kan online worden gedaan via onze website in slechts een paar stappen:

1. Vul het aanvraagformulier in.

2. Upload een pasfoto en handtekening.

3. Ontvang goedkeuring binnen twee uur of minder.

De fysieke kopie wordt overal ter wereld naar u verzonden, zodat u voor uw reis gemakkelijk een IRB kunt aanvragen vanuit landen zoals India, Italië, Noorwegen, Spanje, de Filipijnen, Australië, België, Ierland, Zweden, Duitsland, Zwitserland, Taiwan, enz.

Is een Internationaal Rijbewijs noodzakelijk in Sri Lanka?

Met een IRB kunt u voertuigen in het buitenland besturen en is het cruciaal voor het passeren van controleposten en inspecties. Autoverhuurbedrijven kunnen hiernaar vragen. Bovendien mag u met een IRB ook motorrijden.

Haal een Internationaal Rijbewijs en presenteer dit voor een tijdelijk rijbewijs. Uw IRB fungeert als een vertaling van uw lokale rijbewijs.

Wat zijn de kosten van een Internationaal Rijbewijs?

Een Internationaal Rijbewijs in Sri Lanka kost $25 en is één jaar geldig. U heeft de keuze uit geldigheidsduren van 1 tot 3 jaar voor uw Internationale Rijbewijs.

Hoe kun je een Sri Lankaans rijbewijs verkrijgen?

Toeristen die langer dan zes maanden in het land verblijven, kunnen een Sri Lankaans rijbewijs verkrijgen bij de Automobile Association of Ceylon in Galle Face of het Department of Motor Traffic in Werahera.

Belangrijkste rijregels

Het plannen van uw bestemmingen en reisroute als toerist is van essentieel belang, maar flexibiliteit kan ook van pas komen. Het huren van een auto kan hierbij helpen, maar let op de uitdagingen van smalle wegen en verkeer.

Voor een soepele reis is het noodzakelijk om vertrouwd te raken met de locatie, de mensen en de belangrijkste aspecten van de rijregels in Sri Lanka.

Essentiële documenten bij u dragen

Verwacht controleposten op bepaalde locaties in het land. Vergeet daarom niet om uw IRB bij u te hebben, samen met uw rijbewijs, paspoort en identiteitskaarten, aangezien deze nodig kunnen zijn voor inspecties. Wees voorbereid.

Rijden onder invloed is verboden

Verkeersongevallen vormen een ernstige bedreiging voor mensenlevens. Rijden onder invloed kan leiden tot lichte of ernstige verwondingen. Er geldt een boete tussen de 25.000 en 30.000 LKR voor overtreders, en uw rijbewijs kan tot twaalf maanden worden geschorst. Het is niet toegestaan om meer dan 0,06% alcohol te consumeren tijdens het rijden.

Snelheidslimieten

De autoriteiten handhaven strikte snelheidslimieten op verschillende wegen. In stedelijke en landelijke gebieden moet u een maximumsnelheid van 50 km/u aanhouden. Op stadsstraten is 70 km/u toegestaan, terwijl de snelheidslimiet op snelwegen en autosnelwegen 100 km/u bedraagt. Let op, politieagenten controleren deze limieten nauwgezet en overtredingen kunnen leiden tot ingrijpen, zelfs op snelwegen.

Veiligheidsgordels dragen

Er geldt een boete als u tijdens het rijden geen veiligheidsgordel draagt. Zowel de bestuurder als de passagiers moeten veiligheidsgordels gebruiken. Zorg ervoor dat peuters autostoeltjes gebruiken en dat veiligheidsgordels niet worden gedeeld.

Geen mobiele telefoons gebruiken tijdens het rijden

Het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden is verboden. Als u een essentiële oproep verwacht, gebruik dan een handsfreesysteem om uw mobiele telefoon te bedienen.

Verkeersborden in de gaten houden tijdens het rijden

Verkeersborden zijn beschikbaar in drie talen: Singalees, Tamil en Engels, waarbij de eerste twee de officiële talen van het land zijn.

Topbestemmingen in Sri Lanka

Verken de prachtige kustlijnen in het oosten en zuiden van Sri Lanka, die tot de beste plaatsen behoren om te bezoeken.

Beira-meer

Veel toeristen starten hun reis in Colombo, waar prachtige locaties te vinden zijn. Het Beira-meer, omgeven door commerciële bedrijven, is een opvallende plek in de stad. Vroeger huisden krokodillen in het meer, dat aangelegd werd door de Portugezen om de bevolking te beschermen. De beste tijd om Sri Lanka te bezoeken is van november tot februari, wanneer de atmosfeer ontspannen is en er weinig regenval is.

Nationaal Museum

Ontdek meer over het prachtige land bij een bezoek aan het nationale museum, een van de topattracties in Sri Lanka. Opgericht door Sir William Henry Gregory, de Britse gouverneur van Ceylon (nu Sri Lanka), toont het museum het oude erfgoed van het land. Bezoek met name de kamers twee tot vijf voor exposities over de oude geschiedenis voordat u de oude steden en Kandy verkent.

Tempel van het heilige tandrelikwie

In de boeddhistische tempel in Kandy bevindt zich de heilige tand van Boeddha onder een gouden dak. De kamer met de tand is zwaar beveiligd en toegankelijk voor pelgrims en toeristen. De tand wordt bewaard in een gouden kist, waardoor deze niet direct zichtbaar is. De tempelbezoeken buiten gebedstijden, rond 05.30 uur, 09.30 uur en 18.30 uur, zijn aan te raden.

Gal Vihara

In de Noord-Centrale Provincie Polonnaruwa vindt u de beroemde rotstempels met vier verschillende Boeddhabeelden, waaronder een staande, zittende en liggende Boeddha. De 2 meter hoge staande Boeddha is indrukwekkend en goed zichtbaar.

Sigiriya Leeuwenrots

Ook bekend als Sigiriya-fort, in het noorden nabij Dambulla, wordt dit UNESCO-werelderfgoed gekenmerkt door een panoramisch uitzicht na het beklimmen van de 1200 treden naar de top. Volgens de geschiedenis stond hier het paleis van koning Kashyapa.

Nationaal park Horton Plains

Voor liefhebbers van wandelen is het nationaal park Horton Plains een must! Dit park van 3.169 hectare herbergt diverse flora en fauna, waaronder zeldzame soorten. Start uw 9 kilometer lange wandeling vroeg in de ochtend vanaf het bezoekerscentrum om de hitte te vermijden. Geniet van de koele en winderige omgeving tijdens uw wandeling.

Ella Rots

Ella, in het zuiden van Sri Lanka, biedt de beroemde Ella Rock als trekpleister op ongeveer 8 km van het stadje. Huur een lokale gids in voor een 2-3 uur durende wandeling langs eucalyptusbomen en geniet van het prachtige uitzicht vanaf de top.

Negombo-strand

Negombo, een commerciële stad aan de westkust met een rijke geschiedenis, staat bekend om zijn vredige strand. Maak een vroeg strandbezoek, geniet van de golven en bewonder de lokale vissers die voor de dagelijkse vangst uitvaren. Sluit uw dag af met een schilderachtige zonsondergang op het bruine zandstrand.

Bosreservaat Sinharaja

Dit UNESCO-werelderfgoed in de provincies Sabaragamuwa en Zuid herbergt een diversiteit aan zeldzame zoogdieren, vlinders, insecten, reptielen en amfibieën. Ga kamperen, wandelen of vogels kijken onder begeleiding van beheerders.

Gal Oya Nationaal Park

Dit 29.000 hectare grote nationale park in de provincies Uva en Oost biedt een rijke biodiversiteit en een kans om olifanten in het wild te spotten. Verken het park per jeep- of bootsafari.

Bereid u voor op uw ervaring in Sri Lanka

Bent u klaar om de adembenemende landschappen, diverse fauna en rijke cultuur van Sri Lanka te verkennen? Met alle essentiële informatie voor uw reis in handen, staat u op het punt om het avontuur van uw leven te beginnen. Pak uw rugzak in, ontdek de ongeëvenaarde schoonheid van Sri Lanka en creëer onvergetelijke herinneringen.

Voor een soepele reiservaring kunt u overwegen een Internationaal Rijbewijs aan te schaffen, zodat u op eigen tempo kunt verkennen. Bekijk onze internationale rijbewijspakketten en maak uw droomreis naar Sri Lanka werkelijkheid!