Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Spanje

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Verken het prachtige Spanje tijdens een autorit en ontdek de schitterende architectuur, adembenemende stranden en UNESCO-werelderfgoedlocaties.

Met een Internationaal Rijbewijs kunt u buiten Madrid reizen en op uw gemak de levendige regio’s van Catalonië tot Andalusië verkennen!

Veelgestelde vragen over Internationale Rijbewijzen

Heb ik een Internationaal Rijbewijs nodig voor Spanje?

Het is aan te raden een Internationaal Rijbewijs (IRB) aan te vragen als u vanuit een ander land naar Spanje reist. Hoewel velen Engels spreken en er veel toeristen komen, is het niet gegarandeerd dat wetshandhavers vloeiend Engels spreken.

Een IRB vergemakkelijkt de communicatie en kan handig zijn bij grensoverschrijdingen en autoverhuur, aangezien veel verhuurbedrijven een IRB vereisen.

Hoe verkrijg ik een Internationaal Rijbewijs?

U kunt online een IRB aanvragen via International Travel Permits. Selecteer een pakket, vul de gegevens in en na goedkeuring is de digitale versie binnen enkele uren beschikbaar.

Een IRB is handig voor zakenreizigers en biedt de vrijheid van een eigen auto, die efficiënter kan zijn dan het openbaar vervoer.

Kan ik mijn Amerikaanse rijbewijs gebruiken in Spanje?

Autorijden met een Amerikaans rijbewijs is toegestaan in Spanje, mits u een IRB heeft.

Moet ik een schriftelijke test afleggen voor een Internationaal Rijbewijs?

Het is niet nodig Spaanse rijexamens af te leggen om een IRB te verkrijgen.

Belangrijkste verkeersregels in Spanje

Bij het rijden in Spanje is het van belang de lokale verkeersregels te kennen en deze nauwkeurig op te volgen. Als toerist kunnen sommige aspecten verwarrend lijken, aangezien ze kunnen verschillen van die in uw eigen land.

 • Rijgedrag en gebaren: Het gebruik van één hand tijdens het rijden of het uitsteken van een arm buiten het voertuig kan leiden tot een boete van €100. Artikel 18 van de Algemene Verkeerswet vereist een veilige rijhouding om afleiding te voorkomen.
 • Geschikte kleding: Rijden zonder shirt of op blote voeten kan resulteren in een boete van €200. Goede kleding en schoeisel zijn nodig voor een veilige rit.
 • IRB voor toeristen: Toeristen dienen een IRB te hebben om boetes te voorkomen.
 • Parkeerregels: Parkeer niet in beschermde natuurgebieden, aangezien boetes kunnen oplopen tot €6.000.
 • Regels bij rood licht: Het vasthouden van voorwerpen terwijl u voor een rood licht staat kan leiden tot een boete van €200 en puntenaftrek.
 • Geluidsbeheer: Luide muziek tijdens het rijden kan boetes tot €100 opleveren. Bij klachten van omwonenden kunnen boetes oplopen tot €2.400.
 • Gebruik van claxon: Onnodig of niet-dringend toeteren kan leiden tot een boete van €80.
 • Rijstrookdiscipline: Onnodige bezetting van de linker- of middelste rijstrook kan resulteren in een boete van €200.
 • Snelheidslimieten: Over het algemeen geldt een limiet van 90 km/u op open wegen. Boetes voor overschrijding kunnen oplopen tot €600.
 • Afleiding: Elke vorm van afleiding, zoals ruzie, kan resulteren in een boete van €80.
 • Respecteer andere weggebruikers: Houd altijd rekening met andere automobilisten en verkeersdeelnemers.

Rijden zonder rijbewijs

Zorg altijd voor een geldig rijbewijs en, voor toeristen, een IRB, wat essentieel is voor wettelijke naleving en autoverhuur.

Snelheidslimieten specifiek

De snelheidslimieten variëren: 90 km/u op wegen met één rijstrook, 100 km/u op wegen met meerdere rijstroken en vierbaanswegen, en 120 km/u op snelwegen.

Rijden onder invloed (DUI)

Straffen voor rijden onder invloed omvatten mogelijke gevangenisstraffen (6-12 maanden), puntenaftrek (tot 6 punten) en boetes (€500-€1000), afhankelijk van het alcoholpromillage.

Parkeerbeperkingen

Let op borden met een ‘E’ en diagonale lijn, en op gele, witte of rode wegmarkeringen die parkeerverboden aangeven. In stedelijke gebieden wordt strikt gehandhaafd.

Het begrijpen van verkeersborden en tolheffing is essentieel voor navigatie op de Spaanse wegen.

Verken de topbestemmingen van Spanje

Spanje heeft een diepgaande invloed op de wereld met zijn rijke culturele erfgoed en natuurlijke schoonheid, waardoor het een topbestemming is in Europa en wereldwijd.

Tenerife

Tenerife, bekend om zijn prachtige landschappen en vulkanische pieken, biedt diverse toeristische activiteiten. Hoogtepunten zijn het carnaval van Santa Cruz de Tenerife en het Nationaal Park Mount Teide. Het voorjaar en de herfst zijn ideaal voor een bezoek en autorijden wordt sterk aanbevolen.

Barcelona

Barcelona, beroemd om zijn mediterrane charme en kenmerkende architectuur, mag niet worden gemist. Bezoek de berg Tibidabo en geniet van het prachtige uitzicht op zee. Reizen over land wordt aanbevolen om de schoonheid te waarderen en de uitdagingen van het terrein te vermijden.

Granada

Granada fascineert met zijn historische pracht en kleurrijke landschappen. De zomer is ideaal om de stad per auto te verkennen en de charme ervan te ervaren.

Sevilla

Sevilla biedt een unieke ervaring met zijn stierengevechten en het Koninklijk Paleis Alcázar. De kunsttentoonstellingen weerspiegelen diverse invloeden. Verken Sevilla bij voorkeur per auto, vooral in de zomer, om te genieten van de zonsondergang in Las Setas.

Madrid

Madrid, de hoofdstad van Spanje, staat bekend om zijn majestueuze uitstraling en culturele erfgoed, zoals de Sabatini-tuinen. De stad is het best te verkennen per auto overdag of in de zomer.

Aragonese Pyreneeën

Dichtbij de Franse grens bieden de Pyreneeën weelderige valleien en charmante dorpjes, ideaal voor trektochten. Bezoek in de zomer, op ongeveer 2-3 uur rijden van Huesca.

Ibiza

Ibiza, een populaire bestemming, staat bekend om zijn levendige uitgaansleven, prachtige stranden en kunst. Het nabijgelegen Formentera is ook een bezoek waard. De zomer is ideaal voor het ervaren van de stranden, zoals Las Salinas in Playa d’en Bossa.

Ontvang een IRB om Spanje te verkennen

Ervaar de betoverende kustlijn, hoge bergen en idyllische dorpjes van Spanje. Zorg voor een Internationaal Rijbewijs voor een verrijkende reis door de diverse landschappen, met de vrijheid en betaalbaarheid van een autoreis!