Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Slowakije

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Is een internationaal rijbewijs nodig in Slowakije?

Er bestaat niet zoiets als een internationaal rijbewijs, maar een handig hulpmiddel voor toeristen om in een ander land te rijden is het internationaal rijbewijs. Het is aan te raden er een te hebben, aangezien er verschillende situaties zijn waarin u er een nodig hebt. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Bij snelheidsovertredingen of overtredingen van de veiligheidsgordels
 • Bij verkeerscontroles
 • Bij het huren van een auto bij autoverhuurbedrijven

Het internationaal rijbewijs (IRB) helpt bij het vertalen van uw nationale rijbewijs naar verschillende talen, wat nuttig kan zijn tijdens uw reizen. Als u echter van plan bent langer dan drie maanden in het land te verblijven en te rijden, heeft u een verblijfsvergunning en een Slowaaks rijbewijs nodig.

Hoe kan ik een internationaal rijbewijs in Slowakije verkrijgen?

Om een internationaal rijbewijs in de Slowaakse Republiek te verkrijgen en als toerist in het land een motorvoertuig te mogen besturen, dient u eenvoudigweg de volgende stappen te volgen:

 • Klik op de knop in de rechterbovenhoek van deze pagina met de tekst ‘Start mijn toepassing’.
 • Vul de benodigde informatie in die nodig is bij de aanvraag.
 • Voeg een kopie van uw geldige rijbewijs toe, samen met een pasfoto.
 • Vul uw creditcardgegevens in om de IRB-vergoeding te betalen.

Ons IRB is te bruikbaar in de volgende landen:

 • Australië
 • Canada
 • Kroatië
 • Duitsland
 • Griekenland
 • Ierland
 • IJsland
 • Italië
 • Liechtenstein
 • Polen
 • Noorwegen
 • Spanje
 • Zwitserland
 • Verenigd Koninkrijk

Mag ik met een Amerikaans rijbewijs in Slowakije rijden?

Ja, u mag in het land rijden met een Amerikaans rijbewijs, mits u over een IRB beschikt. Ook al is uw rijbewijs uit uw eigen land in het Engels, toch raden wij aan een IRB aan te schaffen, omdat niet alle inwoners de taal beheersen, vooral niet de wegverkeersautoriteiten of de politie.

Top Bestemmingen in Slowakije

Hoewel Slowakije een geheel door land omgeven land in Centraal-Europa is, herbergt het vele culturele attracties als gevolg van eeuwenlange migratie van verschillende culturen naar het grondgebied. De meest kenmerkende toeristische attracties zijn de gebouwen en huizen van Slowakije, waarin de volksarchitectuur van het land bewaard is gebleven. Terwijl overal in het land prachtige kerken en kastelen te vinden zijn, zijn sommige erg geliefd.

Bratislava

Als hoofdstad van Slowakije willen de meeste mensen Bratislava minstens één keer bezoeken. Geschiedenisliefhebbers zullen Bratislava waarderen, aangezien de stad eeuwen geleden ook de hoofdstad van het Koninkrijk Hongarije was. Dit verklaart de betekenis van de stad voor Europeanen en toeristen. Momenteel geldt Bratislava in vele opzichten als het hart van Slowakije, met name op politiek gebied.

Een niet te missen toeristische trekpleister is het kasteel van Bratislava, dat al eeuwen bestaat en nog steeds in gebruik is. De overheid heeft veel moeite gedaan om het kasteel te behouden, aangezien het een grote attractie is voor toeristen. Een andere belangrijke plek is de Sint-Maartenskathedraal, waar 19 monarchen die tot het Hongaarse koninkrijk behoorden, werden gekroond. Deze kerk heeft ook een aanzienlijke restauratie ondergaan.

Als u Bratislava wilt bezoeken, is het waarschijnlijk het beste om dit tussen maart en oktober te doen. Gelukkig bevindt Bratislava zich in een van de warmste en droogste regio’s van Slowakije, waardoor u van goed weer kunt genieten tijdens uw bezoek. Over het algemeen komen toeristen vaak in de zomer, dus u kunt zelf beslissen of u de drukte wilt vermijden of de stad bezoeken wanneer het rustiger is.

Routebeschrijving:

 • Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, ligt op slechts 16 minuten rijden van de luchthaven van Bratislava. U kunt daar uw huurauto ophalen. De totale afstand bedraagt 13,6 kilometer.
 • Rijd vanaf de luchthaven met uw huurauto via E571/E58/E75 totdat u in Bratislava aankomt.

Als uw IRB bijna verloopt wanneer u van plan bent Bratislava te bezoeken, geen zorgen. U kunt altijd contact opnemen met de afdeling Internationaal Rijbewijs Slowakije, de klantenservice van IDA, op de website van Internationaal Rijbewijs Slowakije om vandaag nog een nieuw internationaal rijbewijs aan te vragen.

Voer eenvoudigweg uw naam en het IRB-nummer samen met het formulier voor het Internationaal Rijbewijs Slowakije in bij het contactnummer van de klantenservice van IDA en zij kunnen uw nieuwe IRB naar uw postcode in Slowakije sturen nadat u ervoor hebt betaald.

Trencin

Toeristen met gezondheidsproblemen zullen Trencin en het nabijgelegen kuuroord Trencianske Teplice waarderen om te genieten van het mineraalwater met helende eigenschappen. Als u liever door Trencin Castle wandelt, moet u zeker het uitzicht op de oude stad vanaf de hoge kasteelmuren bekijken. Let ook op de rotsinscriptie onder het kasteel als bewijs van de vroegste aanwezigheid van de Romeinen in noordelijk Slowakije.

De beste tijd om Trencin te bezoeken is tussen juni en september, wanneer u in het warme seizoen lange wandelingen kunt maken en de omgeving met uw reisgenoten kunt verkennen. U kunt ook in de winter komen, maar wees voorbereid op koude temperaturen. De warmste periode is van juli tot augustus, wanneer de lucht meestal helderblauw is en sommige dagen bewolkt kunnen zijn.

Routebeschrijvingen:

 • Het is mogelijk om van Bratislava (de hoofdstad van Slowakije) naar Trencin te rijden. De afstand tussen deze twee locaties is 128 kilometer en de reistijd met de auto bedraagt ongeveer een uur en 17 minuten.

U kunt grenscontroles verwachten, aangezien Slowakije is verdeeld in acht grote regio’s. Bratislava en Trencin liggen in verschillende regio’s. Autorijden blijft de snelste manier om van Bratislava naar Trencin te reizen, dus het is raadzaam een auto te huren.

Sttrbské Pleso

Dit dorp hoog in het Hoge Tatra-gebergte in Slowakije biedt een prachtig uitzicht op het meer van Strbske Pleso en is een populaire wintersportbestemming voor zowel toeristen als de lokale bevolking. U kunt kiezen uit activiteiten zoals langlaufen, toerskiën of skiën. Een wandeling rond het meer is ook een aanrader.

Sttrbske Pleso is gemakkelijk bereikbaar met de auto en beschikt over parkeergelegenheid voor uw huurauto. U kunt prachtige foto’s maken van het Tatra-gebergte dat hoog boven het meer uitsteekt. Hoewel veel toeristen in de winter naar deze plek komen, is elk seizoen geschikt voor een bezoek. Het meer ziet er zelfs prachtig uit buiten het winterseizoen.

Omdat u op elk moment van het jaar Sttrbske Pleso kunt bezoeken, is het verstandig te gaan wanneer het minder druk is. Op die manier kunt u mogelijk betere accommodaties vinden tijdens het “laagseizoen”. Er zijn echter ook voldoende hotels rondom het meer, evenals restaurants en cafés voor wat ontspanning na uw rit.

Routebeschrijvingen:

U kunt eenvoudig van Bratislava naar Sttrbske Pleso rijden, aangezien de afstand tussen de twee locaties slechts 326,4 kilometer bedraagt. Het duurt ongeveer 3 uur en 33 minuten om van Bratislava naar Sttrbske Pleso te rijden. Bij aankomst kunt u uw huurauto parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaats en vervolgens gaan wandelen.

Het kasteel van Spis

Voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur is een bezoek aan het kasteel van Spiš een must. Deze imposante structuur behoort tot de grootste in Europa en staat bekend om zijn duurzaamheid, aangezien het nooit door vijanden werd ingenomen. Er zijn nog maar weinig vergelijkbare kastelen overgebleven. Het kasteel maakt deel uit van de UNESCO-werelderfgoedlijst en is een populaire bestemming onder Slowaakse bezoekers.

Toeristen zijn welkom in het kasteel, waarbij sommige delen opengesteld zijn voor het publiek. U kunt via originele trappen betreden de oude uitkijktoren beklimmen, die een prachtig uitzicht biedt op de omgeving, inclusief het nabijgelegen dorp Spisske Podhradie.

Het kasteel van Spis is geopend van april tot eind oktober, afhankelijk van het weer. Toeristen kunnen het kasteel in november eventueel ook bezoeken. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt 8 euro. Er worden rondleidingen aangeboden, maar als u liever een audiogids gebruikt, wordt er een borg van 10 euro gevraagd. Er is parkeergelegenheid beschikbaar, controleer echter wel of er parkeerkosten van toepassing zijn.

Routebeschrijvingen:

Van Bratislava naar het kasteel van Spis is het ongeveer 374,6 kilometer rijden, wat ongeveer 3 uur en 53 minuten in beslag neemt. Bent u benieuwd hoe het zit met uw IRB na aankomst in Slowakije? Het enige vereiste is dat u een geldig rijbewijs uit uw eigen land bezit.