Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Seychellen

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Is een internationaal rijbewijs nodig op de Seychellen?

Als u als toerist op de Seychellen wilt rijden, moet u naast uw geldige rijbewijs uit uw eigen land ook een internationaal rijbewijs (IRB) hebben. Het IRB is een officieel document dat uw rijbewijs vertaalt naar meerdere talen, waaronder Engels en Frans, de officiële talen op de Seychellen. Met het IRB kunt u aantonen dat u een geldig rijbewijs heeft en legaal op de Seychellen mag rijden, in combinatie met uw eigen rijbewijs.

Het autorijden op de Seychellen kan uitdagend zijn vanwege de smalle, bochtige wegen, het gebrek aan straatverlichting en de relatief hoge mate van verkeersongevallen. Als u van plan bent om op de Seychellen te rijden, is het belangrijk om vertrouwd te zijn met deze omstandigheden en altijd voorzichtig te zijn. Onthoud ook dat op de Seychellen links gereden wordt, volgens het Britse rijsysteem.

Welke landen erkennen een internationaal rijbewijs?

Veel landen accepteren een internationaal rijbewijs (IRB) als geldig document om te rijden. Het IRB is een officiële vertaling van uw eigen rijbewijs in verschillende talen, wat het voor buitenlandse autoriteiten gemakkelijker maakt om uw rijbevoegdheid te begrijpen en te verifiëren.

Hier zijn enkele landen waar je het internationaal rijbewijs kunt gebruiken:

 • Australië
 • Canada
 • Cambodja
 • Congo
 • Chili
 • Cyprus
 • Indië
 • Iran
 • Ierland
 • Japan
 • Frankrijk
 • Verenigd Koninkrijk
 • Verenigde Staten
 • Thailand

Het is belangrijk op te merken dat de specifieke vereisten voor rijden in het buitenland kunnen verschillen, dus het is altijd verstandig om vooraf contact op te nemen met lokale autoriteiten of uw autoverhuurbedrijf voordat u gaat rijden. Soms moet u aanvullende vergunningen verkrijgen of aan specifieke regelgeving voldoen om legaal in het buitenland te kunnen rijden.

Hoe verkrijg ik een rijbewijs op de Seychellen?

Om een rijbewijs op de Seychellen te verkrijgen, moet u minstens 18 jaar oud zijn en aan bepaalde vereisten voldoen:

 • Minstens zes maanden in het bezit zijn van een voorlopig rijbewijs
 • Volgen van een door de overheid goedgekeurde rijcursus
 • Afleggen van een praktisch rijexamen

Hier zijn de stappen die u moet volgen om uw rijbewijs op de Seychellen te behalen:

 • Aanvraag van een voorlopig rijbewijs bij de Seychelles Licensing Authority (SLA) door het aanvraagformulier in te vullen en de kosten te betalen.
 • Inschrijven voor een rijcursus bij een door de overheid erkende rijschool, inclusief theoretische en praktische rijlessen.
 • Na afronding van de cursus, het afleggen van een praktijkexamen bij de SLA waarbij u verschillende verkeerssituaties en verkeersregels moet laten zien.
 • Bij slagen voor het praktijkexamen, ontvangt u uw rijbewijs.

Rijexamens worden afgenomen in het Engels en Creools, dus als u deze talen niet beheerst, kunt u overwegen een vertaler in te schakelen. Als u in het bezit bent van een extern rijbewijs, kan dit mogelijk ingewisseld worden voor een Seychellen-rijbewijs zonder een rijexamen af te leggen, afhankelijk van uw land van herkomst.

Populaire bestemmingen in de Seychellen

De Seychellen, gelegen aan de oostkust van Afrika, bestaan uit 116 eilanden. Het land biedt prachtige witte zandstranden, weelderige natuur en een rijke lokale cultuur en geschiedenis.

Morne Seychelles National Park

Morne Seychelles National Park is een belangrijke toeristische bestemming op de Seychellen, gelegen in Mahé. Het park beslaat 20% van het eiland en biedt activiteiten zoals wandelen, vogels spotten, surfen en duiken. Er zijn diverse routes van verschillende moeilijkheidsgraden en lengtes in Morne Seychelles.

Volg bijvoorbeeld het Anse Major-pad naar Anse Major Beach, een beroemd strand op de Seychellen. U kunt gratis zwemmen op Anse Major, en er zijn winkels in de buurt die snorkeluitrustingen verhuren. Bezoek ook de Mission Ruins in het park; deze ruïnes dienden ooit als school voor Seychelse kinderen en zijn nu een belangrijke culturele locatie.

Beau Vallon

Beau Vallon wordt beschouwd als het bekendste strand van de Seychellen, met lange kustlijnen, kristalhelder water en wit zand. Hier kunt u duiken, jetskiën, vissen, windsurfen, zwemmen of gewoon ontspannen op het strand. Beau Vallon is veilig voor kinderen vanwege het kalme, ondiepe water en aanwezige strandwachten.

Elke woensdag zijn er avondmarkten vlakbij Beau Vallon waar verse vis wordt aangeboden. Langs het strand verkopen lokale verkopers verse kokosnoten en fruit. Door de aanwezigheid van hotels is Beau Vallon ook populair voor huwelijksreizen.

Vallée de Mai National Park

Vallée de Mai National Park, gelegen op Praslin, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het park herbergt meer dan 4000 Coco de Mer-palmbomen, zeldzame vogels en inheemse reptielen. Vanwege de natuurlijke schoonheid wordt Vallée de Mai ook wel de ‘Tuin van Eden’ genoemd.

Maak een rondleiding door het park om meer te leren over de Coco de Mer en de lokale omgeving. Het park biedt verschillende tours, afhankelijk van de route en de tijd die u beschikbaar heeft. Vogelliefhebbers kunnen de bedreigde zwarte papegaai en de inheemse Seychellenbuulbuul spotten.

Curieuse Island

Curieuse Island, in de buurt van Praslin, is een exotische locatie die dienstdoet als nationaal park. Hier kunt u de schildpaddenkwekerij bezoeken en reuzenschildpadden observeren. Het eiland herbergt ook een museum, ‘The Doctor’s House’, dat de geschiedenis van het eiland belicht.

Bezoekers kunnen de ruïnes van het leprosarium verkennen en meer leren over de geschiedenis van het eiland. Het eiland biedt unieke ervaringen en mogelijkheden om in contact te komen met natuur en geschiedenis.

Domaine de Val des Prés

Domaine de Val des Prés, bekend als Craft Village, was ooit een plantage tijdens de slavernij. Vandaag de dag presenteert Craft Village traditionele Creoolse kunst, ambachten en culturele voorwerpen in 12 ambachtsgebouwen. Bezoekers kunnen ook genieten van een maaltijd in het restaurant Pomme Cannelle en souvenirs kopen.

The Craft Village is een belangrijk historisch monument op de Seychellen, met gerestaureerde gebouwen die een inzicht bieden in het traditionele leven tijdens de slavernij. Ontdek hier de cultuur en ambachten van de Seychellen.

Belangrijke rijregels op de Seychellen

Het is essentieel om de verkeersregels en voorschriften op de Seychellen te volgen om veilig te rijden en problemen te voorkomen tijdens uw reis. Hier zijn enkele belangrijke rijregels die u moet kennen voordat u de weg op gaat.

Rijden onder invloed

Het is verboden om onder invloed te rijden op de Seychellen, met een alcohollimiet van 0,08% voor zowel inwoners als toeristen. Autoriteiten voeren regelmatig controles uit en overtreders riskeren boetes en straffen.

Stoppen op wegen

Op de Seychellen is het verboden om uw auto op de weg te parkeren, vooral op smalle en bochtige wegen. Bij pech moet u uw voertuig naar de kant verplaatsen en waarschuwingsmiddelen gebruiken om andere weggebruikers te informeren.

Gebruik van koplampen

In gebieden zonder straatverlichting op de Seychellen moeten koplampen tussen 18.30 en 05.45 uur worden gebruikt. Zorg ervoor dat uw koplampen voldoende intensiteit hebben en voorkom verblinding van medeweggebruikers. Tijdens het rijden moet uw voertuig op 45 meter afstand zichtbaar zijn en de koplampen moeten op wit licht staan bij stilstand.