Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Servië

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Mag een toerist in Servië rijden?

Om in Servië te kunnen rijden, heb je een internationaal rijbewijs, een geldig lokaal rijbewijs, je paspoort en de documenten van je autoverhuur en verzekering nodig. In Servië kan naar een internationaal rijbewijs gevraagd worden bij controles en tolhuisjes, hoewel dit meer dient als een hulpmiddel voor vertaling en begrip. Autoverhuurbedrijven zullen er ook om vragen wanneer je een voertuig huurt. Het proces om een internationaal rijbewijs aan te vragen is eenvoudig.

Is een internationaal rijbewijs nodig voor Servië?

Ja. Er zijn enkele uitzonderingen op deze regel. Rijbewijzen uit het Verenigd Koninkrijk en de VAE hebben niet per se een internationaal rijbewijs nodig, indien je niet langer dan drie maanden binnen een enkele toegang blijft.

Desalniettemin wordt sterk aangeraden dat inwoners van deze landen alsnog een IRB aanvragen. De meeste autoverhuurbedrijven zullen om een IRB vragen, ongeacht je nationaliteit of thuisland. Bij controles kan soms naar een IRB gevraagd worden. Om zorgeloos van een roadtrip te genieten, is het raadzaam om een IRB aan te vragen voor je naar Servië reist.

Hoe verkrijg ik een internationaal rijbewijs voor Servië?

Je kunt via onze website eenvoudig een internationaal rijbewijs voor Servië aanvragen. Vul het aanvraagformulier in met je gegevens zoals naam, adres, telefoonnummer en postcode. Daarnaast dien je twee pasfoto’s te uploaden.

Het internationale rijbewijs, bedoeld als een vertaalhulpmiddel van je lokale rijbewijs, wordt tot zes maanden geaccepteerd in Servië, maar vervangt geen visum of andere officiële toestemmingen. Afhankelijk van je land, dien je mogelijk apart een visum aan te vragen. Het IRB vertaalt je lokale rijbewijs naar het Engels of andere veelgebruikte talen wereldwijd. Het internationale rijbewijs dient als een handige vertaling van je rijbewijs en wordt in veel landen gebruikt om communicatie te vergemakkelijken, waaronder in Australië, Oostenrijk, Brazilië, en vele andere.

Weergaloze bestemmingen in Servië

Servië, gelegen in het beroemde Balkanschiereiland, grenzend aan diverse buurlanden, biedt enkele topbestemmingen die een bezoek waard zijn.

Kalemegdan Park

Kalemegdan, het grootste park in Belgrado, herbergt het historische fort Kalemegdan. Het park biedt diverse activiteiten, waaronder het verkennen van het fort, bezoek aan het Militair Museum en ontspanning in de natuur.

Duivelsstad

Djavolja Varoš, een bekende geografische formatie in Djake, vertelt het verhaal van 200 steenformaties die gasten van een vervloekte bruiloft voorstellen. Ontdek de ravijnen en natuurlijke bronnen in de omgeving.

Natuurreservaat Stara Planina

Het prachtige Stara Planina Nature Reserve biedt ongerepte natuur, avontuurlijke activiteiten zoals watervallen beklimmen en skiën, en historische bezienswaardigheden. Het is de thuisbasis van zeldzame planten en dieren.

Nis

Nis, de op twee na grootste stad, biedt een mix van historische bezienswaardigheden, heerlijk eten, paragliden en charmante steegjes met souvenirs.

Uvac-kloof

De Uvac Canyon is ideaal voor het bekijken van de prachtige Uvac-rivier, wandelen, kajakken en het bewonderen van kunstgalerijen in de kloof.

Sremski Karlovci

Sremski Karlovci, bekend om zijn barokke architectuur en wijn, is een cultureel en spiritueel centrum waar je kerken, cafés, poëziefestivals en historische fonteinen kunt ontdekken.

Belangrijke rijregels in Servië

Om veilig te rijden in Servië is het essentieel om de lokale rijregels te kennen. enkele belangrijke regels zijn onder andere:

Neem uw belangrijke documenten mee

Zorg ervoor dat je altijd belangrijke documenten bij je hebt tijdens het rijden in Servië: Internationaal Rijbewijs, Geldig rijbewijs uit het thuisland, Paspoort en Autoverhuur- en verzekeringsdocumenten.

Voor een bezoek aan naburige landen zoals Bosnië, is een groene kaart vereist.

Rijden onder invloed is niet toegestaan

Alcohol- en druggebruik tijdens het rijden zijn streng verboden in Servië, met willekeurige controleposten en beperkte alcoholgrenzen.

Gebruik de claxon met zorg

Wees voorzichtig met het gebruik van de claxon, vooral in stedelijke gebieden waar tijdsbeperkingen gelden. In landelijke gebieden kan het juist verwacht worden om de claxon te gebruiken bij het passeren van andere voertuigen.

Draag altijd de veiligheidsgordel

Servië vereist dat zowel de bestuurder als passagiers de veiligheidsgordel te allen tijde dragen en zal daar streng op controleren.

Snelheidslimieten

De snelheidslimieten in Servië zijn als volgt: 50 km/u binnen de bebouwde kom, 80 km/u buiten de bebouwde kom, 100 km/u op snelwegen en 130 km/u op autosnelwegen.