Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Saoedi-Arabië

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Ontdek het koninkrijk Saoedi-Arabië (KSA)

Verken het rijke samenspel van tradities en moderniteit tijdens een reis door het koninkrijk Saoedi-Arabië. Van de uitgestrekte woestijnen zoals Rub’ al Khali tot het bruisende stadsleven van Riyadh, dit land betovert met zijn contrasten.

Laat je betoveren door de wonderen die je als reiziger te wachten staan in deze fascinerende bestemming.

Voor een soepele reis door Saoedi-Arabië is het essentieel om aan alle vereisten te voldoen, zoals transportvereisten. Bijvoorbeeld, als je van plan bent door het prachtige Asirgebergte te rijden of door drukke steden zoals Jeddah, is het verstandig om een Internationaal Rijbewijs (IRB) aan te schaffen.

Blijf op de hoogte voor meer informatie over het verkrijgen van een IRB in Saoedi-Arabië.

Een IRB verkrijgen in het Koninkrijk Saoedi-Arabië

Indien je van plan bent om te rijden tijdens je reis in Saoedi-Arabië of een ander land, is het cruciaal om een Internationaal Rijbewijs (IRB) te verkrijgen. Zo kun je je IRB eenvoudig verkrijgen:

 • Directe goedkeuring: Het aanvragen van een IRB bij ons is eenvoudig en snel.
 • Snelle en gebruiksvriendelijke procedure: Het aanvraagproces is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Je kunt je aanvraag in slechts enkele stappen voltooien, zonder ingewikkeld papierwerk.
 • Opties voor geldigheid: Je kan kiezen voor een IRB die geldig is voor 1 tot 3 jaar, afhankelijk van je reisbehoefte.
 • Legaal rijden in het buitenland: Met een IRB kun je in meer dan 150 landen rijden zonder juridische problemen, omdat het fungeert als een internationaal erkend identificatiedocument.
 • Taalondersteuning: Het IRB wordt vertaald in 12 talen, wat kan helpen bij het overwinnen van taalbarrières met de lokale bevolking en autoriteiten.
 • Wereldwijde erkenning: Een IRB van International Travel Permits wordt erkend in meer dan 150 landen, waardoor het een veelzijdig document is voor internationale reizen.
 • Wereldwijde spoedverzending: Na goedkeuring van je aanvraag, kan je kiezen voor een wereldwijde spoedverzending om je IRB snel te ontvangen, waar je ook bent.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel een IRB een essentieel document is voor internationale reizen, het je eigen rijbewijs niet vervangt. Zorg ervoor dat je zowel je IRB als je originele rijbewijs bij je hebt tijdens het rijden in het buitenland.

Veelgestelde vragen

Is een IRB vereist in KSA?

Buitenlandse bestuurders in Saoedi-Arabië hebben een Internationaal Rijbewijs en een geldig rijbewijs nodig om een auto te huren. Het bezit van een internationale vergunning vergemakkelijkt tevens het reizen tussen steden vanwege controleposten.

Een Internationaal Rijbewijs voor Saoedi-Arabië kan snel online verkregen worden. Bezoek onze aanvraagpagina om de jouwe te bestellen.

De minimale rijleeftijd in Saoedi-Arabië is 16 jaar voor motorfietsen en 18 jaar voor auto’s.

Vereisten voor een Internationaal Rijbewijs in Saoedi-Arabië

Als buitenlander die van plan is om in Saoedi-Arabië te rijden, is het essentieel om naast je nationale rijbewijs over een Internationaal Rijbewijs (IRB) te beschikken. Dit zijn de essentiële vereisten voor het verkrijgen van je IRB:

 • Een geldig rijbewijs: Je dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs uit je thuisland op het moment van de IRB-aanvraag.
 • Leeftijdseis: Om een IRB in Saoedi-Arabië te verkrijgen, dien je minimaal 18 jaar oud te zijn.
 • Aanvraagformulier: Vul het IRB-aanvraagformulier in, doorgaans beschikbaar op de website van de instantie die de IRB uitreikt.
 • Identificatie: Legitimatie is vereist, doorgaans aan de hand van een pasfoto en een kopie van je paspoort.
 • Kosten: Aan het verkrijgen van een IRB zijn kosten verbonden, variërend per IRB-provider.

Onthoud dat de IRB afgegeven moet zijn in je thuisland; je kan geen Internationaal Rijbewijs aanvragen vanuit Saoedi-Arabië zelf. Voor de meest actuele vereisten, raadpleeg de uitgevende autoriteit in je thuisland of de Saoedische ambassade voordat je vertrekt.

Is een Internationaal Rijbewijs geldig in Saoedi-Arabië?

Naast je eigen rijbewijs heb je als toerist in Saoedi-Arabië een Internationaal Rijbewijs nodig om het land binnen te komen en een auto te huren. Specifiek voor niet-Engelstalige rijbewijzen is een Internationaal Rijbewijs vereist.

Onze website biedt IDL’s die geaccepteerd worden in 165 landen en vertaald zijn in 12 talen.

Kunnen vrouwelijke toeristen autorijden in Saoedi-Arabië?

Vóór september 2017 was autorijden voor vrouwen in Saoedi-Arabië vanwege religieuze overtuigingen verboden, vaak met de noodzaak van mannelijke chauffeurs of voogden.

Hoewel er geen officiële wet was, werden vrouwen gestraft voor autorijden. Veel vrouwen protesteerden door zichzelf filmen tijdens het rijden, wat tot arrestaties leidde. Hun inspanningen werden beloond toen het rijverbod in juni 2018 werd opgeheven, waardoor Saoedische vrouwen eindelijk het recht kregen om te rijden.

Hoe kan ik een Internationaal Rijbewijs verkrijgen in Saoedi-Arabië?

Een Internationaal Rijbewijs kan niet verkregen worden in Saoedi-Arabië, maar kan besteld worden bij aankomst. Door het aanvraagformulier op onze website in te vullen, kunnen wij deze naar je opgegeven adres verzenden.

Bezoek de hoofdpagina van onze website voor het aanvraagformulier. Het proces om je IRB te verkrijgen is eenvoudig.

Verkeersregels in het Koninkrijk Saoedi-Arabië (KSA)

Elk land, inclusief Saoedi-Arabië, hanteert specifieke verkeersregels die toeristen dienen te respecteren. Door bekend te zijn met de verkeersregels van Saoedi-Arabië kan je ongelukken en boetes vermijden, gezien de striktere handhaving ten opzichte van toeristen. Vergeet niet dat het dragen van veiligheidsgordels verplicht is.

Vergeet je geldige rijbewijs niet

Zorg ervoor dat je je rijbewijs bij je hebt voordat je in Saoedi-Arabië gaat rijden. Dit document is essentieel om een ​​auto te huren en te tonen bij controleposten indien gevraagd. Als je rijbewijs niet in het Engels is, dien je een Internationaal Rijbewijs aan te schaffen voor gebruik in Saoedi-Arabië. Een IRB is slechts een vertaling en vervangt niet je originele licentie.

Bovendien is je buitenlands rijbewijs in Saoedi-Arabië slechts drie maanden geldig. Als je langer blijft, dien je een Saoedisch rijbewijs aan te schaffen met extra documenten, zoals je iqama-nummer (verblijfsvergunning).

Draag je IRB altijd bij je

Een Internationaal Rijbewijs (IRB) vertaalt je nationale rijbewijs en dient bij je te zijn tijdens het rijden in het buitenland, omdat autoverhuurbedrijven deze vaak vereisen.

Het is belangrijk om te weten dat International Travel Permits een IRB kan verstrekken, vertaald in twaalf talen en geldig in meer dan 150 landen. Vergeet niet dat je je IRB in je thuisland dient aan te vragen voordat je naar Saoedi-Arabië reist; je kunt het niet ter plaatse verkrijgen.

Rijden onder invloed is verboden

Alcohol is verboden in Saoedi-Arabië en indien je dronken bent bij aankomst in het land, kan je gearresteerd worden. Probeer geen alcohol mee te brengen of onder invloed te rijden. De straffen kunnen zwaar zijn, inclusief boetes of gevangenisstraf, zelfs bij aanwezigheid van alcohol.

Voor buitenlandse bestuurders geldt dat rijden onder invloed als een ernstige overtreding wordt beschouwd. Indien betrapt, kan je je rijbewijs verliezen en kan je bezoek aan het land worden beëindigd.

Mobiele apparaten zijn verboden tijdens het rijden

Het gebruik van je telefoon tijdens het rijden is gevaarlijk, omdat dit je focus van de weg afleidt. Dit omvat het beantwoorden van oproepen of het gebruik van Bluetooth-apparaten.

Vanwege eerdere ongevallen gelden er strenge regels tegen het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden in Saoedi-Arabië. Bij betrapping riskeer je een boete of gevangenisstraf. Om veilig te blijven en juridische problemen te voorkomen, is het beste om je telefoon helemaal niet te gebruiken tijdens het rijden.

Overschrijd nooit de snelheidslimiet

Te hard rijden is een grote reden voor ongevallen in Saoedi-Arabië, daarom is het van cruciaal belang om binnen de snelheidslimiet te blijven. Tijdens zandstormen kan het zicht op snelwegen verminderd zijn, dus wees extra voorzichtig tijdens deze omstandigheden om ongevallen te voorkomen.

Ongelukken met kamelen zijn ook frequent vanwege hun lengte. Indien je een kameel raakt, kan deze op je auto vallen en personen in het voertuig verwonden. Indien je kamelen of andere dieren op de weg ziet, vertraag dan je snelheid en wacht tot ze passeren alvorens verder te rijden.

Puntenysteem in Saoedi-Arabië

In januari 2020 was Saoedi-Arabië van plan om een puntenysteem voor verkeersovertredingen te introduceren. Diverse verkeersovertredingen krijgen verschillende punten op basis van hun ernst, variërend van 2 tot 24 punten. Deze punten blijven één jaar op je record staan.

Overtredingen zoals roekeloos rijden, door rood licht rijden en rijden onder invloed resulteren in punten. Het ontbreken van een rijbewijs staat niet op de lijst, maar je dient het altijd bij je te hebben tijdens het rijden.

Topbestemmingen in Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië, met zijn hoofdstad Riyad, is doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Het behoort tot een van de oudste plaatsen ter wereld met een rijke menselijke erfgoed. Met de opkomst van het toerisme zijn vele bestemmingen open voor bezoekers.

District At-Turaif

Om een inkijk te krijgen in het verleden van Saoedi-Arabië, kan je At-Turaif in Ad Diriyah bezoeken, bekend om zijn lemen huizen en oude straten uit de 14e eeuw. Het is sinds 2010 op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst en wordt momenteel gerestaureerd.

At-Turaif werd in 2019 geopend voor bezoekers en zal in 2022 heropenen met nieuwe toevoegingen. Nadat het heropend is, kan je het 15e-eeuwse leven ervaren, genieten van de parken en proeven van traditionele Najd-gerechten.

De meest geschikte bezoektijd is van januari tot mei of van september tot december wanneer het weer aangenamer is. Ook is het mogelijk om een speciale rondleiding door At-Turaif te regelen, zelfs als het voor het grote publiek gesloten is.

Rand van de Wereld (Jebel Fihrayn)

Toerisme is relatief nieuw in Saoedi-Arabië en een ideale plek voor een roadtrip is de ‘Edge of the World’. Hier bieden de indrukwekkende Tuwaiq-kliffen een panoramisch uitzicht op de woestijn beneden. De camping sluit om 18.00 uur, dus kom op tijd. Kamperen is enkel toegestaan op vrijdagen en zaterdagen.

De beste periode om te bezoeken is van november tot februari omdat het dan niet te warm is. In het weekend kan het echter druk zijn met zowel lokale als internationale bezoekers.

Voor je reis is het aan te raden een SUV en GPS te gebruiken om de weg te vinden. Indien je twijfelt over het alleen reizen, kan je voor extra veiligheid aansluiten bij een groep of konvooi.

De Al Wahbah-krater

De Al Wahbah-krater, een imposante krater aan de rand van het basaltplateau Harrat Kishb in Saoedi-Arabië, is een must-see. Met een diameter van ongeveer vier kilometer en een diepte van 250 meter, huisvest het een meer met glinsterende witte natriumfosfaatkristallen op de bodem.

Het is enkel bereikbaar met de auto omdat er geen openbaar vervoer beschikbaar is. Bezoekers kunnen in ongeveer een uur naar de bodem wandelen, maar de terugtocht kan twee keer zo lang duren. De ideale periode voor een bezoek is tussen november en februari, wanneer het weer aangenamer is. Om de hitte te vermijden, start je je wandeling best vroeg in de ochtend of laat in de namiddag.

Routebeschrijving: (4 uur via Route 4252)

 • Vertrek vanaf de internationale luchthaven King Abdulaziz en volg Al-Nuzhah/Route 320 in oostelijke richting, en sla rechtsaf.
 • Neem op de rotonde de derde afslag en rijd de oprit naar Al-Nuzhah/Route 320 op.
 • Vervolg de route en maak een flauwe bocht naar rechts.
 • Volg de weg en maak nog een flauwe bocht naar rechts, de Route 5/Route 55M op.
 • Rijd verder op Route 4050 en houd links aan tot je terugkeert naar Route 4050.
 • Neem de oprit naar Route 15 en volg richting King Faisal.
 • Maak twee bochten naar links en rijd rechtdoor op Route 4700.
 • Sla rechtsaf en vervolgens nogmaals rechtsaf naar Route 4420.
 • Maak een U-bocht.
 • Sla rechtsaf naar Route 4252 en houd rechts aan om op de route te blijven.
 • Sla rechtsaf naar Route 4174 en vervolgens linksaf.
 • Neem nog een keer de bocht naar links, Route 4174, en vervolg op Route 8454.
 • Sla rechtsaf naar Wahba Crater Rd en blijf de weg volgen.

Al-Ahsa-oase

De Al-Ahsa-oase, toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst in 2018, is een historische oase in de Al-Ahsa-regio in het oosten van Saoedi-Arabië. Naast het verkennen van het Al-Qarah-gebergte met zijn grotten, kan je ook de bekende natuurlijke bronnen van het gebied bezoeken die mineralen bevatten waarvan wordt gedacht dat ze gezondheidsvoordelen bieden.