Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Salomonseilanden

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Is een IRB vereist voor rijden op de Salomonseilanden?

Hoewel het niet verplicht is om een Internationaal Rijbewijs (IRB) te hebben voor de Salomonseilanden, wordt het sterk aanbevolen door veel toeristen als u van plan bent om met een voertuig van een lokaal autoverhuurbedrijf te rijden in dit exotische land.

Een IRB is niet op zichzelf staand; het is eerder een aanvullend document ter ondersteuning van uw identiteitsbewijs, met name uw geldige rijbewijs, vooral als u moeite heeft met de lokale taal of als uw rijbewijs niet in het Engels is.

Onze Internationaal Rijbewijs wordt erkend in meer dan 165 landen, waaronder de volgende:

 • Papoea-Nieuw-Guinea
 • Vanuatu
 • Fiji
 • Brazilië
 • Verenigd Koninkrijk
 • Zuid-Afrika
 • Filippijnen
 • en meer.

Hoe verkrijg ik een Internationaal Rijbewijs voor de Salomonseilanden?

Als u van plan bent om op de hoofdwegen van de Salomonseilanden te rijden, wordt een IRB aanbevolen om uw geldige rijbewijs te ondersteunen wanneer u in een ander land met een voertuig wilt rijden.

Volg de onderstaande stappen om uw IRB succesvol aan te vragen:

 • Klik op de knop ‘Start mijn Aanvraag’ ergens op de pagina.
 • Lees de instructies op de volgende pagina voordat u het proces start, wat ongeveer drie minuten of minder duurt.
 • Zorg ervoor dat u uw geldige rijbewijs, pasfoto’s, telefoonnummer en andere vereiste documenten klaar heeft.
 • Controleer of alle verstrekte informatie juist is voordat u op “Volgende” klikt.
 • Vul alle gegevens in die op uw rijbewijs staan en vervolg met de volgende pagina.
 • Zorg ervoor dat alle gegevens correct zijn.
 • Selecteer de klassen voor uw licentie.
 • Upload een kopie van uw geldige rijbewijs en pasfoto’s.
 • Let op dat uw pasfoto recht in de camera kijkt.
 • Voer vervolgens de betaalgegevens in om de kosten te betalen.
 • U ontvangt e-mailupdates over de voortgang van uw bestelling.

Toeristen die minder dan drie maanden in het land verblijven, kunnen rijden met enkel een IRB, zoals overeengekomen in het Verdrag van Wenen betreffende het wegverkeer door de Verenigde Naties. Als u echter van plan bent langer in het land te rijden, dient u aanvullende documenten te overleggen, waaronder een lokaal rijbewijs van de Salomonseilanden.

Populaire bestemmingen op de Salomonseilanden

De Salomonseilanden bieden toeristen een boeiende combinatie van historie en ongerepte natuur. Met majestueuze lagunes, ongerepte stranden, weelderige tropische bossen en watervallen, wacht er buitenavontuur om ontdekt te worden. Het land herbergt ook oorlogswrakken en een overvloed aan mariene biodiversiteit, waardoor het een van ‘s werelds topduiklocaties is. Ontsnap aan de digitale wereld en ontdek de ongerepte schoonheid van de Salomonseilanden.

Duiken in Munda

De Salomonseilanden worden beschouwd als een van de laatste juweeltjes in de zuidelijke Stille Oceaan. Dive Munda is een gerenommeerde duiklocatie die zich inzet voor duurzaam ecotoerisme. De focus ligt op het promoten van de natuurlijke schoonheid van het eiland en het behoud van het ongerepte mariene ecosysteem. Met ervaren duikinstructeurs trekken veel toeristen terug voor duikervaringen. Het is aan te raden om tussen december en februari een bezoek te brengen.

Ontspan op het zandstrand en geniet van het prachtige uitzicht op de kustlijn. Maak ‘s ochtends of ‘s middags duiktrips met professionele instructeurs. Grotduiken zijn een must bij Dive Munda, waar u begint in een tunnel in de jungle en uitkomt in de oceaan. Verken de majestueuze koraalriffen en bewonder de diverse mariene fauna, waaronder schildpadden, dolfijnen en zeekoeien.

Nationaal Museum van de Salomonseilanden

Voor een culturele ervaring en inzicht in de geschiedenis van de Salomonseilanden is het Nationaal Museum van de Salomonseilanden een must-visit. Vriendelijk personeel begeleidt u door het museum, waar oude foto’s, ornamenten, wapens en archeologische vondsten te zien zijn.

Hoewel het museum bescheiden van formaat is in vergelijking met westerse musea, heeft het een cadeauwinkel met lokaal handwerk. Koop souvenirs om uw ervaringen te delen en steun het lokale toerisme. Het museum is doordeweeks geopend van 9.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Botanische tuinen van Honiara

Ontdek de natuurlijke schoonheid van Honiara in de Botanische Tuinen van Rove. Verken de kleurrijke flora en wandel over bospaden die leiden naar overblijfselen van belangrijke locaties uit de Tweede Wereldoorlog. Het orchideeënhuis herbergt zeldzame orchideeën die alleen op de Salomonseilanden voorkomen.

Bezoek de hangplek, die ooit diende als een executieplaats, en geniet van de nieuwe picknickplaats voor een ontspannen lunch. De beste tijd om te bezoeken is tussen mei en oktober om de bloemenpracht te bewonderen.

Bloody Ridge

Bloody Ridge, ook bekend als Edson’s Ridge, herdenkt een bloedige slag tijdens de Tweede Wereldoorlog waarbij duizenden levens verloren gingen. Een nationaal park herbergt nu een monument dat vrede en eenheid symboliseert, te midden van de historische betekenis van de plek.

Geniet van het uitzicht op de berg Austen en de omliggende landschappen, terwijl sommigen hier komen voor hun persoonlijke reflectie en rust.

Strand van Mbonege

Duikers en snorkelliefhebbers zullen de Mbonege Beach in Honiara waarderen als een paradijs om te verkennen. Ontdek de Japanse wrakken Bonegi I en Bonegi II, gezonken voor de kust in 1942, te midden van kleurrijke koraalriffen en een overvloed aan onderwaterleven.

Verken de wrakken en het rif onder begeleiding van deskundige instructeurs en ontdek een verscheidenheid aan mariene soorten. Het beste moment om te bezoeken is tussen juni en september.

Guadalcanal Amerikaans Gedenkteken

Het Guadalcanal American Memorial biedt een panoramisch uitzicht op Honiara vanaf Skyline Ridge. Het monument herdenkt degenen die hun leven hebben gegeven voor de bevrijding van de Salomonseilanden en is informatief voor bezoekers.

Bezoekers komen hier om meer te leren over de historische impact van de gevechten en om te genieten van het uitzicht vanaf de 24 meter hoge toren.

Essentiële rijregels op de Salomonseilanden

Het kan spannend zijn om een nieuw land te verkennen, maar het is cruciaal om op de hoogte te zijn van en te voldoen aan de rijregels van dat land, vooral op de Salomonseilanden waar de wegomstandigheden en regels anders kunnen zijn dan u gewend bent. Het is essentieel om de rijregels te begrijpen voor een veilige en plezierige reis.

Rijden onder invloed is strafbaar

Rijden onder invloed is een ernstige overtreding volgens de verkeerswet op de Salomonseilanden. Het toegestane alcoholpromillage is 0,08%, en bestuurders mogen niet de wettelijke limiet overschrijden. De politie heeft de bevoegdheid om bestuurders die onder invloed zijn van sterke drank te arresteren en voertuigen in beslag te nemen, met bijkomende straffen.

Het is belangrijk dat automobilisten verantwoordelijk omgaan met alcoholgebruik en niet rijden onder invloed, aangezien dit levens kan kosten en strafrechtelijke gevolgen kan hebben.

Maximale snelheidslimiet

Te hard rijden is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen op de Salomonseilanden. Het is cruciaal om de aangegeven snelheidslimieten te respecteren, vooral omdat de weginfrastructuur nog niet optimaal is.

Binnen steden geldt een maximumsnelheid van 40 km/u, buiten steden is dit 60 km/u. Bij nadering van scholen of voetgangers dient u altijd te vertragen. Overtredingen kunnen resulteren in boetes of gevangenisstraf, vooral bij roekeloos rijgedrag met fatale afloop.