Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Rwanda

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Hoe kan ik een internationaal rijbewijs in Rwanda krijgen?

U kunt moeiteloos uw internationale rijbewijs verkrijgen via onze website. Klik gewoon op de knop “Start mijn aanvraag”, vul het aanvraagformulier in en wij zullen uw ontheemden snel verzenden na goedkeuring.

Voor de aanvraag dient u een pasfoto te uploaden en een foto van uw geldige rijbewijs uit uw eigen land.

Mag ik met een Amerikaans rijbewijs in Rwanda rijden?

Ja, u kunt met een Amerikaans rijbewijs in Rwanda rijden. In het geval dat u voor langere tijd in Rwanda verblijft, kan het noodzakelijk zijn om naast uw Amerikaanse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs (IRB) te bezitten. Een IRB vertaalt uw Amerikaanse licentie naar verschillende talen en wordt erkend als geldig identificatiedocument in veel landen wereldwijd. Wij adviseren u contact op te nemen met de lokale autoriteiten in Rwanda om te verifiëren wat hun specifieke eisen zijn met betrekking tot het rijden met een buitenlands rijbewijs.

Topbestemmingen in Rwanda

Rwanda, gelegen in Oost-Centraal-Afrika, heeft Kigali als hoofdstad. Dit land herbergt een verscheidenheid aan bedreigde diersoorten en een prachtige natuur. Dankzij het schilderachtige landschap heeft Rwanda de bijnaam “Land van duizend heuvels” verdiend. Rwanda heeft ook toegang tot het Kivumeer, een van de ‘Grote Meren van Afrika’. Een majestueus land dat eenvoudig bereikbaar is per auto.

Nationaal park Vulkanen

Het Volcanoes National Park is ongetwijfeld de meest bekende toeristische trekpleister in heel Rwanda. Omgeven door weelderige jungle en de mogelijkheid om de wonderbaarlijke berggorilla’s te bezichtigen, biedt het een onvergetelijke ervaring. Het park biedt diverse activiteiten en andere locaties om te verkennen. Dit natuurreservaat is mogelijk een van de meest fotogenieke van alle natuurparken in Rwanda. Het maken van foto’s van de gorilla’s en de omgeving wordt aangemoedigd, mits de regels worden nageleefd.

Een bijzonder aspect is dat alle opbrengsten verzameld van toeristenbijdragen aan de instandhoudingsinspanningen om deze majestueuze gorilla’s te behouden. Eens bedreigd door stropers en jagers, hebben de autoriteiten uitstekend werk verricht om ervoor te zorgen dat het park een veilige haven is voor de gorilla’s en andere zeldzame primaten. Sommige voormalige stropers zijn nu gidsen in het park geworden om de dieren te beschermen. De ontmoeting met deze vriendelijke reuzen is een bescheiden ervaring.

De ideale periode om het Volcanoes National Park te bezoeken is tijdens de droge seizoenen in Rwanda, juni tot september en december tot februari. Tijdens deze perioden zijn de temperaturen in de bergen aangenamer en het zal minder inspannend zijn voor gorillatrekkingen of het wandelen in andere delen van het park. Maart tot mei zijn minder geschikte maanden voor een parkbezoek, vanwege de regenval, wat trekking en wandelen aanzienlijk bemoeilijkt.

Kivumeer

De meest luxueuze hotels in Rwanda bevinden zich langs het Kivumeer. Velen bieden een prachtig uitzicht op het rustige water. Luier onder een parasol aan het strand met een hapje en drankje voor een ontspannen middag. Geniet van diverse activiteiten op het water, zoals windsurfen, kajakken, kanoën of neem deel aan een boottocht.

Boottochten op het Kivumeer brengen u naar verschillende eilanden in het meer, elk met unieke attracties, zoals een eiland gewijd aan koffie- en macadamiateelt of een eiland met de beste zwemplek. Op het vasteland zijn er meerdere warmwaterbronnen om te ontspannen na een dag vol activiteiten. Geniet van een massage bij de warmwaterbronnen en laat alle spanning van u afglijden.

Het Kivumeer is een uitgestrekt waterlichaam dat door zowel Rwanda als de Democratische Republiek Congo stroomt. Het is gebruikelijk om toeristen uit Congo en andere regio’s tegen te komen. De beste maanden om het Kivumeer te bezoeken zijn juni en juli, de droge maanden waarin de dagen koeler zijn en de nachten milder.

Belangrijkste rijregels in Rwanda

Verkeersveiligheid staat centraal in Rwanda; politiecontroles en verkeersagenten met snelheidsmeters zijn veelvoorkomend. Houd u aan de Rwandese rijvoorschriften, aangezien voertuigen hier rechts rijden. De politie benadrukt veilig rijgedrag; zorg er dus altijd voor dat de weg vrij is voordat u een ander voertuig inhaalt of een rotonde betreedt.

Rijden onder invloed is verboden

Drankrijders worden streng gestraft in Rwanda. Een alcoholpromillage van 0,8 of hoger kan u 24 uur gevangenisstraf opleveren, samen met een boete van RWF 150.000 (US$ 150). Zelfs als u slechts enkele drankjes heeft genuttigd en mensen weten dat u gaat rijden, wordt dit negatief beoordeeld. Zelfs rijden met een alcoholpromillage onder de 0,8 wordt afgekeurd. Indien u drinkt, zorg dan dat u een aangewezen chauffeur bij u heeft met een internationaal rijbewijs.

De politie voert willekeurige alcoholcontroles uit. Hierbij wordt een ademtest afgenomen om uw nuchterheid te controleren en te verifiëren of u binnen de toegestane limieten blijft. Weigering om de test te ondergaan resulteert in een boete van RWF 150.000 (US$ 150), gelijk aan rijden onder invloed. Indien u in het bezit bent van een Rwandees rijbewijs, kan rijden onder invloed leiden tot intrekking van uw rijbevoegdheid.

Houd u aan de snelheidslimieten

Kigali hanteert lagere snelheidslimieten in vergelijking met de meeste steden vanwege eerdere auto-ongevallen. De limieten worden strikt gehandhaafd; overtreding kan resulteren in een boete van RWF 50.000 (US$ 50). Sommige snelheidsbeperkingen in Kigali zijn niet permanent ingesteld; de limieten kunnen variëren afhankelijk van het tijdstip van de dag, en politieagenten regelen de borden dienovereenkomstig. Deze aanpassingen zijn bedoeld om verkeersopstoppingen te verminderen en de veiligheid van voetgangers te waarborgen.

Sommigen spelen met de snelheidslimieten en denken dat een boete van $ 50 beheersbaar is. In Rwanda mag de politie echter de boete verhogen op basis van het aantal overtredingen. Bij bijkomende overtredingen, zoals te hard rijden zonder veiligheidsgordels, kan de boete worden verzwaard. Hoe meer overtredingen, des te hoger de boete kan oplopen, tot negen keer het standaardbedrag per overtreding. Boetes tot $ 500 zijn niet ongebruikelijk.

Houd altijd rechts aan

Aangezien Rwanda en met name de hoofdstad overwegend tweebaanswegen hebben, adviseren wij bestuurders om rechts te blijven en de linkerstrook alleen te gebruiken voor het inhalen. Dit voorkomt blokkades en agressieve rijgedrag bij inhaalmanoeuvres. Het vergemakkelijkt tevens de navigatie door de diverse rotondes in de stad.

Neem uw documenten altijd mee

Tijdens het rijden dient u te allen tijde uw documenten bij u te hebben. Dit omvat uw inheemse rijbewijs, verzekeringspapieren, autoverhuurovereenkomst en uw internationale rijbewijs. De politie handhaaft dit strikt en kan om uw internationale rijbewijs vragen ter verificatie van uw identiteit.

Nationale politie van Rwanda – Republiek Rwanda

Adres: Postbus 6304 KIGALI – RWANDA

Telefoonnummer: +250 788311155

Klantenservice Bureau

Telefoonnummer: +250788311533

Inspectiediensten voor motorvoertuigen

Telefoonnummer: +250788311734