Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Roemenië

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Is een internationaal rijbewijs vereist in Roemenië?

Het internationale rijbewijs is een door de Verenigde Naties erkend reisdocument waarmee chauffeurs in het buitenland kunnen rijden en het is ook verplicht bij het huren van een auto bij verhuurbedrijven. Buitenlandse bestuurders moeten een internationaal rijbewijs (IDL) hebben om in Roemenië te kunnen rijden. Met uw rijbewijs en IDL mag u maximaal 90 dagen rijden in Roemenië.

Als u langer in Roemenië verblijft, dient u uw rijbewijs om te wisselen voor een Roemeens exemplaar. Uw rijbewijs moet afkomstig zijn uit een land dat het Weens Verdrag inzake het wegverkeer heeft ondertekend. In het geval van een rijbewijs uit een EU-land, mag u onbeperkt rijden in Roemenië zolang het EU-rijbewijs geldig is.

Hoe verkrijg ik een internationaal rijbewijs voor Roemenië?

U kunt een internationaal rijbewijs verkrijgen via het vervoersbureau in uw eigen land of externe organisaties. Het enige wat u hoeft te doen is de benodigde documenten voor een IDP indienen en wachten op goedkeuring. De geldigheidsduur van een IDP varieert van één tot drie jaar, afhankelijk van uw voorkeur.

Is het mogelijk om online een internationaal rijbewijs te verkrijgen?

Voor het verkrijgen van een internationaal rijbewijs voor Roemenië kunt u online een aanvraagformulier invullen, uw pasfoto’s en een digitale kopie van uw rijbewijs uploaden en de vereiste kosten betalen.

Populaire bestemmingen in Roemenië

Roemenië wordt door velen die het land hebben bezocht, als een paradijs beschouwd. Met een gevarieerd landschap, van prachtige woestijnen tot eindeloze duinen, is Roemenië een adembenemende bestemming voor het oog. Het verkennen van het land met een voertuig is ideaal. Hieronder vindt u de beste voertuigbestemmingen om uw verblijf in dit fantastische land plezierig en voordelig te maken.

Brasov

Een bezoek aan Transsylvanië is niet compleet zonder de prachtige stad Brasov te verkennen. Een van de topattracties is het Bran Castle, ook bekend als Dracula’s Castle. Verder zijn de berg Tampa, Parc Aventura Brasov en de Zwarte Kerk populaire trekpleisters. Onder de buitenruimten die Brasov aantrekkelijk maken voor toeristen vallen Zoo Brasov, het Meer van Noua, Lucado-chocolade en Superland Brasov.

Sighisoara

Sighisoara biedt een reis door een sprookjesachtige omgeving met de prachtigste en meest kleurrijke huizen. Nu erkend als UNESCO-werelderfgoedlocatie, is de beroemde citadel van Sighisoara een lust voor het oog, met felgekleurde huizen en negen indrukwekkende torens. Het is ook de geboorteplaats van Vlad de Spietser, de inspiratiebron voor Bram Stoker’s graaf Dracula.

Corvin Castle

Het imposante Corvin-kasteel is een bezienswaardigheid die veel toeristen vanwege zijn schoonheid aanspreekt. Met een uitstraling die doet denken aan het kasteel van Hogwarts, is het kasteel een perfecte locatie voor foto’s. Het kasteel kan vrij worden verkend, waardoor bezoekers kunnen genieten van de prachtige Roemeense architectuur.

Boekarest

Veel reizigers vliegen naar Boekarest en kiezen ervoor een auto te huren om de stad te verkennen. Eens bekend als het “Parijs van het Oosten”, wordt Boekarest gekenmerkt door een overvloed aan architecturale pareltjes en art-nouveaupaleizen, met een sfeer die aan Parijs doet denken. De straten van de stad bieden talloze bars en eetgelegenheden, perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie. Als hoofdstad van het land herbergt Boekarest ook diverse markten waar toeristen op zoek kunnen gaan naar souvenirs.

Sibiu

Een andere must-visit stad in Roemenië is Sibiu, met het prachtige marktplein als hoogtepunt dat bezoekers niet mogen missen. Piata Mare (Het Grote Plein), het ASTRA Museum, de oude stad, de Turnul Sfatului (De Toren van de Raad) en de orthodoxe kathedraal Heilige Drievuldigheid behoren tot de populairste plekken voor toeristen om de cultuur te ervaren en diverse buitenactiviteiten te ondernemen.

Transfagarasan-snelweg

De Transfagarasan-snelweg wordt beschouwd als een van ‘s werelds mooiste wegen en mag niet ontbreken tijdens uw reis in Roemenië. De weg staat bekend om zijn uitdagende bochten en adembenemende panorama’s die zich uitstrekken langs de Fagaras-bergen in Transsylvanië.

Belangrijke rijregels

Als u van plan bent een roadtrip te maken in het buitenland, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de basisrijregels om boetes te voorkomen. Door de verkeersregels te kennen, kunt u uw reis soepeler laten verlopen. Het is dus belangrijk om bij een bezoek aan Roemenië vertrouwd te zijn met de Roemeense rijregels, te beginnen met de mogelijkheid om met een internationaal rijbewijs in Roemenië te rijden.

Snelheidslimieten in Roemenië

De snelheidslimieten in Roemenië worden doorgaans aangegeven in kilometers per uur, zorg er dus voor dat u deze niet overschrijdt om boetes te voorkomen. De snelheidslimieten variëren, met 50 km/u in stedelijke gebieden, 90 km/u op open wegen en 120 km/u op snelwegen. Overtreding van deze limieten kan resulteren in boetes op basis van de overschrijding.

Veiligheidsgordelwetten in Roemenië

Het dragen van veiligheidsgordels is verplicht, waarbij elk autostoeltje voorzien moet zijn van een eigen gordel om passagiers te beschermen. Indien er medische redenen zijn om geen veiligheidsgordel te dragen, dient u hiervoor een medische verklaring aan te vragen. Daarnaast moet u altijd een brandblusser, twee gevarendriehoeken en een EHBO-kit in het voertuig bij u hebben in geval van nood.

Met betrekking tot het vervoeren van kinderen gelden strikte regels voor chauffeurs in Roemenië. Kinderen tussen 3 en 11 jaar en kleiner dan 1,35 meter moeten gebruikmaken van passende kinderbeveiligingssystemen, terwijl kinderen onder de 13 jaar niet voorin mogen zitten. Baby’s tot 9 kg dienen in een veiligheidsstoel op de achterbank te worden vervoerd met het hoofd naar de achterruit gericht.

Voorrang in Roemenië

Net als in de meeste Europese landen heeft verkeer van rechts voorrang in Roemenië. Amerikaanse chauffeurs zullen merken dat navigeren op de Roemeense wegen relatief eenvoudig is. Voetgangers hebben voorrang bij het oversteken in afwezigheid van verkeerslichten.

Rotondes zijn gangbaar in stedelijke gebieden en het is belangrijk om de verkeersregels te volgen bij het betreden ervan. Linksaf slaan vereist een juiste positie op de rijbaan voordat u afslaat.

Wettelijke minimumleeftijd om te rijden in Roemenië

Om een volledig rijbewijs aan te vragen in Roemenië, moeten bestuurders minstens 18 jaar oud zijn, een leeftijdsgrens die ook geldt voor toeristen die willen rijden in het land. Verhuurbedrijven stellen vaak een minimumleeftijd van 21 jaar voor het huren van voertuigen, met hogere leeftijdseisen voor luxe modellen. Daarnaast wordt meestal een rijervaring van minimaal een jaar vereist voordat u als gekwalificeerd bestuurder wordt beschouwd. Toeristen dienen een internationaal rijbewijs bij hun reguliere rijbewijs te bewaren tijdens hun bezoek aan Roemenië.

Grensoverschrijdend rijden in Roemenië

Met een geldig internationaal rijbewijs en een gewoon rijbewijs kunt u vanuit Roemenië naar aangrenzende landen rijden. Het is echter belangrijk om toestemming van het verhuurbedrijf te verkrijgen. Sommige autoverhuurbedrijven staan reizen naar Polen, Oostenrijk, Hongarije, Zwitserland, Kroatië, Slovenië, Griekenland, Slowakije, Duitsland en Tsjechië toe. Informeer bij het autoverhuurbedrijf als u van plan bent het land te doorkruisen.