Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Qatar

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Verken Qatar met Vertrouwen

Het rijden op de wegen van Qatar biedt een breed scala aan ervaringen, van culturele hoogtepunten tot rustige ontsnappingen.

Voordat u op reis gaat, lees onze veelgestelde vragen over internationale rijbewijzen (IRB) om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent voor een soepele en plezierige reis door dit pareltje aan de Arabische Golf.

Veelgestelde Vragen over Internationale Rijbewijzen

Is een Internationaal Rijbewijs geldig in Qatar?

Laten we om te beginnen verduidelijken dat er geen “Internationaal Rijbewijs” bestaat, maar een Internationaal Rijbewijs (IRB).

Het IRB is een cruciaal document goedgekeurd door het Verdrag van de Verenigde Naties inzake het Wegverkeer voor buitenlandse bestuurders die een voertuig willen huren en besturen. Het IRB fungeert als een vertaling van uw geldige nationale rijbewijs, ter ondersteuning van de lokale autoriteiten met betrekking tot internationale chauffeurs.

Over het algemeen wordt het IRB en uw geldige nationale rijbewijs erkend door autoverhuurbedrijven, waardoor het huren van een auto voor toeristen wordt vereenvoudigd.

Hoe kan ik een Internationaal Rijbewijs verkrijgen?

Het verkrijgen van een IRB voor uw reis naar Qatar is een eenvoudig proces. U heeft uw huidige nationale rijbewijs, een pasfoto en een creditcard nodig. Het IRB vertaalt uw rijbewijs in 12 veelgebruikte talen, waaronder Arabisch en Engels, waardoor het een waardevol document is voor internationaal reizen.

Volg deze stappen om uw IRB aan te vragen:

 • Klik op ‘Start Mijn Aanvraag’.
 • Zorg ervoor dat uw rijbewijs minstens zes maanden geldig is na de vervaldatum.
 • Houd een pasfoto en een betaaloptie zoals een creditcard bij de hand.
 • Vul het aanvraagformulier in en voeg een kopie van uw rijbewijs en paspoort toe.
 • Voer uw betaalgegevens in om de IRB-kosten te betalen.
 • Wacht op een bevestigingsmail na het indienen van uw aanvraag en volg de voortgang van uw bestelling.

Als u van plan bent langer dan drie maanden in Qatar te verblijven, overweeg dan om een verblijfsvergunning te verkrijgen en een Qatar-rijbewijs aan te vragen voor voortdurende rijbevoegdheid.

De Belangrijkste Verkeersregels in Qatar

Reizen naar diverse locaties in Qatar is een unieke ervaring. De wegen zijn breed, meestal zonder verkeer, en u kunt genieten van de blauwe hemel van het Midden-Oosten, zelfs in de nabijheid van hoge gebouwen. Voordat u op reis gaat, is het essentieel om bekend te zijn met de rijregels van Qatar. Hier zijn enkele basisverkeersregels in Qatar waar u rekening mee moet houden tijdens uw reis.

Het Handhaven van Snelheidslimieten

Belangrijke oorzaken van verkeersongevallen in Qatar zijn rijden onder invloed en te hard rijden. Om dit aan te pakken, heeft de overheid tal van snelheidsmeters geïnstalleerd. Om veilig te rijden in het buitenland, moet u zich houden aan de vastgestelde snelheidslimieten:

 • 60 km/uur op stads- en grootstedelijke wegen
 • 120 km/uur op snelwegen en intergemeentelijke wegen

Nultolerantie voor Rijden onder Invloed

Qatar handhaaft strikte nultolerantie tegen rijden onder invloed van alcohol. In tegenstelling tot andere landen met een specifieke wettelijke alcohollimiet in het bloed, legt Qatar zware straffen op voor elk detecteerbaar alcoholniveau in het bloed.

Sancties kunnen bestaan uit boetes tot QR 50.000 en een gevangenisstraf tot 36 maanden, afhankelijk van de ernst van de overtreding.

Rijden aan de Rechterkant

In Qatar wordt aan de rechterkant van de weg gereden. Dit is belangrijk om te onthouden, vooral wanneer:

 • Tegenliggers passeren
 • Worden ingehaald door andere voertuigen
 • Navigeren op wegen met beperkt zicht

Voor diegenen die niet gewend zijn aan rechts rijden, is het aan te raden om een rij-instructeur in te huren. De aangeleerde vaardigheden zullen niet alleen nuttig zijn in Qatar, maar ook in andere landen waar rechts wordt gereden.

De Belangrijkste Bezienswaardigheden van Qatar

Qatar, bekend om zijn rijkdom en hoge Human Development Index, herbergt verschillende topbestemmingen. Voor reizigers die Qatar willen verkennen, volgt hier een selectie van attracties die een bezoek waard zijn:

Cultureel Dorp Katara

Katara Cultural Village is een bruisend centrum dat de diverse culturele rijkdom van Qatar weerspiegelt. Het verenigt traditionele en hedendaagse kunstenaars en beeldhouwers van over de hele wereld. In het ruime openluchttheater van het dorp, met een capaciteit van 5.000 toeschouwers, vinden regelmatig verschillende podiumkunsten plaats.

Al Thakhira Strand

Ondanks de vele stranden van Doha biedt Al Thakhira Beach een serene omgeving slechts een uur ten noorden van de stad. Dit rustige oord biedt naast strandontspanning verschillende activiteiten voor bezoekers.

Msheireb Musea

De Msheireb-musea bieden inzicht in de diverse geschiedenis van Qatar, bestaande uit vier historische huizen. Deze musea herbergen tentoonstellingen en dienen zelf als architectonische wonderen. Regelmatig worden er kunstexposities, boekpresentaties en culturele evenementen georganiseerd.

Barzan Torens

Bezoek de Barzan Towers voor een panoramisch uitzicht over de woestijn. Deze torens dateren uit de 19e eeuw en dienden aanvankelijk als verdedigingswerken en later als observatorium voor maanstudies, essentieel bij het maken van de Hejry-kalender. De torens zijn 24/7 geopend voor het publiek en bieden een ideale locatie voor een uitzicht op de woestijn en de Perzische Golf, evenals voor het bekijken van de nachtelijke hemel.

Museum voor Islamitische Kunst

Het Museum voor Islamitische Kunst, een cultureel juweeltje van Qatar, toont een uitgebreide collectie binnen- en buitenkunstwerken. Het openluchtamfitheater van het museum fungeert als locatie voor artistieke uitvoeringen en sociale bijeenkomsten, geschikt voor 5.000 bezoekers.

De architecturale vormgeving van het museumcomplex op zich maakt het al een meesterwerk, waardoor het een must-see bestemming is.

Ontvang een IRB om Qatar te Verkennen

De natuurlijke wonderen en bruisende kunstscene van Qatar wachten op u. Bekijk onze internationale rijvergunningpakketten, huur een auto en ontdek alles wat dit juweel aan de Arabische Golf te bieden heeft!