Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Portugal

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Voor liefhebbers van architectuur is Portugal een must-visit bestemming. Deze Europese schat biedt een scala aan architecturale stijlen, van de iconische Toren van Belém tot de indrukwekkende grandeur van het Nationale Pantheon.

Maar Portugal heeft meer te bieden dan alleen architectonische pracht. Met een Internationaal Rijbewijs kunt u genieten van de prachtige stranden van het land en de beroemde wijnen, waardoor uw ervaring in dit prachtige land nog specialer wordt.

Veelgestelde vragen over Internationale Rijbewijzen

Als u het gedoe van treinkaartjes kopen of het uitzoeken van het openbaar vervoer wilt vermijden, overweeg dan om een auto te huren. Hiervoor is een Internationaal Rijbewijs (IRB) vereist.

Wat is een Internationaal Rijbewijs (IRB)?

Een Internationaal Rijbewijs fungeert als een vertaling van uw nationale rijbewijs. Zorg ervoor dat u er een hebt, vooral bij een bezoek aan Portugal.

Is een Internationaal Rijbewijs vereist in Portugal?

Twijfelt u of u een Internationaal Rijbewijs nodig heeft in Portugal? Dit hangt af van het type rijbewijs van uw eigen land. Niet-EU-burgers hebben een IRB nodig om legaal in Portugal te rijden, terwijl dit niet vereist is voor rijbewijzen uit EU-landen.

Hebben Amerikaanse staatsburgers een Internationaal Rijbewijs nodig in Portugal?

Amerikaanse staatsburgers kunnen hun nationale rijbewijs gebruiken voor een kort verblijf (minder dan zes maanden) in Portugal zonder een IRB. Een IRB is echter nodig voor reizen naar landen zoals Spanje na een bezoek aan Portugal. Het wordt aangeraden voor Amerikaanse burgers om een IRB te verkrijgen voor onbeperkt rijden in verschillende bestemmingen.

Het IRB bevat vertalingen in twaalf belangrijke talen, waaronder Arabisch, Spaans, Portugees en Engels, om verschillende nationaliteiten te accommoderen.

Is een rijexamen vereist om een IRB te verkrijgen?

Om een IRB in Portugal te verkrijgen, heeft u uw lokale rijbewijs, een voltooide IRB-aanvraag en de bijbehorende kosten nodig. Er is geen rijexamen vereist voor het verkrijgen van een IRB. Echter kan bij langdurig verblijf en lokaal rijden een plaatselijk rijexamen vereist zijn.

U kunt eenvoudig online een IRB aanvragen door naar de website van International Travel Permits te gaan en de volgende documenten te verstrekken:

 • Pasfoto’s op paspoortformaat
 • Een geldig rijbewijs
 • Een creditcard voor betaling

Belangrijkste rijregels in Portugal

Portugal beschikt over moderne en overzichtelijke wegen die de veiligheid tijdens het rijden waarborgen. Zorg ervoor dat u een IRB heeft voordat u de weg op gaat. Kennis van de Portugese rijregels is essentieel om ongevallen en boetes te voorkomen. De verkeersregels in Portugal kunnen verschillen van die in uw eigen land. Hier zijn enkele belangrijke verkeersregels in Portugal die u in gedachten moet houden:

Geen rijden onder invloed

Rijden onder invloed is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen en is strikt verboden. De wettelijke alcohollimiet in het bloed is 0,5 gram per liter. Bij overschrijding van deze limiet, met een alcoholpromillage tussen 0,5 g/l en 0,8 g/l, kunnen boetes variëren van € 250 tot € 1250.

Gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden

Het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden is verboden om afleiding te voorkomen, die kan leiden tot ongelukken. Handsfree apparaten en draagbare apparaten met één oortje zijn toegestaan. De boetes kunnen oplopen tot € 600 als u betrapt wordt op overtreding van deze regel.

Vereiste veiligheidsgordel

In overeenstemming met de EU-wetgeving verplicht Portugal het dragen van veiligheidsgordels voor alle inzittenden van voertuigen, behalve in grote voertuigen zoals bussen. Bij niet-naleving kunnen boetes variëren van € 120 tot € 600 per persoon zonder veiligheidsgordel.

Snelheidslimieten

De snelheidslimieten variëren per gebied: 50 km/u in stedelijke gebieden, 90 km/u op landelijke wegen en 120 km/u op snelwegen.

Parkeerreglement

Parkeren op straat is over het algemeen gratis en er zijn veel openbare parkeerplaatsen beschikbaar. Let op parkeerborden: een wit en blauw bord met een rode lijn (dwars) betekent een parkeerverbod. Gele of rode stoepranden geven ook aan dat er niet geparkeerd kan worden.

Inhaalregels

Inhalen moet altijd aan de linkerkant gebeuren. Rechts inhalen in vrije verkeersstromen is verboden en kan boetes opleveren van € 250 tot € 1250. Wees voorzichtig, vooral wanneer andere bestuurders proberen in te halen.

Verkeer en verkeersborden begrijpen

Verkeers- en verkeersborden in Portugal omvatten informatieve, verplichte, waarschuwings-, voorrang- en verbodsborden. Deze borden leiden bestuurders voor veilig en soepel rijden en bieden cruciale informatie over de komende verkeersomstandigheden.

Ontdek de belangrijkste bestemmingen van Portugal

De charme van Portugal is onweerstaanbaar, met zijn pittoreske geplaveide straten, historische stadjes en adembenemende schilderachtige autoroutes. Hier zijn enkele van de topbestemmingen in het land:

Lissabon

Begin uw reis in Lissabon, de zonovergoten hoofdstad van Portugal, doordrenkt van geschiedenis en schoonheid. Verken de oude wijken en geniet van schitterende uitzichten op de rivier de Taag.

Lissabon is het hele jaar door een populaire bestemming, ideaal van maart tot juni en september tot november. Vermijd augustus vanwege de hoge drukte en prijzen.

Hoogtepunten van Lissabon

 • Dwaal door Alfama, de oudste wijk van Lissabon, vol traditionele cafés en kunst.
 • Bezoek Mosteiro dos Jeronimos om de kunstwerken uit 1502 in manuelijnse en gotische stijlen te bewonderen.
 • Proef de beroemde pasteis de nata van Manteigaria.
 • Winkel in Colombo Mall, het grootste winkelcentrum van Lissabon.

Porto

Porto, met zijn middeleeuwse straten en historische sfeer, voelt als een reis terug in de tijd. Geniet van de rustige rivier de Douro en de unieke combinatie van ouderwetse charme en moderne levendigheid van de stad.

Het hoogseizoen voor toeristen loopt van juni tot september. Voor een comfortabel bezoek zijn mei en juni of september ideaal.

Hoogtepunten van Porto

 • Verken Ribeira do Porto, een historische en levendige wijk.
 • Bezoek het neoklassieke Palacio da Bolsa.
 • Ontspan in Miradouro Ignez, met uitzicht op de rivier de Douro, met een glas wijn.

Algarve

De Algarve heeft enkele van de mooiste stranden van de Middellandse Zee, met Praia da Marinha als hoogtepunt vanwege de prachtige zandstranden en dramatische kliffen.

Bezoek tussen april en juni voor ideaal weer. Juli en augustus kunnen druk en broeierig zijn. September tot oktober bieden nog steeds aangenaam weer.

Hoogtepunten van de Algarve

 • Snorkelen in kristalhelder water en het verkennen van het gevarieerde onderwaterleven.
 • Stand-up paddling in de Benagil-grot.
 • Wandel de adembenemende Seven Standing Valleys Coastal Trail.

Sintra

Sintra, in het Sintra-gebergte, staat bekend om zijn 19e-eeuwse paleizen, mistige bossen en unieke architectuur.

De lente (maart tot mei) is ideaal met mild weer en minder regen. De zomer (juni tot augustus) is warmer, terwijl er minder toeristen zijn in de herfst (september tot november). De winter (december tot februari) is rustiger maar kan regenachtig zijn.

Hoogtepunten van Sintra:

 • Verken Quinta da Regaleira, een UNESCO-werelderfgoedlocatie.
 • Bezoek Castelo dos Mouros, het Moorse kasteel.
 • Ontdek de schilderachtige Sintra-tramroute en het verborgen Praia da Ursa-strand.

Ontvang een IRB om Portugal te verkennen

Verken de adembenemende architecturale wonderen van Portugal en geniet van de stranden met een Internationaal Rijbewijs!