Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Polen

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Polen, een land met een geschiedenis van bijna een millennium, is een schatkamer van middeleeuwse architectuur, kunstvoorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog en koninklijke kastelen en paleizen verspreid over het landschap.

Als goed voorbeeld van het postcommunistische succes in Europa is Polen ook de thuisbasis van uitgestrekte nationale parken, groene wetlands en kronkelende beken, die ongerepte natuurlijke schoonheid bieden die je het beste kunt ervaren door te rijden.

Veelgestelde vragen over Internationale Rijbewijzen

Voor reizigers die van plan zijn om in Polen te rijden, is het begrijpen van de vereisten voor een Internationaal Rijbewijs (IRB) essentieel. Dit is wat u moet weten:

Is een Internationaal Rijbewijs verplicht in Polen?

Ja, als u van plan bent om in Polen te gaan rijden, is een Internationaal Rijbewijs handig om te hebben. Autoverhuurbedrijven in Polen hebben dit document nodig en rijden zonder dit document wordt als illegaal beschouwd. U heeft geen Pools rijbewijs nodig, maar het rijbewijs van uw thuisland moet vergezeld zijn van een IRB.

Wat moet ik doen als ik al een IRB heb?

Als u al een IRB heeft, zorg er dan voor dat deze nog steeds geldig is. Een verlopen IRB wordt niet geaccepteerd, dus het is raadzaam om deze vóór uw reis te verlengen. Inwoners van de EU kunnen een Europees rijbewijs gebruiken, terwijl toeristen van buiten de EU in het bezit moeten zijn van het rijbewijs en het IRB van hun thuisland, dat zes maanden geldig is nadat ze Polen zijn binnengekomen.

Vervangt een IRB mijn eigen rijbewijs?

Nee, een IRB vervangt uw eigen rijbewijs niet. Het is een vertaling van uw bestaande geldige rijbewijs om uw rijgeschiktheid in Polen te verifiëren. Voordat u een IRB aanvraagt, moet u ervoor zorgen dat u over een geldig rijbewijs uit uw thuisland beschikt. Tijdelijke vergunningen worden niet geaccepteerd voor IRB-aanvragen.

Hoe vraag ik een IRB aan?

Om een ​​IRB aan te vragen, gaat u naar de website van International Travel Permits en selecteert u een passend pakket. Je zal nodig hebben:

 • Een geldig, door de overheid uitgegeven rijbewijs
 • Een pasfoto van jezelf
 • Een kopie van uw paspoort, indien vereist

Belangrijkste rijregels

De wegen in Polen kunnen uitdagend zijn, met een hoger ongevalspercentage dan in andere Europese landen. Het is van cruciaal belang om de Poolse rijregels nauwlettend te volgen. Buitenlanders kunnen bij overtredingen onmiddellijk boetes krijgen. Als u van plan bent te gaan rijden, zorg er dan voor dat u over een Internationaal Rijbewijs beschikt en dat u de essentiële Poolse rijregels begrijpt.

Regels voor het recht van overpad

 • Over het algemeen heeft het voertuig dat van rechts komt op niet-gereguleerde kruispunten voorrang.
 • Dit recht geldt niet bij het tegenkomen van trams op kruispunten.
 • Als op wegen met drie rijstroken twee auto’s tegelijkertijd proberen in te voegen op de middelste rijstrook, geef dan voorrang aan het voertuig aan uw rechterzijde.

Koplampvereisten

 • Dimlicht of dagrijverlichting zijn het hele jaar door verplicht.
 • Investeer in lichtreflecterende stickers om tegenliggers niet te verblinden als u met een auto rijdt uit een land met linksrijdend verkeer.
 • Polen volgt het Verdrag van Wenen inzake het wegverkeer, wat betekent dat verkeersborden en codes vergelijkbaar zijn met die van andere Europese landen.

De groene filterpijl begrijpen

 • Op sommige kruispunten met verkeerslichten kan naast een rood sein een kleine groene pijl verschijnen.
 • Deze pijl geeft aan dat u na het stoppen rechtsaf kunt slaan om voorrang te geven aan voetgangers en ander verkeer.
 • Hoewel veel automobilisten misschien alleen maar langzamer gaan rijden, moet u er rekening mee houden dat voetgangers op dit moment ook groen licht hebben.

Regelgeving veiligheidsgordels en kinderzitjes

 • Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle passagiers.
 • Kinderen tot 12 jaar of kleiner dan 150 cm moeten geschikte kinderzitjes of stoelverhogers gebruiken.
 • De uitzondering geldt voor auto’s zonder heupgordel, behalve voor zwangere vrouwen.

Spoorwegovergang Let op

 • Veel lokale wegen hebben open spoorwegovergangen zonder slagbomen of verlichting. Zorg er altijd voor dat er geen trein nadert.
 • Behandel trams als treinen en geef in vrijwel alle situaties toe.

Door u aan deze regels te houden, waarborgt u uw veiligheid en die van anderen tijdens het autorijden in Polen. Vergeet niet dat geïnformeerd en voorzichtig zijn de sleutel is tot een soepele rijervaring in het buitenland.

De topattracties van Polen

Tatra-gebergte

Het Tatragebergte, gelegen tussen de Alpen en de Kaukasus, beschikt over steile, met sneeuw bedekte toppen, schilderachtige rivieren, watervallen en valleien, waardoor het de meest verbluffende locatie van Polen is. Het biedt 250 km aan wandelpaden voor wandelaars en skiërs, en de nabijgelegen stad Zakopane is een knooppunt voor culturele liefhebbers.

De Tatra zijn het best te bezoeken tussen 15 juni en september en strekken zich ook uit tot in Slowakije, met talloze wandelpaden om te verkennen.

Krakau

Krakau, ooit de hoofdstad van Polen, betovert bezoekers met zijn architectonische wonderen, variërend van middeleeuwse kathedralen tot art-nouveaugebouwen. Naast de historische bezienswaardigheden bruist Krakau ook van de bars, pubs en restaurants, vooral in de warmere maanden.

De ideale bezoekperiodes zijn maart tot mei en september tot november, met aangenaam weer en minder toeristen.

Wroclaw

De hoofdstad van Neder-Silezië, Wroclaw, is rijk aan gotische, barokke en art-nouveau-architectuur. De geschiedenis beslaat verschillende eilanden die met elkaar zijn verbonden door meer dan 100 bruggen en omvat invloeden uit Duitsland, Bohemen, Oostenrijk en Polen. De zomers, het warmste en levendigste seizoen, zijn de beste tijd om te bezoeken.

Warschau

De hoofdstad van Polen, herbouwd na de Tweede Wereldoorlog, is een dynamische stad met moderne wolkenkrabbers en historische monumenten zoals het Paleis van Cultuur en Wetenschap. Attracties zijn onder meer de oude binnenstad, het Museum van Chopin en voormalige Joodse getto’s. Met milde temperaturen en speciale evenementen zijn juni tot augustus de beste tijd om te bezoeken.

Malbork

Beroemd om het Malbork-kasteel, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en het grootste gotische kasteel van Europa, is Malbork een must-visit. Het werd in 1274 gesticht door de Duitse Orde en heeft een rijke geschiedenis. De optimale bezoekperiode is van 21 mei tot 16 september.

Gryfino

Gryfino is de thuisbasis van het mysterieuze Crooked Forest en intrigeert met zijn vreemd gevormde pijnbomen. Het gebied is het beste te verkennen van half juni tot begin september en biedt rustige wandelmogelijkheden in een unieke omgeving.

Rennen

Torun staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en staat bekend om zijn middeleeuwse architectuur en als geboorteplaats van Nicolas Copernicus. Het is ook beroemd om zijn peperkoek en levendige culturele scene, met de beste bezoektijd van mei tot augustus.

Lodz

Lodz staat bekend als het Poolse Manchester en heeft een rijke geschiedenis van de textielindustrie, opmerkelijke architectuur en een levendig film- en nachtleven. De ideale tijd om te bezoeken is van juni tot september.

Gdansk

Met zijn unieke architectuur en historische betekenis is deze vrolijke maritieme stad een favoriet onder toeristen. Het beste te bezoeken in mei of september om de drukte in het hoogseizoen te vermijden. Het biedt een aangename sfeer en prachtige stranden.

Świnoujście

Świnoujście, gelegen aan de Oostzee en de lagune van Szczecin, is een unieke stad verspreid over verschillende eilanden. Bekend om zijn vuurtorens en buitenactiviteiten zoals kitesurfen en fietsen, is de beste tijd om te bezoeken van eind juni tot begin september.

Ontvang een IRB om Polen te verkennen

Terwijl grote steden, zoals Warschau en Krakau, essentiële tussenstops zijn op elke Poolse route, ligt de charme van het land in de minder bekende steden en dorpen zoals Malbork, Sandomierz en Kłodzko.

Het aanvragen van een Internationaal Rijbewijs is een praktische stap voor een gemakkelijkere en uitgebreidere verkenning en voor het volledig omarmen van de allure van het Poolse platteland en de schilderachtige locaties.