Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Peru

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Hoe ontvang ik een internationaal rijbewijs in Peru?

Het document dat het rijbewijs van uw land van herkomst in 12 van de meest gebruikte talen wereldwijd vertaalt, wordt het internationaal rijbewijs genoemd. Dit document kunt u gebruiken tijdens het besturen van een voertuig dat is gehuurd van autoverhuurbedrijven.

U kunt een internationaal rijbewijs verkrijgen door het volgende te doen:

 • Klik op de knop “Start mijn aanvraag” in de rechterbovenhoek van de pagina.
 • Vul vervolgens het aanvraagformulier in.
 • Voeg een kopie van het rijbewijs van uw land van herkomst en uw pasfoto toe.
 • Betaal de IRB-kosten door uw creditcardgegevens in te vullen.

Met ons internationale rijbewijs (IRB) kunt u voertuigen besturen in meer dan 165 landen, waaronder de volgende:

 • Italië
 • Spanje
 • Japan
 • Slovenië
 • Oekraïne
 • Roemenië
 • en meer.

Is het verplicht om een internationaal rijbewijs te hebben in Peru?

Of uw rijbewijs nu in het Engels is of niet, het is niet verplicht om in het land een internationaal rijbewijs (IRB) te hebben. De meeste reizigers of roadtrippers zijn het er echter over eens dat het ten zeerste wordt aanbevolen om er een te hebben om in een ander land te rijden. U hoeft geen Peruaans rijbewijs te halen bij het Ministerie van Transport als u met uw geldige rijbewijs slechts drie maanden of korter in het buitenland wilt rijden.

U moet er echter ook rekening mee houden dat u in het land geen auto kunt besturen of een auto kunt huren als u niet de vereiste minimumleeftijd hebt bereikt om te rijden of te huren.

Kan ik in Peru rijden met een Amerikaans rijbewijs?

Ja, u mag in het land rijden met uw Amerikaanse rijbewijs. U moet echter uw internationaal rijbewijs (IRB) meenemen, als een document dat uw rijbewijs in uw thuisland vertaalt.

Als u echter van plan bent langer dan drie maanden in het land te rijden, moet u een Peruaans rijbewijs hebben, waarin u een schriftelijk examen, medisch onderzoek en rijexamen moet afleggen voordat u het kunt krijgen .

Topbestemmingen van Peru

Peru is een land dat veel te bieden heeft en dat ontdekt moet worden. Met zijn land, geschiedenis, koloniale en moderne tradities, kan het land vele activiteiten bieden om elke toerist tevreden te stellen en je een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Lima

Lima is de hoofdstad van Peru en wordt ook wel de Stad der Koningen genoemd. De stad symboliseert de Spaanse koloniale geschiedenis, industrie en onafhankelijkheid. Hoewel velen hebben gezegd dat het de meest bevolkte stad is, kun je niet ontkennen dat de stad meer te bieden heeft dan op het eerste gezicht lijkt.

Wanneer is de beste tijd om te gaan?

Lima is het best te bezoeken van december tot april, omdat het op het zuidelijk halfrond ligt. Deze maanden hebben het hele jaar door het warmste zomerweer. Als je de voorkeur geeft aan een koelere temperatuur, kun je van mei tot november Lima bezoeken. Tegen deze maanden zou je waarschijnlijk een dikke mistige zeemist boven de stad zien hangen, samen met de bewolkte lucht; de lokale bevolking in Lima noemt het La Garua.

Cuzco

De stad Cusco werd in 1983 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en was de eerste zetel van de macht voor het Inca-rijk. Het is een stad in de buurt van de Urubamba-vallei van het Andesgebergte, en het is de zevende meest bevolkte stad van dit land. Maar zelfs met zijn bevolking blijft de sfeer van de stad een romantische sfeer en een Europese sfeer met zijn Inca- en 16e-eeuwse architectuur en smalle, kronkelende straten.

Wanneer is de beste tijd om te gaan?

Juni tot half september zijn de beste tijden om naar Cusco te gaan, ook al hangen de temperaturen het hele jaar door rond de 60 graden Celsius (140 graden Fahrenheit). En zelfs met de temperaturen tijdens deze maanden is het nog steeds het toeristische hoogseizoen van de stad, en op de meeste locaties kun je medetrekkers verwachten.

Machu Picchu

Machu Picchu is een van de 15e-eeuwse Inca-citadellen in de oostelijke Cordillera in het zuiden van Peru, op een 2430 meter hoge bergrug. Machu Picchu is een baanbrekende bestemming en misschien wel de reden waarom bezoekers in Peru het gebied graag willen bezoeken. Machu Picchu zal je hoop niet teleurstellen en het maakt deel uit van de zeven wereldwonderen.

Wanneer is de beste tijd om te gaan?

Stel dat je een rustigere en vredigere trektocht wilt maken, de beste tijd om naar Machu Picchu te gaan is in oktober en september. Houd er rekening mee dat september het einde van het droge seizoen is, dus wees voorbereid op regen.

De Peruaanse Amazone

De Peruaanse Amazone zit vol met dieren in het wild en staat bekend als de thuisbasis van de anaconda. Het beslaat 60% van het land en is een van ‘s werelds meest biologisch diverse gebieden. De cultuur en tradities in de Amazone zijn eye-openers, en je zou zeker nooit moe worden van het zien van de dieren in het wild.

Wanneer is de beste tijd om te gaan?

Reizigers die de rest van hun bezoek willen besteden aan wandelen en verkennen, kunnen het beste van juni tot oktober gaan, waar deze maanden gewoonlijk de droge seizoenen zijn. Voor anderen die per boot door het bos willen reizen, kunt u terecht tijdens het regenseizoen, van november tot april. Deze maanden zijn het beste voor boottochten vanwege de hevige regenval die de rivieren doet stijgen. Houd er rekening mee dat als u tijdens het regenseizoen wilt bezoeken, u ervoor moet zorgen dat u deelneemt aan een rondleiding of een gids inhuurt, aangezien u gemakkelijk kunt verdwalen en blootgesteld kunt worden aan gevaarlijke dieren.

Hangout met apen

Amazon is een thuis voor dieren in het wild, en wat is een betere manier om sommigen van hen te leren kennen dan ze te ontmoeten, met name apen. Er is een rondleiding door het gebied en sommige bieden retraites om met een paar apen rond te hangen. Maar wees gewaarschuwd, het is bekend dat apen de eigendommen van mensen meenemen (hoeden, camera’s en brillen, enz.), dus wees voorzichtig als u het gebied met uw spullen wilt verlaten.

Wat maakt de Peruaanse Amazone beroemd?

De Peruaanse Amazone is het vierde grootste bos ter wereld. Het heeft een uitzonderlijke biodiversiteit en herbergt 700 soorten varens, meer dan 7300 verschillende bloemen, 180 reptielen, 262 amfibieën, 293 zoogdieren, 697 vissen, 806 vogels en 2500 vlinders. Voor de mensen die van natuur en dieren in het wild houden, zal de Peruaanse Amazone het hoogtepunt van je vakantie in Peru zijn.

Belangrijkste rijregels in Peru

Autorijden in Peru biedt een unieke kans om de verborgen schoonheid van het land te ervaren, iets wat u misschien mist op binnenlandse vluchten. Om over de wegen te navigeren, vooral in steden, is het echter van cruciaal belang dat u bekend bent met de Peruaanse rijregels. Sommige lokale chauffeurs houden zich misschien niet altijd aan de wet, dus als u de essentiële Peruaanse rijregels begrijpt, kunt u een veilige reis garanderen.

Geen rijden onder invloed

Chauffeurs in Peru mogen slechts 50 milligram alcohol hebben voor elke 100 milliliter bloed. Als je betrapt wordt op het hebben van meer dan 50 milligram, kan je een enorm bedrag op je ticket krijgen, of als iemand, passagier of voetganger, gewond raakt, kan je worden veroordeeld tot 60 dagen tot vijf jaar gevangenisstraf, afhankelijk van hoe kritisch de persoon is.

‘s Nachts rijden

Als je in Peru ‘s nachts wilt rijden, denk er dan eerst nog eens goed over na voordat je dat doet. Sommige vrachtwagens gebruiken de koplampen niet correct en bussen rijden sneller dan normaal. Als er een redelijke reden is om ‘s nachts te rijden, wees dan extra voorzichtig op de weg. Zorg ervoor dat uw voertuig in goede staat verkeert voordat u gaat rijden.