Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Paraguay

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Is het zinvol om een internationaal rijbewijs (IRB) aan te vragen voor Paraguay?

Het verkrijgen van een IRB is noodzakelijk als u van plan bent om voertuigen te besturen in Paraguay. Het vergemakkelijkt de identiteitsverificatie door autoriteiten, vooral als uw rijbewijs niet in het Engels of Spaans is opgesteld. Bovendien is een IRB handig bij het huren van een auto bij verhuurbedrijven. U kunt een IRB verkrijgen vanuit uw eigen land of via externe organisaties of instanties.

In Paraguay wordt alleen de IRB van 1949 erkend, die een geldigheidsduur heeft van één jaar. Deze landen erkennen ook de IRB van 1949:

 • Barbados
 • Botswana
 • Congo
 • Cyprus
 • Denemarken
 • Dominicaanse Republiek
 • Ecuador
 • Finland
 • Guatemala
 • IJsland
 • Jamaica
 • Japan
 • Laos
 • Lesotho
 • Malawi
 • Namibië
 • Papoea-Nieuw-Guinea
 • Portugal
 • Spanje
 • Trinidad en Tobago
 • Verenigd Koninkrijk

Is rijden in Paraguay met een Amerikaans rijbewijs toegestaan?

Als u een Amerikaans rijbewijs heeft, mag u in Paraguay rijden. Het wordt ook aangeraden om een IRB en autoverzekering te hebben wanneer u in het buitenland rijdt.

Kan ik een internationaal rijbewijs verkrijgen zonder visum?

U kunt een internationaal rijbewijs verkrijgen zonder visum. Het kan zijn dat u alleen een kopie van uw rijbewijs en paspoort moet overleggen indien nodig. Mogelijk heeft u ook een creditcard nodig bij de aanvraag van een IRB.

Topbestemmingen in Paraguay

Ervaar de unieke natuur in de Chaco-regio, ontdek enkele van de prachtige watervallen van het land, geniet van het carnaval in de charmante stad van Paraguay en verdiep u in het land via de nationale monumenten en historische bezienswaardigheden. Uw reis zal zeker gevuld zijn met avonturen en ontdekkingen. Bekijk de lijst met must-visit plaatsen bij een bezoek aan Paraguay.

Asunción

Asunción is meer dan alleen de hoofdstad van Paraguay. Gesticht in 1537 door de Spanjaarden, is het een van de oudste steden op het continent en het langst bewoonde gebied in de Rio de la Plata. Het combineert moderne en historische bezienswaardigheden, van 17e-eeuwse gebouwen tot uitstekende eetgelegenheden met authentieke Paraguayaanse gerechten.

Begin uw verkenning met Asunción voordat u de stad verlaat. Ontdek het hele land vanuit het Museo del Barro, dat houtsnijwerk, keramiek, religieuze sculpturen en maskers tentoonstelt. De tentoongestelde stukken weerspiegelen meer dan 400 jaar inheemse cultuur en koloniale geschiedenis. Maak een rustige wandeling op La Costanera en aanschouw de zonsondergang met een glas tereré, de nationale drank van het land. Kies de gewenste maand van het jaar om Asunción te verkennen.

Strand van San José

Bekend als de ‘Parel van het Zuiden’, ligt het strand van San Jose in Encarnacion. Ontspan op dit gouden strand terwijl u uitkijkt over de Paraná-rivier. Toeristen bezoeken deze plek om te zonnebaden, volleyballen, zwemmen of gewoon te genieten van het uitzicht over het heldere water en de unieke skyline van de stad. Bezoek het strand van San Jose het beste tussen mei en september vanwege de intense zomerhitte in Paraguay.

Carnaval van Encarnacion

Het eerste carnaval in Encarnacion vond plaats in 1916, en tot op heden kunnen toeristen elk jaar genieten van sambaparades, kleurrijke kostuums, ritmische dansen, enorme praalwagens en carnavalskoninginnen. Ongeveer 300.000 mensen nemen deel aan dit groots festijn, waardoor het de grootste toeristische attractie van Paraguay is. Wat begon als een privéfeestje voor de high society is in de loop der jaren uitgegroeid tot een spectaculaire viering met een Sambadrome voor de parades.

Het Carnaval van Encarnacion vindt plaats voor de vastenperiode en duurt meestal vijf weekenden tussen januari en februari. Van de kostuums tot de praalwagens zijn de presentaties gebaseerd op eeuwenoude Paraguayaanse gebruiken en tradities. De deelnemende groepen streven naar topkwaliteit in hun creaties, gezien het een mix is van competitie en expositie.

De Chaco

De Chaco-regio herbergt een rijke flora en fauna en heeft een turbulente geschiedenis, vooral tijdens de Chaco-oorlog in 1932-1935 waarin de Paraguayanen het opnamen tegen de Boliviaanse troepen. Bezoek Fortin Boqueron voor interessante musea, monumenten en militaire begraafplaatsen om meer te leren over de geschiedenis en de post-Chaco-oorlog nederzettingen. Blijf op de hoogte van de Transchaco Rally die ergens in september wordt gehouden.

De Paraguayaanse Chaco beslaat ongeveer 647.500 vierkante kilometer en wordt gedeeld door Bolivia, Paraguay en Argentinië. Er zijn bijna 600 soorten tropische vogels in de Paraguayaanse Chaco. Spot enkele poema’s, tapirs, miereneters en zelfs jaguars. Als extra avontuur kunt u ‘s nachts kamperen in een van de natuurreservaten en luisteren naar de geluiden van dieren terwijl u naar de sterrenhemel kijkt. Raadpleeg lokale gidsen voor een veilige ervaring.

Essentiële verkeersregels

Het navigeren op de wegen van een nieuw land kan uitdagend zijn. Naast het aanpassen aan verschillende wegomstandigheden, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels in Paraguay. Kennis van deze regels is essentieel voor een veilige reis als bezoeker. Hier zijn enkele belangrijke verkeersregels in Paraguay om te onthouden.

Fundamentele verkeersregels

De rijrichting kan per land verschillen. In Paraguay dient u, zoals in veel landen, aan de rechterkant van de weg te rijden. Een andere basisregel is het verbod op het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden.

Belangrijke documenten niet vergeten

Bij een bezoek aan het buitenland moeten belangrijke documenten zoals paspoort, rijbewijs, visum en andere cruciale documenten direct toegankelijk zijn. Het niet naleven van de regels en het ontbreken van de vereiste documenten bij aankomst kan tot illegale activiteiten leiden. Hoewel het veiligstellen van deze documenten, inclusief uw internationaal rijbewijs, enige moeite kan kosten, is het beter om een verantwoordelijke reiziger te zijn dan spijt te krijgen.

Rijden onder invloed van alcohol en drugs vermijden

Overtreding van deze basiswet leidt vaak tot gevangenisstraf of ziekenhuisopname voor reizigers. De bloedalcohol limiet in Paraguay is 80 mg per 100 ml bloed; het gebruik van drugs is ten alle tijden verboden, vooral tijdens het autorijden. U riskeert niet alleen uw reis door deze regels te overtreden, maar ook de veiligheid van anderen.

Snelheidslimieten respecteren

Paraguay hanteert diverse snelheidslimieten in verschillende gebieden. Het is verplicht om deze limieten te volgen, niet alleen om boetes te voorkomen, maar vooral om ongelukken te vermijden. De maximale snelheid in steden en stedelijke gebieden is 80 KPH, terwijl het in landelijke gebieden 50 KPH is en op snelwegen 110 KPH.

Gebruik van veiligheidsgordels en kinderbeveiliging

Hoewel het dragen van veiligheidsgordels niet altijd een standaardpraktijk is in Paraguay, wordt het ten zeerste aanbevolen voor alle inzittenden, inclusief de bestuurder. Bij het reizen met kinderen, zorg ervoor dat ze in goedgekeurde autostoeltjes zitten voor hun veiligheid.

Aandacht voor verkeersborden

Het kan lastig zijn voor toeristen om verkeersborden duidelijk te zien, vooral ‘s nachts. Als u borden moet interpreteren, neem dan de tijd om ze te begrijpen, maar verminder uw snelheid niet te veel om het verkeer niet te belemmeren.