Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Panama

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Hoe kan ik een Internationaal Rijbewijs verkrijgen in Panama?

Er bestaat geen specifiek Internationaal Rijbewijs. Het officiële document dat uw nationale rijbewijs vertaalt, is een Internationaal Rijbewijs (IRB). Ongeacht of uw rijbewijs in het Spaans is, wordt sterk aangeraden om een IRB aan te vragen. Het verkrijgen ervan is vrij eenvoudig, waarbij u online slechts het aanvraagformulier moet invullen, een kopie van uw geldige rijbewijs en pasfoto moet bijvoegen, samen met uw bankgegevens voor de IRB-kosten.

Ons Internationaal Rijbewijs wordt erkend in meer dan 165 landen wereldwijd, waaronder:

 • Colombia
 • Argentinië
 • Australië
 • Brazilië
 • Canada
 • Congo
 • Dominicaanse Republiek
 • Ecuador
 • El Salvador
 • Gambia
 • Ghana
 • Guatemala
 • Honduras
 • Italië
 • Japan
 • Maleisië
 • Nieuw-Zeeland
 • Nicaragua
 • Pakistan
 • Filippijnen
 • Saoedi-Arabië
 • Zuid-Afrika
 • Spanje
 • Zwitserland
 • Taiwan
 • Oekraïne
 • Verenigd Koninkrijk
 • Uruguay

Kan ik in Panama rijden met een Amerikaans rijbewijs?

U kunt een voertuig van een autoverhuurbedrijf in het land besturen met uw Amerikaanse rijbewijs, mits u binnen drie maanden een Internationaal Rijbewijs (IRB) verstrekt. Indien u uw verblijf verlengt en doorgaat met rijden, dient u een Panamees rijbewijs aan te vragen.

Topbestemmingen in Panama

Panama staat bekend om zijn aantrekkelijke toeristische bestemmingen en prachtige natuur. Met grenzen die de Caribische kust en de Stille Oceaan benaderen, trekken duizenden toeristen jaarlijks naar het iconische Panamakanaal en omliggende bezienswaardigheden. Het land biedt ook bergen, stranden en ongerepte natuur, waardoor het een populaire bestemming is in Midden-Amerika.

Een van de interessante plaatsen in Panama is El Valle de Anton, een schilderachtig dorp in de provincie Cocle. Hier vindt u oude caldera’s en prachtige bergpaden die uitnodigen tot klim- en zwemactiviteiten. De beste tijd om El Valle de Anton te bezoeken is tussen april en februari, wanneer het weer ideaal is voor buitenactiviteiten.

El Valle de Anton

Dit charmante dorp ligt in de provincie Cocle en is een populaire toeristische bestemming vanwege de unieke caldera’s en schilderachtige bergpaden. Lokale bewoners nemen bezoekers vaak mee naar de prachtige canyons en bergen rond El Valle de Anton. De ideale periode om de plaats te ervaren is tussen april en februari, wanneer de temperaturen het aangenaamst zijn voor buitenactiviteiten.

Elk jaar trekken duizenden toeristen naar de Pearl Islands, een archipel ten zuidoosten van de hoofdstad. De kristalheldere wateren en witte stranden maken deze eilanden een paradijs voor bezoekers. Contadora-eilanden, een populaire bestemming binnen de archipel, bieden luxe resorts en de mogelijkheid om oude scheepswrakken bij Playa Larga te verkennen. De beste periode om de Pearl Islands te bezoeken is tussen april en februari.

Golf van Chiriqui

Gelegen aan de Pacifische kust, biedt de Golf van Chiriqui prachtige regenwouden, bergen en buitenactiviteiten zoals wandelen en duiken. Avontuurlijke reizigers zullen genieten van de mogelijkheden voor watersporten, waaronder raften. De aanbevolen reisperiode voor de regio is tussen december en juli, terwijl het raadzaam is om in oktober binnen te blijven vanwege regenval.

Boquete, een dorp in de provincie Chiriqui, trekt toeristen vanwege de koffieplantages en spa’s. Bekend als het ‘Land van de eeuwige lente’, biedt Boquete activiteiten zoals ziplining en wildwatervaren. De warme maanden van half december tot half april zijn ideaal voor een bezoek aan Boquete, hoewel het dorp het hele jaar door een bezoek waard is.

Santa Catalina

Santa Catalina is een populaire toeristische bestemming, vooral geliefd om de prachtige stranden en surfmogelijkheden. Natuurliefhebbers zullen genieten van de attracties en sightseeing in Santa Catalina. Het wordt aanbevolen om Santa Catalina te bezoeken tijdens de warme maanden van december tot april om optimaal te genieten van de locatie. Vermijd reizen ‘s nachts vanwege potentieel gevaarlijke wegversperringen.

Belangrijkste verkeersregels

Het is essentieel om de specifieke verkeersregels en -borden van Panama te begrijpen voordat u gaat autorijden in het land. Zorg ervoor dat u uw reisdocumenten, rijbewijs en eventueel een Internat

ionaal Rijbewijs bij u heeft om mogelijke problemen te voorkomen tijdens uw verblijf.

Neem altijd uw reisdocumenten en rijbewijs mee

Het is van groot belang om uw reisdocumenten, inclusief uw buitenlands rijbewijs, mee te nemen wanneer u naar Panama reist. Een IRB is vereist voor autorijden binnen de Panamese grenzen. Zelfs als u 90 dagen mag rijden met uw nationale rijbewijs, wordt aangeraden om een Internationaal Rijbewijs aan te vragen.

Veiligheidsgordelwetten

Het naleven van de veiligheidsgordelwetten in Panama is verplicht voor de bestuurder en passagiers. Kinderen onder de vijf jaar moeten in een autostoeltje op de achterbank zitten. Bij het ontvangen van een verkeersboete in Panama, dient u deze binnen 48 uur te betalen bij Autoridad del Tránsito y Transporte Terrestre, waarbij een Internationaal Rijbewijs kan worden gevraagd voor verwerking.

Parkeren in Panama

Correct parkeren is mogelijk op daarvoor aangegeven locaties in Panama, waarbij gekleurde verkeersborden en parkeermeters op straat helpen bij het juist parkeren van voertuigen. In Panama-Stad zijn parkeermeters beschikbaar op verschillende locaties. Voor informatie over parkeerbeperkingen kunt u contact opnemen met de politie van Panama-Stad. Zorg dat u uw internationale rijbewijs bij de hand hebt tijdens transacties.

Autoverzekeringen

Elk voertuig in Panama moet een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering hebben om schade te dekken die kan optreden tijdens het rijden in het land. Controleer regelmatig de autoverzekeringsdekkingen in Panama en neem uw rijbewijs, IRB en paspoort mee voor identificatie tijdens autoritten. Vraag uw IRB aan bij International Travel Permits voor een snelle verwerking voordat u gaat rijden in Panama.