Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Palau

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Hoe kan ik een Internationaal Rijbewijs voor Palau verkrijgen?

Op deze pagina kunt u gemakkelijk een Internationaal Rijbewijs (IRB) voor het land aanvragen. Er zijn slechts enkele stappen die u moet volgen, namelijk:

 • Klik op de knop ‘Mijn Aanvraag Starten’.
 • Vul het aanvraagformulier in.
 • Voeg een kopie van uw geldige rijbewijs en pasfoto toe.
 • Vul uw betaalgegevens in om de IRB-vergoeding te betalen.

Is rijden met een Internationaal Rijbewijs van Palau toegestaan in elke bestemming?

Het document dat toeristen gebruiken als bewijs van hun rijbevoegdheid om een gehuurd voertuig te besturen, staat bekend als een Internationaal Rijbewijs (IRB). Dit IRB vertaalt uw geldige thuis- of buitenlands rijbewijs naar 12 van ‘s werelds meest gebruikte talen.

Ons Internationaal Rijbewijs wordt geaccepteerd in meer dan 165 landen wereldwijd, waaronder:

 • Japan
 • Micronesië
 • Botswana
 • Brazilië
 • Hongkong
 • Indonesië
 • Lesotho
 • Marshall eilanden
 • Maleisië
 • Namibië
 • Panama
 • Papoea-Nieuw-Guinea
 • Filippijnen
 • Portugal
 • Samoa
 • Zuid-Afrika
 • Thailand
 • Taiwan
 • Verenigd Koninkrijk
 • en meer

Topbestemmingen in Palau

Palau, gelegen in de westelijke Stille Oceaan, is een van ‘s werelds meest afgelegen archipels en bestaat uit meer dan 300 koraal- en vulkanische eilanden. Elk jaar bezoeken duizenden duikliefhebbers van over de hele wereld dit land om te genieten van de beste duiklocaties en een vleugje geschiedenis.

Ontsnapping naar Palau

Palau staat synoniem voor ‘Ontsnapping’, met eindeloze avonturen op het land en in de oceaan die uw zorgen wegnemen. Deze bestemming biedt bijna alles wat een reiziger kan verlangen en is het hele jaar door een favoriet onder toeristen. Wateractiviteiten in Palau zijn het best van november tot april, terwijl ruwe zeeën tussen juni en september voorkomen.

Duitse Kanaal

Bezoek het Duitse Kanaal, ooit gegraven door Duitsers tijdens hun kolonisatieperiode van 1899-1915, voor een onvergetelijke duikervaring. Dit populaire duikgebied in Palau biedt de kans om te zwemmen met mantaroggen, schildpadden en diverse zeeleven. De beste tijd om het Duitse Kanaal te verkennen is van november tot april, wanneer de zee rustig en de onderwaterzichtbaarheid optimaal is, bereikbaar per boot via Sam’s Dive Tours.

Belau Nationaal Museum

Het Belau Nationaal Museum in Palau streeft naar het behoud en de promotie van het nationale erfgoed, met tentoonstellingen over natuur, cultuur, kunst, sociale aspecten en geschiedenis. Deze toeristische attractie is het hele jaar door open en biedt bezoekers de kans om geïnformeerd te worden door lokale deskundigen tijdens rondleidingen.

Het museum herbergt inheemse kunstwerken, koraaljuwelen, traditioneel steen- en schelpengeld, en biedt persoonlijke verhalen die de geschiedenis verbinden met het heden. Zorg ervoor dat u een IDP heeft voordat u in Palau gaat rijden, aangezien autoverhuurbedrijven dit verlangen voor huurauto’s.

Palau Aquarium

Het Palau Aquarium dient als educatieve plek die bezoekers informeert over de lokale omgeving en onderwaterleven. Deze locatie is een kleinere representatie van de prachtige duikplekken in Palau, en wordt vaak als eerste stop aanbevolen vanwege de nabijheid tot de luchthaven. De entree bedraagt $10 voor volwassenen en $5 voor kinderen onder de 11 jaar.

Belangrijkste verkeersregels in Palau

Het rijden in Palau vereist bekendheid met de lokale verkeersregels om problemen te voorkomen. Hier zijn enkele van de belangrijkste verkeersregels die u moet volgen voor een veilige reis.

Verboden privévuurwapens mee te nemen

Het bezit van privévuurwapens in Palau is ten strengste verboden en kan leiden tot een gevangenisstraf van 12-15 jaar. Zorg ervoor dat eventuele wapens een vergunning hebben en overhandig ze aan de autoriteiten tijdens uw verblijf in Palau. Het naleven van de wet is essentieel voor een veilig verblijf in het land.

Rijden onder invloed niet toegestaan

Rijden onder invloed vormt een groot veiligheidsprobleem in Palau, vooral in het weekend. De toegestane alcoholpromillage is 0,10%, net iets hoger dan in de meeste landen. Rijd niet als u alcohol heeft gedronken, vooral op vrijdag en zaterdag wanneer strengere controles plaatsvinden.

Geen inhaalacties toegestaan

Het inhalen van langzaam rijdende voertuigen is verboden in Palau, tenzij de bestuurder toestemming geeft. Inhaalacties zijn onbeleefd en onwettig, vooral in drukke gebieden. Respecteer deze regel en houd rechts, en toeter één keer als u wilt inhalen. Oefen rijden aan de rechterkant voor een vlot verloop van uw reis in Palau.