Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Pakistan

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Autorijden in Pakistan

Overweegt u om Zuid-Azië te ontdekken? Pakistan moet een plekje op uw reisbucketlist hebben.

Van de majestueuze toppen van de Himalaya in het noorden tot de bruisende steden vol geschiedenis en leven: Pakistan biedt een authentieke en unieke ervaring voor elke bezoeker.

En er is geen betere manier om door het betoverende terrein te navigeren dan door het verkrijgen van uw internationale rijbewijs (IRB) en het huren van een auto in Pakistan! Wij staan klaar om u te begeleiden bij de voorbereiding van uw reis naar Pakistan.

Een Internationaal Rijbewijs verkrijgen in Pakistan

Het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs (IRB) is essentieel om in het buitenland te kunnen rijden. Een IRB vertaalt uw geldige rijbewijs uit uw thuisland in 12 veelgebruikte talen wereldwijd. Volg deze stappen om een IRB te verkrijgen:

 • Bezoek de website van International Travel Permits om te beginnen met de aanvraagprocedure.
 • Vul het aanvraagformulier in en specificeer het type voertuig waarmee u in het buitenland zult rijden.
 • Voeg een kopie van uw geldig rijbewijs toe.
 • Voeg een pasfoto toe.
 • Voer uw creditcardgegevens in voor de betaling van de kosten.

Geldigheid van een Internationaal Rijbewijs vergeleken met een Pakistaans rijbewijs

Diverse landen erkennen het internationale rijbewijs van Pakistan, waardoor het geldig is voor rijden op hun grondgebied. Enkele van de landen die het internationale rijbewijs van Pakistan erkennen zijn Bahrein, India, Canada, Portugal, Saoedi-Arabië, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Maleisië, Japan en meer.

Het is belangrijk op te merken dat de erkenning van het internationale rijbewijs van Pakistan kan variëren. Neem contact op met de lokale autoriteiten en relevante instanties in het land dat u van plan bent te bezoeken om te verifiëren dat hun voorschriften worden nageleefd.

Een Internationaal Rijbewijs verkrijgen in Pakistan

Wat betreft de geldigheid ervan, heeft uw internationale rijbewijs dezelfde waarde als uw reguliere rijbewijs. Als uw primaire identificatiedocument voor het rijden in een ander land, uw rijbewijs, is verlopen, niet in uw bezit is of in beslag is genomen, wordt het IRB ongeldig verklaard. Het IRB wordt als een aanvullend document gezien en heeft geen juridische status.

Erkenning van het Pakistaanse internationale rijbewijs in Groot-Brittannië

Het Pakistaanse internationale rijbewijs kan worden gebruikt in Groot-Brittannië. Dit vereist echter dezelfde voorwaarde, namelijk dat u in het bezit bent van een geldig rijbewijs.

Geldigheid van een Pakistaans rijbewijs in de Verenigde Staten

Een Pakistaans rijbewijs is geldig in de Verenigde Staten wanneer het wordt vergezeld door een Internationaal Rijbewijs (IRB). Het is echter van essentieel belang ook te beschikken over een geldig toeristenvisum en paspoort om uw rijgedrag in de Verenigde Staten te ondersteunen.

Extra rijtips in Pakistan

Autorijden in Pakistan kan een avontuurlijke ervaring zijn, maar het is cruciaal om voorbereid te zijn en bekend te zijn met de lokale gebruiken en wegcondities. Hier is een beknopte handleiding om u te helpen bij het navigeren op de wegen van Pakistan:

Do’s:

 • Controleer uw documenten: Zorg dat u alle vereiste documenten bij u heeft, inclusief uw geldige rijbewijs, Internationaal Rijbewijs, voertuigregistratie en verzekeringspapieren.
 • Links rijden: In Pakistan rijdt het verkeer aan de linkerkant van de weg. Houd links aan en haal rechts in.
 • Veiligheidsgordels: Draag altijd veiligheidsgordels en zorg dat alle passagiers dit ook doen. Het is niet alleen een veiligheidsmaatregel, maar ook een wettelijke eis.
 • Houd u aan de snelheidslimieten: Respecteer de aangegeven snelheidslimieten, die variëren afhankelijk van het type weg. De snelheid in steden ligt meestal tussen de 40-60 km/u, terwijl op snelwegen dit varieert tussen 40-60 km/u en 80-100 km/u.
 • Volg de verkeersregels: Houd u aan verkeerslichten en verkeersborden. Let op parkeerverboden en vermijd dubbel parkeren.
 • Wees alert op voetgangers: Let goed op voetgangers en dieren, vooral op het platteland. Verschillende vormen van transport kunnen de wegen delen.
 • Gebruik richtingaanwijzers: Geef uw volgende manoeuvre aan door uw richtingaanwijzers te gebruiken wanneer u van rijstrook wisselt of afslaat.
 • Tank op tijd bij: Zorg dat uw brandstoftank voldoende gevuld is, omdat tankstations in afgelegen gebieden soms schaars kunnen zijn.

Niet doen:

 • Rijd niet onder invloed: Pakistan hanteert strenge wetten tegen rijden onder invloed van alcohol of drugs. De straffen hiervoor kunnen streng zijn, waaronder gevangenisstraffen en boetes.
 • Vermijd afleiding: Het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden is niet alleen illegaal, maar ook gevaarlijk. Gebruik een handsfree systeem als u wilt bellen.
 • Overmatige snelheid: Te hard rijden is een belangrijke oorzaak van ongelukken in Pakistan. De wegen kunnen uitdagend zijn, dus is het van groot belang om met een veilige en redelijke snelheid te rijden.
 • Roekeloos inhalen: Haal voertuigen voorzichtig in, vooral op smalle en bochtige wegen. Let op tegenliggers.
 • Nachtelijke ritten: Rijden in het donker kan uitdagend zijn vanwege het gebrek aan straatverlichting, wegcondities en mogelijk voetgangers of vee op de weg. Wees extra voorzichtig tijdens nachtelijke autoritten.
 • Overmatig claxonneren: Hoewel het gebruik van de claxon op de juiste manier nodig kan zijn, kan overmatig gebruik als storend en afleidend voor andere bestuurders worden beschouwd.

Rijden in de winter:

In bepaalde noordelijke regio’s kunt u geconfronteerd worden met winterse omstandigheden, zoals sneeuw en ijs. Hier zijn enkele tips voor autorijden in Pakistan tijdens de wintermaanden:

 • Sneeuwkettingen: Als u van plan bent om in sneeuwrijke gebieden te rijden, neem dan sneeuwkettingen mee om de tractie te verbeteren.
 • Verlaag uw snelheid: Rijd langzamer op sneeuw of ijs. Houd een veilige afstand tot het voertuig voor u.
 • Gebruik winterbanden: Voor betere grip op gladde wegen, gebruik winterbanden.
 • Controleer het weer: Bekijk voor vertrek de weersvoorspellingen en wegcondities in het gebied dat u wilt bezoeken.
 • Neem essentiële items mee: Bewaar benodigdheden zoals warme kleding, dekens, een EHBO-doos en niet-bederfelijk voedsel in uw voertuig voor het geval u vast komt te zitten of vertraging oploopt.
 • Zorg voor goed zicht: Zorg ervoor dat uw ruitenwissers en ontdooiers goed werken.
 • Blijf op de hoogte: Let op eventuele wegafsluitingen of waarschuwingen met betrekking tot de winterse omstandigheden. Volg het lokale nieuws of raadpleeg de autoriteiten indien nodig.

Wees zich ervan bewust dat de wegcondities aanzienlijk kunnen variëren. Pas uw rijstijl aan op de specifieke omstandigheden waarmee u te maken krijgt. Door deze do’s en don’ts te volgen en goed voorbereid te zijn, kunt u genieten van een veilige en aangename rijervaring in Pakistan.

Topattracties in Pakistan

Pakistan biedt een rijke culturele diversiteit en adembenemende natuurlijke schoonheid, met een scala aan verbazingwekkende landschappen en historische bezienswaardigheden. Van imposante bergtoppen tot eeuwenoude ruïnes, de topattracties van het land beloven een onvergetelijke reis door het gevarieerde erfgoed en landschap.

Van torenhoge pieken tot eeuwenoude steden en cultureel erfgoed, hier zijn enkele van de absolute must-see plekken in Pakistan:

 • Hunza-vallei: De Hunza-vallei, gelegen in de Karakoram-bergketen, staat bekend om zijn adembenemende landschappen. De met sneeuw bedekte toppen, turquoise meren en weelderige valleien vormen een paradijs voor natuurliefhebbers. Bezoek ook zeker Baltit Fort en Attabad Lake.
 • Skardu: Skardu, de toegangspoort tot enkele van ‘s werelds hoogste toppen, is een uitstekende uitvalsbasis voor trektochten naar K2, Gasherbrum en meer. Het betoverende Shangrila Resort, bekend als ‘Heaven on Earth’, is een hoogtepunt.
 • Fairy Meadows: Deze idyllische weide, gelegen aan de voet van de Nanga Parbat, de negende hoogste berg ter wereld, biedt adembenemende uitzichten. Het is een ideaal vertrekpunt voor trektochten en biedt een onbelemmerd uitzicht op de ‘Killer Mountain’.
 • Swat Valley: Bekend als het ‘Zwitserland van Pakistan’, is Swat Valley een weelderig groen paradijs. Verken Mingora en Malam Jabba en onderga de rijke Pashtun-cultuur. het boeddhistische klooster Udegram is een historische schat.
 • Lahore: Lahore, de culturele hoofdstad van Pakistan, herbergt prachtige Mughal-architectuur. De Badshahi-moskee, het Lahore Fort en de Shalimar-tuinen zijn UNESCO-werelderfgoedlocaties. De bruisende markten, heerlijke keuken en Lahore Museum maken de stad tot een cultureel centrum.
 • Karachi: Als de grootste stad van Pakistan biedt Karachi talloze bezienswaardigheden. Clifton Beach, het Quaid-e-Azam Mausoleum en het Mohatta Palace zijn opvallende locaties. De energieke sfeer van de stad komt het best tot uiting in de diverse eetcultuur en levendige uitgaansleven.
 • Multan: Bekend als de ‘Stad van de Heiligen’ en het ‘Vaticaan van Pakistan’, is Multan een historische stad met prachtige heiligdommen, levendige markten en uitgebreid blauw aardewerk. Het Bahauddin Zakariya-heiligdom en het Multan Fort zijn must-visit locaties.
 • Taxila: Verken de oude archeologische schatten van Taxila, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Bezoek het Taxila Museum, Mohra Moradu Stupa en de oude ruïnes om een stap terug in de tijd te zetten naar de Gandhara-beschaving.
 • Kalam: Kalam is een populaire zomerbestemming, omringd door bossen, watervallen en landschappelijke pracht. Verken Mahodand Lake, Ushu Forest en het Malam Jabba Ski Resort voor een complete ervaring.
 • Gwadar: Als opkomende strandbestemming van Pakistan biedt Gwadar ongerepte kustlijnen, diepzeevissen en de betoverende Hammerhead-, Ormara- en Buzi Pass-stranden. Mis het iconische Pearl Continental Hotel niet.
 • Murree: Voor een verfrissende ontsnapping bezoek je het schilderachtige heuvelstation Murree. De regio Patriata (New Murree) biedt stoeltjesliften en een pretpark. Geniet van panoramische uitzichten en koelere temperaturen.
 • Mohenjo-Daro: Verken de ruïnes van de oude Indus Valley-beschaving in Mohenjo-Daro, een andere UNESCO-werelderfgoedlocatie. De goed geplande straten, het afvoersysteem en het archeologisch museum bieden een blik op een ver verleden.

Verkrijg een IRB om Pakistan te verkennen

Bent u geïnteresseerd in het prachtige landschap, de indrukwekkende architectuur en historische locaties van Pakistan? Om uw reis optimaal te benutten, is het essentieel om een auto te huren en gebruik te maken van een Internationaal Rijbewijs.

Pakistan kijkt uit naar uw komst – regel een Internationaal Rijbewijs, huur een auto en start uw ontdekkingsreis!