Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Oostenrijk

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Veelgestelde vragen over Internationale Rijbewijzen

Is een Internationaal Rijbewijs vereist in Oostenrijk?

Ja, in Oostenrijk is het aan te raden om een Internationaal Rijbewijs bij u te hebben. Zorg ervoor dat u uw IRB altijd bij u heeft wanneer u rijdt. U kunt uw Internationaal Rijbewijs aanvragen via onze website, waardoor u geen rijexamen in het buitenland hoeft af te leggen. Het IRB heeft een geldigheidsduur van 1 of 3 jaar.

Bij het huren van een auto vragen verhuurbedrijven vaak om een Internationaal Rijbewijs (IRB) voor buitenlandse bestuurders, ongeacht hun Europese land van herkomst. Als u echter afkomstig bent uit een EER-land, kunt u mogelijk zonder dit document toe, wat het autoverhuurproces vereenvoudigt.

Hoewel het hebben van een vignet voor snelwegen niet verplicht is, wordt het sterk aanbevolen om een Internationaal Rijbewijs te hebben voor naadloze autoverhuur, vooral gezien de goed onderhouden en rustige snelwegen in Oostenrijk.

Is er een leeftijdsvereiste voor het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs in Oostenrijk?

Ja, u moet minimaal 18 jaar oud zijn om een Internationaal Rijbewijs in Oostenrijk aan te vragen. Daarnaast moet u reeds in het bezit zijn van een geldig Oostenrijks rijbewijs. Het Internationaal Rijbewijs dient als aanvullend document bij uw nationale rijbewijs en is één jaar geldig vanaf de uitgiftedatum.

Is het Internationaal Rijbewijs dat in Oostenrijk wordt afgegeven wereldwijd erkend?

Ja, het Internationaal Rijbewijs dat in Oostenrijk wordt verstrekt, is internationaal algemeen erkend. Het fungeert als een vertaling van uw Oostenrijkse rijbewijs en stelt u in staat om in veel landen te rijden die het Internationaal Rijbewijs respecteren. Het is echter belangrijk om de specifieke eisen van het land dat u wilt bezoeken te controleren, aangezien niet alle landen dezelfde regels hebben met betrekking tot Internationale Rijbewijzen.

Belangrijkste rijregels

Om Oostenrijk te bezoeken en te verkennen, wordt het aangeraden om een Internationaal Rijbewijs aan te schaffen, tenzij u afkomstig bent uit een EU-land.

Naast het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs, is het ook essentieel om de verkeersregels en -voorschriften van Oostenrijk te volgen om mogelijke problemen tijdens uw reis te voorkomen. Let op verkeersborden die mogelijk niet bekend zijn, zodat u veilig kunt rijden.

Vergeet niet je Internationaal Rijbewijs mee te nemen

Een Internationaal Rijbewijs (IRB) wordt aangeraden wanneer u gaat rijden in Oostenrijk. Controleposten op de Oostenrijkse wegen kunnen onverwacht zijn.

Als u een burger van de Europese Unie (EU) bent, heeft u geen Internationaal Rijbewijs nodig in Oostenrijk. De Oostenrijkse autoriteiten erkennen de rijbewijzen van EU-burgers.

Vergeet niet de benodigde documenten mee te nemen

Zorg ervoor dat u naast uw internationale rijbewijs ook uw nationale rijbewijs, paspoort en andere belangrijke documenten bij u heeft. Autoriteiten in Oostenrijk kunnen u vragen stellen en controleren op deze documenten.

Rijden onder invloed van alcohol of drugs

Rijden onder invloed is in de meeste landen, inclusief Oostenrijk, illegaal vanwege het veroorzaken van ernstige ongevallen. In Oostenrijk geldt een maximum alcoholpromillage van 0,05% tijdens het rijden, en nieuwe chauffeurs met minder dan twee jaar ervaring hebben een limiet van 0,01%. Het overschrijden van deze limieten kan leiden tot boetes en het intrekken van de rijvergunning.

Snelheidslimiet

Elke weg heeft een specifieke snelheidslimiet. Autoriteiten zijn streng ten aanzien van snelheidsovertredingen, omdat dit kan leiden tot ernstige ongevallen. Het overschrijden van snelheidslimieten in Oostenrijk kan boetes opleveren vanaf € 30 en mogelijk zelfs het intrekken van het rijbewijs.

Verkeersborden

Verkeersborden zijn van cruciaal belang voor het begeleiden en assisteren van automobilisten tijdens hun reis. Het is essentieel om deze borden strikt op te volgen. Oostenrijk staat bekend om de discipline van de bestuurders, dus het is belangrijk om bij te dragen door de verkeersregels nauwkeurig te volgen. Dit draagt bij aan de algehele verkeersveiligheid en helpt ongevallen te voorkomen.

Gebruik geen telefoon tijdens het rijden

Het gebruik van een telefoon tijdens het rijden leidt af van de weg en brengt aanzienlijke risico’s met zich mee. Als uw telefoon een handsfree functie heeft, kunt u deze gebruiken voor navigatie. Als u toch uw telefoon moet bekijken, stop dan geleidelijk, activeer uw alarmlichten en gebruik vervolgens uw telefoon.

Negeer geen rood licht

Het is altijd onveilig om door rood licht te rijden. Hoe gehaast u ook bent, houd altijd halt voor rood. Het negeren van rood licht kan ernstige ongelukken veroorzaken, niet alleen voor uzelf, maar ook voor andere weggebruikers. Bij overtreding kunt u een boete krijgen vanaf € 70.

Draag altijd uw veiligheidsgordel

In Oostenrijk wordt strikt toegezien op het dragen van veiligheidsgordels. Het niet dragen ervan kan leiden tot hoge boetes of zelfs het intrekken van het rijbewijs. Alle inzittenden, inclusief achterpassagiers, moeten tijdens het rijden de veiligheidsgordel dragen.

Topbestemmingen in Oostenrijk

Met 46 miljoen bezoekers in 2019, staat Oostenrijk bekend om zijn skigebieden, après-ski activiteiten, culinaire scènes en off-piste avonturen. De kastelen, paleizen en architecturale meesterwerken trekken ook veel toeristen. Oostenrijk is een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers en biedt diverse bezienswaardigheden en activiteiten. Hier zijn de beste plaatsen om te bezoeken in Oostenrijk.

Paleis Schönbrunn

Het Schönbrunn-paleis uit de 17e eeuw speelt een belangrijke culturele rol in Oostenrijk. Met 1441 kamers is het een belangrijke toeristische attractie in Wenen. Het paleis in barokstijl is een indrukwekkende structuur met een symmetrisch ontwerp, talloze ramen en beelden die het dak versieren.

Sint-Stefanuskathedraal

De Stephansdom, een cultureel belangrijk monument in Wenen, is de belangrijkste rooms-katholieke kerk van de stad. Het torent hoog boven de skyline uit en is een prominente attractie in Oostenrijk. Met een torenspits van 137 meter en een ingewikkeld versierd dak is de kathedraal een belangrijk gotisch bouwwerk dat acht eeuwen architectonische geschiedenis omvat.

Spaanse Rijschool

De indrukwekkende Spaanse Rijschool, opgericht na de introductie van de beroemde Lipizzaner-paarden aan het hof door keizer Maximiliaan II in 1562, behoort nu tot ‘s werelds toonaangevende ruiterscholen. Het publiek wordt betoverd door de spectaculaire paardrijkunsten die hier worden vertoond. Dit is een van de topactiviteiten in Oostenrijk, waar men kan genieten van wereldklasse ruitervoorstellingen met prachtige witte paarden.

Paleis Belvedere

De meeste permanente kunstcollecties en tentoonstellingen van het Belvedere zijn te zien in het Boven-Belvedere paleis. Dit complex bestaat uit twee prachtige barokke gebouwen: het Beneden- en het Boven-Belvedere.

Kenmerkend voor het Boven-Belvedere zijn de hal op de begane grond, versierd met beelden, en de ceremoniële trap, met uitgebreide stucwerkversiering en fresco’s.

Paleis Hofburg

Een bezoek aan de Hofburg is een must tijdens uw verkenningstocht door Oostenrijk. Oorspronkelijk een versterkt kasteel daterend uit de 13e eeuw, biedt de Hofburg een schat aan rijke cultuur en geschiedenis om te verkennen, met tentoonstellingen zoals de Imperial Silver Collection, het Sisi Museum en de Imperial Apartments.

Wiener Riesenrad

Als u van hoogtes houdt, mag u het Wiener Riesenrad en het prachtige uitzicht over het historische centrum van Wenen niet missen. Dit reuzenrad, bijna 65 meter hoog, opende zijn deuren in 1897 ter ere van het gouden jubileum van keizer Franz Josef I. Het biedt een adembenemend uitzicht over dit door UNESCO erkende erfgoed.

Kitzbühel

Een bezoek aan Oostenrijk zonder te skiën is een gemiste kans; het land staat wereldwijd bekend om zijn eersteklas skicondities. De populaire badplaats Kitzbühel biedt skiërs 170 kilometer aan pistes, met schilderachtige berghutten langs de hellingen. Deze skibestemming behoort tot de beste in Oostenrijk en wordt veel gezocht door skiërs.

Bereid u voor op uw Oostenrijkse ervaring

Bent u klaar om uw avontuur in Oostenrijk te beginnen? Met uw Internationale Rijbewijs bent u klaar om door de prachtige landschappen te rijden en de rijke geschiedenis van het land te verkennen. Of u nu door het indrukwekkende Schönbrunn-paleis wandelt, een ritje maakt in het Wiener Riesenrad of uzelf uitdaagt met skiën in Kitzbühel, Oostenrijk biedt voor elk wat wils.

Wacht niet langer; bekijk onze Internationale Rijbewijspakketten en begin met het plannen van uw Oostenrijkse avontuur. Veilige reis!