Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Oost-Timor

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Wat zijn de kosten van een Internationaal Rijbewijs in Oost-Timor?

De kosten van een Internationaal Rijbewijs (IRB), ook wel bekend als een Internationaal Rijbewijs (IRB), in het land zijn slechts $ 25. Als u van plan bent om het land te verkennen door zelf te rijden, kunt u een voertuig huren bij een van de lokale autoverhuurbedrijven.

Echter, u moet weten dat voordat u dit kunt doen, u dient te beschikken over een geldig rijbewijs. Dit mag niet vervallen zijn. Als uw originele rijbewijs is verlopen, wordt uw IRB ook als ongeldig beschouwd in het land.

Hoe kunt u als buitenlandse bestuurder uw Internationaal Rijbewijs aanvragen?

Het aanvragen van een IRB om in elk land te rijden als een lokale chauffeur is vrij eenvoudig. U dient eerst uw geldige rijbewijs voor te bereiden, dat na de vervaldatum nog minimaal zes maanden geldig moet zijn, een pasfoto of een foto ter grootte van uw identiteitskaart, en vervolgens een betaalmogelijkheid, zoals een creditcard.

 • Om het proces te starten, dient u op de knop “Start Mijn Aanvraag” te klikken die u op elk deel van het scherm kunt vinden. Onthoud dat voordat het hele proces begint, uw rijbewijs, foto en betaalmogelijkheid zoals een creditcard al beschikbaar moeten zijn.
 • Vul uw aanvraagformulier correct in. Let erop dat de spelling van uw volledige naam, geboortedatum, rijbewijsklasse en andere essentiële informatie exact overeenkomt met die op uw rijbewijs.
 • Vervolgens moet u uw pasfoto uploaden en uw creditcardgegevens invoeren om de IRB-kosten te betalen.

In hoeveel landen is onze IRB geldig?

Onze IRB wordt gebruikt in meer dan 165 landen. Enkele voorbeelden van deze landen zijn:

 • Japan
 • Australië
 • Zuid-Afrika
 • Maleisië
 • Taiwan
 • Portugal
 • Hongkong
 • Namibië
 • Thailand
 • Iran
 • Panama
 • Algerije
 • en meer.

Wat is de wettelijke rijleeftijd in Oost-Timor?

Om in het land te mogen rijden, moet u minimaal 18 jaar oud zijn. Het kan echter zijn dat voor het huren van een auto een hogere leeftijd vereist is om de veiligheid en het juiste gebruik van het voertuig te waarborgen.

De belangrijkste rijregels

Rijden in een nieuw land is spannend en verrijkend. Voordat u aan uw avontuur begint, is het echter belangrijk om de lokale wetten te begrijpen. Kennis van de rijregels in Oost-Timor kan uw reis soepeler maken en helpen bij het omgaan met onverwachte situaties. Lees verder voor cruciale rijregels in Oost-Timor.

Basisverkeersregels

Vergeet niet om aan de linkerkant van de weg te rijden en rechts in te halen. Dit kan een nieuwe ervaring zijn voor velen die gewend zijn om in de tegenovergestelde richting te rijden. Na wat kilometers op de Timorese wegen bent u eraan gewend. Het is essentieel om deze regel te volgen, aangezien het niet naleven ervan tot botsingen en ongevallen kan leiden.

Volg snelheidslimieten

Snelheidslimieten variëren in verschillende gebieden in Oost-Timor. Verkeersborden met snelheidsbeperkingen langs de weg helpen u hierbij. Respecteer deze limieten. In stedelijke gebieden mag de maximumsnelheid bijvoorbeeld niet meer dan 50 km/u bedragen. Op snelwegen is een snelheidslimiet van maximaal 120 km/u toegestaan. Op landelijke wegen kunt u ook wat meer snelheid maken, maar houd deze onder de 90 km/u.

Gebruik altijd veiligheidsgordels

Zowel passagiers als de bestuurder dienen hun veiligheidsgordels te dragen tijdens het rijden. Vooral op het platteland waar wegen hobbelig en smal zijn, kunnen veiligheidsgordels helpen om letsel te voorkomen wanneer u over ruw terrein rijdt. Ze zijn van essentieel belang bij ongevallen om levens te redden.

Vermijd het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden

Het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden is overal in het land verboden. Dit kan uw aandacht afleiden van het rijden. Als u een oproep moet beantwoorden, gebruik dan een handsfree-systeem. Of parkeer op een veilige plek als u uw telefoon moet gebruiken.