Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Oekraïne

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Is een Internationaal Rijbewijs Nodig voor Oekraïne?

Hoewel het niet verplicht is om een Internationaal Rijbewijs (IRB) te hebben voor Oekraïne, wordt het sterk aangeraden om er een te bezitten wanneer u als toerist in het land rijdt. Het IRB dient als aanvullend document en moet samen met uw geldige nationale rijbewijs worden getoond.

Het IRB vertaalt uw nationale rijbewijs in 12 van de meest gangbare talen wereldwijd. Dit geldt echter alleen als u voor een periode korter dan drie maanden in het land rijdt.

Het IRB wordt wereldwijd geaccepteerd in meer dan 165 landen, waaronder:

 • Wit-Rusland
 • Hongarije
 • IJsland
 • Ierland
 • Polen
 • Moldavië
 • Roemenië
 • Kazachstan
 • Nederland
 • Guyana
 • Pakistan
 • Zuid-Afrika
 • Zwitserland
 • Filippijnen
 • Zimbabwe

Indien u langer dan drie maanden verblijft en autorijdt in het land, dient u een Oekraïens rijbewijs aan te vragen. Dit proces omvat inschrijving bij een rijschool, een medische keuring en het behalen van het rijexamen.

Mogen Buitenlanders Rijden in Oekraïne?

Ja, buitenlandse bestuurders mogen een motorvoertuig besturen in Oekraïne, mits zij in het bezit zijn van een IRB en een nationaal rijbewijs volgens de conventie over het wegverkeer.

Het Verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs in Oekraïne

Velen vragen zich af: “Heb ik een Internationaal Rijbewijs nodig in Oekraïne?” Ja, het wordt aanbevolen een Internationaal Rijbewijs te hebben wanneer u in Oekraïne rijdt. Het IRB helpt bij de vertaling van uw nationale rijbewijs en kan nuttig zijn bij controles of in geval van ongevallen. Veel autoverhuurbedrijven adviseren dit document voor het huren van een auto aan toeristen.

Om een Internationaal Rijbewijs voor Oekraïne te verkrijgen, heeft u uw eigen rijbewijs, recente foto’s en een specifiek Internationaal Rijbewijs voor Oekraïne nodig. De benodigde informatie is eenvoudig, zoals uw naam, adres, nummer en postcode. Voorbeelden van het Internationaal Rijbewijs voor Oekraïne zijn online beschikbaar als u wilt zien hoe het eruitziet.

U kunt het Internationaal Rijbewijs voor Oekraïne ook gemakkelijk online aanvragen, met een vereenvoudigd verificatieproces. Het document wordt verstrekt in het Engels en kan vertaald worden in twaalf talen. Rijden met een Internationaal Rijbewijs voor Oekraïne zorgt voor een soepele en gemakkelijke internationale autorit.

Topbestemmingen voor Autoreizen in Oekraïne

Oekraïne, een groots maar ondergewaardeerd land in Oost-Europa, biedt een schat aan toeristische attracties die u niet mag missen. Van de kustlijn van de Zwarte Zee tot weelderige bossen, ruige landschappen en overvloedige meren, tot de orthodoxe kerken die de Oekraïense architectuur tentoonstellen, dit land heeft het allemaal. Oekraïne biedt het beste van zowel natuur als cultuur, waardoor het een paradijs is voor toeristen. Of u nu geïnteresseerd bent in historie of hedendaagse bezienswaardigheden, de natuur of stedelijke gebieden, Oekraïne zal u nooit teleurstellen.

Kiev

Als hoofdstad van Oekraïne herbergt Kiev enkele van de meest indrukwekkende architecturale wonderen van het land. Voor liefhebbers van historie en orthodoxe kerken is dit de ideale bestemming. Catherdrals zoals de Kievo-Pecherska Lavra, gebouwd in 1051 met versterkte stenen muren, en de St. Sophia-kathedraal met mozaïeken en fresco’s uit de 11e eeuw, zijn enkele voorbeelden van de rijke geschiedenis van Kiev.

Terwijl u Kiev verkent, kunt u een bezoek brengen aan het Pirogovo-Kyiv Museum of Folk Architecture voor inzicht in het Oekraïense volksleven. Khreshchatyk is dé winkelstraat van Kiev, waar in het weekend straatoptredens en openbare evenementen plaatsvinden. Er is altijd iets te doen in Kiev.

De beste tijd om Kiev te bezoeken is van mei tot juni, wanneer het zomerse weer voor aangename sightseeing zorgt. Hoewel april en mei nog fris kunnen zijn, bieden ze ook de mogelijkheid voor aangename verkenningen.

Rijrichtingen:

 • Neem vanaf de internationale luchthaven van Kiev de Medova laan.
 • Volg de People’s Militia Street, Povitrovlotsky Ave, st. Vasyl Lypkivsky-straat en Leo Tolstoy-straat naar Khreshchatyk.

Odessa

Odessa, de op twee na grootste stad van Oekraïne, is een havenstad aan de Zwarte Zee die bekend staat om zijn sprankelende, zanderige stranden. Het architectonische wonder van de Potemkin Trappen en het Odessa Opera House maken de stad tot een geliefde bestemming voor toeristen.

Naast het bijwonen van balletvoorstellingen in het Operagebouw van Odessa, kunt u de bruisende Deribasivska-straat bezoeken voor moderne Oekraïense cultuur, straatoptredens en cafés. De stadstuin is een ideale locatie om van de zon te genieten, met groene landschappen en het Twaalf Stoelen-monument als opvallende kenmerken.

De zomermaanden, met name mei-juni en september, zijn ideaal voor een bezoek aan Odessa, waar het weer geschikt is voor stranduitstapjes.

Rijrichtingen:

 • Neem vanaf de internationale luchthaven van Kiev de straat Nova, de straat Vyacheslav Chornovil, de Vasyl Stus, de straat Balukova en Zvenigorod naar de E95/M05 in Kiev.
 • Volg de E95/M05 naar de Rozkydailivska-straat in Odessa. De rit duurt ongeveer vijf uur.

Lviv

Een bezoek aan Oekraïne is niet compleet zonder de oude binnenstad van Lviv te verkennen. Deze door UNESCO beschermde stad staat bekend om zijn historische architectuur en westerse invloeden, weerspiegeld in de gebouwen rondom het Rynok-plein. Lviv is een smeltkroes van eten en cultuur en biedt een ontspannen en moderne sfeer die toeristen aanspreekt.

De Oude Stad is slechts een van de vele attracties; het Marktplein biedt straatmuzikanten, eten en een traditionele sfeer. Het Apotheekmuseum, dat historische laboratoriumapparatuur en medicijnpotten tentoonstelt sinds 1735, is een andere interessante locatie om te bezoeken.

Om optimaal van uw bezoek aan Lviv te genieten, kunt u de stad het beste bezoeken in mei en juni of eind augustus en september, wanneer het weer aangenaam is voor sightseeing.

Rijrichtingen:

 • Vertrek vanaf de internationale luchthaven van Kiev: neem Victory Avenue vanaf st. Volksmilitie, Chokolivsky Blvd. en st. Vadim Hetman
 • Volg Е40 tot pl. Mickiewicz / E471 / M06 in Lviv

Mukachevo

Gelegen in de provincie Zakarpattia, biedt Mukachevo Oost-Europese architectuur van uitzonderlijke schoonheid. Het Palanok-kasteel, dat dateert uit de 10e eeuw, en het historische stadhuis zijn enkele van de onmisbare bezienswaardigheden. Shoborn Place, een sanatorium uit de jaren 1890, met 365 ramen die de dagen van het jaar vertegenwoordigen, is een andere trekpleister.

Mukachevo is een paradijs voor architectuur- en kunstliefhebbers. De beste periode om de stad te bezoeken is tussen mei en augustus, wanneer het weer aangenaam is en de regenval minimaal.

Rijrichtingen:

 • Neem vanaf de internationale luchthaven van Kiev de Povitrovlotsky-laan en st. Nieuw richting Great District Road / Ring Road / T1027 / E40 / M06 / M07.
 • Volg E40 / M06 en E471 tot st. Krasnoarmeyskaja in Mukachevo
 • Vervolg op st. Rode Leger. Rijd naar st. Karpenko-Kary

Charkov

Vóór Kiev was Charkov de hoofdstad van Oekraïne. Tegenwoordig is Kharkiv een hotspot van bars, restaurants en culturele locaties die zowel de lokale bevolking als toeristen aanspreken. Het Vrijheidsplein en het Dezhprom-gebouw getuigen van de rijke architectonische geschiedenis van Oekraïne.

Naast bars zijn er in Kharkiv tal van attracties, zoals Maxim Gorky Park, een stadstuin met de tempel van Diana, en het Museum voor Schone Kunsten van Kharkiv. De ideale periode om Kharkiv te bezoeken is van mei tot september, wanneer het weer aangenaam is voor buitenactiviteiten.

Rijrichtingen:

 • Neem st. Volksmilitie, ave. Valeria Lobanovsky en st. Saperno-Slobidska naar de South Bridge
 • Volg Е40 en М03 naar Lopanska Emb. in Charkov.
 • Ga verder op Lopanska Emb. naar uw bestemming.

Kasteel Kamenets-Podolsky

Kasteel Kamenets-Podolsky, gelegen in de provincie Kamianets Podilsky, is een middeleeuws architectonisch wonder dat bezoekers betovert. Met zijn ouderwetse charme en moderne voorzieningen, zoals restaurants en cafés, vormt het kasteel een schilderachtige bestemming voor reizigers.

Activiteiten in de omgeving van Kamianets Podilsky omvatten museumbezoeken, kasteeltours en het observatieplatform dat een prachtig uitzicht biedt op de zonsondergang. De zomermaanden, van juni tot september, zijn ideaal om het kasteel te verkennen.

Rijrichtingen:

 • Neem Povitrovlotsky Ave. en st. Nieuw naar Great District Road / Ring Road / T1027 / E40 / M06 / M07.
 • Vervolg op Е40 / М06. Neem E583 / М21, P31, Т0610, Т2308 en Н03 naar Khmelnytske sh. in Kamianets-Podilskyi.
 • Sla rechtsaf naar Khmelnytske sh. (tekens voor LLC AGRO-SPARE PARTS / HOTEL 7 DAGEN).

Belangrijkste Rijregels in Oekraïne

Het verkennen van Oekraïne met de auto is een geweldige manier om dit Oost-Europese juweeltje te ontdekken. Autorijden biedt meer vrijheid en flexibiliteit dan het openbaar vervoer, maar het is belangrijk om de rijregels van Oekraïne te respecteren om veilig te blijven en mogelijke problemen te voorkomen.

Altijd Belangrijke Documenten Bij de Hand

Het is raadzaam om altijd uw belangrijke documenten bij u te hebben tijdens het autorijden in Oekraïne, voor het geval dat. Deze documenten dienen niet alleen als identificatiemiddel bij een ongeval, maar ook als bewijs van legaal rijden tijdens grenscontroles.

Enkele van de benodigde documenten zijn een geldig rijbewijs, een verzekeringsbewijs en recente identiteitsbewijzen. Het kan handig zijn om een Internationaal Rijbewijs voor Oekraïne bij u te hebben. In november 2019 heeft de regering bepaald dat verloren rijbewijzen online kunnen worden teruggevonden en opnieuw kunnen worden uitgegeven, wat het gemakkelijker maakt voor personen die hun rijbewijs zijn verloren om een digitale kopie te verkrijgen.

Altijd de Veiligheidsgordel Dragen

Een basisrijregel is het dragen van de veiligheidsgordel. Zorg er altijd voor dat u de gordel draagt als u in een voertuig zit, ongeacht de rol die u inneemt. Voor kinderen onder de 12 jaar is een kinderzitje verplicht; bij overtreding kan een boete van 51 hryvnia worden opgelegd.

Belangrijke Veiligheidsuitrusting Bij Zich Hebben

Naast documenten is het noodzakelijk om de vereiste veiligheidsuitrusting in uw voertuig te hebben, zowel in Oekraïne als in andere EU-landen. Een gevarendriehoek, koplampen, EHBO-kits en brandblussers zijn enkele voorbeelden van essentiële uitrusting. Het niet bij zich hebben van deze items kan resulteren in boetes door de politie.