Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Nieuw-Caledonië

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Is een Internationaal Rijbewijs nodig in Nieuw-Caledonië?

Personen zonder een Frans rijbewijs moeten in Nieuw-Caledonië een Internationaal Rijbewijs (IRB) bij zich hebben. Bij het rijden in het buitenland moet de bestuurder te allen tijde een IRB en een geldig lokaal rijbewijs bij zich hebben. Uw IRB is niet op zichzelf geldig.

Chauffeurs die een voertuig besturen zonder de juiste juridische documenten, lopen het risico op een hoge boete. Als u van plan bent een auto te huren, kan het zijn dat u uw IRB moet overhandigen aan het autoverhuurbedrijf.

Maar wat is een IRB eigenlijk?

Een Internationaal Rijbewijs (IRB) is een document dat goedgekeurd is door de Verenigde Naties volgens het Verdrag van Wenen inzake het wegverkeer. Het dient om uw bestaande rijbewijs te vertalen naar 12 van de meest gangbare talen wereldwijd. Als toerist die van plan is in het land te rijden, moet u een IRB hebben in combinatie met uw geldige nationale rijbewijs.

Hoe kunt u een IRB verkrijgen?

Volg eenvoudig deze stappen:

 • Klik op de blauwe knop ‘Start Mijn Aanvraag’ op een willekeurig deel van de pagina.
 • Lees de instructies en zorg dat uw rijbewijs en betaalgegevens gereed zijn.
 • Vul alle gegevens in die vermeld staan op uw rijbewijs.
 • Voeg een kopie van uw geldige rijbewijs toe samen met uw pasfoto.
 • Voer uw betaalgegevens in om de kosten voor uw Internationaal Rijbewijs te betalen.

Het is opwindend om een roadtrip in het buitenland te maken. Onze IRB wordt gebruikt in meer dan 165 landen wereldwijd, waaronder:

 • Australië
 • Japan
 • Nieuw-Zeeland
 • Namibië
 • IJsland
 • Botswana
 • Jamaica
 • Oekraïne
 • Zuid-Afrika
 • Congo
 • Lesotho
 • Macau
 • Panama
 • en meer!

Populaire bestemmingen in Nieuw-Caledonië

Diplomatiek gezien is Nieuw-Caledonië een territoriale staat van Frankrijk. Ondanks dat het zich in het zuidelijke deel van Melanesië bevindt, maakt het deel uit van Frankrijk. De officiële naam van het land is Nouvelle Calédonie en het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, diverse eco-paradijsjes en multiculturele mix. Nieuw-Caledonië is een bestemming die ontdekkingsreizigers altijd zal fascineren vanwege de fantastische en goddelijke bezienswaardigheden.

Voor een unieke ervaring met het jachtwezen is een tocht langs de snelweg een uitstekende keuze. Nieuw-Caledonië beschikt over diverse autoverhuurbedrijven die auto’s verhuren aan buitenlandse bestuurders zoals u. Zorg er echter voor dat u naast uw reguliere rijbewijs ook een Internationaal Rijbewijs bij u heeft voor het geval u in Nieuw-Caledonië wilt rijden of een auto wilt huren.

Aquarium des Lagons

Aquarium des Lagons, gelegen in de baai van Anse Vata in Nouméa, is een onderwaterparadijs en een populaire toeristische bestemming in Nieuw-Caledonië. Van betoverende fosforescerende koralen tot een unieke tuin met schildpadden, bezoekers zullen leren over het prachtige onderwaterleven. Het aquariumpark organiseert jaarlijks een show over ‘nachtdieren’, waarbij het nachtelijke gedrag van vissen wordt getoond.

Buitenlandse bezoekers kunnen hun kinderen meenemen naar deze locatie om zeedieren te bewonderen. De site is open van dinsdag tot en met zondag tot 17.00 uur, met maandag en zaterdag als sluitingsdagen. Bezoek op doordeweekse dagen om de drukte te vermijden.

De betoverende fluorescerende Nautilus en koralen

Naast de fascinerende zeelevenexpositie in het aquarium, mogen bezoekers de nautilussen niet missen, bizarre weekdieren die indrukwekkende bewegingen tonen. Een ander hoogtepunt zijn de fluorescerende koralen, die alleen zichtbaar zijn in het donker en door blootstelling aan UV-licht hun prachtige kleuren en gloed laten zien.

Cultureel Centrum Tjibaou

Geschiedenisliefhebbers kunnen het idyllische verleden van Nieuw-Caledonië verkennen door een bezoek te brengen aan het Tjibaou Cultureel Centrum. Het centrum belicht de authentieke Kanak-cultuur door middel van zijn architectuur. Een bijzonder kenmerk is het ‘Kanak-pad’, dat de vijf stadia van mythische overtuigingen van de eerste mens weerspiegelt en bekend staat als “Téâ Kanaké”.

Jaarlijks verwelkomt het culturele centrum meer dan honderdduizend bezoekers om de intrigerende tentoonstellingen te aanschouwen. Het bezoeken van het centrum is ideaal in mei, juni, september en oktober vanwege het redelijke weer. Studenten vormen het merendeel van de bezoekers, vaak op educatieve excursies. Het vermijden van natte periodes zorgt voor een aangenamere sightseeing-ervaring.

Het hart van Tijibaous

Bij een bezoek aan het centrum kunnen reizigers het 7.000 vierkante meter grote gebouw bewonderen, bestaande uit tien indrukwekkende, slanke figuren van staal en Iroko-hout. Deze hutten demonstreren traditionele Kanak-architectuur. Van speelse speren op het dak tot meesterwerken van stammen en hedendaagse ambachten, de site biedt een rijke culturele ervaring.

Îlot Maître

Een verblijf in de drijvende lagunelodge van L’escapade Îlot Maître is een opwindende ervaring. Van turquoise wateren tot panoramische uitzichten, de bungalowkamers bieden comfort en voorzieningen zoals airconditioning. Gasten kunnen genieten van lokale gerechten en watersportactiviteiten. De lodge ligt op minder dan een uur rijden van de hoofdstad en is bereikbaar per boot vanuit de haven.

Het droge seizoen van mei tot oktober is ideaal voor een bezoek. Vermijd het regenseizoen om een aangename trip te garanderen.

Ouen Toro

Ouen Toro is een heuvel van 128 meter boven de zeespiegel die bezoekers kunnen beklimmen via gemakkelijke paden. Trekkers kunnen door het botanische reservaat wandelen en paragliden tussen juni en september voor een avontuurlijke ervaring.

Port-Boisé

Een reis naar Port-Boisé in Nieuw-Caledonië biedt een afgelegen ontsnapping naast het Cook-dennenbos en de grote baai van Havannah. Toeristen kunnen daar jachten bewonderen, wandelen en duiken. De beste tijd om te duiken is tussen juni en september, wanneer het klimaat het gunstigst is.

Dierentuin Forestier Michel Corbasson

De Zoo Forestier Michel Corbasson, gelegen in een eco-paradijs in Nieuw-Caledonië, herbergt unieke flora en fauna. Bezoekers kunnen genieten van de diversiteit van planten en dieren en moeten tussen mei en oktober komen voor de beste ervaring.

Citroen Baai

Lemon Bay is een idyllische locatie om te zwemmen, gelegen nabij Ansa Vata Beach. Het perfecte moment om te genieten van zonsondergangen en zwemmen is tussen juni en oktober, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Belangrijkste rijregels

Als bezoeker in Nieuw-Caledonië is het van essentieel belang dat u op de hoogte bent van de rijregels, vooral wanneer u in het buitenland rijdt. Het naleven van de verkeersvoorschriften en rijregels van Nieuw-Caledonië is van groot belang voor de veiligheid van alle weggebruikers. Het is cruciaal om deze regels alert te volgen zonder voortdurende herinneringen.

Alcoholgebruik

Het toegestane alcoholpromillage in Nieuw-Caledonië is 0,05% en elke chauffeur moet zich hieraan houden. Zelfs een kleine hoeveelheid alcohol kan dit overschrijden, wat resulteert in strenge straffen. Rijden onder invloed wordt streng bestraft. Als u niet in staat bent om te rijden, bel dan een alternatieve chauffeur. Bij het huren van een auto kunt u overwegen om een chauffeur van het verhuurbedrijf in te schakelen.

Rijden aan de rechterkant

Lokale bestuurders rijden doorgaans aan de rechterkant van de weg, met links als inhaalstrook. Inhalen is alleen toegestaan wanneer er voldoende ruimte is. Roekeloos rijgedrag en ongeoorloofd inhalen worden beboet. Het respecteren van de juiste rijstrook is van groot belang en het niet naleven ervan wordt streng bestraft.

Geen handapparaten tijdens het rijden

Afleiding tijdens het rijden, zoals het gebruik van een handheld-telefoon, is gevaarlijk en moet worden vermeden. Als het noodzakelijk is om de telefoon te gebruiken, installeer dan een handsfree systeem. Vraag bij het huren van een auto naar een voertuig met deze aanpassing.

Snelheidslimieten naleven

Overschrijd nooit de maximumsnelheid op de wegen, want dit kan gevaar opleveren voor iedereen. De maximumsnelheid per rijbaan moet worden gerespecteerd om de veiligheid te waarborgen en een soepele verkeersstroom te behouden. Vergeet niet om altijd uw veiligheidsgordel te dragen.