Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Nepal

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Online Aanvraag van een Internationaal Rijbewijs voor Nepal

Voor een gemakkelijkere ervaring kunt u uw Internationale Rijbewijs online aanvragen via International Travel Permits. De vereisten voor een Internationaal Rijbewijs omvatten het invullen van het online aanvraagformulier en het indienen van twee recente pasfoto’s. Na het betalen van uw aanvraag kunt u op de bevestiging wachten.

Het online aanvraagformulier zal u vragen om details zoals uw geldige nationale rijbewijsklasse, uw land van verblijf, thuisadres en postcode. Zorg ervoor dat de informatie op het formulier overeenkomt met die op uw lokale rijbewijs om ervoor te zorgen dat uw internationale rijbewijs geldig is. Houd ook rekening met de minimumleeftijd om te rijden die in het land geldt.

Bijwerken van uw Internationaal Rijbewijs voor Nepal

U kunt na twee uur de website van International Travel Permits opnieuw bezoeken om de status van uw update te controleren. De verificatie van het Internationale Rijbewijs wordt direct na uw aanvraag aangekondigd, en binnen twee weken ontvangt u een fysieke kopie op uw adres. In de tussentijd kunt u een digitale kopie van uw Internationale Rijbewijs hebben.

Naast de iconische Mount Everest heeft Nepal nog veel meer toeristische attracties te bieden. Om deze te verkennen, is het essentieel om een Internationaal Rijbewijs aan te vragen alvorens uw reis aan te vatten.

Geldigheid van een Lokaal Rijbewijs in Nepal

Een rijbewijs afgegeven in uw eigen land wordt erkend als geldig in Nepal. Samen met een Internationaal Rijbewijs is dit een vereiste om te kunnen rijden en een auto te huren. Zorg ervoor dat uw lokale rijbewijs niet is verlopen tijdens uw verblijf en dat u voldoet aan de minimumleeftijd van 18 jaar om te mogen rijden.

Het is ook aan te raden dat uw rijbewijs in het Engels is opgesteld, aangezien sommige autoriteiten of bedrijven een Engelse vertaling kunnen verlangen. Gelukkig fungeert een Internationaal Rijbewijs in wezen als een Engelse vertaling van uw rijbewijs, waardoor het tonen van uw IRB voldoende is wanneer om een vertaling wordt gevraagd.

Rol van een IRB ten opzichte van een Lokaal Rijbewijs

Een Internationaal Rijbewijs (IRB) vervangt uw lokale rijbewijs niet. Hoewel een IRB in meer dan 150 landen wereldwijd als aanvullend legitimatiebewijs kan dienen, stelt het u wettelijk in staat om in die specifieke landen te rijden mits u aan de vereisten voldoet. Een IRB fungeert als een vertaling van uw lokale rijbewijs om de autoriteiten te helpen bij het begrijpen van uw document, vooral als het niet in het Engels of Latijns schrift is opgesteld.

Noodzaak van een IRB om in Nepal te rijden

Ja, een IRB wordt aangeraden wanneer u in Nepal wilt rijden. Zorg ervoor dat u uw IRB, lokaal rijbewijs, paspoort en autohuurdocumenten altijd bij u heeft wanneer u op de wegen van Nepal rijdt. Lokale autoriteiten kunnen willekeurige controles uitvoeren en tijdens deze inspecties moet uw IRB samen met uw lokale rijbewijs en paspoort worden getoond.

Als u tolhuisjes tegenkomt, kunnen de autoriteiten om legitimatie vragen. Het tonen van uw IRB kan ook worden verlangd als aanvullend identificatiedocument. Wees altijd hoffelijk en respectvol wanneer u in aanraking komt met verkeersautoriteiten en ander personeel.

Landen die een Internationaal Rijbewijs erkennen

 • Australië
 • Canada
 • Japan
 • Nederland
 • Zuid-Afrika
 • Barbados
 • Brazilië
 • Hongkong
 • IJsland
 • Indonesië
 • Iran
 • Kaaiman Eilanden
 • Maleisië
 • Nieuw-Zeeland
 • Verenigd Koninkrijk
 • en meer!

Aanvraag van een IRB – Hoe verkrijg ik een Internationaal Rijbewijs in Nepal?

Een Internationaal Rijbewijs is van essentieel belang om in Nepal te kunnen rijden. Let op dat u de wettelijke rijleeftijd van het land in acht neemt voordat u op de wegen van Nepal verplaatst. De autoriteiten voeren regelmatig controleposten en willekeurige inspecties uit om uw internationale rijbewijs te controleren, dus zorg ervoor dat u dit document te allen tijde bij u heeft.

Belangrijkste Rijregels in Nepal

Tijdens uw verblijf in Nepal is het essentieel om de lokale verkeersregels te respecteren, zoals leeftijdsbeperkingen voor bestuurders, verkeersborden, snelheidslimieten en alcoholbeperkingen. Deze naleving zal uw reis aangenamer en veiliger maken. Wees altijd beleefd en werk goed samen met de lokale autoriteiten. Hier zijn enkele belangrijke verkeersregels om in gedachten te houden tijdens het autorijden in Nepal.

Altijd uw Rijbewijs en Internationaal Rijbewijs voor Nepal bij u hebben

Uw internationale rijbewijs en uw geldige nationale rijbewijs zijn cruciale documenten die u te allen tijde bij u moet hebben. Lokale autoriteiten voeren controles uit bij controleposten en inspecties om uw IRB te verifiëren. Zorg ervoor dat u deze documenten bij de hand heeft, samen met uw paspoort, aangezien ze vereist zijn om in het land te rijden.

Indien u een voertuig huurt, dienen buitenlanders tijdens controles hun autoverhuurdocumenten aan de autoriteiten te tonen. Om een voertuig te huren in Nepal, moet u uw internationale rijbewijs, uw geldige rijbewijs, paspoort en creditcard/betaalkaart aan het verhuurbedrijf overleggen.

Altijd uw Veiligheidsgordel dragen

De naleving van deze wet is strikt in steden. U bent verplicht te allen tijde uw veiligheidsgordel te dragen om ongelukken te voorkomen. Zowel de bestuurder als de passagiers moeten een veiligheidsgordel dragen. Het niet naleven van deze regel kan resulteren in een boete van de autoriteiten.

Geen Alcoholgebruik en rijden

De Nepalese autoriteiten voeren regelmatig controles uit om bestuurders te identificeren die de alcoholbeperkingen overschrijden. Indien een nul-tolerantiebeleid voor alcohol in het bloed wordt gehandhaafd, kan u worden gevraagd om een ademanalysetest te ondergaan. Vanwege het toenemende aantal verkeersongevallen door alcoholgebruik, wordt deze wet streng gehandhaafd om verdere ongevallen te voorkomen. Overtreding kan resulteren in een boete van de verkeersautoriteiten.

Kinderen horen op de achterbank te zitten

In Nepal is het verboden voor kinderen om op de voorstoel van de auto te zitten. Kinderen moeten op de achterbank op een kinderzitje worden geplaatst en correct worden vastgemaakt. Deze maatregel helpt letsel te voorkomen in geval van een verkeersongeval. Wanneer het kind groot genoeg is, kan het op een zitverhoger zitten in plaats van een kinderzitje, waarbij het kinderslot moet worden gebruikt aan de zijde waar het kind zich bevindt.

Topbestemmingen in Nepal

Gelegen tussen India en China in Zuid-Azië, is Nepal een betoverend land vol rijke cultuur, tradities en natuurschoon. Het ontdekken van het land per auto biedt een avontuurlijke ervaring, omringd door de prachtige flora en fauna. Van majestueuze bergen, gletsjers en meren tot historische locaties die wereldwijd bekend zijn, heeft Nepal veel te bieden aan reizigers die het land willen verkennen. Hier volgt een lijst met de topbestemmingen voor uw volgende ontdekkingsreis. Haal uw internationale rijbewijs en ga op verkenning!

Pokhara

Pokhara is een populaire bestemming voor avontuurlijke reizigers die hunkeren naar adrenaline. Met activiteiten als bungeejumpen, paragliden, mountainbiken en raften op de rivier, is Pokhara de ultieme locatie voor avontuurlijke activiteiten die uw hart sneller laten kloppen. Het is ook de toegangspoort naar beroemde paden die leiden naar de Mount Everest, waardoor het een beginpunt is voor wandelaars.

Naast extreme activiteiten biedt Pokhara rustigere en schilderachtige ervaringen. U kunt genieten van een rustige waterfietsrit op het Phewa-meer in Pokhara of de prachtige zonsopgang bewonderen vanaf het Sarangkot-uitkijkpunt. Voor een meer ontspannen wandeling kunt u de 3-daagse Poon Hill Ghorepani Trek volgen die een panoramisch uitzicht op het Himalaya-gebergte biedt.

De beste tijd om Pokhara te bezoeken is tijdens de herfst, van september tot november.

Routebeschrijving:

 • Volg vanaf de luchthaven de Ringweg.
 • Blijf de Ringweg volgen tot u Madan Bhandari Road bereikt.
 • Vervolg de weg op Madan Bhandari Road totdat u een rotonde bereikt.
 • Neem op de rotonde de 1e afslag naar Thapathali Road.
 • Sla rechtsaf naar Tripura Marg en blijf de weg volgen tot u Kalimati Road bereikt.
 • Blijf op Kalimati Road totdat u bij Ganeshman Singh Road komt.
 • Volg Ganeshman Singh Road tot u bij Ganeshman Singh Path komt.
 • Blijf op Ganeshman Singh Path tot u bij Kalankisthan Road komt.
 • Vervolg op Kalankisthan Road totdat u Pokhara bereikt.

Pashupatinath-tempel

De Pashupatinath-tempel is het oudste en grootste hindoetempelcomplex in Nepal en een belangrijke pelgrimsplaats voor Shiva-aanhangers. Dagelijks worden er honderden rituelen uitgevoerd in de tempel. Sommige van deze rituelen staan open voor toeristen, wat een unieke ervaring biedt om deel te nemen aan de Nepalese cultuur.

De Pashupatinath-tempel is erkend als Werelderfgoed en herbergt 518 tempels, samen met traditionele schilderijen en sculpturen. Hoewel het een toeristische attractie is, blijft het een heilige plek voor hindoes. Toegang tot bepaalde delen is beperkt voor niet-hindoes en westerse hindoes. Bezoek de tempel in de herfst voor een heldere lucht en diverse culturele evenementen.

Routebeschrijving:

 • Volg vanaf de luchthaven de Ringweg.
 • Neem bij Gaushala Chwok Road de 3e afslag en blijf de Ringweg volgen.
 • Sla rechtsaf bij Jayabageshwori Marg.
 • Neem vervolgens de linkerafslag bij Pashupati Nath Road en volg deze tot uw bestemming.

Mount Everest

De meeste reizigers bezoeken Nepal om de hoogste top ter wereld, de Mount Everest, te bereiken. Met een hoogte van 29,029 voet is de klim naar de top een uitdaging die voorbereiding en voorzichtigheid vereist. Het beklimmen van de Mount Everest is een meerdaagse expeditie door barre weersomstandigheden en grote hoogten.

Tijdens de klim moet worden uitgekeken naar wilde dieren in de omgeving, zoals de rode panda, wolven en beren. Volgens de overlevering dwaalt de mythische Yeti ook in de regio. Hoewel zeldzaam, kunnen soms voetafdrukken van de Yeti worden waargenomen. De beste tijd om de berg te beklimmen is van april tot mei.

Om het Mount Everest-basekamp te bereiken, heeft u de keuze om naar Lukla te vliegen of vanuit Jiri te reizen, waarbij het verschil voornamelijk ligt in de acclimatisatiedagen.

Vliegen naar Lukla

 • Vlieg vanaf Kathmandu Airport naar Lukla.
 • Trek vanuit Lukla 11 tot 14 dagen naar het Mount Everest-basekamp.

Rijden vanuit Jiri

 • Volg vanaf de luchthaven de Araniko Highway.
 • Blijf de Araniko Highway volgen tot u de Lamosangu-Ramechhap Highway bereikt.
 • Vervolg de Lamosangu-Ramecchap Highway tot Jiri.
 • Trek vanuit Jiri naar het Mount Everest-basekamp voor 24 dagen.

Nationaal Park Sagarmatha

Sagarmatha National Park herbergt enkele van de meest prachtige, bedreigde en zeldzame diersoorten. Van muskusherten en wolven tot zwarte beren uit de Himalaya en diverse vogelsoorten, kunt u hier genieten van een breed scala aan dieren in het wild. Bezoek het park in de herfst voor een optimale ervaring.

Het park herbergt ook de rode panda, sneeuwluipaard en marmotten. Als onderdeel van het Werelderfgoed van UNESCO, belooft een bezoek aan Sagarmatha National Park een onvergetelijke ervaring.

Routebeschrijving:

 • Volg vanaf de luchthaven de Ringweg.
 • Blijf de Ringweg volgen tot u Gyaneshwor Marg bereikt.
 • Sla linksaf naar Bhagawati Marg.
 • Rijd verder op Nagpokhari Marg totdat u Kathmandu bereikt.

Patan

Reis terug in de tijd en verken Patan, ook wel bekend als de Handicraft City, waar tradities en kunst haar charme behouden hebben. De stad staat bekend om haar architectuur en ambachtelijke kunstenaars. Volg houtsnijwerk-, aardewerk- en schildercursussen of ontdek de rijke cultuur en geschiedenis in de vele kloosters en tempels.

Een bezoek aan Patan is niet compleet zonder Patan Durbar Square te verkennen, een UNESCO Werelderfgoedlocatie waar u het oude paleis, de originele troon en kunstwerken kunt bewonderen. Vergeet niet de Krishna-tempel te bezoeken, die volledig uit steen is opgetrokken. De beste periode om Patan te bezoeken is van oktober tot april.

Routebeschrijving:

 • Volg vanaf de luchthaven de Ringweg.
 • Rijd rechtdoor op de Ringweg tot u de Araniko Highway bereikt.
 • Sla rechtsaf op de Araniko Highway bij de afslag naar de Ringweg.
 • Volg de Ringweg totdat u Patan bereikt.