Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Nederland

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Hoe een internationaal rijbewijs voor Nederland aanvragen

Om een Internationaal Rijbewijs voor Nederland aan te vragen, kunt u dit eenvoudig online regelen. De licentie wordt afgedrukt als een paspoort, waarbij meerdere pagina’s in één document worden samengevoegd.

Voordelen van een Internationaal Rijbewijs in Nederland

Naast het gemak van het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs, zijn er andere voordelen verbonden aan het bezit ervan in Nederland. Met een Internationaal Rijbewijs kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk reizen naar naburige landen zoals Duitsland en België en daar met dezelfde auto rijden.

Vereisten voor het Internationaal Rijbewijs – Nederland

Om een Internationaal Rijbewijs voor Nederland aan te vragen, moet u aan de volgende criteria voldoen:

  • Minstens 18 jaar oud zijn.
  • In het bezit zijn van een geldig rijbewijs.
  • Beschikken over IDEAL, een creditcard of een PayPal-account voor de betaling.

Heb ik een buitenlands rijbewijs nodig dat geldig is in Nederland?

Voor bezoekers die uit een land komen waar de taal niet met het Romeinse alfabet is geschreven, is in Nederland een buitenlands rijbewijs vereist. Als uw native rijbewijs niet in het Nederlands is geschreven, heeft u een Engelse vertaling van uw buitenlandse rijbewijs nodig om in Nederland te rijden. Ongeacht de Nederlandse postcode, heeft u een internationaal rijbewijs nodig.

Welke landen accepteren een Internationaal Rijbewijs?

Verschillende landen wereldwijd accepteren een Internationaal Rijbewijs (IRB). Dit omvat landen als Zwitserland, Aruba, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en meer. Zorg ervoor dat uw IRB-provider voldoet aan de vereiste normen en conventies voor de landen die u wilt bezoeken.

Wat zijn de documenten die nodig zijn voor een internationaal rijbewijs in Nederland?

De vereiste documenten voor het verkrijgen van een internationaal rijbewijs in Nederland zijn alleen uw pasfoto’s, het ingevulde aanvraagformulier, de aanvraagkosten en een geldig rijbewijs, ongeacht of u uit een EER/EFTA-lidstaat of een niet-EU-lidstaat komt. Dit geldt echter alleen voor diegenen die van plan zijn minder dan drie maanden in Nederland te verblijven.