Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Montenegro

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Veelgestelde vragen over Internationale Rijbewijzen Montenegro

Het is een verstandige keuze om Montenegro te verkennen door middel van een roadtrip, gezien het prachtige landschap dat het land te bieden heeft. Echter, als toerist kan de vraag of u in het land mag rijden voor enige twijfel zorgen. Daarom hebben we enkele veelgestelde vragen beantwoord met betrekking tot het rijden in dit Balkanland en het gebruik van een Internationaal Rijbewijs of IRB.

Heb ik een Internationaal Rijbewijs nodig voor Montenegro?

Indien u van plan bent om te rijden in Montenegro, dient u op de hoogte te zijn van de geldende regels en voorschriften. Om wettelijk te rijden in Montenegro, heeft u een Internationaal Rijbewijs of IRB nodig.

Kan ik online een Internationaal Rijbewijs aanvragen?

Het Internationaal Rijbewijs (IRB) stelt u in staat om in meer dan 150 landen wereldwijd te rijden. Het IRB is een nuttig document dat u in staat stelt om in veel landen wereldwijd te rijden en vertaalt uw geldige nationale rijbewijs in 12 talen. Het wordt aanbevolen om het IRB te verkrijgen voordat u naar het buitenland reist, zelfs indien u al een geldig rijbewijs uit uw eigen land bezit. U kunt eenvoudig online een IRB aanvragen via onze website.

Mag je in Montenegro rijden met een Brits rijbewijs?

Britse rijbewijshouders kunnen tot 3 maanden rijden in het land zonder een Internationaal Rijbewijs. Indien u van plan bent om langer te blijven, dient u mogelijk een rijbewijs in Montenegro aan te vragen en te voldoen aan andere vereisten.

Heb ik een groene kaart nodig om in Montenegro te rijden?

Ja, een groene kaart is vereist om te kunnen rijden in Montenegro. Indien u deze niet bezit, riskeert u een boete en het intrekken van uw rijbewijs wanneer u betrapt wordt door de politie zonder de groene kaart. Indien u minder dan drie maanden verblijft, heeft u enkel een Internationaal Rijbewijs nodig, naast uw nationale rijbewijs.

Kan ik in Montenegro rijden met een VAE-rijbewijs?

Het is mogelijk dat u niet mag rijden in Montenegro met enkel een VAE-rijbewijs, tenzij dit vergezeld gaat van een Internationaal Rijbewijs. Echter, indien u een IRB heeft, samen met uw geldige VAE-licentie, kunt u als toerist autorijden in het land, mits uw verblijf korter is dan drie maanden.

Kan ik een auto huren in Montenegro en naar Dubrovnik, Kroatië rijden?

Ja, het is mogelijk om een auto te huren in Montenegro en naar Kroatië te rijden. Er zijn vele autoverhuurbedrijven in het land, voornamelijk langs de kust. Let wel op de verkeerswetgeving in beide landen en mogelijk dient u een grensoverschrijdende vergoeding te betalen om de landen te doorkruisen. Opmerking: U kunt ook een auto huren en andere naburige landen bezoeken, zoals Bosnië, Albanië of Servië.

Populaire bestemmingen in Montenegro zijn onder andere de Budva Riviera met zijn oude stad, de Baai van Boka Kotorska, de stad Kotor, Ulcinj en diverse nationale parken zoals Durmitor in de zomer. In de winter ziet men minder Montenegrijnen op straat in de kustplaatsen, maar u kunt wel de hoofdstad Podgorica bezoeken en genieten van het nachtleven.