Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Mongolië

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Hoe kom ik aan een Internationaal Rijbewijs in Mongolië?

Voordat ik uitleg hoe je eraan kunt komen, is het belangrijk om te weten wat een IRB precies is. Een geldig Internationaal Rijbewijs (IRB) vertaalt jouw reguliere rijbewijs, ongeacht de taal waarin het is uitgegeven, naar 12 van de meest gangbare talen wereldwijd. Dit document kun je meenemen als je in andere landen gaat rijden, waaronder:

 • Japan
 • Canada
 • Australië
 • Maleisië
 • Nieuw-Zeeland
 • Zuid-Afrika
 • Namibië
 • Hongkong
 • Italië
 • Spanje
 • Filippijnen
 • Ierland
 • Cyprus
 • Pakistan
 • Verenigd Koninkrijk
 • Malta
 • Lesotho
 • Botswana
 • en meer

Het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs (IRB) is een eenvoudige procedure. Je hebt alleen je rijbewijs, een betaalmogelijkheid zoals een creditcard, een pasfoto en enkele andere documenten nodig.

Als je van plan bent om langer dan drie maanden in Mongolië te verblijven, dien je een lokaal Mongools rijbewijs aan te vragen.

Wat is de minimumleeftijd om in Mongolië auto te rijden?

De minimumleeftijd om te mogen autorijden in het land is 18 jaar. Echter, voor buitenlandse bestuurders geldt er een specifieke leeftijdsgrens om een voertuig te huren bij autoverhuurbedrijven.

Populaire bestemmingen in Mongolië

De adembenemende landschappen en wilde dieren in Mongolië blijven reizigers van over de hele wereld verrassen. Autorijden in het land is een opwindend avontuur dat je niet mag missen. Zorg ervoor dat je altijd je internationale rijbewijs voor Mongolië, actuele voertuigregistratie, lokaal rijbewijs en paspoort bij je hebt. Zodra je hiermee bent voorbereid, kun je op reis gaan en genieten van de prachtige rotsformaties, de Bactrische kamelen en de eindeloze woestijn. Mongolië zal zeker aan je verwachtingen voldoen.

Mongoolse verkeersregels worden strikt gehandhaafd, dus zorg ervoor dat je voor vertrek online een Internationaal Rijbewijs voor Mongolië verkrijgt. Voeg Mongolië toe aan je reisroute en ervaar het verblijf in een ger, paardrijden in de bergen, het proeven van de lokale drank Ayrag en het bijwonen van het jaarlijkse Naadam-festival. Het is essentieel om het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs via onze website aan je reisplanning toe te voegen.

Ulaanbaatar

Als ‘s werelds koudste hoofdstad wordt Ulaanbaatar geprezen om zijn prachtige toeristische attracties. Je kunt het hoogste standbeeld van Avalokitesvara bewonderen in het Gandantegchinlen-klooster en genieten van een traditionele Mongoolse dans, Biyelgee genaamd, in het Mongoolse Staats Academisch Theater van Opera. Vergeet niet om je internationale rijbewijs voor Mongolië mee te nemen voor gemoedsrust. Mocht je nog geen IRB hebben, dan kun je eenvoudig online de benodigde formulieren invullen.

Gobi-woestijn

Omringd door plateaus, graslanden, bergen en prachtige rotsformaties, is de Gobi-woestijn een van de meest betoverende toeristische bestemmingen in Mongolië. Het strekt zich uit over delen van Noordoost-China en Zuid-Mongolië en is de grootste woestijn van Azië. Mis de magische uitstraling niet en rij met een Internationaal Rijbewijs in Mongolië. Voor jouw gemak biedt International Travel Permits een snelle verzending aan van de benodigde documenten.

Vlammende kliffen

De Flaming Cliffs gloeien ‘s avonds als vuur, wat lijkt op een zonsondergang. Hier werden in de jaren twintig de eerste dinosauruseieren ontdekt, samen met fossielen van Velociraptor, Protoceratops en andere zoogdieren. Gelegen in de Gobi-woestijn, biedt dit prachtige uitzicht je een onvergetelijke ervaring. Neem dus je internationale rijbewijs voor Mongolië, actuele voertuigregistratie en lokaal rijbewijs mee.

Chinggis Khaan-beeldencomplex

Een van ‘s werelds grootste ruiterstanden is het standbeeld van Genghis Khan in het Chinggis Khaan-beeldencomplex. Vergeet niet om altijd je originele rijbewijs en Internationaal Rijbewijs voor Mongolië bij je te hebben. Je kunt met een lift die door het paard gaat het standbeeld beklimmen, waarna je kunt genieten van een panoramisch uitzicht, souvenirwinkels, cafés en musea die de geschiedenis van Mongolië belichten.

Belangrijke verkeersregels in Mongolië

Om zorgeloos te kunnen autorijden in Mongolië is het van essentieel belang om de Mongoolse verkeersregels te kennen en te volgen. Het begrijpen van deze regels kan je reis soepeler laten verlopen.

Verbod op inhalen

Inhalen is strikt verboden in Mongolië. Dit is niet alleen gevaarlijk voor zowel mensen als dieren, maar kan ook leiden tot schade aan voertuigen en wegen. Het is niet toegestaan voor zowel buitenlandse als lokale automobilisten om in te halen op spoorwegovergangen, ongereguleerde kruispunten en voetgangersoversteekplaatsen. Respecteer deze regel te allen tijde en geef voorrang aan voetgangers en andere weggebruikers.

Verplicht gebruik van veiligheidsgordels

Mongolië hanteert een nationale wet waarbij bestuurders en alle passagiers verplicht zijn om veiligheidsgordels te dragen, zelfs bij plotselinge stops, om de veiligheid te waarborgen.

Naleving van verkeersborden

De Mongoolse overheid benadrukt het belang van het volgen van verkeersborden om ongelukken en slachtoffers te voorkomen. Door deze richtlijnen te respecteren, toon je respect voor de lokale bevolking en vermijd je problemen met de autoriteiten.