Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Moldavië

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Veelgestelde vragen over het Internationaal Rijbewijs van Moldavië

Een Internationaal Rijbewijs (IRB) stelt u in staat om een ​​auto te huren in de Republiek Moldavië en wordt aanbevolen om mogelijke problemen tijdens het rijden te voorkomen. Een IRB is een essentieel document om problemen te voorkomen tijdens het rijden in Moldavië. Het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs volgt de richtlijnen van het Internationaal Verdrag inzake het wegverkeer.

Is autorijden in Moldavië toegestaan vanuit het VK?

Als u uit het Verenigd Koninkrijk komt, mag u Moldavië binnenkomen en autorijden. Om vanuit het VK in Moldavië te mogen rijden, moet u enkele documenten overleggen, waaronder een autoregistratie, een geldige verzekering (groene kaart), uw Britse rijbewijs en paspoort. Indien u niet de eigenaar bent van het voertuig, dient u een notariële schriftelijke toestemming van de eigenaar bij u te hebben.

Het is belangrijk op te merken dat autorijden in Moldavië vanuit het VK zonder visum is toegestaan. Het voertuig dient bij de douane te worden aangegeven bij binnenkomst in de Republiek Moldavië. U kunt maximaal 90 dagen binnen een periode van 365 dagen vanaf de eerste inreisdatum in Moldavië met uw auto rondrijden.

Kan ik in Moldavië rijden met mijn lokale rijbewijs?

Mensen uit de landen van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk mogen alleen rijden met hun lokale rijbewijs. Uw lokale rijbewijs wordt erkend als uw rijbewijs in Moldavië. Voor mensen uit andere landen die van plan zijn om in Moldavië te rijden, dienen zij aanvullende documenten zoals een IRB te verstrekken, zodat autoverhuurbedrijven hen kunnen assisteren. Het is essentieel om uw IRB en lokale rijbewijs in Moldavië altijd samen te hebben om eventuele problemen te voorkomen.

Moet ik een IRB hebben om een auto te huren?

Bij het rijden in het buitenland eisen de meeste autoverhuurbedrijven dat u een Internationaal Rijbewijs verkrijgt. Om een auto te kunnen huren, moet u zowel uw rijbewijs als Internationaal Rijbewijs in Moldavië kunnen laten zien. Sommige autoverhuurbedrijven kunnen ook om een creditcard vragen.

Hoe vraag ik een Internationaal Rijbewijs voor Moldavië aan?

U kunt eenvoudig een IRB aanvragen zonder examens af te leggen. Bezoek onze website en klik op de knop “aanvraag starten” om uw aanvraag voor een Internationaal Rijbewijs in Moldavië te beginnen. Vul uw contactgegevens in, upload uw nationale rijbewijs en een pasfoto.

Na indiening van het aanvraagformulier, zal ons team uw aanvraag binnen enkele uur beoordelen en goedkeuren. Vervolgens ontvangt u de digitale kopie van uw Internationaal Rijbewijs via het door u opgegeven e-mailadres.

Welke landen erkennen een Internationaal Rijbewijs

Uw Internationaal Rijbewijs wordt gebruikt in meer dan 150 landen wereldwijd, waaronder Oostenrijk, Bulgarije, Brazilië, Tsjechië, IJsland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Montenegro, Marokko, Polen, Zuid-Afrika, Zwitserland, Oekraïne en vele anderen. Let op dat uw IRB geen vervanging is van uw lokale rijbewijs, maar een vertaling van uw rijbevoegdheid naar 12 door de VN erkende talen. Het is cruciaal om zowel uw IRB als rijbewijs bij u te hebben tijdens het rijden in het buitenland, aangezien de autoriteiten van het land geen overtredingen zullen tolereren.

Belangrijkste rijregels in Moldavië

Voor een aangename en veilige rijervaring in Moldavië is het van belang om op de hoogte te zijn van de lokale rijregels. Sommige regels zijn mogelijk nieuw voor u, terwijl andere bekend kunnen zijn. Door voorafgaand aan uw reis de Moldavische rijregels te bestuderen, kunt u zorgeloos genieten van uw verblijf in dit kleine Europese land.

Vergeet niet de benodigde documenten mee te nemen

Zonder de juiste documenten kunt u geen land binnenkomen of uw reis voortzetten. Zorg ervoor dat u al uw documenten, zoals rijbewijs, paspoort, visum en Internationaal Rijbewijs in Moldavië, gereed heeft voordat u op reis gaat en begint met rijden. Indien sommige documenten verlopen zijn, dient u deze te vernieuwen voordat u vertrekt.

Rijden onder invloed van alcohol streng verboden

Het rijden onder invloed van alcohol is een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen in Moldavië, daarom geldt een nultolerantiebeleid. De autoriteiten hebben het recht om bestuurders aan te houden indien zij vermoeden dat zij onder invloed zijn. Beboeting en mogelijk gevangenisstraf kunnen volgen, afhankelijk van de ernst van de overtreding.

Houd u aan de maximumsnelheid

Te hard rijden is een andere veelvoorkomende oorzaak van verkeersongevallen in Moldavië, vooral op landelijke wegen waar bestuurders de neiging hebben om te snel te rijden vanwege minder verkeer. De maximumsnelheid is 50 km/u op het platteland, 80 km/u in steden en dorpen, en 110 km/u op snelwegen. Snelheidscamera’s zijn geïnstalleerd door het hele land om te hard rijdende voertuigen te detecteren.

Draag veiligheidsgordels en zorg voor kinderveiligheid

Iedereen in het voertuig dient de veiligheidsgordel te dragen tijdens het rijden in Moldavië. Kinderen onder de twaalf jaar mogen niet voorin zitten en kinderen onder de zeven jaar dienen in een kinderzitje te worden geplaatst. Verkeerspolitie controleert hierop en het niet volgen van deze regels kan resulteren in een boete bij betrapping.

Gebruik van handheld telefoons tijdens het rijden niet toegestaan

Als u belangrijke oproepen wilt beantwoorden of berichten wilt versturen tijdens het rijden, parkeer dan op een veilige plaats om dat te doen. Het gebruik van handheld telefoons tijdens het rijden in Moldavië is verboden en kan gevaarlijke situaties veroorzaken. Maak indien nodig gebruik van een handsfreesysteem.

Wees voorzichtig op landelijke wegen

Bij het rijden door landelijke gebieden in Moldavië, dient u alert te zijn op overstekende dieren, fietsers en andere obstakels. Concentreer u tijdens het autorijden alleen op de weg en let niet op andere zaken. De wegcondities op landelijke wegen kunnen variëren en kuilen komen regelmatig voor, wees dus voorzichtig.

Topbestemmingen in Moldavië

Reizen van de ene bestemming naar de andere is gemakkelijk voor automobilisten in Moldavië, aangezien de meeste attracties binnen twee tot drie uur rijden liggen. Hoe minder tijd u besteedt aan reizen, hoe meer tijd u heeft om te genieten van de diversiteit van het land.

tefan cel Mare Central Park

Voordat u de landelijke gebieden van Moldavië verkent, kunt u wat tijd doorbrengen in Chisinau, de hoofdstad van Moldavië. Hier vindt u een van de grootste parken van het land, dat ongeveer zeven hectare beslaat. Het park herbergt diverse boomsoorten, zoals acacia’s en moerbeibomen, sommige met een leeftijd van 130 tot 180 jaar oud. Het park is 24 uur per dag geopend en biedt vooral ‘s nachts een dramatisch en romantisch uitzicht.

Het park, oorspronkelijk aangelegd in 1818 door ingenieurs van het Russische leger tijdens het bewind van Alexander I, heeft de bijnaam “Het park van de geliefden” vanwege het feit dat het voornamelijk dient als ontmoetingsplaats voor stellen. Als u alleen reist, kunt u hier ook genieten van de serene omgeving. Daarnaast zijn er restaurants, cafés en eetgelegenheden waar u lokale en internationale gerechten kunt proeven.

Nationaal museum voor etnografie en natuurlijke historie

Het Nationaal Museum voor etnografie en natuurlijke historie, opgericht in 1889 en nu het oudste museum van Moldavië, biedt twee secties die geschiedenisliefhebbers zullen fascineren. Het eerste deel toont de flora en fauna van het land en hun evolutie door de jaren heen. Het andere deel belicht de Moldavische bevolking en hun culturele tradities, waardoor bezoekers een inzicht krijgen in de ontwikkeling van de Moldavische etniciteit.

De tentoongestelde collecties omvatten paleontologische, geologische, zoölogische, etnografische, archeologische en numismatische artefacten. Een van de opmerkelijke stukken in het museum is het volledige skelet van een mastodont, een van ‘s werelds grootste zoogdieren die zeven miljoen jaar geleden leefde. In de buurt vindt u ook een botanische tuin en een dierentuin met reptielen en vogels van over de hele wereld. Het museum is dagelijks geopend van dinsdag tot en met maandag van 10.00 tot 17.00 uur.

Orheiul Vechi

Orheiul Vechi, bekend als Old Orhei, is een archeologisch, cultureel en historisch complex gelegen in een vallei gevormd door de rivier de Raut. Het complex bestaat uit imposante kalkstenen rotsformaties en diverse monumenten uit verschillende historische periodes, van de 10e eeuw voor Christus tot de 14e eeuw na Christus tijdens de bezetting door de Gouden Horde.

In het complex is ook een museum gevestigd dat gedetailleerde informatie over de geschiedenis van de regio biedt. Bovendien kunt u het nabijgelegen klooster, het Vechi Monastery Complex, verkennen dat is uitgehouwen in een steile kalkstenen klif. Orheiul Vechi is gedurende de dag toegankelijk voor bezoekers, met uitzondering van de nacht wanneer de grotten van het klooster gesloten zijn.

Tipova-klooster

Het Tipova-klooster is gevestigd in uitgehouwen rotsen langs de oevers van de rivier de Dnjestr. Het klooster bestaat uit drie hoofdcomplexen, waarvan de oudste de kerk van het feest van het Heilig Kruis is, gebouwd in de 11e eeuw. Andere complexen zijn de St. Nicolas-kerk uit de 14e eeuw en de Horodiste uit de 16e eeuw. Ongeveer 20 monniken bewonen het klooster, waar elke grot dient als een monnikscel.

Volgens de legende zochten christenen hier tijdens de invasie in de 13e eeuw hun toevlucht tegen de Tartaren. U kunt wandelen langs het klooster, de natuurlijke omgeving bewonderen en de watervallen op de Tipova-rivier ontdekken aan het einde van uw wandeling. Hoewel er geen specifieke openingsuren zijn voor toeristen, kunt u het klooster overdag bezoeken.

Soroca

Verdiep u verder in de rijke geschiedenis van Moldavië door de stad Soroca te verkennen. Gelegen aan de oevers van de rivier de Dnjestr, speelt Soroca een cruciale rol in de geschiedenis van het land. Het Soroca-fort werd in de 14e eeuw gebouwd door prinsen om de stad te beschermen tegen indringers. Dit fort diende als een strategisch punt tijdens oorlogen en belegeringen.

De stad herbergt een grote Roma-gemeenschap, waarbij Soroca wordt beschouwd als de informele hoofdstad van de Roma’s. U kunt wandelen langs de herenhuizen van de Roma-elite in het stadscentrum. Overweeg een bezoek aan Soroca in de maanden mei, juni en september, wanneer het weer gunstig is met aangename temperaturen.

Saharna

Saharna staat bekend om het klooster van de Heilige Drie-eenheid, een pittoreske en vredige locatie die vaak wordt bezocht door Moldavische bedevaarders. Hier vindt u een rots met vermeende voetafdrukken van de Maagd Maria. Verken het gebied door te wandelen en ontdek een van de 22 watervallen, waarvan de Gipsy Hole de bekendste is. Het klooster is dagelijks geopend van 6.45 uur tot 20.00 uur, met extra openingstijden op vrijdag van middernacht tot 2.45 uur.

Gagauzia

Gagauzia, beïnvloed door de Turkse cultuur, is een autonome regio die bestaat uit drie steden en 27 dorpen. De regio herbergt voornamelijk christelijke bewoners, met voorouders die moslimvluchtelingen waren op zoek naar een veilige plek om te wonen. Bezoek de hoofdstad Comrat en ontdek het Comrat Regional History Museum om inzicht te krijgen in het dagelijks leven in de regio.

Verken de hoofdstad, maak een wandeling door parken, bewonder standbeelden en bezoek kerken. Als u het platteland wilt verkennen, maak dan kennis met de gastvrije lokale bevolking, proef lokale producten en overweeg een bezoek aan Gagauzia van mei tot augustus wanneer het weer gunstig is.

Reserveren Codru

Het natuurreservaat Codru, gelegen in het hart van Moldavië, is het oudste en meest populaire reservaat van het land. Opgericht in 1971, biedt het reservaat een scala aan flora en fauna, met ongeveer 1000 plantensoorten, 52 zoogdiersoorten, acht reptielensoorten, tien amfibieën, 151 vogelsoorten en ongeveer 8000 insectensoorten. Het “Natuurmuseum” in het reservaat biedt bezoekers de mogelijkheid om de rijke biodiversiteit van Moldavië te ontdekken.

Pădurea Domnească Natuurreservaat

Het natuurreservaat Pădurea Domnească, gelegen in Glodeni, is het grootste reservaat van Moldavië. Dit reservaat van ongeveer 6.032 hectare, gelegen aan de oevers van de rivier de Prut en grenzend aan Roemenië, herbergt de oudste eik van het land, met een geschatte leeftijd van 450 jaar. Het reservaat staat ook bekend als “het land van reigers” vanwege de grote populatie reigers die er nestelen. Het reservaat is dagelijks geopend van 08.00 uur tot 18.00 uur.